Kia Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Yeni Kia Ceed Fiyatları

'Cee'd Forum - Club' forumunda ERSİN tarafından 25 Mayıs 2012 tarihinde açılan konu

1. branta

branta Acemi Sürücü

Alınan Beğeniler:
    0
    Evet kasa yuzunden fiyat biraz uygun geldi, satarken ciddi bir kayıp olacağını düşünmüyorum kaldı bi uzun süre binmeyi planlıyorum. Ayrıyetten yeni kasada tasarım haricinde ciddi bir değişiklik yok, kullanışlılık olarak benim auris daha iyi yenisine göre..Benimki bütün sorunlardan arındırılmış(inşallah :) ) yani olgunlaşmış bir şarap, diğer taraftan yeni çıkan araçlarda daima ufak tefek sıkıntılar olma ihtimali yüksektir...

Eski ceed e baktım 40 a cool veriyorlar sanırım, cool u geçtim motion u bile benim auristen donanım olarak çok eksik...

Leon'a baktım iç tasarım çok kötü geldi.

Auris e bindiniz mi bilmem öndeki bardaklıklar, çift torpido, kolçağın derinliği vs. tam on numara bana göre.. 2007 Auris ile karıştırmayın, iç mağzeme kalitesi süspansiyonu geliştirilmiş makyajlı auris benim araç..

Auris a3 örneği olmamış,

Spo kia'nın SUV'u Rav4 Toyotanın :)

Kendi aracımı fazla övdüm galiba :)

Neyse kia-hyundai grubunu ciddi derecede severim, sağda solda laf getirtmem ama bu fiyatlarla bu iş olmaz...Bu işin ikinci eli var, servisi var yedek parçası var vs. vs..

edit:
    Sizin durumunuzda olsam, bu fiyatlar altında bende rav4 değil spo alırım, fakat ceed almam için de kianın bana sizin şartlarınızı oluşturması gerekir diyorum :)

Bu arada rav4 spo dan bir gömlek üstün demişsiniz :)

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 29 Aralık 2012
  2. 2berk

2berk Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    1
    İkinci el kaygısı ülkemizde diğer ülkelere göre daha yaygın. Bunu fırsat bilen satıcılar da ikinci elde verdikleri güveni araç fiyatları ve satış sonrası ücretlendirmelerle kendi leyhlerinde çok güzel kullanıyorlar.

Toyota 90lı yıllarda özellikle sorunsuzlukları ile ve tabi ki satış politikası ile ülkemizde önemli bir yer edindi. Peki bugün kaç toyota kullanıcısı 90 modelle 2012 modellerin aynı dayanıklılık ve keyifte olduğunu söyleyebilir. Ben 90 model corolla yı hala ararım arkasından gelen 94 kasayı da.. Ama sonrası zaten enteresan denilebilecek far yapısı ( sonra makyajlanarak biraz daha iyi hale getirildi) ile bir anda satış rakamlarında gerilemişti. Ama sadece farlar mı buna sebeb oldu. O araç da sorunsuz toyota örneklerinden biriydi ama o zaman piyasaya koreliler de girmeye ve çok iddialı fiyatlarla piyasayı karıştırmaya başladılar. Şahin fiyatına alınabilen opsiyon istesi az standartları yüksek otomobillerdi.

Günümüzde artık bence de fiyatlar da uçurum kalmadı. Ama hâlâ belli markalar yazımın başında söylediğim toplumsal güveni kazanıp başka türlü kazanımlara girdiler.

Otomobillerin yurtdışı sitelerinde fiyatlarına baktığınızda ülkemizdekinden daha az fark görürsünüz. Bu nedendir diye sorunca cevap da bellidir. Vergi... İyi de vw ile kia ya da reno farklı mı vergilendiriliyor da yurtdışında ki 2000-3000 euroluk fark burada 5000- 6000 euroları buluyor. Ayrıca ülkemizdeki araçların pek çoğu yurtdığından daha az donanımla satılıyor..

Devam edecek... :)

3. ism@il

ism@il SUPER MODERATOR

Alınan Beğeniler:
    4.794
    Gerçek Ad-Soyad:
    ism@il
    Araç Modeli:
    Sportage 2012 gsl plus
    Size cogunlukla katılıyorum zaten...ama kıyaslamalar kötü geldi bana... bakın yeni ceed ile yeni aurisi kıyaslayın. O zaman varım...benimde kasa merakım olmasa bende eski aurisi alırım tabiki ama yenisi bence guzel...
    Evet yine diyorum spo ile rav KIYASLANMAZ... herne kadar suv olsalarda o zaman land rover da var ayni F segmentinde...ix35 asx tiguan qash deseniz anlarım...rav in karsiligi sorentodur...ikisi kıyaslanır...neyse konuyu uzatmayalım.gerek yok...

4. branta

branta Acemi Sürücü

Alınan Beğeniler:
    0
    Eyvalla ;)

Hocam son cümlenize katılıyorum, hangi marka olursa olsun bizlere 2. sınıf müşteri muamelesi yapıyorlar...Hele avrupadaki 2.el ile Türkiyedeki 2.piyasasına bakınca insan çıldırma noktasına geliyor..(Edit:Eşeklik markalarda değil, distribütörlerle tüketicide)

Diğer taraftan Bir Kia sempatizanı olsamda Toyotaya laf getirmem :)

Bakınız 2013 tüv raporları ne diyor, her yaş grubu için tek tek inceleyiniz..

http://www.bild.de/auto/service/geb...uev-report-2013-tops-flops-27547974.bild.html

5. 2berk

2berk Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    1
    Zaten Toyotanın otomobil olarak kötülenecek bir marka olduğunu söylememiştim.

Bir misafirim geldiği için yazdıklarımı tam tamamlayamadan göndermek zorunda kaldım.

Toyotanın mevcut 1.4lt 90beygir dizel motorunun fiyatı 48500 ve en dolusu dediğiniz araçta sadece bazı sensörler eksik diyorsunuz. 1.4 dizel motorun performansı ile 1.6 128 beygirlik bir aracın performansının farkı sizin fiyat örneklerinize göre 500 TL küsür demek oluyor. Bu arada en dolusu diye bahsettiğiniz aracın donanım adı nedir. Gerçekten uzun zamandır özellikle toyotanın dizellerinde kullandığı otomatik şanzımandan beri toyotanın donanım ve modelleriyle ilgilenmiyorum. Çünkü bana hitap etmiyor. Bundaki fikrim de kulaktan dolma bilgilerle değil yakınlarımın bu şanzımanla yaşadığı tatsız tecrübeler sonrası oluşmuştur.
    Neyse sizin aldığınız aracı merak edip Toyotanın internet sitesine baktım. Comfort Plus aracınız olması gerek sanırım çünkü en dolusu bu araç.

Ancak eğer katalog hatalı değilse
    yağmur sensörü,
    far sensörü,
    otomatik kararan dikiz aynası,
    cruise kontrol,
    yokuş kalkış desteği,
    değişken direksiyon modu,
    aux ve ipod girişleri,
    viraj aydınlatma farları
    yolcu koltuğu yükseklik ayarı
    Elektrikli katlanan aynalar
    Sürücü ve yolcu elektrikli bel destek ayarı
    ve sesli komut da sizin aracınızda yok olarak görünüyor.
    Eğer aracınız comfort extra ise vsc ve trc de eksik.

Fiyatlara gelirsek sizin bahsettiğiniz ceed concept arac sanırım 48000 gibi satılıyor belki daha aşağı bile alınabilir. 50bin liraya ise concept plus düz vites alırsınız ki cam tavan 17 alaşım jant led farlar vb...artılarınız da olur. Ben otomatik concept plus aracımı sigorta dahil 52500 liraya aldım bu arada.

Başka farklarda ortaya çıkar.

100 bin km boyunca Auris ile 10 kez bakıma gideceksiniz. Ceed sahipleri 6 kere..

38 beygir ve 55 nm tork eksiği de belki sizin için değil ama pek çok kullanıcı için önem arzediyor olabilir.

Sonuç olarak Auris iyi araba ama opsiyonu çok, standart eksik kalıyor halen.. Ama yeni kasa da bunlar giderilmiştir belki incelemedim..

Tutup '' Kia, Toyota gibi uzun ömürlü olmaz'' diyorsanız 90 model corolla gibi 90 model sephiaların da halen yollarda görülebileceğini hatırlatmak isterim.

Amacım aracınızı kötülemek değil ama bence fiyat ve donanım konularında yanlış bilgi sahibisiniz bunu belirtmek istedim..

Güle güle kazasız belasız binin inşallah.

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 30 Aralık 2012
  6. ReNe

ReNe Super Moderator Super Moderator

Alınan Beğeniler:
    2.112
    Gerçek Ad-Soyad:
    Murat Çaşkurlu
    Araç Modeli:
    BMW 116 D 1.5l 8 ileri Zf
    Aynı evde oturduğumuz ve garajı paylaştığımız amcam bu güne kadar 4 adet Toyota satın aldı , bizde ayı dönemlerde 1 hyundai 1 kia aldık , ne ben onun Toyotadan sıkıntısını yada yolda kaldığına şahit oldum ne de o benden böyle şikayet yada yolda kalma olayı duymadı ;) Toyota2nın sağlamlık imajı hala çok yüksek , elektrikli motorlara olan yatırımı takdir ediyorum ama tasarım konusunda beni hiç mi hiç cezbetmiyor ve yakın zaman içerisinde de bunu değiştirecek modeller çıkartmayacaklar , zevkler tercihler tartışılamıyor 2 markayıda seviyorum araya mazdayı da sokabiliriz ;)

7. Emre

Emre Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    13
    Toyota benım ıcınde ıyı bır araçtır fiyat olarak aurıs'n elegant yanı full olanıyla ceed'n premıumu bence karşılaştırılamaz ceed daha önde toyota bana göre dizaynıyla geride kalmış bir otomobil 1.4 dizel motoru yakıt tüketimi olarak çok iyi abimin corolla elegantı var 2011 navi geri görüş vs aksesuarlar dahıl fakat şunu soylemelıyım cerato 07-09 kasası daha basarılı bence konfor ve malz. bakımından sessizlik olarak rölantideki sesi buzdolabı sesi kadar sessiz performans olarak 4 yetişkinle vasat son hızda 220 görebiliyor.Honda mazda toyoya hyundaı hepsı kardeş markalarımızdır :D

8. ism@il

ism@il SUPER MODERATOR

Alınan Beğeniler:
    4.794
    Gerçek Ad-Soyad:
    ism@il
    Araç Modeli:
    Sportage 2012 gsl plus
    Arkadaşların ellerine sağlık çok güzel yerlere değinmişsiniz ben dışarıda olduğumdan ve cepten girdiğimden nette gezerek karşılaştıramadım. teşekkurler

GT-B5510 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

9. branta

branta Acemi Sürücü

Alınan Beğeniler:
    0

Eyvallah hocam, bazı özellikleri fark etmemişim eksik yazmışım özür dilerim, fakat siz de aynı şekilde Auriste olan bazı özelliklere yok demişsiniz yada Toyota katalokta belirtme gereği duymamış..şöyle ki;

aux ve ipod girişleri,
    Elektrikli katlanan aynalar,
    sesli komut ,
    Comfort Plus olduğu için vsc(esp) ve trc benim araçta mevcut.

eksik dediğiniz diğer özelliklerin hiçbirininin eksiğini hissetmedim, daha önceki aracımda da hiç hayalini kurmamıştım..

Performans olayına gelince, auris'in performansı tatminkar, bana fazlasıyla yetiyor.. 1.4 araba alınır mı diyen arkadaşlar araca binince baya şaşırdılar(opel in 1.3 ile karıştırmayın)..En sessiz dizeldir bu arada kendileri :)

Cee'd in tasarımını kağıt üzerinde çok beğenmiştim ama gerçeğini görünce çok ta heyecanlandırmadı beni, keza auriste sevdiğim ama tasarımı beni heyecanlandıran bir araç değil..Beni tasarım olarak heyecanladıran, bol oyuncaklı bir C4 vardı ama ondan da fransız olması sebebi ile vaz geçtim..(sadece fransız olması değil tabi önceki kasa c4 teki sıkıntıları da okuyunca)

Kia ve Kia Türkiye biraz daha yol aldıktan sonra neden biz de binmeyelim hocam, Toyota babamızın malı değil ama şu şartlar altında benim için zor..

3-5 oyuncağı eksik te olsa, auris 2012 Tüv raporlarında kendi yaş grubunda en sorunsuz 2.Araç(1.prius), 2013 Tüv raporlarında 3.(1.prius 2.mazda2)
    Dekra raporlarında keza başarılı bir araç..

Sorun çıkarmaz mı tabi ki çıkarır, kul yapısı neticede..

linki vermiştim tekrar vereyim, bu listede Kia'nın da ilk 10 a gireceği günleri samimiyetle ve sabırsızlıkla bekliyorum.. http://www.bild.de/auto/service/geb...uev-report-2013-tops-flops-27547974.bild.html

Saygılar..

10. alper58

alper58 Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaslar her ne kadar ceede asık olan biri olsamda samet beyin haklı olduğu durumlarda var donanım performans olarak güzel bir araba olsa daha 55 bin tlye özellikle türkiyede bu kadar önyargılı insan varken o kadar parayı veren insan cok azdır bende kia yanlıs politika uyguluyor ilk önce kendini kanıtlayıp sonra fiyatları ona göre ayarlaması lazım diye düsünüyorum

bana gelecek olursak ceratomu satsam hemen gidip ceed alırdım cünkü ceedi ancak direksiyona oturup marşa basıp gaza yüklendiğiniz zaman anlarsınız ;)

11. 2berk

2berk Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    1
    Benim amacım da zaten Aurisin kötü araç olduğunu söylemek değildi. Sadece sizin fiyat ve donanım bilginizin tam olarak doğruları yansıtmadığını beilrtmek istedim. Ayrıca herşeye rağmen Toyotanın robotize şanzımanı pek çok markanın robotize şanzımanı gibi bana güvenilir gelmiyor. Ben otomatik ve dizel araç aradığım için ve belli bir bütçeye sahip olduğum için Kianın mantıklı olduğu kanısına vardım. İkinci el araç almak da istemiyordum.

Ayrıca dizel ses konusunda daha aracın motor sesini duymadım dersem yalan olmaz. Tabii normal kullanımda, normal devir aralığında.

Tüve gelince ben de zamanla pek çok değişiklik olacagıni ümit ediyorum.

12. branta

branta Acemi Sürücü

Alınan Beğeniler:
    0
    Eyvallah hocam, gözden kaçmış kia'nın sitede parça parça veriyor donanımları, şöyle çarşaf gibi listelese süper olacak ta..Bakın siz de aynı Şekilde Aurisin bazı özelliklerini gözden kaçırmışsınız üstte belirttim.. :)

MMT olayına gelince, Toyota zaten tam otomatik diye satmıyor, kullanım kılavuzunda hangi şartlarda nasıl kullanılacağını belirtmiş, yeri geldi mi manuel moda alın öyle kullanın diyor(ne espirisi kaldı o zaman derseniz debriyaja basmaktan kurtuluyorsunuz işte) ama biz Türkler illa bazı konularda diretince bir de kullanım kılavuzu okuma huyumuz olmayınca böyle oluyor. Mahkeme kararı ile aracını iade edenler olmasına rağmen hala çatır çatır mmt alıp gayet seve seve kullananlar da var bu arada..

neyse konu kia-toyota muhabbetine döndü biraz :)

Benim öngörüm Kia'nın Türkiye'de başarılı işler yapabilmesi için adam gibi bir distribütörle anlaşması lazım...

Saygılar..

13. 2berk

2berk Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    1
    Distribütör konusuna kesinlikle katılıyorum. Toyota da zaten bu yüzden iyi satıyor. :) vw de reno da honda da.. desem o zaman da markalara laf atıyor olurum. Bence çelişmeye gerek yok. Biz en iyisi keyifle araçlarımıza binelim. Kazasız arizasız...

Kia toyota muhabbetinden çıkalım araya bir de hyundai katalım. Eski kasalar testte.

http://www.autoexpress.co.uk/car-reviews/13949/hyundai-i30-group-test

Yeni testler de zaman içinde yapılacaktır. Onları da takip ederiz bu süreçte.

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 31 Aralık 2012
  14. branta

branta Acemi Sürücü

Alınan Beğeniler:
    0
    Hocam benim araci aldiktan sonra gittim bir arkadasa I20 aldirttim, o ara i30 baz donanimi sordum, ogretmen kampanyasi falan 45 dediler liste fiyati baya abartiydi,icim gitti, tesellim ise toyotanin Turkiyedeki imaji ve sorunsuzlugu..

Ha bundan once esime evlenmeden once almis oldugumuz I10 a binmistim, kendi segmentini gectim B segmentindeki bircok aractan daha iyi bir arac yapmis hyundai bence..tabi surmeyen anlamaz..

Kia-hyundai grubu gercekten kaliteli araclar yapiyorlar fakat distributorlerin ulke piyasasina gore davranmasi gerekiyor..

Avrupada 10 yillik 3.20d aldigin paraya turkiyede Toros aliyorsun, begenelim begenmeyelim piyasa bu, bu goz ardi edilemez..

~~ bu mesaj tapatalk aracılığı ile gönderilmiştir, imla hatalarını mazur görünüz ~~

15. ism@il

ism@il SUPER MODERATOR

Alınan Beğeniler:
    4.794
    Gerçek Ad-Soyad:
    ism@il
    Araç Modeli:
    Sportage 2012 gsl plus
    Avrupada 10 yillik 3.20d aldigin paraya turkiyede Toros aliyorsun, begenelim begenmeyelim piyasa bu, bu goz ardi edilemez..

Ama bu yazdığınız piyasayla alakalı değilki
    Vatanımızdaki vergi politikasından... avrupada 25000 euroya satılan araç türkiyede 50 bin.

Hep şunu diyorum ben... piyasaya göre değil ben kendime göre yaşarım. Ben beğeniyorsam geri yalan. Yok ikinci eli olmaz, bu kadar paramı verilir, bak aynı fiyata reno, toyota var...bana uymaz abi. Ben aldığım araçtan ve kullandığımaraçtan çok memnunun... burada birbirimizin araçlarına laf atmaya gerek yok... bu forum belli kişilere ve belli bir markaya hizmet ediyor... o yüzden herkes istediği araca binsin,
    Konumuz yeni ceed fiyatları bundan başka tartışma yaratmaya gerek yok...
    Saygılarımla

~~ bu mesaj tapatalk aracılığı ile gönderilmiştir, imla hatalarını mazur görünüz ~~[/QUOTE]

GT-B5510 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

16. kanikarali

kanikarali Ralli Pilotu

Alınan Beğeniler:
    150
    Gerçek Ad-Soyad:
    Ali Kanıkara
    Araç Modeli:
    2006 Cerato 1.5 CRDİ

GT-B5510 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi[/QUOTE]
    Avrupa Birliği ile bizim Gümrük anlaşmalarımız var. Bizim Özel tüketim Vergisi gibi ek vergilerimiz bizi Avrupa'daki tüketiciler açısından dezavantajlı hale geliyoruz. AB' nin diğer ülkelerle ve Kore ile de Gümrük anlaşmaları var ve bizden daha avantajlı olarak bizim arabalarımıza biniyorlar. Biz ise Kore ile daha yeni Gümrük Antlaşması yaptık. Yanlış hatırlamıyorsam 20 yıl gibi bir süre içinde bizde de vergiler sıfırlanacak. Aynı şekilde Kore'nin ABD ile de benzer antlaşmaları nedeniyle orada da tüketiciler. avantajlı.

Seçiminize aynen katılıyorum. Herkes istediği, beğendiği ve güvendiği araca binsin. Tercih meselesi.

17. branta

branta Acemi Sürücü

Alınan Beğeniler:
    0

GT-B5510 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi[/QUOTE]

Ismail bey, en son yazip konuyu uzatmayalim dediginizde muhabbet uzamasin diye yazdiklariniza cevap vermeyip eyvallah dedim gectim sanirim :) Diger arkadasa cevap verme geregi duydum ve verdim..

Ben de Turkiye piyasayi umursamamak istiyorum Ismail bey, bana 10bin tl ye bir 3.20d ayarlasaniza temizinden :)

Bilincaltima vermeye calistiginiz burasi kia forumu ya sev ya terket mesajiniza sadece guluyorum.. :)

Benim gibi insanlarin elestirmesi sizin gibi insalarin ovmesi kadar kia Turkiye ni gelismesine yarar getirir..

Son olarak hala ayni seyi sozluyorum, celik motor biraz daha disini sıksın az yesin araclari daha uygun fiyata pazarlasin..

Bu arada bir matematik hatasi olmasin avrupada 25000 euroya satilan arac tr de 50000 tl ye satiliyorsa avrupadan daha ucuza biniyoruz biz bu araclara..

~~ bu mesaj tapatalk aracılığı ile gönderilmiştir, imla hatalarını mazur görünüz ~~

18. Emre

Emre Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    13
    Ismail bey, en son yazip konuyu uzatmayalim dediginizde muhabbet uzamasin diye yazdiklariniza cevap vermeyip eyvallah dedim gectim sanirim :) Diger arkadasa cevap verme geregi duydum ve verdim..

Ben de Turkiye piyasayi umursamamak istiyorum Ismail bey, bana 10bin tl ye bir 3.20d ayarlasaniza temizinden :)

Bilincaltima vermeye calistiginiz burasi kia forumu ya sev ya terket mesajiniza sadece guluyorum.. :)

Benim gibi insanlarin elestirmesi sizin gibi insalarin ovmesi kadar kia Turkiye ni gelismesine yarar getirir..

Son olarak hala ayni seyi sozluyorum, celik motor biraz daha disini sıksın az yesin araclari daha uygun fiyata pazarlasin..

Bu arada bir matematik hatasi olmasin avrupada 25000 euroya satilan arac tr de 50000 tl ye satiliyorsa avrupadan daha ucuza biniyoruz biz bu araclara..

~~ bu mesaj tapatalk aracılığı ile gönderilmiştir, imla hatalarını mazur görünüz ~~[/QUOTE]

öncelıkle almanyada burdan cok cok ucuza bmw alabılırsınız 5000euroya e36 bmw alabılırsınız rahatlıkla

bence mantık veya matematik hatası yok almanyanın para birimi euro bızım para bırımımız tl. bir mercedes c180 100bin tl ye satılıyor bunun %50si vergi bu vvergı avrupa ulkelerıne uygulanmıyor öyle birşey ulkemızde olaydı daha luks araçlara bınıyor olurduk.
    Arabistan asıllı bir arkadaşım geçen hafta gezmeye geldiğinde kendi söyledi biz arabıstanda v8 v12 araçlara binerken sız burda şahinle geziyorsunuz benzınınız 5 tl bızım oralarda 1.5 tl gıbı bır rakam söyledi ulkede boyle fıyatlar gezerken ınsanlar ne yapsın:confused1:

19. 2berk

2berk Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    1
    Sanırım konu aslında tartışılması gereken pek çok önemli şey barındırıyor. Süper moderatörler sanırım yapabilirler. Burada yazdığımız kia ceed fiyatını ilgilendirmeyen yazışmalarımızı acaba forumda farklı bir başlık altına toplasak ve orada konuşmaya devam etsek.

Ben kendi adıma net söyleyebilirim ya sev ya terket tarzı bir mesajı hiç düşünmedim. Forumlarda tartışmayı severim. Tartışmalar ufkumuz açar diye düşünüyorum. Size yazdığım cevaplar sadece ve sadece sizin bakış açınız ve çelişmeleriniz sebebiyledir. Yoksa Toyotaya laf ettirmem diyen de sizsiniz. Ama ben böyle bir şeyi hiç yazmadım.

Artı olarak toyotaya laf ettirmem deyip ''o ara i30 baz donanimi sordum, ogretmen kampanyasi falan 45 dediler liste fiyati baya abartiydi,icim gitti, tesellim ise toyotanin Turkiyedeki imaji ve sorunsuzlugu..'' şeklinde bir ifadeyle aslında toyotada gönlüm yok ama tesellim var anlamını çıkarsam yanılıyor mu olurum sizce??

Yeni kasa bir aracın fiyatını eski kasa bir aracın fiyatından ucuza beklemek çelişmek değil mi. O zaman eski kasa ceed i daha ucuza da alabilirdiniz.

Mesela Toyotanın distribütörü yeni kasa fulllll aurisi otomatik ve dizel olarak ama öyle robotik değil otomatik ya da çift kavrama olarak ceed ile aynı fiyata verirse auris de alırım. Distiribütör ve ikinci el piyasası için değil benim ihtiyaçlarımı karşıladığı için..

Eksik donanım auriste rahatsız etmiyor sizi ama cool ve motion eksik kalıyor ne hikmetse.. Psa ise umurunuzda bile değil.. Kısaca forumda marka fanatikliğini yaparken mantık dışı beklentilerde olan da siz gibi görünüyorsunuz. İnsanlar beğendiği aracı alıyorlar ama siz bunu savunur görünürken başka etkenleri kendi adınıza ilave ediyorsunuz.

Diğer taraftan ''Hocam son cümlenize katılıyorum, hangi marka olursa olsun bizlere 2. sınıf müşteri muamelesi yapıyorlar...Hele avrupadaki 2.el ile Türkiyedeki 2.piyasasına bakınca insan çıldırma noktasına geliyor..(Edit:Eşeklik markalarda değil, distribütörlerle tüketicide)'' deyip tüketici olarak toyotanın eksikleriyle değil kianın eksikleriyle falan kıyaslamalara giriyorsunuz. Neyse dediğim gibi konu başlıktan saptı ama yeni bir başlıkta olabilirse tartışmaya devam edebiliriz..

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 31 Aralık 2012
  20. branta

branta Acemi Sürücü

Alınan Beğeniler:
    0
    Hocam polemige gerek vermeyecek sekilde cevapliyayimda burda kalsin konu hakikaten..

Ya sev ya terket olayini ismail beye dedim kullandigi ifade "burasi belli bir markaya gonul veren ve kullanan kislere ait bir ortam" gibi bir cumle idi yanilmiyorsam

Onceki mesajlarimda zaten belirttim aurisin tasarimi beni heyecanlandirmiyor ama mantik secimim, neden i30 a icim gitti, 3.5 bin lira daha ucuz oldugu icin ve benzer donanimlar sundugu icin yoksa i30 da asiri begendim bir arac degil..

neyse sıkıldım hakikaten muhabbetten

Mutlu senelere

Bu Sayfayı Paylaş