Kia Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

YEN RİO YAKIT

'Rio Forum - Club' forumunda kiario tarafından 16 Şubat 2012 tarihinde açılan konu

1. maminci

maminci Ralli Pilotu

Alınan Beğeniler:
    10
    Gerçek Ad-Soyad:
    Mehmet Aminci
    Araç Modeli:
    Toyota corolla
    Aslında bunu ölçmenin en iyi şekli yol bg'da iki ayar olması,
    önceki aracımda öyleydi,
    trip A kontağı her açtığınızda tüm verilerini kendiliğinden sıfırlardı,
    trip B ise kullanıcı sıfırlayana kadar ya da 9999 km sonra sıfırlardı,
    böylece hem anlık hem de uzun vadeli tüketimi net olarak bilirdik..

2. riomert

riomert Sürücü

Alınan Beğeniler:
    0
    Araç rolanti durumunda kaldığında ortalama direk yükseliyor. Özellikle soğuk havada motorun ısınması için hafif gaz veriyorum, ortlama yakıt tüketimi 0,5 artıyor.
    Bu yüzden her yola çıkışınızda sıfırlamak gerekiyor gerçek değeri ölçmek için.

3. y.emre

y.emre Sürücü

Alınan Beğeniler:
    0
    Bence en iyi ölçüm yolu ise kesin ve net değer elde etmek istiyorsak kaç ltre benzinle ne kadar yol gidildiğine bakılması.

4. maminci

maminci Ralli Pilotu

Alınan Beğeniler:
    10
    Gerçek Ad-Soyad:
    Mehmet Aminci
    Araç Modeli:
    Toyota corolla
    Evet sağlıklısı o..

5. cagriceyhan

cagriceyhan Acemi Sürücü

Alınan Beğeniler:
    0
    Kardeşim ben şubatta 1.25 yeni rio aldım sürüşümden kısmadan ekonomi yapmadan kullandım ortalama yakıt tüketimim şuan 7.0

Sabit bir hızda aracın istediği devirde kullandığında anlık tüketim 4.0 5.0 arasında gösteriyor
    Dur kalkda 10-13'e çıkıyor

Ben ayda 170-200 TL yakıta veriyorum bu son zam'la birlikde LPG düşünmeye başladım
    bütçem elverseydi düşünmezdim ama bu zam larla cebime fazla geliyor

Bunun dışında araç mükemmel sakin ve keyifli bir sürüş yapıldığında söylendiği kadarda ekonomik ben biraz hızlı ve seri kullanıyorum bu benim kendi verilerim sürüşe ve yola bağlı olarak değişebilir

6. Boza

Boza Sürücü

Alınan Beğeniler:
    0

Benim araçda 1.25 Fancy Benzinli, İstanbul'da kullanıyorum. Yoğun trafiğe çıkmıyorum ortalamam 6.2 LT. Aracı sakin kullanmaya çalışıyorum.

7. nrks

nrks Sürücü

Alınan Beğeniler:
    0
    7050 km oldu yol bilgisayarı ortalama 6.0 gösteriyor toplam km.nin %70 otoban % 30 ş.içi diyebilirim.ayrıca uzun yolda vites değiştirme uyarılarına dikkat ederek çok sakin bir kullanımla 50 tl benzin ile 219 km yol yaparak 4.8 değerini gördüm ama dediğim gibi sakin kullandım ani hızlanma yok yokuş aşağı gaza basma yok vs. yakıt tüketimi birazda kullanımla alakalı diye düşünüyorum,tereddüt edenler oluyor göterge fotolarını paylaşabilirim:cool:

8. ertan öz

ertan öz Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    yeni rio 1.4 dizel aracımı test ettim.km de 0.245 kr yakıyor zamlı yakıttan hemde.

9. gear

gear Sürücü

Alınan Beğeniler:
    14
    Gerçek Ad-Soyad:
    Semih
    Araç Modeli:
    Rio Sporty 1.4 DSL
    Aracımı teslim aldıktan sonra depoyu doldurmuştum. Gecen hafta tekrar doldurduğumda 27,5lt aldı yaptığım km ise 491. Tekrar doldurttuktan sonra İzmir'den Assos ve kazdağlarına gezmeye gittik. Döndüğümüzde çeyrek depo vardı, yaptığım yol 658km yol bilgisayarına göre 4,8lt yakmışım ama depoyu tekrar fulletince anlaşılacak tam olarak. Ayvalığa kadar yol bilgisayarı 4,1lt/km gösteriyodu ama Assos yolu inanılmaz derecede kötüydü, 3.vitesi geçemedim.

10. MAKİNİST 41

MAKİNİST 41 Acemi Sürücü

Alınan Beğeniler:
    1
    Aracınızıa güle güle kullanın benim aracım 2012 rio fancy 1.4 dizel henüz 2000 km de ben şehir içinde yol bilg. ortalamada 7.2 lt altını henüz göremedim.
    Sizin aracınız kaç km de az yakıyor diyemiyorum şu an çünki bayağı yakıyor birde vites değişimlerini arbanın ekran isteği doğrultusunda yapıyorum dikkat ediyorum hala 6 lt nin altına düşemedim

11. gear

gear Sürücü

Alınan Beğeniler:
    14
    Gerçek Ad-Soyad:
    Semih
    Araç Modeli:
    Rio Sporty 1.4 DSL
    daha yeni 1200 km oldu, valla yol bilgisayarındaki vites aralığına pek uyamıyorum. Vitesi 2800~3000 dev/dak arasında değiştiriyorum, 1750 altına pek düşmemeye çalışıyorum, düz yolda düşebiliyor tabi... Beni değerler karma öyle tam anlamıyla şehir içi trafiği pek denemez...

12. kanikarali

kanikarali Ralli Pilotu

Alınan Beğeniler:
    150
    Gerçek Ad-Soyad:
    Ali Kanıkara
    Araç Modeli:
    2006 Cerato 1.5 CRDİ
    Vites değiştirmede 2800-3000 devir dizel araç için fazla değilmi? Önerilen nedir ? Benim aracım Cerato 1,5 crdi genellikle 2250-2500 devirlerde vites değiştiririm. Gayet ekonomik oluyor ve toparlanma da iyi.

Keyifli sürüşler.

13. gear

gear Sürücü

Alınan Beğeniler:
    14
    Gerçek Ad-Soyad:
    Semih
    Araç Modeli:
    Rio Sporty 1.4 DSL
    Max tork aralığı 1750-2750 dev/dak bende bu arada kullanıyorum. Devir saatine göz ucuyla bakınca bu aralık gibi gözüküyor.

14. gear

gear Sürücü

Alınan Beğeniler:
    14
    Gerçek Ad-Soyad:
    Semih
    Araç Modeli:
    Rio Sporty 1.4 DSL
    Depoyu bu sefer Shell GTL ile doldurdum34.3 lt aldı bununla 663km yol yapmış oldum (5.1lt/100km) Bakalım shell ile kaç km yapacağım.

Bu Sayfayı Paylaş