Kia Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Yakıt Tasarruf Cihazları

'Teknik ve Faydalı Bilgiler' forumunda volkman tarafından 24 Mart 2011 tarihinde açılan konu

1. volkman

volkman Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    4
    Arkadaşlar, az önce 30.000 bakımından geldim. Kia Koyuncular-Konya servisindeydim. Arabamın bakımı yapılırken, yakıt tasarruf sistemi takan birisini ile tanıştık. Daha doğrusu tanıştırıldık. Kia Koyuncular, bu sisteme destek verdiği için kendi test araçlarına taktırmış. Önce mesafeli yaklaştım. Hatta tartıştık. Anlatayım;

Bu adam küçük bir tüp içinde, kimyasal bir malzeme koymuş. Bunu, aracın hava emiş (şu anda aklıma gelmedi adı) kısmının çıkışına bağlıyor. Yani filtrelenmiş hava geliyor. Aynı zamanda bu cihaz, direk dışarıdan da hava alarak, içerdeki kimyasalla birlikte, havanın yapısını değiştiriyormuş. Bunu benzin karışımıyla birlikte motora veriyormuş. Böylece daha performanslı bir yanma elde ediliyormuş. ben itiraz ettim. Hatta hidrojen mi, azot mu, neye ayrıştırıyor diye sordum. Kesinlikle söylemedi. Ben de sen bilirisn dedim, ilgilenmedim. Ancak aracına taktıran başka bir müşteri vardı orada. Test sürüşü de yapmışlar. Benim Tiguana da taktıracam diye adamla konuşuyorlardı.

Adam bunu Irakta denemiş. %20 yakıt tasarrufu ettiğini iddia ediyor. Malzeme ithal değil. Kendi buluşuymuş. Kesinlikle motora zararı yok diyor. Hatta Koyuncuların test aracı Spoya takmış, orada gösterdi. Koyuncular, şu anda test ediyoruz dediler. Aletin içindeki kimyasal 100.000 km ye kadar bitmiyormuş. Bize bu garantiyi veriyor. Fiyatı 300 TL. Denemesi bedava diyor. Eğer fayda görmezseniz mal kesinlikle benim diyor.

Koyuncuların test aracı sonuçlarını alınca, bunu taktırıp taktırmamaya karar vereceğim. Size de durumu buradan bildiririm.Ancak sizin fikrinizi de alayım. Bu kimyasal ayrıştırma ne olabilir? Saf oksijene mi dönüştürüyor havayı, veya azota mı, veya hidrojene mi? Ne olabilir?

2. maminci

maminci Ralli Pilotu

Alınan Beğeniler:
    10
    Gerçek Ad-Soyad:
    Mehmet Aminci
    Araç Modeli:
    Toyota corolla
    Volkan Bey ben de bir ay önce Kia Malatya servisinde beyaz bir spoya takılmış olduğunu duydum, nedir bu dedim ama çok tatmin edici açıklama yapamadılar, 'az yaktırıyo' diyebildiler sadece, sizinkinin aynısı mı bilmiyorum?

3. volkman

volkman Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    4
    Buradaki de aynı. Beyaz spoya takmışlar. Küçük bir tüp.

4. cer.fire

cer.fire Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    41
    Gerçek Ad-Soyad:
    ömer oktar
    Araç Modeli:
    kia ceed sw crdi (2005 kia cerato crdi)
    aynısını ben 3 sene önce ben de mbbaşayarda taktırmıştım, taktırdıktan sonra farkınıda hissetmiştim çekiş artmıştı "clean power" isimli kore malı bir cihazdı. belki sizin arabaya takılan farklı bir marka olabilir:confused1:

5. maminci

maminci Ralli Pilotu

Alınan Beğeniler:
    10
    Gerçek Ad-Soyad:
    Mehmet Aminci
    Araç Modeli:
    Toyota corolla
    Eski aracımda nasıl olsa eski mantığıyla 100 bin bakımından sonra motorsilk denilen bor katksısını koydurmuştum ustanın ısrarıyla, kılcal çatlakları kapatır, sürtünmeyi azaltıp verimi artırıp yakıtı azaltır diyodu, yakıt ne oldu bilmiyorum ama en azından sorun yaşamadım katkıdan dolayı..

Gel gör ki bu araç yeni, garanti kapsamında, üstelik direk enjesiyonlu motor hakkında çok bilgimiz de yok, her aklımıza geleni yapmamız mümkün değil..

Bana bu cihazın şüpheli gelen yanlarını sayayım:

-100 bin km gider lafı çok düz bir rakam (neden 30 bin ya da 85 bin değil, neye göre 100 bin?)
    -nasıl %20 tasarruf, hesabı neye göre?
    -300 lira %20 tasarruf yapan bir alet için fazla uygun bir fiyat değil mi? Eğer öyleyse firmalar bunun için 3. dünya savaşı bile çıkarır..

Umarım ben tahminlerimde yanılırım:)

6. seryılmaz

seryılmaz Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    147
    Gerçek Ad-Soyad:
    erol yılmaz
    Araç Modeli:
    KİA CEED CONCEPT CRDİ
    otomobil firmaları motor teknolojisinde yenilikler yapabilmek ve daha fazla gücü daha az yakıtla elde edebilmek için milyonlarca doları arge çalışmalarına ayırırken vatandaşın birinin -ben buldum- diyerek ne olduğu belirsiz bir kimyasalı (belkide gıda boyası katılmış sudur :blink:) % 20 yakıt tasarruf sağlıyor diye bize 300 liraya satabilmesi,şans oyunlarına para yatırırken bizi buna iten '' ya bu kez tutarsa '' duygusundan pek farklı değil.Volkan beyin anlattıklarını okuyunca gözümün önünde canlanan diyalog şöyle :

_Motora bir tüp bağlıyorum ama tüpteki şey yakıt değil !
    _Ne peki ?
    _Söylemem ama ben buldum !!
    _Ne işe yarıyor ?
    _Aynı yakıtla daha çok güç elde ediyorsun !!!
    _Nasıl yapıyor bunu ?
    _Oksijendeki iki atom yanına bir tane daha alıyor.Üç oksijen daha çok yanma
    sağlıyor !!!!!
    _Nereden alıyor bu üçüncü atomu ?
    _Dışardan !!!
    _Yurt dışından mı ???
    _Saçmalıyorsun !!!
    _Haklısın,afedersin,cehaletime ver.........!!!!

Aslında bu diyalog uzar gider,ama aşağı yukarı bu mantık çerçevesinde...Bu sebepledir ki tasarruf cihazlarına vereceğimiz 300 lirayı kendimize saklarsak bu parayla alabileceğimiz yaklaşık 75 litre mazotu 12 aya böldüğümüzde ayda 6.25 lt tasarruf etmiş sayılırız.Vadeyi kısaltırsanız tasarruf etme dürtünüzün daha kolay tatmin olduğuna hayretle şahit olursunuz ( 6 ayda aylık 12.5 litre,3 ayda aylık 25 litre gibi..) :)

7. heh

heh Yönetici Yönetici

Alınan Beğeniler:
    9.422
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
    :eek:hops5:

Bu Sayfayı Paylaş