Kia Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Sustalı Anahtarlarımın 2 side kırık :( ne yapabilirim?

'Rio Forum - Club' forumunda ayk35 tarafından 10 Mart 2015 tarihinde açılan konu

1. karagoz

karagoz Ralli Pilotu

Alınan Beğeniler:
    450
    Gerçek Ad-Soyad:
    Yasin KARAGÖZ
    Araç Modeli:
    2012 Sportage 1.6 GDİ
    Geçmiş olsun,
    Anahtarlar için (eğer garanti dışı ise) çok dert etmeyin, sorunsuzca halledebilirsiniz anahtarcılarda, ki yukarıda ki link işinizi görür :)
    Boyanın durumu nedir bilemiyorum, foto olsa daha kolay yorum yapılabilirdi. Ama boyatmak istememenizi çok iyi anlıyorum, geçen yaz bir akli dengesi olmayan muhtemelen hayvandan bozma şahıs :mad: sağ çamurluk ta soyut bir çalışma yapmıştı, iyi bir boyacı fırça ile çizikleri orjinal boyası ile sabırla doldurup kuruduktan sonra hafif bir pasta ve cila ile neredeyse farkedilmeyecek duruma getirmişti. Rütuş + hafif pasta+cila ile hallolabilir diye düşünüyorum.
    Bayan sürücü olayına gelince, kesinlikle tepkisiz kalmayın derim. Böyle bir terbiyesizlik yok, olamaz. Tecrübe ile sabittir böyle durumlarda şikayet eden bayan ise inanın çok daha ciddiye alıp öyle hareket ediyor polis. En azından başı ağrısın, uğraşsın biraz.

Tekrar geçmiş olsun..

2. ayk35

ayk35 Sürücü

Alınan Beğeniler:
    59
    Gerçek Ad-Soyad:
    Ayşin Korkmaz Şahin
    Araç Modeli:
    12 Rio Fancy 1.4 Crdi
    Ben araci alali 1 ay oldu, oncesinde tum bakimlari kia ozdemirlerde yapilmis bende 45 bin bakimini orda yaptirdim. Arac 2 yili gecti ama. Birde garantiden direksiyon simidi degisimi icin basvuruldu onaylandi. Servisteki ilgiliye vites topuzu da degisse iyi olurdu aslinda dedigimde biraz bekleyelim ustuste garantiden degisim olmasin demisti. Daha simidi bekliyoruz simdi gidip anahtari soylesem olur mu? Bu arada anahtarda herhangi bir sonradan mudahale yok suan

3. silverhawk07

silverhawk07 Servis-Satış Yetkilisi Servis-Satış Yetkilisi

Alınan Beğeniler:
    1.106
    Gerçek Ad-Soyad:
    Mustafa
    Araç Modeli:
    RIO 1.5 CRDI 2009 COMF.
    Neden olmasın. gösterin. daha araç yeni..

4. baller_23

baller_23 Ralli Pilotu

Alınan Beğeniler:
    326
    Gerçek Ad-Soyad:
    yılmaz can kaymak
    Araç Modeli:
    rio 2014 sporty
    Geçmis olsun.anahtar icin garantiyi bir deneyin derim ben.logo kismina gelince fotograf olsaydi daha iyi yorum yapabilirdik :) bayanin carpip kacma konusuna yorum yapamayacagim.gecen bi konu acmistim babam kaza yapan iki araca duramayip arkadan dokundurmustu.aractan inip ondeki aracin surucusu bayanla konusup bisey yok tutanak tutmaya gerek yok (zaten ondeki aracla arasinda baya hasar var) diye anlasip gitmisler.1 saat sonra polis babami aradi ve öndeki kadın bize carpip kacti diye sikayetci olmus.nitekim boyle zekiler de var :) hoş gecen savciliktan kagit geldi ve hic bisey cikmadi yine de denemis oldu :)

Kia Rio hb dizel sporty

5. ayk35

ayk35 Sürücü

Alınan Beğeniler:
    59
    Gerçek Ad-Soyad:
    Ayşin Korkmaz Şahin
    Araç Modeli:
    12 Rio Fancy 1.4 Crdi
    uploadfromtaptalk1425984085990.jpg
    Aracin kaputu bu sekilde. Ufak ufak da olmak uzere bir cok nokta seklinde ve bir kac da buyukce kalkmalar olmus. Sari cizgiler pastayla geciyor ama bu kalkan yerleri ne yapacagimi bilmiyorum. Fotografta gorunen siyah nokta nokta yerler hep nokta nokta kalkan vernik :(

6. jeolog

jeolog Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    400
    Gerçek Ad-Soyad:
    Akın BATMAN
    Araç Modeli:
    2007 Rio Crdi Hb Advance
    Sarı çizgiler dediğiniz sticker/logodan kalan yapışkan malzeme sanırım. Ama siyah noktalar ve alt sırada görünen yırtıklar vernik atması gibi. Boyanması gerekir bence. Pasta veyahut rotüş ile olabilecek gibi bir şey değil gibi görünüyor :(

7. HANİFİ DMC

HANİFİ DMC Ralli Pilotu

Alınan Beğeniler:
    396
    Gerçek Ad-Soyad:
    hanifi DMC
    Araç Modeli:
    kia rio 1.25 fancy
    Sanki boya şart gibi ama olabildiğince serviste pasta cila yapıp ufak rötuş de halleder mi denemek lazım

8. pascalim

pascalim Ralli Pilotu

Alınan Beğeniler:
    2.947
    Gerçek Ad-Soyad:
    Orhan İLYASLI
    Araç Modeli:
    Ceed Consept Plus SW
    Benim eski aracımı boyayan usta ile görüştüm. Daha önceden vernik atması olan bölümde boya işlemi olmadı ise vernigi alabiliriz dedi. Lakin bazen vernigin çıkmadığı yerler olabiliyor dedi. O zaman Zımpara devreye giriyor ve boya lazım olabilir dedi. Denemeden goremeyiz dedi dilerseniz numarasini vereyim görüşün kocaeli ye yakinsaniz tabi.

9. ayk35

ayk35 Sürücü

Alınan Beğeniler:
    59
    Gerçek Ad-Soyad:
    Ayşin Korkmaz Şahin
    Araç Modeli:
    12 Rio Fancy 1.4 Crdi
    Sevgili arkadaşlar, öncelikle yardımlarını esirgemeyen ve yol gösteren herkese çok çok çok teşekkür ederim. Bugün tam ben yetkili servis Özdemirleri arıyordumki onlar beni aradılar ve Direksiyon simidimin geldiğini söyleyerek randevu verdiler. Telefonda Mustafa Bey'in de cesaretlendirmesi ile anahtar konusunu açtım 2 anahtarımı da kullanamadığımı belirttin getirin bakalım dediler. Gittim direksiyon simidim yepyeni oldu :) ve bana 2 anahtarımında garantiden değişeceği müjdesini verdiler. Şuan bulutların üzerindeyim desem yeri :D

baller_23 ve mesut_src bunu beğendi.
  10. Mahir

Mahir Moderator Moderator

Alınan Beğeniler:
    3.737
    Gerçek Ad-Soyad:
    mahir
    Araç Modeli:
    .
    Hayırlı olsun birde on kaputu garantiden yapsalar

11. ayk35

ayk35 Sürücü

Alınan Beğeniler:
    59
    Gerçek Ad-Soyad:
    Ayşin Korkmaz Şahin
    Araç Modeli:
    12 Rio Fancy 1.4 Crdi
    Yetkili servis boyanacak dedi :(
    Valla çok sevinirim bilgilerini atarsanız bana özelden. Bir görüşeyim, o tarafa elbet yolum düşer yapabilirlerse yaptırırım.

12. ayk35

ayk35 Sürücü

Alınan Beğeniler:
    59
    Gerçek Ad-Soyad:
    Ayşin Korkmaz Şahin
    Araç Modeli:
    12 Rio Fancy 1.4 Crdi
    dadından yinmezdi valla :D :p

13. mesut_src

mesut_src Ralli Pilotu

Alınan Beğeniler:
    372
    Gerçek Ad-Soyad:
    Mesut Sürücü
    Araç Modeli:
    Kia Rio 1.25 Fancy
    Hayırlı olsun :)

14. heh

heh Yönetici Yönetici

Alınan Beğeniler:
    9.422
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
    Geçmiş olsun tekrar.Aslında biya yerinde duruyor ve sorun sadece vernik kısmında ise sadece vernik atarlar ve sorun çözülür.Ama iyi işçilik yapan bir yer bulmanız lazım.Çünkü adam gibi atılmayan vernik zamanla çıkabiliyor.
    Ben bizzat yaşamıştım.

15. ayk35

ayk35 Sürücü

Alınan Beğeniler:
    59
    Gerçek Ad-Soyad:
    Ayşin Korkmaz Şahin
    Araç Modeli:
    12 Rio Fancy 1.4 Crdi
    Çok teşekkürler :)
    Aslında bu çıkan bölüm vernikmi değilmi bilemedim. Kimi beyaz boyada vernik olmaz metalik boyada olur diyor. Seninki beyaz opak boya diyor. Kimiside vernik diyor. Önce bir İzmir sanayisine uğrayacağım sanırım.Bakalım ustalar ne diyecekler.

16. ayk35

ayk35 Sürücü

Alınan Beğeniler:
    59
    Gerçek Ad-Soyad:
    Ayşin Korkmaz Şahin
    Araç Modeli:
    12 Rio Fancy 1.4 Crdi
    Bu duruma pes dedim gerçekten. İşte ben tamda buyüzden ön cama ve hatta alabilirsem arka cama da 1'er kamera yerleştireceğim. Hem seyir halinde hem de ben araçta yokken kayıt yapsınlar. Oluşan hasarların önüne geçemiyoruz bari hakkımızı arayabilelim.

17. heh

heh Yönetici Yönetici

Alınan Beğeniler:
    9.422
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
    Evet ben de 1 tane satın alıp aracın öncamına taktım.

18. ayk35

ayk35 Sürücü

Alınan Beğeniler:
    59
    Gerçek Ad-Soyad:
    Ayşin Korkmaz Şahin
    Araç Modeli:
    12 Rio Fancy 1.4 Crdi
    Evet sarı çizgiler dediğiniz gibi yapışkan. Uçtan bir yerden deneyince pastayla çıkmıştı. Tabi bu işe ben girişirsem bozarım diye girişmek istemiyorum. Şu vernik midir neyse artık kaputtan kazınan onu en az hasarla yaptırabilecek bir usta bulabilrsem diğer pasta cila işini de hallettirebilirim. Bu arada bir sorum olacak. Aracın kaputuna dışarda müdahale ettirirsem komple mi garanti kapsamı dışında kalırım yoksa sadece kaput mu garanti dışında kalır? Mantıklısı sadece kaputun kalması ama servisin işi belli olmaz :(

19. ayk35

ayk35 Sürücü

Alınan Beğeniler:
    59
    Gerçek Ad-Soyad:
    Ayşin Korkmaz Şahin
    Araç Modeli:
    12 Rio Fancy 1.4 Crdi
    Hakan bey hangi ürünü aldınız?

20. jeolog

jeolog Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    400
    Gerçek Ad-Soyad:
    Akın BATMAN
    Araç Modeli:
    2007 Rio Crdi Hb Advance
    Ufak lokal boya işi yaptırır iseniz garanti dışı kalacağınızı sanmam. Sonuçta motor veyahut mekanik aksama herhangi bir müdahale yok. Hatta siz söylemezseniz kaputta lokal boya olduğunu fark etmezler bile :)

Ancak aracın boya-paslanmazlık garantisi var ise o zaman durum değişebilir. Bu konuda bilgim yok. Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olacaklardır.

Bu Sayfayı Paylaş