10 kasım LPG KABLO

Sportage Son Hız (sportage gitmiyor diyenlere gelsin.)

'Sportage' forumunda ankleon tarafından 10 Kasım 2015 tarihinde açılan konu

1. kisbilen

kisbilen Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Gerçek Ad-Soyad:
    kıvanç
    Araç Modeli:
    sportage
    arkadaşlar merhaba, bugüne kadar vermiş olduğunuz bilgilerden dolayı çok teşekkür ederim.yıllardır otomobil kullanan birisi olarak suva kia sportage' la geçmeyi düşünüyorum. yıllık ortalama 20.000 km yapıyorum. benzinli 1.6 premium düşünüyorum tüp taktırmam gerekirmi. birde arabanın iç tasarımı ve kullanılan malzemeyle ilgili çok olumsuz yorumlar dolaşıyor. değerli fikir ve önerilerinizi paylaşırsanız sevinirim.

2. karagoz

karagoz Ralli Pilotu

Alınan Beğeniler:
    450
    Gerçek Ad-Soyad:
    Yasin KARAGÖZ
    Araç Modeli:
    2012 Sportage 1.6 GDİ
    Hakkınız da hayırlısı olsun, Aracın iç tasarımı ve malzeme kalitesi gayet başarılı ve tatminkar. Beklentiniz ne bilmiyorum ama sık bindiğim vw touran a göre çok daha başarılı. Tabi zevk meselesi deyip sonlandırayım :)

3. BUGR4H4N

BUGR4H4N Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    196
    Gerçek Ad-Soyad:
    Bugrahan Güler
    Araç Modeli:
    2013 Sportage CONCEPT PLUS
    20 bin kmye tüp taktırmanız lazım yoksa Spo size incir bahçesi satın aldırır... Lpg konusunda her türlü yardımcı olurum.

Tasarım iyi ön taraf mükemmel arka taraf idare eder. İç tasarım klasik uzak doğu arabası sade ve donanım tuşları gereken yerde sadece yol bilgisayarı tuşu kadranı kaplayan mika değişik plastik malzemenin sol üstünde biraz garip ama ben alıştım.Malzeme kalitesi sınıf standartların.Süspansiyon orta yumuşağa dönük şekilde. Virajlarda yüksek yapısından ötürü sedan,Hb araca göre esneme payı biraz fazla ama lastikte kayma belirtisi yok yol tutuşu güzel. Donanım konusunda şuan parasına göre en dolu olan Suv alırsanız pişman olmazsınız sadece şuan Turbo motorlu bir araçtan buna geçerseniz Rampada devir 3500 üzeri olmassa rampanın eğimine göre bayılabilir. Daha Soracaklarınız varsa özelden mesajda atabilirsiniz

D6503 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

4. gogo46

gogo46 Ralli Pilotu

Alınan Beğeniler:
    484
    Gerçek Ad-Soyad:
    gökhan kavas
    Araç Modeli:
    kia venga crdi
    1350kg araç torku 165nm.ve bu torku 4800devirde gösterebiliyor.gitmek istiyorsa gazlamak şart

BUGR4H4N bunu beğendi.
  5. ism@il

ism@il SUPER MODERATOR

Alınan Beğeniler:
    4.794
    Gerçek Ad-Soyad:
    ism@il
    Araç Modeli:
    Sportage 2012 gsl plus
    Demekki bu olay belki üretime göre, belki yıla göre, ya da donanımsal değişikliğe göre farklılık gösteriyor. Ben aydın otobanda deneme yaptığımda daha devir olmasına rağmen 185 i geçmedi. Limit olmasa 200 çok rahat yapardı. 5. Viteste zorladım olmadı, 6 ya attım yine denedim yine olmadı. O zaman anladım ki limitleyici benim araçta da var.

6. alpergunes3558

alpergunes3558 Sürücü

Alınan Beğeniler:
    75
    Gerçek Ad-Soyad:
    alper günes
    Araç Modeli:
    -kia cerato -kia sportage
    abi kimseye tavsiye etmiyorum ben 4 viteste yuklenmeye başlamıştım. 210la giderken yerle hicbir bağım kalmamisti artık Spoda maksimum 160a kadar yerle iletisim kurabiliyorsunuz ondan sonrasi Allaha emanet.

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ism@il bunu beğendi.
  7. Q7X51

Q7X51 Sürücü

Alınan Beğeniler:
    117
    Gerçek Ad-Soyad:
    Oğuzhan AKBULUT
    Araç Modeli:
    Kıa Sportage 1.6 Otomatik 2015
    Sadece yüksek hız Sportage için geçerli değil.Neredeyse bütün Suvlar için geçerli.
    Q7 aşığı bir adamım araba tutkum Q7 ile başlamıştır daha kullanmak nasip olmadı ama onu bile kullananlar 180 ve üzeri için yüksek araba olduğundan ötürü güvenlik sıkıntılı diyorlar.Çünkü Ne kadar lüks olsa bile Rüzgar katsayısı,aerodinamiği falan işin içine giriyor
    Abimin kugası var 205 görmüştük Kuga ile aydın otobanında hiç güven vermedi 4x4 bide ama Dediğiniz gibi Allaha Emanet gidiyosunuz.Yani Hemen hemen hepsinde geçerli.Peugeot 3008de öyle mesela 185 gördük 3008de araba az kalsın yoldan cıkıyodu arkadaşım kullanıyodu biraz acemiydi esp 4-5 saniye devreye girdide öyle kurtardık bide o hızda çok rüzgar yiyince tabi
    Spo da ben 170 bastım ondada öyle yani bu tip araçların isterse çok lüks olsun yüksek hızda rüzgardan ötürü yola yapışmazlar.170te o kadar kötü değildi gerçi ama tabi arabanın çok Rüzgar yediğini hissediyosunuz
    Normal bir hatback araba 10 rüzgar yiyosa bu 100 rüzgar yiyor.Bu da işte yolla bağlantıyı kesiyor sıkıntı çıkarır yani acemi şöförün elleri titrer bu tip arabalarda 180 ve üzeri görenlerde :)
    Ben İlk Cr-vyi aydın otobanında 185e çıkardım ki o araba 4x4tü espsi yoktu 2004 model ve yüksekliği aerodinamik tasarımı Sportage kadar iyi değildi 185e çıktım araba heran yoldan kopacak gibiydi ellerim Titremişti ehliyeti ilk aldığım seneydi birazda acemiydim.Yani demek istediğim hemen hemen hepsinde geçerli bu yüksek hızdaki yolla bağlantı durumu

Arabacıadam bunu beğendi.
  8. gogo46

gogo46 Ralli Pilotu

Alınan Beğeniler:
    484
    Gerçek Ad-Soyad:
    gökhan kavas
    Araç Modeli:
    kia venga crdi
    performans bence aracın son hızı ile degil ,o hıza nekadar sürede çıktıgıyla alakalı.sonuçta günümüzde çogu araç 180-190 hızları yapıyorlar.
    unutmamak gerekirki bu aracın 2.0gdi 170hp ligide var.1.6sı 200leri görüyorsa 2.0 ı kaç yapar.tabiki std. bir araç gibi yol tutamaz ama çokta kötü uçtugunu,kaçtıgını düşünmüyorum.

Arabacıadam bunu beğendi.
  9. Q7X51

Q7X51 Sürücü

Alınan Beğeniler:
    117
    Gerçek Ad-Soyad:
    Oğuzhan AKBULUT
    Araç Modeli:
    Konu açıcaktımda burdan devam ediyim dedim performans hakkında .Bugün başıma bir olay geldi onu anlatmak istiyorum sizlere .Performans olarak Çok Satan bir arabayla karşılaştırıcam direk.Yalova yolunda Qashqai 1.2 Dıg-t Cvtli bir sürücü geliyodu arkadan .Kadın kullanıyor arabayı 2 kişi kadın.Ama kadın efsane kullanıyodu yani yardıra yardıra gidiyor ama acelesinden değilde zevkine yaptığı belli son ses müzik falan havalı bir şekilde ilerliyor.
    Dıgt ve cvt yazıyordu arkasında ordan anladım 1.2 olduğunu.Onun motoru 115 beygir tork 165 Spo ile aynı.Ama o motorda Turbo var.Cvt gibi hissiz ve araba kullanmaktan soğutan bir şanzıman var.Ama sürücü faktörü önemli yani.Bugüne kadar karşılaştığım en iyi kadın sürücülerden bir tanesiydi.

Bende tabi içimdeki delilik uyandı.Bende gaza geldim ama yol baya boş tek tük araba var.Gittim yanına hızımız yaklaşık olarak 75.Aynı anda göz göze geldik onunda hızı benimkiyle aynı hizamız falan herşey aynı.

Kadın tabi hemen çaktı olayı bende tam böyle hazırım kapışmak için diyelim :) Yani tabi öyle anlaşarak bir şey yapmadık sadece eğlence amaçlı hani el kol hareket falan yapmadım tabi kapışalımmı diye :D aynı anda bastık.Ben Dipgaz yaptım o da dipgaz yaptı tabi.Ben Direk manuele aldım.Dipgaz yaptığımız gibi 3 vites düşürdüm devir 4900 falan.Ama ben vites düşürdüm hemen direk 4900dan başladım.Şimdi onda Turbo olduğu için dipgaz yaptığımız gibi o biraz daha kafa kaldırdı gibi.Hani böyle ilk anda Turbonun etkisiyle hani böyle Turbo arabayı bir kaldırdı ama Ondan sonrası Fıss oldu :)

Ama Benim devir 5900a gelince sol arka kapıdan by by yaptık Spomla Qashqaiye.Ne Kadar Turbo olsada,Tork aynı,beygir fazla,motor hacmi fazla,şanzımanın performans verileri daha fazla olunca tabi geçtim onu.Açıkçası içimde şüphe yoktu ama Kadın hala inat ediyodu bırakmadı peşimi 145e kadar çıktık dahada zorlamadım zaten .Sonra döndüm gittim.Kadın gerçekten efsane kullandı ya.Yani Bu arabanın Benzinli ve otomatik sınıfındaki rakibi Qashqaiden daha iyi gidiyormuş bunu anladım bugün :) Hani bir karşılaştırma olarak düşünürsem.Ama bunda cvt nin büyük etkisi var sanırım.1.6 320 torku QQyi kullanırken bile Cvt bildiğiniz arabanın agresifliğini öldürmüştü çok zevksiz bir şanzıman.Hele Hele Xvde kullandığım dahada kötüydü
    Yüzümü kara çıkarmadı Aslan Sportagem benim.Araba tam bir uçarı afacan ya :)

10. ankleon

ankleon Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    208
    Gerçek Ad-Soyad:
    mesut
    Araç Modeli:
    sportage
    aynen bizim araçlarda birkere 4000/4500 deviri geçeceksin ki araba bir kendine gelsin yollar önünde secde etsin bizim kasada da turbo olmuş olsa offfff ki offfff

Arabacıadam ve Q7X51 bunu beğendi.
  11. Maxemilianooo

Maxemilianooo Sürücü

Alınan Beğeniler:
    5
    Gerçek Ad-Soyad:
    osman tavaslıoğlu
    Araç Modeli:
    kia sportage
    Prins marka sıvı sistem tüp takılı aracımda. şehir içi 22 krş şehirler arası 17 kuruşa kadar düşüyor yeri geldiğinde. Aldığıma hergün şükrediyorum. Sportage kullanmak bir ayrıcalıktır :)

Arabacıadam ve BUGR4H4N bunu beğendi.
  12. Q7X51

Q7X51 Sürücü

Alınan Beğeniler:
    117
    Gerçek Ad-Soyad:
    Oğuzhan AKBULUT
    Araç Modeli:
    Aynen Tucsondaki motoru getirseydi daha iyi olurmuş.Kardeşimde Seat ıbıza Cupra 1.4 dsg 180 beygir Turbo var.Onu Sportageden daha çok kullanıyorum gün içerisinde.Ondaki Motoru Sportagede düşünemiyorum gerçekten.Şimdi bile bu kadar zevkliyse o halini tam olarak düşünemiyorum.En güçlü kullandığım motor aile içerisinde o olduğu için onun motorundan örnek verdim.T-Gdı da çok başarılı motor

Şimdi geçen arabaya bir abimiz bindi sürdü 5 -10 km.Baya beğendi ama araba çok performanslı değil dedi.3500e geldiği gibi vites attırdı arabaya.Dedimki devirli kullan 2-3 dakkaya yakın 5000 aşağısında kullanmadı .Şimdi nasıl dediğimde gayet memnun kaldım baya iyimiş dedi.Yani genel olarak sıkıntı şurada alt devirler cansız.Üst devirlerde de araba doğal olarak o devirlerde bağırdığı için adam basmak istemiyor araba çok bağırıcak diye.Arabayı bağırttırmadan gitmesini çok istiyor.Bu da Bu motorla mümkün olmadığı için test sürüşü yapan herkes gaza abanmadığı sürece performans bakımından akıllarında Spo kötü bir araba olarak kalıyo.Aslında arabayı bağırtırsanız bile motor yalıtımı başarılı olduğu için öyle çok çok hissettirmiyor deviri

Ama gaza yüklenincede anlık tüketim Full gösteriyor.Tamam o zaman iyi gidiyor ama anlık tüketim 20 ve üstünü gösterdiği içinde gaza basmak istemiyorsun,gaza basmayıncada yani alt devirde kullanırsan performansı çok iyi olmadığı için aklında hız olarak çok iyi bir araç olarak kalmıyor.Arabaya alışmak ve tanımak çok önemli.

Arabacıadam ve BUGR4H4N bunu beğendi.
  13. Ergin57

Ergin57 Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    144
    Gerçek Ad-Soyad:
    Ergin keser
    Araç Modeli:
    2008
    Ustam gitmiyor diyenler reno tofaş a binenlerdir emin olun kia yı bilen adam vazgecmez 4 tane kia değistirdim ilk aldığım 350 binde mermi gibi gidiyordu motor yapılmamış anahtar deymemisti yağ yakma yoktu ist sinop yolunda kia diyenler simdi biniyor

ankleon bunu beğendi.
  14. luganis

luganis Acemi Sürücü

Alınan Beğeniler:
    3
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hasan
    Araç Modeli:
    Peugeot 307
    Arkadaşlar arabamın limitlerini öğrenmek adına hız denemesi yaptım. Araç 2015 otomatik premium. 4000 km oldu. İzmit Düzce arası otobanda 185 km hız görebildim en fazla. 160 a kadar araç çok fevri. 160 tan sonra nazlanmalar başlıyor. Kar lastikleri takılı idi. Normal lastikler olsa 190 olurdu gibime geliyor. İlginç olan şu 180 ile giderken araç o kadar rahattı ki, sanki son hızı 250 km. ama siz 180 le gidiyormuş gibisiniz.

Arabacıadam ve Q7X51 bunu beğendi.
  15. Q7X51

Q7X51 Sürücü

Alınan Beğeniler:
    117
    Gerçek Ad-Soyad:
    Oğuzhan AKBULUT
    Araç Modeli:
    oo güzel o zaman.Son hız 160 yazıyor ama bende 170e çıktım araba Fullken.Dahada zorlardımda içerdekiler korktuğu için zorlıyamadım.Zaten dahada çıkıyomuş demekki.185te Benim bildiğim Sportagelerde limitleyici var.
    Bende de bi şüphe vardı 160tan öteye çıkamıyormu diye.ama 170 yaptım o şüpheyi yendim.Sizde 185 yaptıysanız kafam rahatladı Deniyecem bir ara bu hız denemesini :)

16. heh

heh Yönetici Yönetici

Alınan Beğeniler:
    9.422
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
    Konular birleştirilmiştir.Buradan devam edelim.

17. Arabacıadam

Arabacıadam Sürücü

Alınan Beğeniler:
    48
    Gerçek Ad-Soyad:
    Erhan Akgöz
    Araç Modeli:
    Volkswagen Golf
    185 otomatik için iyi bir değer.160 yazıyor hem ix35 hemde Spo için ama 2side 180 ve üstünü görüyor otomatikler için.Tabi ben daha deniyemedimde Bu yaz deneriz artık izmir-Aydın otobanında.Size bir sorum olucaktı .Sizin deviriniz kaçtı acaba 185 ile giderken ? Otomatik olduğu için merak ettimde

18. luganis

luganis Acemi Sürücü

Alınan Beğeniler:
    3
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hasan
    Araç Modeli:
    Peugeot 307
    Oda işin ilginç taraflarından biri. 185'i 5. vites 5500 devirde gördü ve 6 ya geçti. 6. viteste 3500 ile 4000 aralığında kaldı. Devir olarak daha 2000 devir daha çevirebilir görünüyor ama araba daha gitmiyordu. Yaz olsa 190 ı kesin görürdü gibime geliyor. Havanın soğuk ve rüzgarlı olması ile kar lastikleri hızımı kesti ;))
    Çeşme otobanında bu araç hafif meyilli yolda 200 ü rahat görür.

19. BUGR4H4N

BUGR4H4N Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    196
    Gerçek Ad-Soyad:
    Bugrahan Güler
    Araç Modeli:
    2013 Sportage CONCEPT PLUS
    Manuel 6. Vites 4500 devirde 160-165 kmh hız yapıyor

D6503 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

20. Arabacıadam

Arabacıadam Sürücü

Alınan Beğeniler:
    48
    Gerçek Ad-Soyad:
    Erhan Akgöz
    Araç Modeli:
    Volkswagen Golf
    Hmm 5 .viteste 5500 ve 185 görmesi iyiymiş gerçekten.6.vitese 185te geçtiyse birde Hız limitleyici yoksa 200e doğru görülebilir ama bazı arkadaşlar Spo da 185te limit var diyor belkide o yüzden geçmemiştir ama Kar lastikleri hızı azaltıyor o faktörde var.Bu yaz bende izmir-aydın otoban yapmayı düşünüyorum denemek istiyorum sportageyi

Bu Sayfayı Paylaş