10 kasım LPG KABLO

sportage lpg soruları/deneyimleri.

'Sportage' forumunda uyumsuz tarafından 24 Nisan 2011 tarihinde açılan konu

1. Q7X51

Q7X51 Sürücü

Alınan Beğeniler:
    117
    Gerçek Ad-Soyad:
    Oğuzhan AKBULUT
    Araç Modeli:
    Kıa Sportage 1.6 Otomatik 2015
    Şimdi bakın şöyle bir durum var Bu araç Bir Suv.Normal Sedan araçlara göre yüksek ve daha ağır.
    Bu bir 1.6 atmosferik bir araç.Bildiğiniz gibi Atmosferik araçların Torku düşük olur ve Torku düşük olmasına rağmen Düşük Torku bile alt devirde vermezler.Keza Beygiride alt devirde vermezler.Bu Motorlarda 4 bin devir saatini aşmanız gerekli.
    Ben daha önce 6 yıl 2 litrelik honda cr-v 2004 4x4 tork konvertörlü 4 vites 150 beygir 190 tork lpgli Atmosferik araç kullandım i-vtec.
    Yani oradan atmosferiğin kullanım tarzını biliyorum.Çünkü Bazı insanlar atmosferik araca biniyor devir çevirmeden çok çok yürümesini istiyor.Bu Atmosferik motorlar için çok zor.
    Şimdi aracın performansı bir önceki aracınızlada bağlantılı olabilir hantal veya deli gibi gidiyo olabilir.Bu Tamamen kişinin kendi tercihidir kendi görüşüdür.Zaten 1.6 atmosferik bir araçtan 135 beygir ve 165 Tork gibi bir rakam çıkarmışlar hadi biraz daha zorlasalar bu rakamlar yükselebilirdi ama atmosferik araçların torku düşük oluyor zaten bunu almadan önce bilmeniz ve test etmeniz gerekliydi bence.
    Mesela bana göre düz yolda çekişi süper.Daha önce 2013 model Seat ıbıza çupra kullandım tam 1 yıl 180 beygir ve dsg ve coupe 7 saniyede falan 100e cıkıyodu bildiğiniz deliler gibi gidiyodu.Ben o araçtan sportageye geçtim daha doğrusu ıbıza çupra benim değildi kardeşimindi ama aynı evde yaşadığımız için bende 6 bin km falan kullandım yani demek isteidğim o araç deli gibi gidiyodu
    Mesela bu aracın devir çevirdiği zaman düz yoldaki performansı gayet güzel ve araç çok güzel yürüyor.Düz yolda çekişinde hiçbir sıkıntı yok.
    Dip gaz yapıcaksınız şanzıman vites düşürüp araba devirlenicek 6300e kadar devir çevirdikçe ki 135 beygiri 6300te veriyor.Araba oraya kadar dolu dolu çeviriyor ve klasik atmosferiğin sesi ve dolu karakteri var.Ben Bayılıyorum atmosferiğe mekanik açıdanda güzel bir motor şahsi fikrim.
    Rampalara gelince katılıyorum bi uzun yol yaptım çok uzun değildi 200 km lik ama arabada 450 kiloya yakın yük vardı bir rampaya geldim 2500 devirde girdim bilerek arabanın verceği tepkiyi görmek istedim.Araç yığıldı kaldı biraz daha zorladım 3500e çıktı gene biraz zorlandı .Dip Gaz yapıp 4500 ve üstü çevirdim araç ileriye fırladı hemen.
    Ben zaten bu araçtan dizellerin Torkunu beklemiyorum Dizellerin torku zaten 250 veya 320 arasındadır standart araçlar için konuşuyorum.Onlara göre yokuşta performansı tabiki zayıf ama düz yolda benim fikrimce bu arabanın çekişinde devir çevirdikçe hiçbir sıkıntı yok çok güzel yürüyor.Rampadada bana göre yok ama işte beklentiler kişiden kişiye göre değişir.Aracın diğer özellikleri kullanıcısını o kadar cok mutlu ediyorki rampadaki düşük Tork bazen aklınıza gelmiyor.Araç Fiyatına göre bence çok çok iyi

agustos44, luganis ve ism@il bunu beğendi.
  2. ism@il

ism@il SUPER MODERATOR

Alınan Beğeniler:
    4.794
    Gerçek Ad-Soyad:
    ism@il
    Araç Modeli:
    Sportage 2012 gsl plus

3. Q7X51

Q7X51 Sürücü

Alınan Beğeniler:
    117
    Gerçek Ad-Soyad:
    Oğuzhan AKBULUT
    Araç Modeli:
    Arkdşlar baya baya Lpgyi kafaya koydum Dün aradım Bursa İnallar bayisini karma sistem Brc landirenzo veya lavota önerdiler. Brc ile anlaşma varmış karma sistem için 4.500 fiyat verdiler ruhsat işlemleri falan dahil Sonra lavota atiker prins bayisini aradım
    Bursa Sanayi bölgesinde Sarıgaz Otogaz bayisini aradım daha önceki aracımıda orda yaptırmıştım atiker lpg yi.Orayı aradım Prins sıvı kit için 8000 fiyat dedi Brc sıvı kit için 7.250 fiyat verdi .Çok fazla geldi bana bunlar bi gaza o kadar para veremem şu anda bütçem yetmez gerçi yetsede vermem çok fazla fiyatlar Euro ve dolar yükseldiği için uçmuş
    İşte orayı aradım karma sistem lavota ve landirenzo zaten kardeş firmaymış.Bu araçlara yapan ilk lansmanı lpg için lavota yapmış.Atiker için lavota ve landirenzo daha iyidir atikere göre dedi atikere pazarlık la herşeyi dahil 2 bin fiyat verdi.
    Lovatoya 2500 fiyat verdi onunda herşeyi dahil.Prins taktırırsanız çok pahalıya patlar gerek yok dedi o fiyatlara.Lavota baya düşünüyorum karma sistem
    Arkadaşlar ben size marjeti sorucaktım onun için mesaj atıyorum.
    Marjet ana sitesine baktım aradım telefonu kimse açmadı.
    Marjeti sıvı sistem olmasına rağmen ithal olmadığı için fiyatı 4.400 lira civarında sıvı sistem olduğu için karmaya göre biraz daha az yakıyor
    Acaba arkadaşlar Bursada yaşıyan varsa Bildiğiniz marjet otogaz bayisi varmı ? İnternetten araştırdım bulamadım arıyorum açan yok
    Marjeti baya düşünüyorum çünkü fiyatı çok uygun eğer bulamassam Lavota takıcam gibi.
    Marjet bayisi bilen varsa söylerse çok sevinirim arkadaşlar.

4. BUGR4H4N

BUGR4H4N Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    196
    Gerçek Ad-Soyad:
    Bugrahan Güler
    Araç Modeli:
    2013 Sportage CONCEPT PLUS
    Marjet bayisi Kütahya Merve Otogaz sahibi Emre bey var ona ulaşabilirsin

D6503 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

5. Q7X51

Q7X51 Sürücü

Alınan Beğeniler:
    117
    Gerçek Ad-Soyad:
    Oğuzhan AKBULUT
    Araç Modeli:
    Ulaştım ona o da bilmiyor olup olmadığını.Ana Bayiyi ara dedide aradım açan yok

6. BUGR4H4N

BUGR4H4N Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    196
    Gerçek Ad-Soyad:
    Bugrahan Güler
    Araç Modeli:
    Bide Aksarayda yapan vardı bi bakayım

7. BUGR4H4N

BUGR4H4N Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    196
    Gerçek Ad-Soyad:
    Bugrahan Güler
    Araç Modeli:
    Aksaray reyhan Otogaz Yakup Aktürk

8. ism@il

ism@il SUPER MODERATOR

Alınan Beğeniler:
    4.794
    Gerçek Ad-Soyad:
    ism@il
    Araç Modeli:
    Sportage 2012 gsl plus
    Forum kurallarını okuyup kendinizi tanışma konusunda tanıtabilir misiniz.
    Mesajınız reklam içerikli olduğundan düzenlenmiştir.

9. iceberg1983

iceberg1983 Acemi Sürücü

Alınan Beğeniler:
    2
    Gerçek Ad-Soyad:
    Abdullah Dmr
    Araç Modeli:
    sportage
    2 hafta once marjet taktirdim 4000 tl.gaziantep de.gaziantep otogaz ahmet usta. Ahmet bey cok ilgili.2 defa gaz aldim.ilkinde 110 km yaptim 11 litre aldi.ikincisinde 140 km yaptim 23 litre.sanirim tam olcemedim.bu hafta netlesir.

SM-G925F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

10. BUGR4H4N

BUGR4H4N Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    196
    Gerçek Ad-Soyad:
    Bugrahan Güler
    Araç Modeli:
    Siz depoyu doldurabildiğiniz kadar doldurun sonra yakıt bitti ötene kadar kullanın hemen doldurun net sonuç çıkacaktır.

11. iceberg1983

iceberg1983 Acemi Sürücü

Alınan Beğeniler:
    2
    Gerçek Ad-Soyad:
    Abdullah Dmr
    Araç Modeli:
    sportage
    Depo 69 litrelik bitirebilmem icin 2 hafta bekmem lazim

12. BUGR4H4N

BUGR4H4N Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    196
    Gerçek Ad-Soyad:
    Bugrahan Güler
    Araç Modeli:
    69 Lt ise %20 payı var 55 Lt alır. Bekleyin net bilgiye ulaşmak için en sağlıklı olan bu böylece Marjet sıvıyı takip edenlere ön ayak olur aklında soru işaretlerini bir nebze yok edersiniz

13. iceberg1983

iceberg1983 Acemi Sürücü

Alınan Beğeniler:
    2
    Gerçek Ad-Soyad:
    Abdullah Dmr
    Araç Modeli:
    sportage
    Madem takip ediliyor o zaman biraz anlatayim.marjet yeni bir markaymış.sahipleri maraş da.benim araca takilirken maraştan ismail bey die biri antep e geldi ve aracimi test etti. Prince nin birebir aynisiymis.nerdeyse yarifiyat.2 yil garanti verdiler. Gordugum negatif tarafi kontağı actıgı açtığınızda sinek vızıltısı gibi bir ses geliyor.motormus ve lpg yi ön tarafa pompalıyormus. Biraz beklemediğimde lpg tam pompalanmağı için araç marşı azcık gec alıyor. Ama beklediğinizde bi sorun olmuyor. Merak ettiğiniz bişe varsa yanıtlayabilirim.

14. BUGR4H4N

BUGR4H4N Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    196
    Gerçek Ad-Soyad:
    Bugrahan Güler
    Araç Modeli:
    Yorum için teşekkür ederim çünkü arkadaşa bundan taktırmayı düşünüyorum. Şuan bende Zavoli takılı bunu bilseydim Marjet taktırdım

15. iceberg1983

iceberg1983 Acemi Sürücü

Alınan Beğeniler:
    2
    Gerçek Ad-Soyad:
    Abdullah Dmr
    Araç Modeli:
    sportage
    Arkadaşlar lpg denendi.şehir içi-şehir dışı karışık Milangaz kullandım.fiyatı 2.26 tl. Kilometreye 280 krş yaktı. Arabam 2013 sportage otomatik vites.sanırım marjet denenebilir.

16. BUGR4H4N

BUGR4H4N Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    196
    Gerçek Ad-Soyad:
    Bugrahan Güler
    Araç Modeli:
    2.26 dan 28 Kr yaktıysa otomatik vites gayet güzel manuelde 23-25 Kr arası yakacaktır

17. Q7X51

Q7X51 Sürücü

Alınan Beğeniler:
    117
    Gerçek Ad-Soyad:
    Oğuzhan AKBULUT
    Araç Modeli:
    28 kuruş baya bi iyi değer otomatik bir Suv için.
    Marjet sıvı sistem az yakacaktır güle güle kullanın.Ben marjet takan usta bulmuştum Bursada çok araştırıp adam bana marjeti çok tavsiye etmedi.Yani takarım ama özellikle kışın çok geç marş alır sonra ben sorumluluk kabul etmem demişti
    Sorun çıkartmaz güzeldir sıvı lpg olmasına rağmen fiyatı uygundur ama geç çalışma sıkıntısı marjette hala çözülmedi diyince vazgeçmiştim.

18. iceberg1983

iceberg1983 Acemi Sürücü

Alınan Beğeniler:
    2
    Gerçek Ad-Soyad:
    Abdullah Dmr
    Araç Modeli:
    sportage
    Kışın kontak 2 defa açılıp kapanınca normal çalışacaktır

19. cihanbilal

cihanbilal Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    61
    Gerçek Ad-Soyad:
    Cihan Bilal
    Araç Modeli:
    Kia Sportage 2012
    1 yıl önce ilk sportage aracıma lovato taktırmıştım hatırlayanlar vardır aracta gaz yememe sorunu tutup bırakma sorunu vesayre vardı, motora su verilmeside cabası, netice olarak sistem söküldü 2300 lira vermiştim 1800 lira geri aldım motor delindi ruhsatta lpg işli kaldı o sekilde satıp golf7 almıştım.3 gün önce golfü verip tekrar spo aldım lpg mi uzak dursun...

20. BUGR4H4N

BUGR4H4N Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    196
    Gerçek Ad-Soyad:
    Bugrahan Güler
    Araç Modeli:
    Valla sizde ki harbi Şansızlık. Biz 18 bin km dir biniyoruz yazılım sıkıntısı hariç ana parçalar ve motor bölümündeki parçalarda hiç sıkıntısız kullanıyoruz. Sizin olay bana göre kötü montaj ve şansızlık

Bu Sayfayı Paylaş