10 kasım LPG KABLO

sportage lpg soruları/deneyimleri.

'Sportage' forumunda uyumsuz tarafından 24 Nisan 2011 tarihinde açılan konu

1. pascalim

pascalim Ralli Pilotu

Alınan Beğeniler:
    2.947
    Gerçek Ad-Soyad:
    Orhan İLYASLI
    Araç Modeli:
    Ceed Consept Plus SW
    Son zamanlarda sportage ile ilgili çok ciddi düşünüyoruz ailecek. Lpg sistemini forumdan takip ediyorum detaylı yazabilen biri olabilir mi acaba sportage ile ilgili. Mesela en merak ettiğim yol bilgisayarındaki yakıt değerleri aktif oluyor mu? Eskiden gazın ne kadar kaldığını başka bir yerden bakıyorduk halen öyle mi?

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

2. heh

heh Yönetici Yönetici

Alınan Beğeniler:
    9.422
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
    +1

3. CONRAD

CONRAD Acemi Sürücü

Alınan Beğeniler:
    0
    Dün Kocaeli Kayalar servisine gittim aracın ara bakımı ( 7500 km ) için orada ustalar ile tüp konusunu konuştuk.Bizi tüp ile ilgili eğitim kampına aldılar fakat daha sonra çelik motor tüp olayından vazgeçti ve garanti dışı tuttu dediler.Tüpten kaynaklanacak motor arızalarının çok olması ve bunu garanti kapsamında karşıladıklarında kendilerine maliyetin artacağını düşündükleri için tüpten vazgeçtiklerini söylediler.Yine bu yıl LPG uygulanan araçlarda görülen eksiklerin seneye düzeltileceğini dolayısıyla 2 yıl sonra tam uyumlu kitlerin üretileceğini ve o zaman tüpe geçilmesinin daha mantıklı olacağını söyledi usta.Hala araştırmalarım devam ediyor bilgi edindikçe buradan sizlere yazarım

4. ism@il

ism@il SUPER MODERATOR

Alınan Beğeniler:
    4.794
    Gerçek Ad-Soyad:
    ism@il
    Araç Modeli:
    Sportage 2012 gsl plus
    teşekkürler

5. heh

heh Yönetici Yönetici

Alınan Beğeniler:
    9.422
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
    Teşekkür ederiz.Bu olayda biraz tecrübe kazanılmasını beklemekte fayda var.;)

6. eyup

eyup Acemi Sürücü

Alınan Beğeniler:
    0
    Gerçek Ad-Soyad:
    eyup aksel
    Araç Modeli:
    sportage
    kia ankara yetkili servisi opal landirenzo takıyor

1 ay önce kia ankara opal yetkili servisinde landirenzo lpg taktırdım.. normalde landırenzonun kendi servisinden azcık pahalı ama servis ile lpg takan firma arasında gidip gelmememk içinn yatkili servisi tercih et6tim... neyse gelelim teknik konulara... sistem lpg ile berabaer azcıkda benzin kullanıyor.. örneğin lpg yi 8 kez fullediğinizde 1 kerede benzini fullemeniz gerekiyor..teknik olarak direk enj araclarda en güvenli sistemin bu şekilde olacağonı bizzat kia yetklileri bu şekilde izah ettiler... performansa gelince çok rahat eskisinden daha akıcı oldu motor.... tüketm mi 100 km de lpg artı benzin 25 tl gibi ölçtüm ş.içi ş.arası karışık kullandım..

7. Serdar

Serdar Yönetici Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    885
    Gerçek Ad-Soyad:
    Serdar
    Araç Modeli:
    c220 cdi
    8 depo'da 1 depo benzin biraz fazla değil mi? LPG tankı kaç litre alıyor?

8. silverhawk07

silverhawk07 Servis-Satış Yetkilisi Servis-Satış Yetkilisi

Alınan Beğeniler:
    1.106
    Gerçek Ad-Soyad:
    Mustafa
    Araç Modeli:
    RIO 1.5 CRDI 2009 COMF.
    bugün ne marka lpg kullanıldığını bilmiyorum ama bir müşterimiz. katalitik konvertör fiyatı aldı, 3600 tl , ilk kez yeni spo için böyle bir parça fiyatı verdim . garanti dışı bir araçtı.. lütfen kaliteli ve deneyimli bir ekipten çıkmış marka kullanın ,sattığı ürünün arkasında bir firma olsun, bütçeniz sarsılmasın, lpg uzmanı arkadaşlarımız , spoda kullanılması gereken sistemin özellikleri o daha iyi anlatır ;)

ben hala sportage ye lpg takılmasına karşıyım, şuan araç zaten ağırlık güç dengesinin alt sınırında.. gönül isterki dizelin vergi oranları ve fiyatı düşsün. :)

9. CONRAD

CONRAD Acemi Sürücü

Alınan Beğeniler:
    0
    Sportage LPG

Sistemin LPG ile beraber benzinde kullanması gerektiğini Kocaeli KIA Kayalar bayindeki servis elemanları da söyledi bana.Benim size birkaç sorum olacak : 1-Spoların diğer araçlardan farklı ve LPG de riskli yanının termostatın daha yüksek sıcaklıklarda çalışması olduğu söyleniyor.Yani normalde 80-90 derecede açılan termostat spoda 100-110 derecede açılıyormuş bu konuda bir sıkıntı yaşadınız mı ? 2- Aracın kendi enjektörleri mi kullanılıyor yoksa klasik manifoltu delip ayrı enjeksiyon sistemi mi takıyorlar ? 3- Tüpte kullandığınızda araçta arıza ışığı yanıyor mu? Yada tüpten sonra başka arızalar çıktımı? Mesela cruise-control'ün çalışmaması gibi mesela 4- LPG ile kullandığınızda da yol bilgisayarı doğru çalışıyor mu? Yakıtı neye göre hesaplıyor ? Bu Konularda Bilgilendirirseniz Sevinirim

10. ism@il

ism@il SUPER MODERATOR

Alınan Beğeniler:
    4.794
    Gerçek Ad-Soyad:
    ism@il
    Araç Modeli:
    Sportage 2012 gsl plus
    Kesinlikle fazla...

11. drdilmen

drdilmen Sürücü

Alınan Beğeniler:
    31
    Gerçek Ad-Soyad:
    Cem Dilmen
    Araç Modeli:
    Proceed GT
    Dün BRC 2A mühendislikle LDI ( Sıvı LPG) sistemi için mailleştik. İnternette BRC nin kendi hazırladığı 2 video var SPO ya bu sistemin takıldığı ve araç üzerinde anlattıkları videolar. Videolar 15 gün önce eklenmiş ve montaja başladıklarını yazınca bi sorayım dedim. Ankarada ve çorum da kendi araçlarına taktıklarını söylediler. Video yu izleyince insanın taktırası geliyor açıkçası. Hiç benzin tüketmiyor, araç performansı direkt olarak artıyor falan diyorlar. Hatta araçtaki güç artışı normalde %20 civarında imiş ancak firma bunu % 5-7 olarak sınırlandırmış. Araç orjinalliğine çok müdahale yok ayrı bir LPG dolum yeri yok benzin depo kapağının yanına montaj yapıyolar, araca özel izolasyon malzemesi ile kaplanıyor falan. Hatta LPG asist diye bir cihaz konulup LPG ye has bir yol bilgisayarı da takılabiliyormuş. Tasarruf oranı % 50 civarında deniyor vs...
    Bunları görünce heveslendim açıkçası. Aradığımda bana halen aktif olarak montaja başlamadıklarını söylediler. Ben de dedim insanlar yaklaşık 3 yıldır bu sistemi bekliyorlar ve siz bugün yarın oyalıyorsunuz dedim. Yok bu defa sanırım haziran sonu gibi kitlerin tamamı gelecek falan dediler. Hadi hayırlısı. :)
    Fiyat sanırım 3500- 4000 civarında olacakmış.
    PAylaşmak istedim.
    SAygılar...

12. ReNe

ReNe Super Moderator Super Moderator

Alınan Beğeniler:
    2.112
    Gerçek Ad-Soyad:
    Murat Çaşkurlu
    Araç Modeli:
    BMW 116 D 1.5l 8 ileri Zf
    Arap saçı gibi konu hakikaten sorunsuz uzun ömürlü lpg kitleri dedikleri tarihlerde gelecekmi göreceğiz ...

13. pascalim

pascalim Ralli Pilotu

Alınan Beğeniler:
    2.947
    Gerçek Ad-Soyad:
    Orhan İLYASLI
    Araç Modeli:
    Ceed Consept Plus SW
    Anlaşılan premiuma geçeceğiz. 2 sene sonra sportage artık

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

14. heh

heh Yönetici Yönetici

Alınan Beğeniler:
    9.422
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
    Ben bu sıvı lpg montaj işinin layıkı ile yapılabilmesi için biraz daha sabredilmesi gerektiğini düşünüyorum.İnşallah o zaman araca işçilik te dahil olmak üzere hiç zarar vermeyecek lpg dönüşümleri yapılabilir.Yaptırılacaksa da profesyonel ve büyük markaların büyük bayilerinde yapılırsa sonuç daha iyi olur bence.Hayırlısı olsun inşallah.

15. eyup

eyup Acemi Sürücü

Alınan Beğeniler:
    0
    Gerçek Ad-Soyad:
    eyup aksel
    Araç Modeli:
    sportage
    1.Sıkıntı yok 2.manifold delinmedi orjinal parça 3.arıza olmadı ama motor suyu eksilti.. bu konuda servis beni uyarmışt... 4.yol bilgisayarı benzine göre hesaplama yapıyor yani lpg yi hesaplamıyor... anlık yakıt tüketimide gerçek değil tabiki... .. siteye seyrek giriyorum.. sorunlarm olursa paylaşırım.tşkr..

16. ism@il

ism@il SUPER MODERATOR

Alınan Beğeniler:
    4.794
    Gerçek Ad-Soyad:
    ism@il
    Araç Modeli:
    Sportage 2012 gsl plus
    Bizim için paylaşımlar cidden fikir vermesi açısından çok önemli. Deneyimlerinizi bekliyoruz

17. ser.duman

ser.duman F1 Pilotu

Alınan Beğeniler:
    867
    Gerçek Ad-Soyad:
    sercan duman
    Araç Modeli:
    2008 CERATO COMFORT 1,6 138 HP 320NM
    bence LPG için daha beklemek gerek..ama bence LPG motor omru ıcın zarar

18. kadir4141

kadir4141 Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    merhabalar

1.6 gdı aracıma lpg sistemi taktırmak yeni bir atmosferik motor için tehlikeli ve motor ömru açısından çok sakıncalıdır. fakat bir çozümü var avrupada kullanılan ve türkiyeye yeni gelen sistemin çalışma prensibi sıvı gaz sisteminin "LPI" ile motor yıpranması ve ömrü en aza inmiştir. aradaki fark kısaca benzinin silindire sıvı olarak gelmesi gibi aynı şekilde lpg gazınında sıvı olarak gelmesi ile hiçbir şekilde performans ve güç kaybı yaşanmaması olayıdır. şu an da avrupada oto gaz sistemleri firması "VİALLE" tarafında geliştirilen sistemin su anda gdı motorlar için kullanılması büyük önem arz etmektedir.

http://viallelpg.com/ adresinden detaylı olarak bilgi alınabilir. mükemmel bir sistem.

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 11 Haziran 2013
  19. ism@il

ism@il SUPER MODERATOR

Alınan Beğeniler:
    4.794
    Gerçek Ad-Soyad:
    ism@il
    Araç Modeli:
    Sportage 2012 gsl plus
    Teşekkürler...

20. heh

heh Yönetici Yönetici