Kia Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Sorento kullanım bakım ve yakıt

'Sorento Forum - Club' forumunda AkinciBeyi tarafından 22 Haziran 2015 tarihinde açılan konu

1. Gomodoejderi

Gomodoejderi Moderator Moderator

Alınan Beğeniler:
    721
    Gerçek Ad-Soyad:
    Emrah ALKAN
    Araç Modeli:
    Kia Sorento 2007
    Etmiyor. Sizin depoda kurum olabilir mi? Mazotu hizli emerken tıkınıyordur belki sistem.

ASUS_Z00AD cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2. yavuztopo

yavuztopo Sürücü

Alınan Beğeniler:
    46
    Gerçek Ad-Soyad:
    Yavuz Topo
    Araç Modeli:
    Sorento X-FORCE 2009 Model
    Bende de 2009 model sorento var ama daha böyle birşey ile karşılaşmadım.. Araçtan memnunlugunuzdan dolayı sevindim öyledir.

3. istemiyaki

istemiyaki Acemi Sürücü

Alınan Beğeniler:
    12
    Gerçek Ad-Soyad:
    gn batman
    Araç Modeli:
    sorento
    Benim sorento da sanki park vitesindeyken gaz tepkisi cok az. Sizlerde de durum boylemi. Yolda da sanki kullandigim diger sorento daha atik gibiydi. Yada psikolojik mi bilemiyorum

4. Gomodoejderi

Alınan Beğeniler:
    721
    Gerçek Ad-Soyad:
    Emrah ALKAN
    Araç Modeli:
    Kia Sorento 2007
    Size başka bir foruma yazdığım anımı aktarayım.

Ben de istanbul'dan iznik'e gitmeye çalışırken mazda vardı o zamanlar. Açtım yandexi, tabi Bursa'da trafiğe çare oluyor diye her yere yolu bilsem de yandexle giderim. Sonra alet beni gölcük civarlarında sola dön dedi, bir tepeye tırmanmaya başladım. Ondan sonra sislerin içine girdim, sonra inmeye başladık ve bir ormana girdik. Yandex de yol görünüyor ama ben artık sol tarafında dere akan, yolu taze sürülmüşe benzer orman yolu olan (sanırım yangın yolu gibi birşeydi) biryerlerden geçtim. Yolda taş falan yoktu, rahat gidebildim ama tavana kadar çamur sıçrattığı için eşim ve kayınvalidem korktular. Sonra bana kızdılar da, ne feribota binmedin, yalovaya geçmedin falan diye. Sonra orman içinde bir köye geldim, araç o ara o biçim tabi çamurdan, karşımda köy kahvesi, bana bakıyorlar. Tabi ben iki tutam asfalt gördüm uzadım hemen oradan, sonra yandexe inandık devam, yine dağ köylerine geldik, kayınvalide ben bu köyün adını biliyorum ama çok dağ tepesindeyiz dedi, sonra git git göl göründü de indik. Ama yağmurlu bir günde gitseydim o ormana yapışıp kalırdım.

O gün nereden girdiyse kafama suv alacam diye, 1,5 yıl sonra sattım mazdayı. Yandex araç değiştirmeme sebep oldu...

ASUS_Z00AD cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ATES78 ve AŞKINRANCE bunu beğendi.
  5. ATES78

ATES78 Sürücü

Alınan Beğeniler:
    39
    Gerçek Ad-Soyad:
    ATEŞ
    Araç Modeli:
    2006
    en kısa zamanda depoyu temizletmem lazım ozaman almadan önce bu problemi duymustum deponun ici boyalıymış mazot la temas ettikden sonra zamanla boya dökülüp depo cikisini tıkıyormuş zamanla bu zamana kadar 4-5 kere dip gaz yaptım doğru dürüst hic gerekmemişti fakat en kısa zamanda yaptırmam lazım

6. ATES78

ATES78 Sürücü

Alınan Beğeniler:
    39
    Gerçek Ad-Soyad:
    ATEŞ
    Araç Modeli:
    2006
    :):):)

7. heh

heh Yönetici Yönetici

Alınan Beğeniler:
    9.422
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
    Sorento ve O dönemin sportagelarında depo boyası dökülmesi sıkıntısı var.Depo boyası dökülerek motorin emme filtresini tıkıyor ve motorin geçiş debisini azaltıyor.Kontrol ettirip gerekirse temizletmek lazım.:Geçmiş olsun

ATES78 bunu beğendi.
  8. AŞKINRANCE

AŞKINRANCE Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    500
    Gerçek Ad-Soyad:
    AŞKIN Bey
    Araç Modeli:
    RANGE ROVER 3.0 TD6 VOGUE
    Güzel anıymış..
    Hepimizin buna benzer farklı nedenleri var. Özgürlük-macera-doğayla başbaşa olmak - Aykırılık vs vs. Benide yıllar önce bu cümle çok etkilemişti . "" Benden hızlı gidebilirsin... Benden konforlu da gidebilirsin ama... Ben her yere giderim :) ""

ATES78 bunu beğendi.
  9. ATES78

ATES78 Sürücü

Alınan Beğeniler:
    39
    Gerçek Ad-Soyad:
    ATEŞ
    Araç Modeli:
    2006
    arkadaslar arcımda biraz fazla hassasım tık ses gelmeyecek fakat gecenlerde arac tümseklerden gecerken arkadan gıcır gıcır ses geldi saga sola sallanınca hani bu eski halk otobusleri sallanır da gıcır gıcır ederya öyle ustaya dinlettim ben bisey duymuyorum diyo ama arac sağa sola esneyince bu ses geliyor neden olabilir acaba

10. AŞKINRANCE

AŞKINRANCE Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    500
    Gerçek Ad-Soyad:
    AŞKIN Bey
    Araç Modeli:
    Merhaba Ateş bey
    Emin olun bi çoğumuz hastayız , arızayız yani... :)
    Misal ben.... tüm çevrem arabalar konusundaki hobimi bilir. Tüm cumartesi günümü bakım onarım temizlikle geçiriyorum. araziye gireceksem girerim bu başka ama aracımı yıkadıktan hemen sonra gittiğim yol üzerinde ıslak,su, çamur vs olsun inan yolu değiştiririm :)
    Birazda benim gibi az çok işten anlayınca ustalarla yıldızımız barışmıyor. ufak tefek işleri ya kendim yapıyorum veya bir fiil ustayla birlikte işin içinde bende oluyorum. :) Arabada bi sorun olsun ve çözülmesin resmen barut gibi ve moralim bozuk dolaşıyorum bizimkisi hastalık..

Arka kısımdan gelen gıcırtı konusu az bir ihtimal helezon yaylardan gelebilir. her yıkamada ben mutlaka yayların olduğu kısma su tutarım buradaki biriken çamur toprak vs vs bunlar temizlensin diye. bagajın içini bi kontrol edin az bir ihtimal plastik aksamdan ses geliyor olabilir.
    gıcırtı sesi benim bildiğim hareketli parçaların içindeki burçlardan gelir. içindeki orjinal gres yağı (bakırlı gres) biter burçta aşınma başlar gıcırtı sesi yapar.
    Usta levye ile burçlarda boşluk kontrolü yapar . elle kontrolde belli olur.
    olmadı şöyle yapın aracı lifte kaldırmayın.... bunun yerine " kanala " girin aracı sağa-sola sallayın
    kanalda sesi duymaya çalışsın usta.

11. ATES78

ATES78 Sürücü

Alınan Beğeniler:
    39
    Gerçek Ad-Soyad:
    ATEŞ
    Araç Modeli:
    2006
    Askin bey tesekkur ederim sizde kendimi gordum ☺ ustayla kanalasa girdik bosBoşluk var mı diye baktım baktı burçlara ses amortisörlerden geliyordu sanki amortisörleri değiştirelim dedi ama amortisörler iyi durumda olduğundan değiştirmedik bu yazın geçer dedi yaz geldi arac esnediginde ses geliyordu ben bide helezonlara bakim bide kanala girip aracin butun hareketli aksamina wd 40 sikayim bakalim duzelecekmi

12. AŞKINRANCE

AŞKINRANCE Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    500
    Gerçek Ad-Soyad:
    AŞKIN Bey
    Araç Modeli:
    Sadece Hareketli aksama Wd40 yerine kaliteli bir sprey gres sıksanız. Sanki daha iyi olur gibi.
    Bende kapı kilitleri- kışın otomatik anten vs yerlere wd40 kullanıyorum ama benim gördüğüm
    yağlayıcı özelliğinden çok; temizleyici , pas sökücü özelliği ön plana çıkıyor. yağlayıcı özelliği çok az 1.gün sonra yok oluyor.
    WD40 kullanıp hareketli aksamda bulunan mevcut gres yağındanda olmayın sonra..

13. ATES78

ATES78 Sürücü

Alınan Beğeniler:
    39
    Gerçek Ad-Soyad:
    ATEŞ
    Araç Modeli:
    2006
    aşkın bey gres alsistemde toz kir toplar diye düşünüyorum ama siz ne dersiiniz

14. AŞKINRANCE

AŞKINRANCE Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    500
    Gerçek Ad-Soyad:
    AŞKIN Bey
    Araç Modeli:
    Ateş bey ben olsam. sprey gres kullanırdım. ( krem şeklinde olan gres kullanmayın sakın) sadece hareketli olan aksama yalnız.. wd 40 gibi ucunda 2-3 cm kadar hortumu olan sprey gresler var. birbirine sürten hareketli aksamın tam içine doğru az miktarda bir iki puf yeter. dışa doğru akan sıvı gresi silmenizi tavsiye ederim. toz toplama konusunda haklısınız kaldıki wd40 da toz topluyor. ama alt takım hareketli kısmın yağlanmasında wd40 çok ince ve yetersiz kalır.

Gomodoejderi ve ATES78 bunu beğendi.
  15. Gomodoejderi

Alınan Beğeniler:
    721
    Gerçek Ad-Soyad:
    Emrah ALKAN
    Araç Modeli:
    Kia Sorento 2007
    Öyle bir ses vardı bende, ön amortisörleri değiştirince sustu. Belki sizin arka amortisör bozuktur.
    Benim önler lifte kaldırınca bütün hidroliğini akıtmıştık zaten. Sonra söktük attık.

ATES78 bunu beğendi.
  16. tolga61

tolga61 Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Gerçek Ad-Soyad:
    tolga karadeniz
    Araç Modeli:
    sorento
    merhaba arkadaşlar,
    küçük bir bilgi eklemek istedim. 2006 model sorentolar da viraj denge kolu var.

ATES78 bunu beğendi.
  17. heh

heh Yönetici Yönetici

Alınan Beğeniler:
    9.422
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
    Paylaşımınız için teşekkürler.

18. ATES78

ATES78 Sürücü

Alınan Beğeniler:
    39
    Gerçek Ad-Soyad:
    ATEŞ
    Araç Modeli:
    2006
    arkadaslar gecen araci kanala soktum wd40spreyi aracin altindakibbutun hareketli aksama siktim hareket ettikten bir sure sonra sesi kesti bu arada arac sehir ici 45 krs yakmis .

19. AŞKINRANCE

AŞKINRANCE Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    500
    Gerçek Ad-Soyad:
    AŞKIN Bey
    Araç Modeli:
    Sorunun çözülmesine sevindim. Aracı yıkatırken hareketli aksama en azından iki yıkamada bir su tutturursanız daha temiz kalır. Aralarda biriken kum taneleri-çamur -toprak vs aşınmaya sebebiyet verip zamanla ses yapmaya başlıyor

ATES78 bunu beğendi.
  20. AŞKINRANCE

AŞKINRANCE Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    500
    Gerçek Ad-Soyad:
    AŞKIN Bey
    Araç Modeli:
    Teşekkürler bilgi için. Biz hep esp den bahsedince gözden kaçıyor. benim araçta 2006 arka viraj denge kolu var evet.

Bu Sayfayı Paylaş