Kia Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Sorento ilk calistirmada titreme

'Sorento Forum - Club' forumunda kuzgun08 tarafından 23 Nisan 2018 tarihinde açılan konu

1. Gomodoejderi

Gomodoejderi Moderator Moderator

Alınan Beğeniler:
    721
    Gerçek Ad-Soyad:
    Emrah ALKAN
    Araç Modeli:
    Kia Sorento 2007
    Merhaba, ben bunu biraz araştırdım. Farklı durumlar tabii ki olabilir, ancak semptomlar şöyle olunca,

hissedilir yağ eksiltme yok.
    her ilk calistirmada duman ve titreme yok.
    4-5 saatlik park sonralarinda, calistirmada duman ve titreme oluşumu gozlemlenmesi.
    Park sonrasinda, hararetin bir gidim bile olsa da dipten kalkık olmasi, yani motorun sıcaklık ölçebilir durumda olmasi, demem ki buz olmasa da duman ve titreşim az da olsa yapabilmesi.

Bu durumda, kulbutor kapaginin altinda yer alan subap lastikleri var. bunlarda eskime olunca, subap sapi yukarida kamlarin orada yağ ile temas ediyor, ve bu eski yağ sıyırma yapamayabiliyor. Böylece subap sapindan sızan yağ (motor yağının ıslatma, ve yayılma özelliği çok yüksektir, açıklık gördü mü ilerler) silindir odasina akiyor.

motor yaği , dizel araclarda rahatça yanabilen bir sıvı. basılan dizelin yaninda, yağ ekstradan yaninca, silindir içinde eşit olmayan bir kuvvet oluşturup titremeye sebep oluyor, ve bu yanan yag da , egsozdan duman olarak atiliyordur.

benim tespitim bu yönde.

ASUS_Z00AD cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

AŞKINRANCE bunu beğendi.
  2. kuzgun08

kuzgun08 Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    133
    Gerçek Ad-Soyad:
    İsmail
    Araç Modeli:
    Sorento
    Bilgi icin emegine saglik ustad su anda yapmadi bir hava akismetre arizasi verdi sildim sorun yok ogunden.sonra

3. udi13

udi13 Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Gerçek Ad-Soyad:
    FUAT YETİŞKİN
    Araç Modeli:
    KIA SORENTO 2008
    Hava akış metrenin sensörünü balata spreyi ile temizleyin arıza verdiyse eğer çok fark edecektir.

4. AŞKINRANCE

AŞKINRANCE Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    500
    Gerçek Ad-Soyad:
    AŞKIN Bey
    Araç Modeli:
    RANGE ROVER 3.0 TD6 VOGUE
    Hava akışmetreyi birçok kez temizledin ama hala aynı arızayı veriyor , bence yeni bir akışmetre alıp denemen gerekli . zaten incecik bir tel var.
    çok hassas bir parça bide balata spreyi sıkınca bozulabiliyor uzaktan kontak sprey sıkıp hava tutmadan kendi halinde kurumaya bırakılmalı maf sensörü hemen dibinden balata spreyibi sıkıp bide basınçlı hava tutarsan maf sensörü bozulur.

5. kuzgun08

kuzgun08 Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    133
    Gerçek Ad-Soyad:
    İsmail
    Araç Modeli:
    Sorento
    Temizledim.kardesim nezaman.temizledim arac manyaklasti.bu sorun.ortaya cikti

6. hakan oruc

hakan oruc Acemi Sürücü

Alınan Beğeniler:
    1
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan ORUÇ
    Araç Modeli:
    Sorento 2008 EX
    Hocam aynı sorun bende de yaşandı araç şu anda ustada sebebini öğrenince buradan bilgilendirme yaparım

7. Baha Yürüten

Baha Yürüten Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Gerçek Ad-Soyad:
    Baha Yürüten
    Araç Modeli:
    Kia Sorento 2.5 EX
    Arkadaşlar İyi Akşamlar..2004 Sorento 2.5 EX Kullanıcısıyım..Ne Yazıkki Dur-Kalk Ve Park Durumunda Rolantide Dengesizleşme Ve Kalkışa Aldığımda Gaz Probleminden Muzdaripim :( Araçta ECU Fest tarafından yapılan yazılım mevcut yazılım kaynaklı olabilir mi? Pompacı enjektörleride kontrol etti bir problem bulamadı..Yanlız Yakıt BasınçMüşüründen Kaynaklanacağını Söyledi...Bir Başka Usta Tesisatta Problem OlduğunuSöyledi..

8. Gomodoejderi

Gomodoejderi Moderator Moderator

Alınan Beğeniler:
    721
    Gerçek Ad-Soyad:
    Emrah ALKAN
    Araç Modeli:
    Kia Sorento 2007
    O yillarin araclarinda depoda boya sökülmesi problemi vardı. Motorun yanindaki mazot filtresi boya kabukları ile tıkanmış olabilir mi?

9. gkmn28

gkmn28 Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Üzerinden çokzaman geçmiş bir konu ama aynı sorunu bende yaşadeım. Motor üst kapak çatlamış. Motora soğutma suyu giriyor. Uzun süre çalıştırmayınca piston başlarında birikme yapıyor ve ilk çalıştırmada araba sarsılıyor. Arabanın soğutma suyuda eksiliyordur. Motor üst kapak değişecek 3-4.000 TL masrafı var :(

Bu Sayfayı Paylaş