Kia Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Sonunda Riomu Aldım :) Bakım-Servis Konusunda Yardımlarınıza İhtiyacım Var!!!

Discussion in 'Rio Forum - Club' started by ayk35, Feb 12, 2015.

1. ayk35

ayk35 Sürücü

Gerçek Ad-Soyad:
    Ayşin Korkmaz Şahin
    Araç Modeli:
    12 Rio Fancy 1.4 Crdi
    Koreye degil ama cine gidecegim. Kia tahminimce cindede yaygin kullaniliyordur. Parca numaralarini gitmeden edinirim zaten. Yuk haddiyle cok ilgilenmiyorum cunku zaten gececegim kesin :) ha bir kac kilo eksik ha bir kac kilo fazla cok farketmez.

ismail bey, 2. Sahibide olsam farketmez diye dusunuyorum zira aracin tum bakimlari serviste yapilmis. Servis kendisi en ufak durumda bile kendilerine geldigini, far ampulu degisiminin bile serviste yapildigini soyluyor. Filo araci diye servis disi kalmasi durumu olmasi cok etik olmaz. Kia kullanima gore garanti vermiyor sonucta urettigi araca veriyor. Ha yanlis anlamayin ben soylemeye calistiginizi gayet iyi anladim size muhalefet etmiyorum. Sadece boyle bir sey soylemeleri durumunda boyle bir savunma yapacagimi ve bu savunmaninda mantikli olacagini dusunuyorum. Diretirlerse yargiya bile basvurabilirim. Eksper gelsin baksin bakalim derim o ne diyecek. Aklin yolu bir...

2. ism@il

ism@il SUPER MODERATOR

Gerçek Ad-Soyad:
    ism@il
    Araç Modeli:
    Sportage 2012 gsl plus
    Kesinlikle hakkinizi arayin zaten. Diyorum ya insallah benim düşündüğüm durum çıkmaz. Ama bilirsiniz ki firmalar ilk olarak kullanıcı hatasinda diretirler...bazi parçalarda bunu ne yazikki destekler. Ornegin debriyaj, balata, amortisör, yürüyen aksamlar gibi...Muhakkak yazılı rapor alin birde serviste kayıt olusturun.

3. ayk35

ayk35 Sürücü

Gerçek Ad-Soyad:
    Ayşin Korkmaz Şahin
    Araç Modeli:
    12 Rio Fancy 1.4 Crdi
    Biliyorum ve bende aynı tahminlerde bulunuyor ve gelebilecek bu tip olasılıklara karşı fikirler üretiyorum :) tavsiyeniz için teşekkürler mutlaka yazılı belge alırım. Zaten garantiye başvuru yapacağız dediler sanırım başvuru yazılı olur. Başvuru talebi ile gelen cevabın kopyasını alsam yeterli olur herhalde imzalı kaşeli olarak değil mi?

4. ism@il

ism@il SUPER MODERATOR

Gerçek Ad-Soyad:
    ism@il
    Araç Modeli:
    Sportage 2012 gsl plus
    Tabi sonuçta siz yasal bir yola basvuracaksaniz kaseli imzali olmasi lazim (servis kaydi ve sonuc) . 2 seneye kadar olanlara fabrikadan 2 seneden sonra 5 seneye kadar olanlarda celik motor sonucu verecektir size.
    Servisler 1- once fotograf ya da sozle başvuruda bulunuyorlar
    2- uzman kisiler gelerek yerinde kontrol yapiyorlar ( bi durumda arabayi servisten cikarmamak gerekiyor- ya da otoparklar)

5. ayk35

ayk35 Sürücü

Gerçek Ad-Soyad:
    Ayşin Korkmaz Şahin
    Araç Modeli:
    12 Rio Fancy 1.4 Crdi
    Pazartesi günü uzunca bir yolculuk sonrası Rio'mu teslim aldım :) Noter sistemindeki sorun sebebiyle satış işlemimiz öğleni buldu, kalan zamanımızın çok kısıtlı olması sebebiyle Mahir Bey'in tavsiye ettiği Düzce'deki servise veya Sakarya'daki Kia servise uğrayamadım. Ancak bugün öğlen saatlerinde aracı Özdemirler Kia'da 45 bin bakımına soktum. Paylaşmak istediğim bir kaç detay var sizlerle. Bakımımız 480TL (KDV Dahil) tuttu. Bunun haricinde bazı şikayetlerim vardı;
    1- Uzun yolda kullanırken vites geçişlerinde sorun yaşadım biraz. Vites yükseltmede çok rahat bir şekilde geçen vitesler küçültürken zor geçiyordu, debriyaja 2-3 defa bastığım oluyordu.
    2- Otobüs yolculuğunda uyuyamadığım için dönüşte bir ara uyumak istedim ve arka koltuğa geçtim. Ancak arka kapı fitillerinden aşırı soğuk geldiğini farkettim. Bildiğiniz püfür püfür esiyor du arka taraf :) klimayı sona kadar açtırmama rağmen arka tarafta dondum...
    3- Direksiyon simidi hafiften deforme olmaya başlamıştı
    4- Alırken aracı test ettirdiğim ekspertiz firmasının söylediği amortisör ve fren diskleri konusunu servise ilettim.
    5- Aynalar anahtardan kilitlendiğinde otomatik kapanmıyordu, camlar da anahtardan kapanabiliyor ancak açılamıyormuş (benim için kapanması daha önemlli, anahtardan açmıyorum zaten çok da problem değil)
    6- Şoför emniyet kemerinin alt ucu bağlantı noktasından dönme yapmış (3-4 tur kadar) nasıl başardıklarını anlayamamakla birlikte servise konuyu ilettim.

Ve sorunlar karşısında Servisin söyledikleri, yapılanlar
    1- Viteste sorun yokmuş sadece debriyaj pedalı biraz alttaymış o sebeple zorlanıyor olabilirmişim. 2 defa basın geçmezse vitese, çok zorlanırsanız da bir ara getirin garantiden değiştirebiliriz parçaları çünkü bunlarda debriyaj pedalı seviyyesi ayarlanmıyor malesef dediler.
    2- Arka kapı fitilleriyle ilgili sorun göremedik dediler. Ancak onlar klimayla ilgili bir problem varmış gibi anlamışlar. Tekrar açıkladım. Gerekirse değiştiririz fitilleri ancak işlemi uzun 1 gün bizde kalması gerekebilir dediler.
    3- Direksiyon simidi için garantiye başvurdular.
    4- Amortisörlerde bir problem yokmuş ancak disk+balata değişmesi gerekiyormuş. Şimdi değiştirmek istemediğimi söyleyince de 2 bin km'yi geçirmeyin risk oluşturur dediler. Çin'e gödeceğimi orjinal parçaları Türkiye'de pahalı olduğu için oradan almayı planladığımı söyledim. Size getirsem orjinal parçaları takabilir misiniz dedim. Sadece işçilik alarak takarız dediler. Ancak garanti konusunda biraz tereddütteyim. Bu şekilde parçalar orjinal de olsa acaba garanti bozulur mu diye de korkmuyor değilim.
    5- Aynaların otomatik kapanmaması beni biraz hayal kırıklığına uğrattı açıkçası, anladığım kadarıyla 2012 modellerde motor mevcut değilmiş, sonradan takılabiliyormuş ama tabi 200-300 TL gibi bir masrafı varmış :)
    6- Emniyet kemerindeki sorun giderildi.

Aracımı servis sonunda tertemiz bir şekilde aldım. Açıkçası mutluyum, doğru tercih yaptığımı düşünüyorum. Viteste şuan için biraz sorun yaşıyor olsamda alışacağım diye umuyorum :) bu arada forumda okuduğum viteslerin birbirine yakın olması sorununu da yaşadım. Ama şu bir gerçek ki motor gerçekten harika, Rio'da gaz vermeden debriyajdan ayağımı çok hafif kaldırdığımda bile araç ok gibi fırlıyor :)

Kaput üzerinde logonun kaldırılması sebebiyle oluşan vernik kalkması var. Servis boyanması gerekiyor dedi ama tabiki boyatmayacağım. Bu noktada ne yapabileceğime dair fikri olanlar paylaşabilirse çok memnun olurum. Zira bu ara bu konuya çare arıyorum. Araç alımım esnasında ilgilenen ve destek olan herkese çok çok teşekkür ederim, saolun varolun :)

6. mesut_src

mesut_src Ralli Pilotu

Gerçek Ad-Soyad:
    Mesut Sürücü
    Araç Modeli:
    Kia Rio 1.25 Fancy
    Tekrardan aracınız hayırlı olsun bir kaç sormak istediğim soru var. Anahtardan camlar nasıl kapanıyor ilk defa duydum açıklarsanız sevinirim. Bir de otomatik ayna kapatma yokmuş dediniz araç donanımı nedir ?

7. ayk35

ayk35 Sürücü

Gerçek Ad-Soyad:
    Ayşin Korkmaz Şahin
    Araç Modeli:
    12 Rio Fancy 1.4 Crdi
    Teşekkür ederim. Aracım Fancy donanım. Cam konusunda diyelim camınız açık kaldı ve siz araçtan indiniz kapıyı kilitlediniz. Kilitleme tuşuna uzun bastığınızda açık olan camların kapanması lazım. Denedinizmi derseniz henüz denemedim, zaten akşam 6 da servisten aldım bu bilgiyi sonrasında da sağa sola koşuşturmaktan unuttum. Denediğinizde kapanmıyorsa da mutlaka bir ayarı vardır (hafızaya alma gibi, eski fiestamda öyleydi çünkü, başkalarının aynı model fiestası kapanırken benimki kapanmıyordu, kitapçığında hafızaya alınması gerektiğini okumuştum)

8. Yunus Yılmaz

Yunus Yılmaz Sürücü

Gerçek Ad-Soyad:
    yunus yılmaz
    Araç Modeli:
    2013 ceed crdi concept
    Aracınız hayırlı olsun kazasız belasız sürüşler dilerim.

9. mesut_src

mesut_src Ralli Pilotu

Gerçek Ad-Soyad:
    Mesut Sürücü
    Araç Modeli:
    Kia Rio 1.25 Fancy
    Ilk defa duydum inşallah vardır yarın deneyeceğim. Birde otomatik katlanan Ayna yok düğmeden katlanan ayna var 2013 ve 2014 aracımda da var otomatik katlanması için modül takıyorlar.

10. heh

heh Yönetici Yönetici

Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
    Bakımınız hayırlı olsun.Güle güle kullanın aracınızı.Debriyaj altta kavrıyorsa yakın bir zamanda baskı balata değişimi yapmanız gerekecek gibi geliyor bana.Debriyaja 2-3 kez basarak vites geçiyorsa debriyaj merkezi ya da baskı balatanızda sıkıntı var demektir.

Bu arada debriyaj pedalınız eski kasa ceratolarda olduğu gibiyse debriyaj pedalının arkasında bir ayar vidası var.Onunla yükseklik ayarı yapılabilir.
    Tekrar hayırlı olsun.

11. ayk35

ayk35 Sürücü

Gerçek Ad-Soyad:
    Ayşin Korkmaz Şahin
    Araç Modeli:
    12 Rio Fancy 1.4 Crdi
    Çok teşekkürler Yılmaz Bey.
    Ben 2012 de yok sanıyordum, benimki de içerdeki düğmeden kapanıyor ama alışmam lazım, fiestada kilitleyince katlanıyordu, iyiydi ama neyse artık :)
    Çok teşekkürler Hakan Bey. Servis baskı balata değişiminden bahsetmedi açıkçası, viteste sorun yok riolarda böyle dediler. vites küçültürken sorun var sadece oda düşük viteslerde (2,1)

12. Mahir

Mahir Moderator Moderator

Gerçek Ad-Soyad:
    mahir
    Araç Modeli:
    .
    Aysin hanim bakim ve araciniz hayırlı olsun on kaputtaki logo izi sahsi gorusum boyanmadan cikmaz gibi

13. Emre Akçay

Emre Akçay Ralli Pilotu

Gerçek Ad-Soyad:
    Emre Akçay
    Araç Modeli:
    '13 Kia Pro_Cee'd GT
    Ayna veya cam kapama yok bizim Rio'larda. Modül ile ayna kapamayı yaptım ben. Cam kapamayı da yaptıracağım.

14. baller_23

baller_23 Ralli Pilotu

Gerçek Ad-Soyad:
    yılmaz can kaymak
    Araç Modeli:
    rio 2014 sporty
    Bakiminiz hayirli olsun ama bizim araclarda cam ve ayna kapatma modulu yok.ayrica taktirmak lazim sizn araci aldiginiz kisi cam modulunu taktirmis olabilir.ama standart donanimda yok :) vites gecisleri konusunda ben de sikıntı yasiyorum.yeni aldigimda disliler oturcak biraz zaman gecsin dedim 12bin km ye geldi araba hala vites kuculturken ya da bazen 4 ten 5 e atarken vites zor geciyor.bakima gittigimde bunu sorucam.standardi mi boyle yoksa baski balata mi sorunlu diye

Kia Rio hb dizel sporty

15. ayk35

ayk35 Sürücü

Gerçek Ad-Soyad:
    Ayşin Korkmaz Şahin
    Araç Modeli:
    12 Rio Fancy 1.4 Crdi
    Alan kişi diye bir şey yok çelik motorun filo aracı :) bana servis camı kapatabileceğimi söylemişti ama oda yanılmış anlaşılan. Gerçi ben hala test edemedim kapanıp kapanmadığını yoğunluktan gün içinde aklıma gelmiyor açık bırakıp denemek.

Bu arada sormak istediğimi bir şey daha var. Direksiyon simidim aşınmıştı garantiden başvurduk ve onaylandı. Benim aracımda da cc yok, düğmmeler farklı. Şimdi yeni gelecek direksiyon acaba nasıl gelir? Komple set olarak mı (düğmeler ile birlikte) gelir yoksa sadece simit mi gelir? Eğer komple set olarak gelirse düğmeler yeni araçlardaki gibi mi yani cc donanımlı olarak mı gelir?

16. Mahir

Mahir Moderator Moderator

Gerçek Ad-Soyad:
    mahir
    Araç Modeli:
    .
    Sadece simit gelir orta gobek yeni simite takilir ben bu sekillde biliyorum

heh likes this.
  17. ayk35

ayk35 Sürücü

Gerçek Ad-Soyad:
    Ayşin Korkmaz Şahin
    Araç Modeli:
    12 Rio Fancy 1.4 Crdi
    Ama orta göbek mutlaka sökülecek. O arada ben cc tuşları için set alsam servis takar mı acaba?

18. baller_23

baller_23 Ralli Pilotu

Gerçek Ad-Soyad:
    yılmaz can kaymak
    Araç Modeli:
    rio 2014 sporty
    Servisler bildigim kadariyla o ise pek bulasmiyorlar burada kendileri yapan arkadaslar ya da yapmayi dusunenler sormustu servise

Kia Rio hb dizel sporty

Yunus Yılmaz likes this.
  19. ayk35

ayk35 Sürücü

Gerçek Ad-Soyad:
    Ayşin Korkmaz Şahin
    Araç Modeli:
    12 Rio Fancy 1.4 Crdi
    Evet yapanları gördüm baya ayrıntılı anlatmışlarda ama ben el atsam kesin pert ederim :) cc nin yokluğu da beni zorlamaya başladı. Parçaları alıp özel servise götüreceğim anlaşılan...

20. baller_23

baller_23 Ralli Pilotu

Gerçek Ad-Soyad:
    yılmaz can kaymak
    Araç Modeli:
    rio 2014 sporty
    Eh evet o olabilir.iscilik masrafi yaparsinz sadece fazladan :)

Kia Rio hb dizel sporty

Share This Page