Sel felaketinden sonra disk fiyatları felaket artmıştı yavav yavaş eski güzel günlere dönüyoruz , hoş ben mekanik disklerle artık ilgilenmiyorum ssd ler aklımı çok çeliyor
Geçen ay yiğenime bilgisayar hazırladım , Amd A8-5600 k işlemci 8 gb ddr 3 1866 mhz ram li - içerisine Ocz Agility 4 128 gb ssd deolama içinde notebookundan çıkan (notebooku oyun oynaya oynaya yaktı ) 250 gb lık diskide yerleştirdim . Windeos 8 yükleniyor ekranından masaüstü hazır hale gelmesi 11 saniye sürüyor aklım çıktı Kendi bilgisayarımda da 1 tb x2 adet disk raid 0 yapılandırması var windows 8 e 35 saniyeden önce giremiyorum kesnlikle . Biraz daha mantıklı hale gelsin 2 tane 256 lık patlatmayı düşünüyorum bende tabi agility değilde senkron chipli vertex 4 gibilerden almak
Zamanında kullandıgım celeron 1,7 ghz. işlemci 1 gb. ram'le Windows 98'in açılması 25sn kapanması şaşılacak bi şekilde 3 sn. sürüyordu 98'in kapanışı kadar hızlı sistem görmedim + win8 'in açılışı kadar da hızlısını gormedim. Win 8'e norton antivirus kuruldugunda daha hızlı açıldıgı konusunda bi iddaa vardı ve bi dergi sanırım chip bunu test etti ve onayladı fakat kapanış bi 5-6 saniye yavaşlıyordu. Edit: http://www.chip.com.tr/haber/windows-8-i-hizlandiran-antivirus_35452.html
Overclocksuz çalıştırmam asla kendibilgisayarım Amd x6 2.8 ghz , overclockla 3.6 ghz de çalışıyorlar Sınırları zorlamaya karşı bir hevesim var huyum kurusun
BU yazılanları okuyunca bilgisayar toplama isteğim depreşti. Notebooklar makul fiyatlara gelince masaüstü makineleri ve tabi overclock gibi işleri de unuttuk. Halbuki ne büyük keyifti o açılışı kapanışı bir kaç saniye hızlandırmak için yapılan işler..:thumbup: Bu arada AMD bana göre hala İntelden iyidir..
:47623245it4::47623245it4::47623245it4: Eskiden hazır bilgisayara para vermezdim.Toplar ya da toplatırdım.Kadıköyden az malzeme almadım.Şimdi hazır notebook a devam.
Masaüstü gerçekten darbe alsada notebooklara karşı benim için performanslı , uzun ömürlü , daha serin çalışan , bozulan parçanın tamiri yada yenilenmesi bakımından masaüstleri favorim 1999 lu senelerde çok koyu amd ciydim halada çok severim uygun fiyata iyi performans ve entegre grafik üniteli işlemcilerde güzel tercih ama salt işlemci performansında intel fena arayı açtı
Aynen benim ki de i5-2430M 2,4 GHz,Turbo boost 3,0 GHz. Yalnız benim ram başarılı.16 GB ddr3 1600 MHz
Bu arada metro markette hp yazıcı ve pirelli kış lastiği uygun fiyata.31 Ocak a kadar indirim kampanyası devam edecekmiş.Bosch marka silecekler de alınabilir. Ben tüm kitapçığı ekliyemiyorum.Dosya boyutu çok yüksek.O yüzden linki ekleyeceğimİçinde sunny marka navigasyonda var 99 TL. http://proxy.metro-group.com/MCCTurkey/323/#/spreadview/0/
Amd ye ısınıyor diyeni zaten bir bulsam bir kac cift lafim olacak 97 den beri Amd islemci kullanirim daha isinanina bozulanina rastlamadim he dandik kasalar icine amator montaj yaparlarsa kaliteli termal macun surmezlerse amd ne yapsin
Bende 9850 black edition vardı, üzerine mars soğutucu takmıştım anca kesmişti Stok fan yetersiz desek daha doğru olacak. Gençi benim kullandığım ağır uygulamalar ısındırıyordu Evet hiç arıza yapmadı, 3 tane baba asus kartın kapasitörlerini uçurdu, yinede çalışmaya devam etti. Tam yükte 125watt çekiyordu hayvan Allahtan kartlar asus'tu, çizgi elektronik garantisi bitse dahi ücretsiz onarıyordu
Madem konu pc'den devam ediyor zamanında yaptıgım bi sogutma uygulaması http://www.frmtr.com/guncel-teknolo...638982-x1650xt-hava-sogutma.html#post25000335