Kia Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

riocular nerdesinizz :)

'Rio Forum - Club' forumunda enco59 tarafından 23 Şubat 2013 tarihinde açılan konu

1. heh

heh Yönetici Yönetici

Alınan Beğeniler:
    9.422
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu

Pişirmeden olmuyor bu mereti:D:D
    Hayır pişirdim oradan biliyorum;)

Sanırım bu ledlerde hem sarı hem beyaz fonksiyonu var.Ham sinyal,hem gündüz farı.

2. ReNe

ReNe Super Moderator Super Moderator

Alınan Beğeniler:
    2.112
    Gerçek Ad-Soyad:
    Murat Çaşkurlu
    Araç Modeli:
    BMW 116 D 1.5l 8 ileri Zf
    Fabrikadan böyle çıkarsalar ya , aşcımıyız biz kek pişirir gibi 200 derecede plastik pembeleşinceye kadar turbo da pişirtecekler :D

3. Rio35

Rio35 Moderator Moderator

Alınan Beğeniler:
    220
    Gerçek Ad-Soyad:
    İbrahim K.
    Araç Modeli:
    Rio Sedan 2012
    Led fiyatı 200 $ üstünde.
    Murati abi adamlar fabrikadan maliyeti 10 dolar olan bir merceği koymuyorlar bunu mu koymayı düşünsünler :)
    Sporty deki mercekli farın maliyeti reflektörlü fardan 10-20 dolar arası daha malıyetlıdır en fazla ama sporty de var sadece ;) Heleki rio sedan da sporty de bile mercek yok :) Makyajlı kasasında mercek koycaklar heralde.

4. Terapist

Terapist Ralli Pilotu

Alınan Beğeniler:
    253
    Gerçek Ad-Soyad:
    Oğuz Kağan Dinç
    Araç Modeli:
    2013 Kia Rio Sporty 1.4 CRDI
    Hosbulduk :) aslinda bayadir buralardayim ama artik aktif bi sekilde aranizda bulunmak istedim :) . Sporty den gayet memnunum . Zaten suan 3075 km de . Motor yeni oldugu icin yakiti biraz fazla . Benim kafama takilan uc bes soru var onlari da sorayim sizlere hazir aklima gelmisken . Aracin kapilarini kitledigimizde malum acik camlar ve sunroof kapanmiyo(sporty icindi bu soyledigim) bu durum icin herhangi bir cam modulu duyan bilen kullanan var mi ? Bir ikinci sorum bazen otomatik klima kontrolden cikiyor ac acik kaliyo ve kapanmiyor klima sistemini kapatip acmadan duzelmiyor . Sizinde basiniza boyle bi durum geldi mi hic ?

5. Rio35

Alınan Beğeniler:
    220
    Gerçek Ad-Soyad:
    İbrahim K.
    Araç Modeli:
    Rio Sedan 2012
    Malesef rioların modulü yok türkiyeye getirilen.Bi tane kia bayisi Sportage ve Ceed e garanti bozulmadan otomatik cam kaldırma modulü takıyoruz diye reklam yapıyordu facebookta mesaj attım rio içinde otomatik cam kaldırma modulü varmı diye. "Yok" gelince haber veririrz demişlerdi.Ancak siz dışardan modul alıp elektrikçiye yaptırabilirsiniz.Rioya yapan hiç duymadım bu forumda.
    Benim rioda manuel klima var ancak bende Soğutma maxımumda iken ac kapanmıyor ancak soğukluğu azalttığım zaman ac düğmeden kapatabiliyorum.Sizin durum hakkında kullanmadığım için bilgim yok.Kafayı yiyorsa programsal olarak hata olabilir bir ihtimal.

6. Terapist

Terapist Ralli Pilotu

Alınan Beğeniler:
    253
    Gerçek Ad-Soyad:
    Oğuz Kağan Dinç
    Araç Modeli:
    2013 Kia Rio Sporty 1.4 CRDI
    Anladim . İsin garip yani servise goturdum araci ustalar baksinlar diye servise gelinceyr kadar hep aynisi oldu ac kapanmadi servise geldim usta bi dokundu kapandi :D sinir etti beni . Ustayi gorunce hizaya geldi resmen :D

7. ReNe

Alınan Beğeniler:
    2.112
    Gerçek Ad-Soyad:
    Murat Çaşkurlu
    Araç Modeli:
    Rio larda maalesef böyle bir durum var ;) Hava kalitesi bozulunca yada nem artınca klima devreye giriyor , ac butonu ile devreden genelde çıkmıyor - çıkartmak için dışarıdan hava almayı kesme (içerideki havayı devirdaim etme) butonuna basaraktan klimayı geçici süre devre dışı bırakabilirsiniz ama o bir yolunu bulup yine devreye giriyor kabus gibi :)

8. KAPSHY

KAPSHY Ralli Pilotu

Alınan Beğeniler:
    1.234
    Gerçek Ad-Soyad:
    Tolga KAPŞIGAY
    Araç Modeli:
    KİA RİO 1.4 crdi hb (2013)

öncelikle hoşgeldiniz tercihiniz gerçekten güzel ben 1.4 crdi fancy hb kullanıcısıyım rampalarda yığılmaya hiç rastlamadım devirsiz attığım vitesler haric :D
    araç tam doluyken yani içinde 5 kişi varken dahi hiç zorlanmadım o kadar diyim :D

çok güldüm yorumuna yahu :D :rofldz7::rofldz7::D

gencu bunu beğendi.
  9. gear

gear Sürücü

Alınan Beğeniler:
    14
    Gerçek Ad-Soyad:
    Semih
    Araç Modeli:
    Rio Sporty 1.4 DSL
    Yok yaw benim araçta kesin bir sorun var galiba, Murat senin bahsettiğin yakıt miktarını hiç yakalayamıyorum ben ya. çoğunluk şehir dışı sayılabilecek mesafeler yapıyorum 5,5 ile 5,8 lt arası yakıyorum. şehir içi kullansam demek 7-8 lt olacak. Bu değer için öyle gazlamıyorum da yani sakin kullanıyorum. Zorlasam belki 5,4 görürüm. Arabayı ilk aldığımda daha az yakıyodu. Kesin bir sorun var... Bu arada terapist arkadaşa hayırlı olsun, o klima nemli havada hep açılıyor, aracı çalıştırdığında manüel olarak devre dışı bırakabiliyosun ama stop edersen aynı işlemi baştan yapman gerekiyo ben boş verdim.

10. Rio35

Alınan Beğeniler:
    220
    Gerçek Ad-Soyad:
    İbrahim K.
    Araç Modeli:
    Rio Sedan 2012
    Benim benzinli rio iyi yakıyor o zaman dizeller böyleyse.Aydın otobanında sürekli gidiyorum 4.5 - 5.5 arası geziyor anlık pürkürtme gittiğim yere varıncada 5 litre falan oluyor ortalamam sabit 90km hız ile benzınli olmasına rağmen :) hatta 4.2 bile gördüğüm çok oldu maşallah diyim :)
    Murat abi senin ayakkabılar satılıksa almak istiyorum :D Ekonomide üzerine yok sihirli ayakkabılar heralde seninkiler :D

11. gear

gear Sürücü

Alınan Beğeniler:
    14
    Gerçek Ad-Soyad:
    Semih
    Araç Modeli:
    Rio Sporty 1.4 DSL
    İzmir - Fethiye yaptığımda bile otobanda 5' in altını gördü oda 4,8lt, yol sonunda 5,3lt ile bitti. Bir de hızlı filan sürsem kaçı gösterir acaba :confused:

12. heh

heh Yönetici Yönetici

Alınan Beğeniler:
    9.422
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
    Aynen öyle biraderim.3 kuruşluk led sistemi için Çinlileri zengin ediyorlar.O fiyatlar çok fazla gerçekten.En fazla ederi 40 dolar.Bilirsin biraderim led işi benim işim:p:D

13. Rio35

Alınan Beğeniler:
    220
    Gerçek Ad-Soyad:
    İbrahim K.
    Araç Modeli:
    Rio Sedan 2012
    Hakan abi benim şu farlara mercek olayını iyice taktım nerden başlayım kafama takılan tek şey fırın abi fırında kaç derecen ne kadar süre bide farlar haşat olmasın kafam çok karışık abi mercekli farı olan bir araba çok istedim ama kısmet olmadı :(

14. heh

heh Yönetici Yönetici

Alınan Beğeniler:
    9.422
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
    İbrahim kardeşim merhaba.Fırında 200-250 derecede 3 dakika kadar tutmak ve sonra vidaları tamamen sökülmüş farın şeffaf ve arkalık kısmını birbirinden dikkatlice ayırmak gerekiyor.

Ama ben varsa ısı tabancasını kullanmanı tavsiye ederim.Isı tabancasını şeffaf ve arkalık kısmının birleşim yerine tutarak lokal olarak ısıtmak ve farın tamamen çevresini dolandıktan sonra yeniden yavaş yavaş ısıtmak ve ayırmak gerekiyor.

Eğer yan sanayi ve ya 2. el far bulup çalışmayı onda yaparsan muayenede de orjinali takar sorun yaşamazsın.

Çıkmacılardan herhangi bir markaya ait ucuz yollu bir far bulup onda alıştırma yapabilirsin.;)

Farı uzun süre fırında tutarsan erime ve sır matlaşması yaşanabilir haklısın.

15. ReNe

Alınan Beğeniler:
    2.112
    Gerçek Ad-Soyad:
    Murat Çaşkurlu
    Araç Modeli:
    Led konusunda Hakan biraderimden destur almak lazım bence de :)

Ya hakikaten ekonomik kullanımda fena işler çıkartmıyorum hadi size 2 güncel örnek ilki !80 hp lik Caravelle ile 3 kişi ve çok sıkı bagaj ile İstanbul - Bursa , Bursada biraz gezip ordan doğru Marmaris yaptık ortalamam 6,7 litre euro dizel . 4.47 tl den ortalama 6,7 litre eder 29,9 yani 30 kuruş :)

İkinci ibretlik öykümüz Bizim emektar 93 model Bmw 520i ile 4 kişi full bagaj Marmaristen İzmire 270 km izmirde yaklaşık 60 km Şehir içi dolaşıp akşam İzmir Marmaris 270 km daha eder 600 km yol 120 tl lik lpg ile ;) o da eder km de 20 kuruş . 100 km de 7.3 litre gibi lpg tüketmişim ...

Çok yakan araçlara lpg taktıracağınıza benim nike lardan alın fusion taban serilerden :p :D

16. Rio35

Alınan Beğeniler:
    220
    Gerçek Ad-Soyad:
    İbrahim K.
    Araç Modeli:
    Rio Sedan 2012
    AHahahahah :D Gece gece ne güldüm yaa :D:eek:hops5::rofldz7:
    Böyle bir bomba patlatacağını bildiğim için açtım bu konuyu abi :D

17. ReNe