Kia Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

riocular nerdesinizz :)

'Rio Forum - Club' forumunda enco59 tarafından 23 Şubat 2013 tarihinde açılan konu

1. HANİFİ DMC

HANİFİ DMC Ralli Pilotu

Alınan Beğeniler:
    396
    Gerçek Ad-Soyad:
    hanifi DMC
    Araç Modeli:
    kia rio 1.25 fancy
    bizde sorun yok abi bundan sonra bende çekeceğim bunun adı paranoya değil tedbir alma . yani öyle olduğunu sanmıyorum çünkü öyle olduğunu biliyorum arabadan inerken baktım bilerek iyice benzin göstergesine. Bundan sonra tedbir amaçlı hem km nin hem benzin göstergesinin fotosunu çekeceğim bende. Hadi bakalım Çakallar gene yapsın . ;-)

2. KAPSHY

KAPSHY Ralli Pilotu

Alınan Beğeniler:
    1.234
    Gerçek Ad-Soyad:
    Tolga KAPŞIGAY
    Araç Modeli:
    KİA RİO 1.4 crdi hb (2013)
    Hayırlısı olsun abi sende kullandıktan sonra yazarsan tüketim vs arttımı yada yol tutuşla ilgili memnun olurum 195ler pahalı çünkü değiştirirsem bende 205 düşünüyorum deneyimlerin önemli bnm için :)

Tapatalk..

ReNe bunu beğendi.
  3. ReNe

ReNe Super Moderator Super Moderator

Alınan Beğeniler:
    2.112
    Gerçek Ad-Soyad:
    Murat Çaşkurlu
    Araç Modeli:
    BMW 116 D 1.5l 8 ileri Zf
    Tabii inşallah önümüzdeki haftalarda kullanıp elimden geldiğince deneyimleri yazarım ;) Lastik başına 30-40 tl daha yüksek sanki 195 likler , hem komfor düşük hem sert kazulet gibi lastik kh17 ler , 1 taşta 3-4 kuş vurma isteği var bakalım yol tutuş komfor sessizlik hızlanma yakıt tüketiminde neler oynayacak :D

KAPSHY bunu beğendi.
  4. heh

heh Yönetici Yönetici

Alınan Beğeniler:
    9.422
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
    % 3 e kadar sorun yok biraderim biliyorsun;)
    % 1.7 üzmez,hatta sevindirir.

ReNe bunu beğendi.
  5. stormfather

stormfather Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    80
    Gerçek Ad-Soyad:
    Mehmet ALTINSOY
    Araç Modeli:
    Kia rio 1.5 crdi 2007
    205/55/16 googyear efficientgrip performance onerebilirim fiyat olarak ta 175 TL gibi bir fiyatı var testlerde çok iyi değerlere imza atmıştı yada ucuz olsun derseniz adedi 120 tlden kumho ku31 ecsta modelini de düşünebilirsiniz kullananlar memnun olduklarını yazmislar

6. ReNe

Alınan Beğeniler:
    2.112
    Gerçek Ad-Soyad:
    Murat Çaşkurlu
    Araç Modeli:
    Yüzleri güldüreceğine inanıyorum biraderim bakalım bugün konuşacağız ne zaman takılacağını ;)

Goodyear da güzel firma fiyatta hakikaten makul ama biz biraz daha iyi bir lastik takmak istiyoruz o yüzden de kumho tercih etmeyeceğiz , bende zamanında sertlikten ş,kayet ettim bizim eniştede ıslakta ve konfordan mutlu değil . İlk 5000 km iyi di sonra bir anda sertleşiyor Kumholar ama ölçü olarak sizin dediğiniz gibi 205-55-16 düşünüyoruz bu sefer . Çok teşekkürler ..

stormfather bunu beğendi.
  7. arffvan

arffvan Acemi Sürücü

Alınan Beğeniler:
    3
    Gerçek Ad-Soyad:
    onur
    Araç Modeli:
    kia rio
    arkdaşlar 2014 1. 25 rio fancy kışlık lastik konusunda bana yardım edebilirmisiniz önerilerinizi bekliyorum

8. ReNe

Alınan Beğeniler:
    2.112
    Gerçek Ad-Soyad:
    Murat Çaşkurlu
    Araç Modeli:
    Kışlık lastik için 3 ay kullanacağım hiç sıkıntı yaratmasın derseniz son zamanlarda Petlas ürünleri olumlu yorumlar alıyor .

9. cemabay

cemabay Acemi Sürücü

Alınan Beğeniler:
    11
    Gerçek Ad-Soyad:
    Cemal
    Araç Modeli:
    Kia Rio Fancy 2013 1.4 dizel
    Rionun kullanım klavuzunda 5.36 nci sayfada DİKKAT "Farklı boyutlarda tekerlek veya jantlar kullanmak ESP sisteminin arızalanmasına neden olabilir. Tekerleri değiştirirken, mutlaka aracınızın orjinal lastikleri ile aynı ebatta olan lastikler kullanınız" demektedir. Aynı ifadeler riolarda olan VSM özelliği için de belirtilmektedir. Bu konuya dikkat etmek gerekir. Gerçekte bozar mı bozmazmiı bilemiyorum. Denilebilirki riolarda 3 farklı model var hepsindede farklı jantlar 15 natty -16 fancy-17 sporty var...Buda sanırım ESP ve VSM nın yazılımları o araçların üzerindeki jantlara göre yüklenmiş olabilir.

Ben bu nedenleride düşünerek biraz pahalı ama 195/55/r16 goodyer efficent grip performance lastik aldım(250 tl). Kumho K17'ye göre araçta çok daha bir rahatlama oldu. Araç kasisli ve bozuk yolda bana göre süper bir şekilde rahatladı.

10. ReNe

Alınan Beğeniler:
    2.112
    Gerçek Ad-Soyad:
    Murat Çaşkurlu
    Araç Modeli:
    Bugün 3 kişi kandilli ışıklarda 30 ile giderken fren yaptık öndekine patlatıyorduk abs deli gibi çalıştı :) Kh17 ler sertleşiyor iyice bu mevsimde . Evet bende genelde orjinal ebatlar severim ama bu yüzde 1.7 lik değişimin açıkçası zarar vereceğini tahmin etmiyorum o belki yüzde 3 ten büyük farklar için söylenmiş olabilir diye yorumladım .. 205-55-16 lastik kullanan rio sahipleri deneyimlerini bir yazarsa lastik alana kadar faydalanırız :D

11. HANİFİ DMC

HANİFİ DMC Ralli Pilotu

Alınan Beğeniler:
    396
    Gerçek Ad-Soyad:
    hanifi DMC
    Araç Modeli:
    kia rio 1.25 fancy
    marshall kullanıyorum 4 adet kışlığa 900 tl verdim yol tutuş ve performansından memnunum. bence kaliteli mal herkes bilmez kullanan bilir

12. Mahir

Mahir Moderator Moderator

Alınan Beğeniler:
    3.737
    Gerçek Ad-Soyad:
    mahir
    Araç Modeli:
    .
    marshall lastik guzel ve sessiz yaz astigini kullandim harika

13. HANİFİ DMC

HANİFİ DMC Ralli Pilotu

Alınan Beğeniler:
    396
    Gerçek Ad-Soyad:
    hanifi DMC
    Araç Modeli:
    kia rio 1.25 fancy
    su an bende kışlık var 10numRa

14. heh

heh Yönetici Yönetici

Alınan Beğeniler:
    9.422
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
    Şu anda aracınızda onlar mı var Mahir Beey?Daha doğrusu kışlıkları takmadan önce onları mı kullanıyordunuz?

15. heh

heh Yönetici Yönetici

Alınan Beğeniler:
    9.422
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
    Kendinizi yeni konu açarak :Tanışma sekmesinde tanıtabilir misiniz?Teşekkürler.

16. Mahir

Mahir Moderator Moderator

Alınan Beğeniler:
    3.737
    Gerçek Ad-Soyad:
    mahir
    Araç Modeli:
    .
    Hayır hakan bey arkadasin 99 model oto avansisi 4 gun kadar bende kaldi bunun altinda idi bu arada test ettim guzel bir lastik

heh bunu beğendi.
  17. heh

heh Yönetici Yönetici

Alınan Beğeniler:
    9.422
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
    Ben ismini burada duydum açıkçası.Daha önce bilmiyordum.Alternatifler arttı.

18. HANİFİ DMC

HANİFİ DMC Ralli Pilotu

Alınan Beğeniler:
    396
    Gerçek Ad-Soyad:
    hanifi DMC
    Araç Modeli:
    kia rio 1.25 fancy
    marshall iyi abi arkadaşım sürekli uzun yola gider ve zor şartlarda çok araba kullanmıştır , kış kar soğuk vsvs şu an bende ardahanda kullanıyorum soğuk ve buzlanma var burda. artı uzun yola erzuruma bi kaç kez gittim geldim ve kesinlikle hakkını verdiğini söyleyebilirim. artı yol tutuşu da süper

19. METİN AGAGÜNDÜZ

METİN AGAGÜNDÜZ Acemi Sürücü

Alınan Beğeniler:
    15
    Gerçek Ad-Soyad:
    metin akagündüz
    Araç Modeli:
    Kia Rio 1.25 Fancy
    sevgili arkadaşlar yarın 1.25 rio fancy'me kavuşacağım. eski aracım dizel clio idi. şimdi bana bu araç hakkında sürüş bakım vs ne önerirsiniz biraz araç bakımı ve kullanımı konusunda titizim.

Hederot bunu beğendi.
  20. Hederot

Hederot Sürücü

Alınan Beğeniler:
    30
    Valla bence alır almaz koltuk koruma, kapı eşiklerini koruyacak şeffaf yapışkanlar veya alibaba da satılan koruyuculardan al derim. Ha bir de alır almaz boya koruma hatta ve hatta nano boya koruma yaptır derim, tabii bütçe el verirse.

İlk bin km çok zorlama sonra yardır gitsin :)

Bir de alırken kesinlikle ama kesinlikle boya testine sok aracı her yerine bak ne olur ne olmaz. Yağını suyunu sürekli kontol et bazen sıfır araçlar yağ eksiltebiliyor. Bu çok başa gelen birşey.

Bir de ilk 10 bin km yağı suyu ve motorun tüm aksamlarına dikkat et ki terleme,kaçak var mı diye olabiliyor böyle şeyler allah korusun. Ayrıca aracı ilk aldığında telefonunla motorun ve diğer aksamların çekbiliyorsan videosunu çek neden ? çünki sonrasında bu hep olur ya işte bu ses geliyormuydu burada bu varmıydı v.s. v.s. işte gaza basıyorum ses geliyor önceden geliyormuydu bilmiyorum gibi. Bunu kesin yap :) Bu hep yaşanır ve yaşanacaktır da.

METİN AGAGÜNDÜZ bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş