Kia Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Rio Yakıt Sarfiyat

'Rio Forum - Club' forumunda zafer tarafından 23 Haziran 2011 tarihinde açılan konu

1. riomert

riomert Sürücü

Alınan Beğeniler:
    0
    aracım 1000km yi yeni geçti..
    şehir içi(istanbul deli trafikte) yakıt tüketimi 9.5lt.
    otoban şehir içi karışık gidersen 6.5lt.
    uzun yol denemedim ama 5.5 fln gibi bir rakam yakalanır rahatlıkla.

2. Boza

Boza Sürücü

Alınan Beğeniler:
    0
    Arabanızı iyi kullanmışsınız :thumbup1: Ben Ekimde aldığım Yeni Riomla şuan 1650 km. deyim.

3. riomert

riomert Sürücü

Alınan Beğeniler:
    0
    senin yakıt ne durumda hocam? bi karşılaştırma yapabilirmisin?

4. Boza

Boza Sürücü

Alınan Beğeniler:
    0
    Benim araç 1.25 Fancy Manuel Benzinli sehir içinde yol bilgisayarına göre ortalama 6.2 yakıyor.

Benzin deposunu ağzına kadar tıka basa değil de pompanın durduğu yere kadar dolduruyorum ve bu noktadan benzin bittiğini gösteren ışık yandığında ortalama 620 km yapmış oluyorum şehir içinde.

Metrobüs bizim semte gelirse pek araba kullanmaya niyetim yok, Hindistan trafiğinin bile İstanbul trafiğinden daha güvenli olduğunu düşünüyorum...

5. riomert

riomert Sürücü

Alınan Beğeniler:
    0
    6.2 çok iyi ya ben yaklaşamıyorum bile buna, ilginç.

6. Boza

Boza Sürücü

Alınan Beğeniler:
    0
    Kardeş ben arabamı çok sakin kullanıyorum, 6.2'yi bulmak için atmadığım takla kalmıyor :) Yokuş aşağı inerken yüksek viteste gaza basmadan inmek vs. vs. gibi. Eski dizel Corsamı kullanırken öylemiydi, atom böceği gibi ordan girip burdan çıkıyordum. Şimdi sağ şeritden bilemedin orta şeritden çok elzemse nadiren sol şeritden gidiyorum. Arabanın spor görünüşünden olsa gerek kimse bana selektör yapamıyor, kapışırım diye her halde :)

Ancak şu da söyleniyor, 0 km arabalar belli km lerden sonra az yakmaya başlıyormuş. Bu da sizin ve benim gibi 0 km araba sahipleri için iyi haber diye düşünüyorum...

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 2 Ocak 2012
  7. riomert

riomert Sürücü

Alınan Beğeniler:
    0
    yani orası kesin ama arada büyük bir fark var. Sanırım sen trafiğe hiç girmiyorsun, çünkü ben sürekli dur kalk trafik gidiyorum :S

8. Boza

Boza Sürücü

Alınan Beğeniler:
    0
    Yok hocam, işim vardiyalı ve saatleri belli olmuyor bazen arabayla işe giderken gecenin bir vakti bomboş bir yolda da gidiyorum, bazen çok yoğun trafikde de gidiyorum. Ama açıkcası izin günlerimde arabayı kullanmamaya çalışıyorum, bizim buralarda metrobüs ve yol çalışması var trafik berbat, o yüzden izin günümde toplu taşıma aracı kullanmak varken, trafiğin içinde arabayı da kendimi de germeye gerek yok :thumbup1: Ama sen arabayı biraz sert ve seri kullanıyorsun sanırım bu da bir etken olabilir mi yakıt tüketimine :)

9. alper58

alper58 Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaslar yakıt tüketimi 1500 veya 2000 kmden sonra yerine oturuyor bence bu km aralığında aracınız ne yakıyorsa odur bundan daha cok yakıt değerleriniz düşmez tabi bu benim test ettiğim bişey diğer arkadaslar ne der bilemem

10. riomert

riomert Sürücü

Alınan Beğeniler:
    0
    bana 10bin km den sonra gerçek değerleri alabileceğim söylendi..
    Bakalım görecez.
    Buarada aracı ben pek de sert kullanmıyorum, burada ne metrobüs var ne metro ne de tren(artık). Dolayısıla balık istifi gibi minibüste işe gidip geleceğime arabayla gitmek daha mantıklı :)
    Yine de ben birara servise bir göstereyim bakalım en diyecekler..

11. nrks

nrks Sürücü

Alınan Beğeniler:
    0
    benim aracta 3000 km.yi geçti ortalama 6.7 zorluyorum ama aracı sert kullanıyorum.yakıtı bilemem ama araba resmen açıldı,birbirimizede alıştık kaptırıp gidiyorum.Önceki araclarım 1.8-1.6-1.3 sırasıyla gidiyor bu 1.25 sanırım sıradaki elektrikli olacak 800 cc :) yakıt önemli ama arada basmakta lazım sıfır araba bu açılması lazım biraz diye düşünüyorum

opel corsa dizelin egr sini iptal edip yazılımdan sildirdim arac kendine geldi günlerce bana teşekkür etti.valf girişinin boyutları 1tl madeni para ile birebir aynı boyuttaydı,girişe 1 tl kaynattık sonrasında usta bişeyler daha yaptı görmedim açıkçası ama arıza lambası yanmasın diye egr.siz bir modelin uyumlu yazılımını yükledik.yakıt tüketimi düştü performans arttı ve gaz kesme sorunu bitti ben memnun kalmıştım kısacası.carbon clean işinede tamamen katılıyorum

egr iptalini yapan birçok servis tanıyorum (garanti kapsamı dışında olan opel araçlar için söylüyorum)sebebi de ülkemizdeki mazotun kalitesizliği avrupada hiçbir şikayet yok ülkemizde kronik arıza sebebi ,motor bölümü mezunu arkadaşlarımında söylediği ortak şey motora en büyük kötülük egr yakıt tasarrufu için motor ömrünü azaltan bir uygulama, kısıtlı bilgimle katkıda bulunmak istedim kestirip atmayıp araştırmakta fayda var bence iyi akşamlar diliyorum

12. skby

skby Acemi Sürücü

Alınan Beğeniler:
    0
    araç 300 km de şu an yol bilgisayarı ortalama 5.3 litre gösteriyor. sabah erken saatte trafik yokken kontak çevirip 7 km şehir içi ardından 22 km çevre yolu kullanarak işe gidiş dönerken 22 km çevre yolu 7 km yoğun trafik yakıt bu vaziyette, aracı minimum yakıtı görebilmek için arabayı hiç zorlamadım, önümüzdeki 3 gün aracı zorlayarak aynı yolu yapacağım, benim şahsi düşüncem bu araç uzun yolda rodaj bittikten sonra 90 km sabit hızla 4.5 civarında bir ortalama yakalar,

bu arada aracın orjinal 17 jant 205 45 17 ebatlı continental lastikleri, 15 janta çevirip kış tipi bridgeston linzak lm 185 65 15 yaptım, değerler kışlık teker ile yapılmış durumda, yazlık teker ve normal hava koşullarıyla 4.5 litreninde altına indirilebilinir, yalnız 6 cı vites 90 km de araba dakikada 1400 devir çeviriyor dolayısıyla çok sinir bir yürüyüş var :) 110 km ile 5 litreyi geçmeyeceğini sanıyorum.

arabanızın yakıtını ölçerken şu hususa dikkat edin, araba ilk hareketten hararetin 90 dereceyi bulduğu süreye kadar yoğun yakıt yakar, yani 7 km yol yaparken ortalamayı 7 litre altına indirmek oldukça zordur, aracın ortalama ne yaktığını anlamanız için şehir içi ve dışı karma vaziyette en az 40 km yol yapın.

ben bu aracı eşime aldım normalde jaguar xtype 2.5 kullanıyorum :) haliyle bana araba suyla gidiyormuş izlenimi veriyor, eşim bu arabaya 6 litre yaktırırsa ona oscar vermeyi düşünüyorum, ama dizel araba gerçekten zorunlulukmuş ben bunu anladım, aracada oldukça ısındım, kendi bindiğim araçtan donanım olarak aşşağda değil, arabamı satıp ceed dizel otomatik alsammı diye düşünmekteyim, kia marka prestijini oldukça yukarılara taşıyor umuyorum hak ettiği değeri bulur.

13. whitesnake

whitesnake Acemi Sürücü

Alınan Beğeniler:
    1
    Gerçek Ad-Soyad:
    HAKAN SARITAŞ
    Araç Modeli:
    KIA RIO 1.4 CRDI -2012
    Selam arkadaşlar
    bende de yeni rio sport dizel1.4 var, yaklaşık 2500 km yol yaptım. Hergün işe gidip gelirken 30-40 km çevre yolu, 4-5 km şehir içi yol yapıyorum. çevre yolunda genelde 90km/saat hızın altına düşmeden gidiyorum, aracı zorlamadan, 1950-2500 devir arasında kullanıyorum.
    Araç başlarda 5.3-.5.4 arasında gidip geliyordu, bi ara 5.1 oldu, daha sonra kullanımımda bir değişik olmadan yaklaşık 1800km civarlarında yakıt tüketimi 5.5 oldu. uzun zamandır böle. 40-50km hiç durmadan 90 km/saat hız üstünde gitsemde değişme olmadı. ortalam hız 43 gösteriyor.
    ilk bakıma kadar mazotu çok yakar, ikinci bakıma kadarda yaği çok yakar diye bi kural vardır.şimdilik telaş yapmaya gerek yok sanırım.
    yakıtı shell'den alıyorum vpower olarak , bazende gti .

benim düldül şimdilik bu şekilde..

14. okemik

okemik Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    158
    Gerçek Ad-Soyad:
    Ömer F. Kemik
    Araç Modeli:
    Peugeot 308 1.6 eHDI (T9)
    Benimde şehir içi trafikte ortalamam 6 lt. Otoyol ortalamam ise 5.3 şimdilik. Sürekli yokuş olan yerlerde dolanırsam 7 lt ye fırlıyor. Geçenlerde İstanbulda kilit trafikte ortalamam ise 6,3 lt. Bakalım 1000-1500 km den sonra nolacak tüketim.

15. skby

skby Acemi Sürücü

Alınan Beğeniler:
    0
    bu aracı yazılımla 110 beygir civarına torku 240 lara getirmek mümkün mü acaba ?

16. testa

testa Acemi Sürücü

Alınan Beğeniler:
    0
    belki araştırıp öğrenen olmuştur diye soruyorum. Aracının minimum yakıt tükettiği hız değerini bilen var mı? normalde hepimiz 90 km/h diye biliriz ama her zaman geçerli değil anladığım kadarıyla. Misal Renault Modus için bu değer 106 km/h imiş ki çok sağlam bir kaynaktan alınmış bir bilgi bu. (Fransa'daki fabrika müdürünün eşinden)

17. oguz

oguz Sürücü

Alınan Beğeniler:
    0
    bence hıza bağlı kalmak mantıksız. arabanın ne kadar yaktığı tamamen gaz kelebeğine ne kadar basıldığı ile alakalıdır. 90la gidersiniz ama öyle bir rampadır ki 130 la düz yolda gittiğinizden daha fazla yakarsınız.

hız bazlı değerlendirme ancak standart test motodları uygulanırsa olabilir(aynı yol, aynı hava vs)

kafayı karıştırmamak lazım, gaz kelebeğine ne kadar basarsan o kadar yakarsın .

18. testa

testa Acemi Sürücü

Alınan Beğeniler:
    0
    hocam dış şartların tamamen eşit olduğu durumdaki karşılaştırmayı soruyorum işte. 90la giderken 10x yakan bayırda belki 100le giderken 9,6x yakıyodur.

Maksimum tork mantıklı geliyo ama 4000-4200 rpm devir, az bi değer de değil. denemek lazım. şu an arabam olmadığı için deneyemicem gerçi ;)

bence böyle bir optimum hız değeri vardır üreticide ama dış şartlara çok bağlı olduğu için vermiyolardır

19. kanki

kanki Ralli Pilotu

Alınan Beğeniler:
    18
    Gerçek Ad-Soyad:
    Muhammet KISA
    Araç Modeli:
    CEED
    Araç anlık tüketim değerlerini gösteren yol bilgisayarına sahipse zaten ekrandan değerleri görüyosunuz. Nekadar ekmek okadar köfte derler örnek vereyim opel astra ile sabit 2000 devir 5 nci vites 100 gibi bir hızda maksimum 4 ila 4.5 4 ncü vites 2000 devir 70 km gidiliyorsa aynı şekilde düz yolda 3.2 ila 3.5 arası hafif rampada aynı şekilde iken bakmışınızki tüketimler 4 ler 6 ya 3 ler 5 e yükselebiliyor.

20. oguz

oguz Sürücü

Alınan Beğeniler:
    0
    dış şartlar demek hafifletmek olur o kadar çok değişkene bağlı ki bu lastiklerin havasını bile değerlendirmek lazım;

dediğim gibi dış değişkenleri elemine etmek için her arabada geçerli olabilecek en temiz ölçü,
    birim zamanda yakıt borularından geçen yakıt miktarıdır.
    bu yakıt miktarı ile gaz kelebeğinin basılma miktarı arasında ani yükselip sabitleşen bir eğri var.

yani bi tam gazlı git bir de hiç basmadan ona göre diferansiyel hesabını yap:)

yukarda bahsettiğiniz 106 km gibi bir hıza gelince eminim ki daha az basılarak 80 le gidilebiliyorsa o araba 106da gittiğinden fazla yakmayacaktır.

Bu Sayfayı Paylaş