Kia Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Rio Yakıt Sarfiyat

'Rio Forum - Club' forumunda zafer tarafından 23 Haziran 2011 tarihinde açılan konu

1. testa

testa Acemi Sürücü

Alınan Beğeniler:
    0
    tesla değil testa ;)
    makina mühendisiyim

2. oguz

oguz Sürücü

Alınan Beğeniler:
    0
    eyvah. algı direk oraya gidiyo pardon :)

3. maminci

maminci Ralli Pilotu

Alınan Beğeniler:
    10
    Gerçek Ad-Soyad:
    Mehmet Aminci
    Araç Modeli:
    Toyota corolla
    Evet arkadaşlar yol bg doğru göstermiyo, kalana göre mi ölçüyo gidene göre mi bilmem ama asla, depoyu doldurarak ölçtüğünüzdekiyle aynı çıkmıyo, ben benzin ışığı yanınca hemen yakıt alır, dolumda tabanca atınca doldurmayı bıraktırırım, tepeleme almam yani, her seferinde km yi de sıfırlarım ama asla yol bg ile aynı rakam çıkmaz???:confused1:

4. demirhanem

demirhanem Acemi Sürücü

Alınan Beğeniler:
    0
    2006 Kia Rio 1.5 CRDi Confort sahibiyim

Arkadaşlar depo 45 LT diye biliyorum doğrumudur?
    ayrıca depoyu doldururken pompa otomatik attıktan sonra 4 LT daha aldı (ağzına kadar doldurunca) normal midir

Taşana kadar doldurdum Shell VPD+ ile (4.01 TL) şehirler arası 18 kuruş yaktı

Yine taşana kadar fulledikten sonra şehir içi 200 km yol gittim ve depo göstergesi çeyrek çizgisine (fullden bi önceki) geldi ve yine aynı yakıtı kullanarak aynı yerden taşana kadar fulledim. 75 TL tuttu. Yani 18 litre / 37 kuruş yaktı.

Sizce şehirler arası 18 kuruş yakan araç şehir içi (tüm devir tekniklerine uygun olarak kullandım) 37 kuruşa çıkarmı?

Ayrıca hesaplıyorum çeyrek depo 18 lirte alırsa full depo 18*4=72 alır ama depo 45 lt'lik
    sizce arabam mı çok yakıyor yoksa shell mi kazıklıyor
    .

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 24 Aralık 2011
  5. kanki

kanki Ralli Pilotu

Alınan Beğeniler:
    18
    Gerçek Ad-Soyad:
    Muhammet KISA
    Araç Modeli:
    CEED
    Mehmet bey aramıza hoşgeldiniz

6. oguz

oguz Sürücü

Alınan Beğeniler:
    0
    mehmet bey hoşgeldiniz.

şehirlerarası verdiğiniz rakam normalin altında geldi bana. yine depoyu fullleyerek mi ölçtünüz? bence 18 kurustan fazla yakmıstır

şehiriçi ölçüm yönteminiz doğru ve görünen o ki yakıt biraz fazla. çok agresif kullanmadıysanız hava filtresine bi baktırın derim

depo bildiğim kadarıyla 40 litre ama fulleyerek yaptıgınız olcumde depo kapasitenizi bilmenize gerek yok

7. efe

efe Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    benim de 2009 rio aracım var, yakıt sarfiyatı ile ilgili değişik yorumlar var, net bilen varsa miktarını lütfen yazabilir mi? ayrıca sürüş teknikleri yerine getirilmesine rağmen, yakıt sarfiyatı hala yüksek ise nedeni nedir? ne yapabiliriz bu konuda bilgisi olan arkadaş bilgisini paylaşırsa sevinirim.
    şimdiden teşekkürler.

8. oguz

oguz Sürücü

Alınan Beğeniler:
    0
    yüksek derken ne kadar yüksek? benim her zaman söylediğim şehiriçi 6.5 lt şehirler arası 5.5 normal değerleridir.

9. demirhanem

demirhanem Acemi Sürücü

Alınan Beğeniler:
    0
    evet oğuz bey yine aynı şekilde depoyu fulleyerek ölçtüm ve 18 kuruş yaktı şehirler arası...
    araç kayınpederimin aracıdır yani tanıdığım bildiğim araç kendiside bir depo ile şehirler arası 1000-1300 km yapıyordu(hızı agresif kullanmazsanız)

benimde aklıma hava filtresi geldi ama sorun hava filtresinde ise neden şehirler arası az veya normal yakarken şehir içi 37 kuruşlara çıktı.hiç bir şekilde agresif ve devirsiz kullanmamama rağmen.

ayrıca depo göstergesi çeyrek azalmışken eklenen mazot (45 lt / 4 = 11.25 lt) en fazla 13-14 lt olması gerekmez mi? ben çeyrek azalmasına rağmen 18,89 lt aldı sizce de saçma değil mi?

Teşekkürler ilginize

10. oguz

oguz Sürücü

Alınan Beğeniler:
    0
    şöyle söyleyim çok ciddi iddia ediyorum, bizim araçların bir depo ile 1300 km gitme olasılığı imkansız. bu ortalama 3.46 lt yakıt demek. lütfen 110 km falan ortalama hızla tekrar deneyin.

bütün araçlar ilk çeyrek çizgisine yavaş düşer ve depodan sonra boru miktarları hesaplanmadığı için ilk çeyreğe düşene kadar harcanan yakıtın diğer çeyreklere düşene kadar harcanandan fazla olması normaldir.

gözün devreye grdiği ölçümde illaki hata olacaktır. demekki siz tam çeyrekte yakalayamamışsınız. o gösterge arabanın sallanmasından, yolun eğiminden, herşeyden etkilenir. siz yukardan bakarsınız çeyreğin üstünde görürsünüz , tam dik bakarsınız çeyrek görürsünüz. :)
    öyle ölçüm olmaz yani
    demekki siz bi 3 litrelik falan göz hatası yapmışsınız :)

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 26 Aralık 2011
  11. ramstein

ramstein Acemi Sürücü

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar
    burda defalarca bu konu üzerine konuşuldu herkes bence diyor bence bence bence.... gavur yapmış boşunamı yapmış mantığı

dedimki egr ventilini nasıl iptal ederiz günlerce yazıma 1 tek cevap gelmedi daha acısı ama aynı günlerde Janta bak abi yaaaa yada aha afili spot ışıklarını gördünüzmü bilmem nereye led takarsak daha iyi görünürmü cinsinden birsürü yazılar çıktı çıktı reyting yaptı bana burdaki bence diyen kişiler de başka sitelerden alıntı yaptıkları kestikleri yazıları yapıştırıp (sanki kendi bilgileriymiş gibi ) gavur boşuna mı koymuş egr valfini diye ateş püskürdü

bakın rio aslında ortalama sakin kullanımla 5 litre altında yaktığını göreceksiniz ama öncelikle gidin adam gibi bir yazılım attırın aracınıza egr yi iptal ettirin hemen ardından bir karbon clean yaptırın hepsi bu

12. ERSİN

ERSİN Süper Moderatör Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    229
    Gerçek Ad-Soyad:
    Ersin
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz W211
    Bu Nasıl Bir Mantıktır ?
    O Zaman Hava Filtresinide Sökelim Yağ Filtresinide Sökelim Direk Bağlayalım ? Elin Mühendisi Yıllarca Ar-Ge Yapıyor Anlamıyor Bizim Chiptunerlerimiz İptal Edince O Mühendislerden İyi Anlıyor.. Adamlar O Araca Hiçbir Parçayı Gereksiz Olarak Koymamıştır

13. ramstein

ramstein Acemi Sürücü

Alınan Beğeniler:
    0
    biliyormusunuz
    ford servis müdürlerinden biri şu an kia da servis müdürü ve direkt dediğini söylüyorum

ford servise giren araçlarında egr ventilini iptal emri verdiğini ve bunu uygulattığını.... demekki gavur bosuna koymus

isteyen yaptırır isteyen yaptırmaz araç sizin

14. DODGE

DODGE Sürücü

Alınan Beğeniler:
    0
    O servis müdürüne o yetkiyi kim vermiş acaba?
    Bence o servis müdürünün kim olduğunu biliyorsanız gerekli yerlere yetkisi dışında ve araç sahibine danışmadan böyle bir iş yatırdığından dolayı şikayet edin derim.

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 5 Mart 2012
  15. ERSİN

ERSİN Süper Moderatör Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    229
    Gerçek Ad-Soyad:
    Ersin
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz W211
    Buna Hangi Firma Cesaret Edebilir.. ? Benim Aracıma Benim Haberim Olmadan Nasıl Müdahele Edecek..

Size EGR Siz İyi Sürüşler Gelipte Burada Kimsenin Kafasını Karıştırmayın..

Hyundai Servis Manuelindeki Yazı
    AciklamaEGR (Egzoz Gazı Devridaimi) sistemi, yanma odasındaki fazla havayı ve sıcaklıgı azaltmak üzere emme havasına egzoz gazı eklemek için kullanılır.
    Elektrikli EGR valfı solenoid valf ve pozisyon sensöründen ibaret olup elektrikli EGR valfının pozisyonunu tespit eder.
    Elektrikli EGR valfi, motor yüküne ve emme havası ihtiyacına bağlı olarak ECM'nin devrede kalma kontrolü sinyali aracılığıyla kontrol edilir ve vakum valfiyle değil selenoid valfi tarafından çalıştırılır.

16. oguz

oguz Sürücü

Alınan Beğeniler:
    0
    bu chip olayı nasıl hortladı ya :) valla istediğinizi yükleyin istediğinizi atın arabadan rioya bir depo ile 1300 km yaptıramazsınız.

abi bir de karşılıklı usluba dikkat etmek lazım ya. bu konuda rionun yakıt tüketimini normal şartlar altında tartışıyoruz. şahsen ben kesip yapıştırmıyorum(başka sitelerden kesilmiyo :))

chip konusu zaten tartışılan bişey, biz de oturup saygı çerçevesinde tartışabiliriz. öyle yapmak doğru olur diye düşünüyorum

valf iptali iyidir diyen de kötüdür diyen de teknik konuşursa iyi olur. yoksa daha büyük ve kırmızı yazan ya da daha alaycı konuşan haklı olmuyor, birşey kazanmıyor

17. efe

efe Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    oğuz kardeş, aracı yeni aldığım için şehirler arası yakıt sarfiyatını henüz deneyemedim ancak, şehir içinde 50 TL.lik yakıt ile 200 km gidiyor yani km.de 250 kuruş, hava filtresi, yağ vs. yeni değişti sizce normal mi? aynı model araç sahiplerinin sarfiyatları da benim yazdığım ile aynı mı? teşekkürler

18. oguz

oguz Sürücü

Alınan Beğeniler:
    0
    çok normal bir tüketim abi söylediğiniz değer

19. Mycar

Mycar Acemi Sürücü

Alınan Beğeniler:
    0
    Bende kia rioyu yeni aldım ve cok net sunu söyleyebilrim ki 0,180 kurus sehir dısı 0,190 kurus sehir içi ortalam ise 0,183 kurus km yakıyorum ve gayette memnunum sunuda belirtmek isterim sehir dısı 120 yi gecmedim maximum kullandıgım hız bu sunuda belirtmekisterim ki hava filtresi gercekten cokönemli ben alır almaz hemen zaten hava flitresini degiştirdim ondan sonrada 5000 km yaptıktan sonra temizlettiim 10000 yapıncada degistirecegimcunku gercekten hava filitresi yakıt konusunda cok önemli 15000 km yi beklemeyin bide 5 nci viteside gercekten coknadir kullanıyorum :))) inanın 4 ncü vites te unuttugum oluyor cunku gercekten torku yuksek bir arac

20. oguz

oguz Sürücü

Alınan Beğeniler:
    0
    hava filtresi önemli bence bagajda taşımak lazım :)

Bu Sayfayı Paylaş