Kia Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Picanto Yakıt Tüketimi

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda haldun tarafından 25 Kasım 2010 tarihinde açılan konu

1. arnold

arnold Acemi Sürücü

Alınan Beğeniler:
    0
    lpg sisteminden memnun musunuz? ne kadara taktırdınız? stop etme gibi problemlerle karşılaşıyor musunuz? araç performanstan düştü mü? teşekkürler :D

2. pacman

pacman Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Gerçek Ad-Soyad:
    ilkay türkay
    Araç Modeli:
    Picanto
    Tartarini kiti 1600tl'ye taktırdım. Stop etme veya performans düşüşü hiç yaşamadım. Hatta performans artmış gibi geliyor bana (tabi bu 1600 liranın acısının vermiş olduğu psikolojik baskısıyla da açıklanabilir) Benzindeyken yaşamadığım ama lpg kitini taktırdıktan sonra tam üç sefer yaşadığım bir şey var. yolda seyrederken kendimi gayri ihtiyari bir şekilde altıncı vitese atmaya çalışırken yakalıyorum, sonra farkediyorum son vitesteyim zaten :D
    uzun yol sayılır bir denemem oldu 243 km gittim depodan 16,5 litre gaz eksilmiş. litresi 2,61 liradan 43 lira yani km'de 17,6 kuruş

3. vtecmaniaa

vtecmaniaa Sürücü

Alınan Beğeniler:
    3
    arkadaşlar başka bir başlıkta yazdım buraya da yazıyım

picanto dizel için söylüyorum

birçok defa depo doldurdum ölçümlerimi not aldım ve şöyle bir tablo çıktı karşıma

hava iyi olduğu müddetçe ve gaza nazik davranıldığında şehiriçi 21 kuruş şehirlerarası 15 kuruş

eğer gaza nazik davranmazsan motor küçük olduğundan hemen belirgin şekilde bir artış oluyor

yani teknik veriler picantonun birebir aynı diyebiliriz (ani hızlanmalardan kaçınırsan)

picanto dizel kullananlar için tek tavsiyem gaz pedalının altında yumurta varmış gibi davranmanız :)

not: dizel lirtesi 3.91 TL iken hesaplamalar yapılmıştır

4. xtrafun

xtrafun Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Katılıyorum dostum, Km de 21 Kr yakıyor ama gaza fazla yüklenilmez ve sakin (90 - 100Km /h bandında) gidilir ise. Ama otobana çıkınca da gaza biraz daha yüklenmek gerekiyor, devir saati 2'de iken araç 100km/h e ulaşıyor ve motor devirsiz kullanıldığını ima eden bir hırıltı veriyor. Buna istinaden biraz daha fazla yüklenerek 110 - 120 Km/h bandına çıkıyorum ve çok istekli bir şekilde ivmeleniyor küçük dev :)

5. KAU

KAU Acemi Sürücü

Alınan Beğeniler:
    0
    Selamlar Arkadaşlar,
    son bilgileri de ekleyelim

araç picanto 2007 dizel 1.1 crdi 35800Km
    mazot :4.01 Tl
    Alınan Yakıt : 27.00Lt
    Gidilen Km : 301 Km Şehir dışı, 254 Km şehirİçi toplam 555km
    Viteş değişimini Max.2500 devirde yaparım ve 1800-2000 devir bandında kullanırım.
    Sonuç:
    (27/555) x 100 = 4.86Lt :thumbup1: Km de 0.195 Tl.

Cumartesi Yağı değiştirdim , Hava,Yağ ve polen filtreleri de değişti.Bakalım tüketime nasıl yansıyacak?

Dizel kullanan arkadaşlarımın, hava sıcaklığının tüketime yansıması konusunda
    söylediklerine tamamen katılıyorum.Ben aşırı soğuk ve karlı havalarda , radyatörün önüne minibüsçüler gibi gazete örtmeye başladım :p. Bu şekilde motor soğuk lambası bariz şekilde erken sönüyor.Tüketime katkısı olumlu.

6. vtecmaniaa

vtecmaniaa Sürücü

Alınan Beğeniler:
    3
    hocam aracınız maşallah sıfır araç gibi 40bin olmamış daha :)

gazetenin tüketime pek fazla etkisinin olacağını düşünmüyorum ama sürekli kısa mesefede sık sık kullanıyorsanız belki bir etkisi olur diye düşünüyorum

7. KAU

KAU Acemi Sürücü

Alınan Beğeniler:
    0
    Teşekkür ederim , haklısınız hafta içi sadece işe gidip gelmek için toplam 11 km kullanıyorum.yani 5.5km gidiş 5.5km geliş.

Gazetenin tüketime etkisi psikolojik :rolleyes: olabilir dediğiniz gibi.Ama daha çabuk ısınan motor soğuk havada her bakımdan iyidir diye düşünürüm.

8. vtecmaniaa

vtecmaniaa Sürücü

Alınan Beğeniler:
    3
    motorin in 3.77 ye düşmesiyle ve yaptırdığım bakım sonrasında;

108 TL ye 560 km yol yaptım :)

9. serseri27

serseri27 Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Gerçek Ad-Soyad:
    murat
    Araç Modeli:
    kia picanto 2009
    Merhaba bende yeni 178 binde 2009 model 1.1 picanto aldim.fakat ölçümlerine göre 100 km de nerdeyse 7.5 8.0 litre yakıyor.bu normalmidir.?.

Yakit ışığı yandıktan sonra Şu anda litre fiyatı 4.61 TL oldugunda 30 TL ile 6.5 litre yakıt aldim.60-70 km gittim ve ışık tekrar yandı.

Bu hesaba göre km den 42 kuruş civarı yakiyor ve bu korkunç bir rakam.

Fakat aracın üzerinde kış lastikleri var.bu yakıtı bu kadar etkiler mı?

Normal fabrika verilerinde 100 km 4.9 litre yakması lazım.bu da şu anki mazot fiyatı ile 23 kuruş demek.

Bilgili olan arkadaşlardan yakitin neden bu kadar yüksek yakmasını sebeplerini ogrenebilirmiyim

Bu Sayfayı Paylaş