Kia Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Periyodik Bakım Cetveli

'Teknik ve Faydalı Bilgiler' forumunda kanikarali tarafından 26 Ocak 2013 tarihinde açılan konu

1. ReNe

ReNe Super Moderator Super Moderator

Alınan Beğeniler:
    2.112
    Gerçek Ad-Soyad:
    Murat Çaşkurlu
    Araç Modeli:
    BMW 116 D 1.5l 8 ileri Zf
    Bende araçlarımız içinde bulunan temizleyici yağlayıcı koruyucu sıvıların özelliklerini kaybetmeden yenilenmesi taraftarıyım , damarlarımızda dolaşan kan gibi düşünmek lazım bu sıvıları . Benim kafamı kurcalayan konu Bmw Mercedes gibi gibi üreticilerin çoğu modelinde 25.000 km de 1 servise çağırmaları . 25,000 km bana çok uzun bir süre gibi geliyor ama muhakkak bir bildikleri vardır ...

2. silverhawk07

silverhawk07 Servis-Satış Yetkilisi Servis-Satış Yetkilisi

Alınan Beğeniler:
    1.106
    Gerçek Ad-Soyad:
    Mustafa
    Araç Modeli:
    RIO 1.5 CRDI 2009 COMF.
    Hocam diğer bir faktör ülkemizin yol şartları.. bence bu erken değişim için bir etken. almanyanın yolu ile bizim tarlalar aynı değil , yakıt kalite farkına hiç girmeyeyim. :)

3. nucleon

nucleon Sürücü

Alınan Beğeniler:
    6
    Gerçek Ad-Soyad:
    Nuri Bicer
    Araç Modeli:
    Cerato
    Benim söylediğim olay şu eğer yağ ozelligini muhafaza ediyor ise niye 45000 de değiştireyim neticede kitapçık kontrol diyor kontrolünü yap değişmesi gerekiyorsa değiştir belki 90000 e kadar kullanılabilir yazık değil mi bu yağları ithal ediyoruz neticede ki kitapçıkta her 15000 de kontrol diyor üretici bunu söylüyorsa çelik motorda bana yok efendim değiştir diyorsa ben burada iyi niyet görmem olay tamamen duygusal

4. heh

heh Yönetici Yönetici

Alınan Beğeniler:
    9.422
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
    Tabi ki işin içinde ticari yönde vardır mutlaka.Ama üretici firma her iklim ve bölgesel şartı dikkate alınarak bu periyotlar değişmeli bence.Mesela arap yarım adası ile Türkiye,ve ya burası ile iskandinav ülkelerinde şartlar aynı olmadığı için yağ değişim periyotları bile bölgeden bölgeye değişiklik gösterebilir.Ama asıl etken bence de ticari.Çünkü garanti bitene kadar distribütör tarafından yapılan servis bakımı kazancı;araba satılırken elde edilenden çok çok fazladır.

Bununla birlikte erken değiştirilme tavsiyesinin nedeni aslında ucuz olan şanzıman yağından elde edilebilecek cüzi kazanç değildir bence.Garanti kapsamında oluşması muhtemel otomatik vites arızalarının oluşma ihtimalinin düşürülmesi,Türkiye deki yol şartlarının ağırlığıdır bence.

Ama ne olursa olsun,araç garantide dahi olsa şanzuman yağının değiştirilmesi gerektiği müşteriye söylense ve müşteri de gerek olmadığını söylese;bence müşterinin isteği bence kabul görür.Aynı şeyi motor yağı için söylemiyorum tabi ki.O başka bir olay çünkü;)

5. nucleon

nucleon Sürücü

Alınan Beğeniler:
    6
    Gerçek Ad-Soyad:
    Nuri Bicer
    Araç Modeli:
    Cerato
    45000 servisine girdim otomatik şanzuman yağı mevzuunu onlara da açtım servis beni anladı ama emir kuluyuz dedi çelik motoru aradım servisten müşteri temsilcisine durumu anlattım ve dedim ki ustalarınızdan biri bana bu yağ değişmeli özelliğini yitirmiş desin değiştireyim dedim yok abi zatı muhterem beni azarlarcasına yağı tahlile mi gönderecez tübitaka dedi. oldukça ukala yaklaşımına bir de isterseniz değiştirmeyin dedi aklı sıra garantiyle tehdit ediyor arkadaşlar olay şu kardeş firma hyundai de aynı motor ve şanzuman da ki doğrudan assan kontrol yapıyor gerekirse değişim yapıyor kısacası ÇELİK MOTOR üçkağıtçının önde gideni derdi para bu arada yağı ustalara kontrol ettirdim yağ sıfırdan farksız belki aracı ne kadar düzgün kullandığıma dair birde şunu söyleyim fren balatalarım da hala yeni gibi bilmem anlatabildim mi Ayrıca SANDIKÇILAR servisine ve özellikle Ayhan ve Ali İhsan Ustalarıma da teşekkürler

6. heh

heh Yönetici Yönetici

Alınan Beğeniler:
    9.422
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
    :thumbup1:

7. MURDOGAN

MURDOGAN Ralli Pilotu

Alınan Beğeniler:
    46
    Gerçek Ad-Soyad:
    murat erdoğan
    Araç Modeli:
    honda jazz
    arkadaşlar bende araç kullanım kitapçığı yok. bu kitapçıklarda hangi kilometrelerde hangi bakımların yapılması gerektiği yazıyor mu.

bu konunun en başındaki linke tıkladığımda kia picantonun sayfası çıktı. cerato içinde periyodik bakım cetveli var mı.

8. heh

heh Yönetici Yönetici

Alınan Beğeniler:
    9.422
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
    Merhaba.Kullanma kılavuzunda periyodik bakım tablosu mavcut.Eğer kitapçığınız yoksa Çelik Motora iletişim sekmesinden e-posta atarak kullanıcı kılavuzunu talep edebilirsiniz.Bir kaç arkadaşımız bu yolla kitapçıklarına sadece kargo ücreti ödeyerek sahip oldular.

Linke tıkladığınızda açılan sayfanın altında bulunan pdf dosyası tüm binek dizel araçlar için olan ortak bakım listesi.O listeyi indirirseniz sizin aracınızı da kapsar

Bu Sayfayı Paylaş