Kia Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Ön panel/torpido çıtırtı sesi. Kronik mi değil mi?

'Rio Forum - Club' forumunda riomert tarafından 8 Mayıs 2012 tarihinde açılan konu

1. okemik

okemik Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    158
    Gerçek Ad-Soyad:
    Ömer F. Kemik
    Araç Modeli:
    Peugeot 308 1.6 eHDI (T9)
    Bu sene makyaj yaptilar. Herhalde 2018 e yenileme gelicek. Bu makyaj sirasinda donanım olarakta elini guclendirmeleri lazimdi.

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

yerliplaka bunu beğendi.
  2. wings

wings Acemi Sürücü

Alınan Beğeniler:
    4
    Gerçek Ad-Soyad:
    Harun
    Araç Modeli:
    2021 kia sportage
    Donanımda benim gördüğüm hız sabitleyici ilave olmuş,iç görünümde krom kaplama kenarlar piano orta konsol bir iki değişiklik var ve elbette sağdaki kare eşyası yuvası yok artık :D

3. okemik

okemik Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    158
    Gerçek Ad-Soyad:
    Ömer F. Kemik
    Araç Modeli:
    Peugeot 308 1.6 eHDI (T9)
    Buyuk ilerleme olmuş :)

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

4. HANİFİ DMC

HANİFİ DMC Ralli Pilotu

Alınan Beğeniler:
    396
    Gerçek Ad-Soyad:
    hanifi DMC
    Araç Modeli:
    kia rio 1.25 fancy
    RİO candır :D salla herkesin fikri kendine

yerliplaka bunu beğendi.
  5. brk22

brk22 Acemi Sürücü

Alınan Beğeniler:
    20
    Gerçek Ad-Soyad:
    ismail burak
    Araç Modeli:
    Rio
    Merhaba arkadaşlar. Bundan bir kaç ay önce forumda sanırım bu sayfada bir sesten bahsetmişlerdi ön konsoldan gelen. Bu ses tıkırtı yada çıtırtıdan ziyade belli zeminlerde (parke taş mıcır) ortaya çıkan metalin metale yada sert bir yere çarpma sesine benzer zangırdama gibi bir sesti. Bugün aracımın yıllık bakımını götürdüğümde söyledim ve ilgileneceklerini söylemişlerdi. Az önce bir haber geldi ve sesin direksyonda ki EPS motorundan kaynaklandığını söylediler ve yağlayacaklarını belirttiler. Ön konsolda herhangi bir söküm takım olmayacağı için kabul ettim. Eğer ses kesilirse buradandır deyip sizlere yine sonucu bildiririm.

05rio50 bunu beğendi.
  6. albaysali

albaysali Sürücü

Alınan Beğeniler:
    11
    Gerçek Ad-Soyad:
    s.ali
    Araç Modeli:
    rio
    Bence direksşyonla alakalı değil kullanılan malzemeden gelen bir sürtünme genleşme sesi
    Özellikle soğuk sıcak parke mıcır yolda olan bir sesi.Ben sıfır alıp yola çıktım bazı mıcır yolda duydum ilk düz asfalda sorun yokBelkide mıcır veya parke tas vibrasyon yapıyor ..Birde havalandırma modu cam ve ayak üflemesi olan mod seçili ise sanırım bu sesi tetikliyor.
    Malzeme kalitesizliği bence sebebi..Rio nun herseyi güzel ama ön torpido ve kapı içi işçiliği çok vasat hiç yakışmamış ..

osman_öztürk bunu beğendi.
  7. brk22

brk22 Acemi Sürücü

Alınan Beğeniler:
    20
    Gerçek Ad-Soyad:
    ismail burak
    Araç Modeli:
    Rio
    Sayın albaysali. Bahsettiğim ses plastik sesi değil gibi pek. daha çok metal aksam sesi hatta şu kadarını da söyleyebilirim tok bir ses geliyor yani böyle kaporta saç gibi bile değil. kalın iki metalin birbirine değmesi yada temas etmesi gibi. neyse ilginize teşekkürler sonuç olarak 5 gibi çıkacak araç bugün. Çıktıktan sonra iş yerine dönünce vaktim olursa yorum atarım.

8. brk22

brk22 Acemi Sürücü

Alınan Beğeniler:
    20
    Gerçek Ad-Soyad:
    ismail burak
    Araç Modeli:
    Rio
    Evet arkadaşlar derse giricem kısaca yazayım. Ön panelde bahsettiğim langırtı sesi gitmiş. şimdilik sıkıntı yok. aracı evime kadar götürdüm bazı hafif çukurlu yerlerden geçtim ses yok. eğer uzun süre o şekilde kalsa sıkıntı büyük olurdu dediler. Aynı dertten muzdarip arkadaşlar EPS Motoru denen direksiyon ile alakalı durummuş. Servis üstesinden geldi gibi. Aynı sıkıntı 2011 Toyota corolla larda da var babamların arabadan biliyorum, onlarda yarın aracı götürüp hallettirecekler. Herkese kazasız belasız bir sürüş dilerim. Bu arada 1. yıl bakım standart yağ filtre değişimleri cam suyu ıvır zıvır 350 liradan halloldu. bahsettiğim sıkıntı garantiden karşılandı. kısa süre içerisinde de 16 inç jantlarda soyulma olduğu için gideceğim. oda önemliymiş garantiden halledecekler. iyi akşamlar hepinize

05rio50, bssssd ve ReNe bunu beğendi.
  9. KAPSHY

KAPSHY Ralli Pilotu

Alınan Beğeniler:
    1.234
    Gerçek Ad-Soyad:
    Tolga KAPŞIGAY
    Araç Modeli:
    KİA RİO 1.4 crdi hb (2013)
    Hayırlı olsun hallolmasına sevindim iyi günlerde kullanın

05rio50 bunu beğendi.
  10. bssssd

bssssd Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Gerçek Ad-Soyad:
    çelik
    Araç Modeli:
    kia rio 2013
    Merhaba,
    Aracınızdan gelen ses, iki metalin çarpışmasının çıkardığı Zırıltı şeklinde miydi? Bende bu şekilde ses var özellikle kötü parke benzeri yollardan geçerken oluyor.

11. brk22

brk22 Acemi Sürücü

Alınan Beğeniler:
    20
    Gerçek Ad-Soyad:
    ismail burak
    Araç Modeli:
    Rio
    aynen hocam. şu sesi tarif ederken gülesim de gelmiyor değil :D Yani böyle iki tok demirin sık aralıklarla birbirine vurması. Akşam bi 3-5 km kadar kullandım bi bölümü bozuk asfalttı. Sıkıntı yok gibi. bakalım arnavut kaldırım zeminde denedikten sonra tekrar yazıcam. Aynı sıkıntı bir süre önce bir müşteriden daha gelmiş ve eps motorunu söküp yağladıktan sonra düzelmiş bende de tamam gibi. Bence gidip bahsedin. önemli olduğunu söylediler

05rio50 bunu beğendi.
  12. albaysali

albaysali Sürücü

Alınan Beğeniler:
    11
    Gerçek Ad-Soyad:
    s.ali
    Araç Modeli:
    rio
    Arac bir gece garajda kalsın sonra sabah yola çıkıp bir deneyim mıcırlı veya arnavut kaldırım yerlerde inşallah ses gelmez ama ben yine ses duyacağınız fikrindeyim çünkü eps sistemi ile alakalı bir durum olduğunu hala düşünmüyorum

13. heh

heh Yönetici Yönetici

Alınan Beğeniler:
    9.422
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
    Hayırlı uğurlu olsun.Güle güle kullanın aracınızı.

14. brk22

brk22 Acemi Sürücü

Alınan Beğeniler:
    20
    Gerçek Ad-Soyad:
    ismail burak
    Araç Modeli:
    Rio
    Hocam yeni gördum mesajınızı. ses tamamen gitti sıkıntı kalmadı ama bu kez de onarımdan sonra direksyonun arkasında kalan ust ve alt kapakları tam kapamamışlar silecek kolu arka cam yıkama ve aşağı tekli silme yapmıyor. tekrar gittim gösterdim adam bu açıklığı görmemiş. gözunu çıkarır yani öyle bir oturmamış kapaklar. birde ikinci gidişte silecek kolu bozulmuş yedek parça isteticez dediler. bu akşam yolda elimi surunce farkettim. Servis servis değil kasap dukkanı. Aklınız varsa edirnedeki arkadaşlara söyluyorum ya sert mizaçlı olun yada çorluya falan göturun.

Bu Sayfayı Paylaş