Kia Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Motordan gelen cırcır sesine benzer garip bir ses

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda Hederot tarafından 24 Nisan 2013 tarihinde açılan konu

1. kanikarali

kanikarali Ralli Pilotu

Alınan Beğeniler:
    150
    Gerçek Ad-Soyad:
    Ali Kanıkara
    Araç Modeli:
    2006 Cerato 1.5 CRDİ
    Koşmuşsunuz yola 80 - 100 beygir, nal sesi de olur, koşum sesi de..:)

Arkadaşlar seslere fazla kafayı takarsanız, arabanızı kullanırken zevk alamazsınız. Elbette ki; seslere karşı duyarlı olacağız. Ancak fazlaca takıntı yapmamak lazım. Avans vuruntusu dizelde de, benzinlide de olur. Özellikle 16 valf, çift ekzantrik araçlarda daha fazla duyulur. Köprü altları, tüneller gibi ortamlarda dikkati daha çok çeker. LPG'li araçlarda LPG enjektörleri de benzer ses verir. Enjektör sesi, turbo sesi diğer belirtileri de (duman, yakıt artışı, güç kaybı gibi) birlikte verir.
    Naçizane tavsiyem fazla kafaya takmayın..

Güvenli ve zevkli sürüşler..

2. ism@il

ism@il SUPER MODERATOR

Alınan Beğeniler:
    4.794
    Gerçek Ad-Soyad:
    ism@il
    Araç Modeli:
    Sportage 2012 gsl plus
    merhabalar foruma hoşgeldiniz. zahmt olmazsa kendinizi tanışma konusunda tanıtabilirmisiniz.
    teşekkürler

3. ser.duman

ser.duman F1 Pilotu

Alınan Beğeniler:
    867
    Gerçek Ad-Soyad:
    sercan duman
    Araç Modeli:
    2008 CERATO COMFORT 1,6 138 HP 320NM
    Zahmet olmazsa kendınızı tanıtabılırmısınız

4. heh

heh Yönetici Yönetici

Alınan Beğeniler:
    9.422
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu

Merhaba.Aramıza hoş geldiniz.Geçmiş olsun.Bu işin çözümü için bence en iyi servistir.Malumunuz serviste yapılan iş gereği değiştirilen parçalar ve hatta işçilik 1 yıllık garanti altındadır.Dolayısı ile aracı onarttıktan sonra hemen ortaya çıkmayan bu tarz sıkıntılar 1 yıl garanti altında olduğundan sıkıntı halinde derhal giderilecektir.

Bir de rica etsem açık isminiz yazabilir misiniz?Çünkü biz burada birbirimize ...Bey şeklinde ya da en fazla -kendi aralarında samimi olan üyelerimiz-abi,kardeşim şeklinde hitap ediyorlar.FSR Bey diyemeyeceğimiz için açık isminizin sonuna Bey ekleyerek size hitap etmek isteriz.Teşekkürler;)

5. fsr

fsr Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yeni üyelik prosedürlerini yerine getirmiş bulunuyorum :)

Probleme dönecek olursak bir ekleme daha yapmak istiyorum. Bu ses araba soğukken çıkmıyor. Motor biraz ısındıktan sonra ortaya çıkıyor. Duymak isteyenler bunu dikkat edebilirler.

Ben de sesin bu motora sahip her araçta çıkacağını düşünmeye başladım. Bir arkadaş kafaya takmayın demiş ama ses hususunda yapabileceğim bir şey yok benim kemirip duruyor kulağımı :) Tam da sağdan soldan gelen sesleri wd-40 ve türevi bir kaç spreyle hallettim derken gideremeyeceğim bir sesim oldu ya :(

Yetkili servisi elbette ben de destekliyorum ki zaten garantimi hala devam ettiriyorum düzenli şekilde götürerek. Ama ince işlerin ustası olmak başka bir şey bulamazsanız çok başınız ağırır suçları başka yerde ararsınız sonra. Gitmiş olduğum yetkili servisin artıları var eksileri var. Her götürdüğümde neyin nasıl yapıldığına dikkat etmeye çalışıyorum. Neyi yapabileceklerini neyi yapamayacaklarını aşağı yukarı kestiriyorum artık. Hatta bir keresinde bu işlemi ben burda yaptırmak istemiyorum başka bir yerde yaptıracağım dediğimde çalışan usta abi iyi edersin demişti :)

Kulağıma gelen bu sesler aslında araba değiştirme sevdasının başlangıcı sanırım :)

6. heh

heh Yönetici Yönetici

Alınan Beğeniler:
    9.422
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
    Ferhat Bey çok teşekkür ederim.Özellikle motordan gelen farklı sesler beni de gerer açıkçası.İstanbul da yaşıyorsunuz sanırım.Başka bir servis belki bu probleme çözüm üretebilir.Bence bir gösterin derim ben.Arıza tespiti malumunuz üzere bilgi ve tecrübe kadar öngörü ve duyularla da alakalıdır.

El elden üstündür bence başka bir servisi denemekte fayda var.

vedatcanpolat44 bunu beğendi.
  7. vedatcanpolat44

vedatcanpolat44 Acemi Sürücü

Alınan Beğeniler:
    4
    Gerçek Ad-Soyad:
    vedat canpolat
    Araç Modeli:
    KIA CERATO 2009 DİZEL DSL ADVANCE
    2009 dizel ceretoda da var cıccır sesi gaza basınca geliyor gazdan çekince ses olmuyor şoför tarafının önünden geliyor gazı keskince ses gelmiyor nedendir

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Bu Sayfayı Paylaş