Kia Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Milletimiz vw yi neden gozunde büyütuo

'Sohbet' forumunda sportage_34 tarafından 15 Eylül 2015 tarihinde açılan konu

1. sportage_34

sportage_34 Acemi Sürücü

Alınan Beğeniler:
    5
    Gerçek Ad-Soyad:
    Ali Taş
    Araç Modeli:
    Sportage
    Aslında dogru vw deger kaybetmio.
    2013 te sıfır i30 1.6 crdi elite duz vites 55.000 tl idi.şimdi 62-63 bin tl istiolar.adam sıfır arabadan kar etmede level atlamış :)

2. heh

heh Yönetici Yönetici

Alınan Beğeniler:
    9.422
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
    Gayet güzel özetledin kardeşim.

ReNe bunu beğendi.
  3. ReNe

ReNe Super Moderator Super Moderator

Alınan Beğeniler:
    2.112
    Gerçek Ad-Soyad:
    Murat Çaşkurlu
    Araç Modeli:
    BMW 116 D 1.5l 8 ileri Zf
    Eyvallah biraderim :D

4. pascalim

pascalim Ralli Pilotu

Alınan Beğeniler:
    2.947
    Gerçek Ad-Soyad:
    Orhan İLYASLI
    Araç Modeli:
    Ceed Consept Plus SW
    Hanifi o zaman bilgisayar windows facebook kullanmıyorsun değil mi?

Yiyecek içecege girmiyorum.

heh bunu beğendi.
  5. HANİFİ DMC

HANİFİ DMC Ralli Pilotu

Alınan Beğeniler:
    396
    Gerçek Ad-Soyad:
    hanifi DMC
    Araç Modeli:
    kia rio 1.25 fancy
    namaz kılmayan bi adam genelde diğer günahları da kolayca işler sebebi ise sanki onu kılmayınca diğerleri ekstra günah değilmiş gibi geliyor der.! halbuki her şeyin hesabı ayrı ayrı sorulur insana ! sen zararın neresinden dönsen kardır denilir. yani şunu anlatmak istedim pc kullanıyorum tabiki kullandığım pc MSI taywan malı windowsum ise korsan 5 para vermiyorum bu şerefsizlere ! onlar yeterince sömürdüler dünyayı zaten . :D :D biz de ortam böyle abi işlerine gelirse ! :D sen elinden geldiğince kullanma mecbur değilsin her üründe onlara para kazandırmaya elinden geleni yapta gerisini Allaha bırak !

sportage_34 bunu beğendi.
  6. pascalim

pascalim Ralli Pilotu

Alınan Beğeniler:
    2.947
    Gerçek Ad-Soyad:
    Orhan İLYASLI
    Araç Modeli:
    Ceed Consept Plus SW
    Şu sebeple dedim.

Güney Kore askerî tatbikatlari kimle yapıyor sürekli? Bilmen lazım. devlet politikalari başka şeyler.

Istediğin kadar para verme dolaylı olarak zaten ödüyorsun

ali58 ve heh bunu beğendi.
  7. HANİFİ DMC

HANİFİ DMC Ralli Pilotu

Alınan Beğeniler:
    396
    Gerçek Ad-Soyad:
    hanifi DMC
    Araç Modeli:
    kia rio 1.25 fancy
    abi söylediğim şey açık ve net . ben kendi yaşamımdan sorumluyum . ben yukarda saydığım şeyleri hemen hemen bütün alanlarda elimden geldiğince uyguluyorum. bunu yapmayan insanlara zorla yapın demiyorum ! karar onların ama benim hayatım da bu yönde sen şimdi beni tanımadığın için bilmezsin! durum bu ! sen alman arabası aldın diye alınma şimdi ! karar senindi hayırlı olsun dedik ama benim tercihim japon arabasından olurdu . benim görüşüm bu hayatta aldığına da yediğine de içtiğine de dikkat edeceksin! elinden geldiğince bize düşmanlık edenlere para kazandırmayacaksın mantığıdır ! isteyen bunu uygular isteyen ise hiç sallamaz ! bu beni ilgilendirmez . her koyun kendi bacağından menisküs olur abi :D anlatabildim mi ? :d hayırlısı olsun !

8. pascalim

pascalim Ralli Pilotu

Alınan Beğeniler:
    2.947
    Gerçek Ad-Soyad:
    Orhan İLYASLI
    Araç Modeli:
    Ceed Consept Plus SW
    Alındığım bir şey yok. Neyine alinayim hanifi?

Seni yazdığın kadar tanıyorum.

Teröre destek verenin malını alma diyorsun sonra en büyük teröristle ittifak yapan ülkenin malını kullanıyorsun. Kia aracinida mi korsan parasız aldın.

Bu mudur yani?

Anlayabildin mi?

9. HANİFİ DMC

HANİFİ DMC Ralli Pilotu

Alınan Beğeniler:
    396
    Gerçek Ad-Soyad:
    hanifi DMC
    Araç Modeli:
    kia rio 1.25 fancy
    güney koreyi dünyada ki emperyalist devletlerle bir mi tutuyorsun ! param yetse japon arabası alırdım. ayrıca güney kore kim ile ne gibi ittifak yapmış ? herkes dünyadaki terörist devletleri iyi biliyor. Ben bunların arasında güney koreyi hiç duymadım ! sen beni anlayabildin mi??? neyse ya siz gidin alın ne alıyorsanız :D zorlama yok ! Almanya kadar terörist ve düşman değildir güney kore sen rahat ol :D illa iki araba seçeceksem gene g kore araabsı seçerdim alman arabası yerine ! sonraki arabam inşallah bi japon arabası olacak :d

10. pascalim

pascalim Ralli Pilotu

Alınan Beğeniler:
    2.947
    Gerçek Ad-Soyad:
    Orhan İLYASLI
    Araç Modeli:
    Ceed Consept Plus SW
    Hanifi gerisi anlayışına kalmış.

11. HANİFİ DMC

HANİFİ DMC Ralli Pilotu

Alınan Beğeniler:
    396
    Gerçek Ad-Soyad:
    hanifi DMC
    Araç Modeli:
    kia rio 1.25 fancy
    aynen seninde :D katılıyorum sana :D benim seçimim başka senin seçimin başka .

12. ReNe

ReNe Super Moderator Super Moderator

Alınan Beğeniler:
    2.112
    Gerçek Ad-Soyad:
    Murat Çaşkurlu
    Araç Modeli:
    BMW 116 D 1.5l 8 ileri Zf
    Haydaa konu nerden nereye geldi :)

u_d_cicek ve sportage_34 bunu beğendi.
  13. u_d_cicek

u_d_cicek Ralli Pilotu

Alınan Beğeniler:
    893
    Gerçek Ad-Soyad:
    Ufuk Doğan ÇİÇEK
    Araç Modeli:
    2011 Hyundai ix35 R Style Plus 4x4 (Dizel)
    vw bunu hep yapıyor :D :D :D

ReNe bunu beğendi.
  14. sportage_34

sportage_34 Acemi Sürücü

Alınan Beğeniler:
    5
    Gerçek Ad-Soyad:
    Ali Taş
    Araç Modeli:
    Sportage
    Yeni tiguanın videosundaki yorumlara bakayım dedim birisi şunu yazmış
    -bmw audi mercedes sil gitsin hedef tiguan.
    Şunun gibi fanboylar olmasa vw yi sevmeye baslıyacam ama olmuo.

ReNe bunu beğendi.
  15. heh

heh Yönetici Yönetici

Alınan Beğeniler:
    9.422
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
    Hanifi seçimine saygılıyız.Orhan ın da seçimine saygılıyız.Sen kendine göre mümkün oluğu kadar teröre destek verdiğini düşündüğün devletlerin mallarını almayabilirsin.
    Ama şu da bir gerçek ki inşaattan başka bir şey üretemeyen sadece tüketim ile hayatını sürdüren insanların yaşadığı bir ülkede yaşıyoruz.Aldığın yakıtı bahsettiğin devletlere destek sağlayan,birebir yardım eden devletlerden alıyorsun.Bakımını yaptığında yağı üreten bizsek te parayı cebe indiren onlar,aldığın o bilgisayarın işlemcisini,ekran kartını kim üretiyor?Fabrikası nerede olursa olsun msi ın ortakları kimler?
    google a her tıkladığında ve ya açtığın her sayfada çıkan reklamların parası kime gidiyor?
    Arabanın kapı süviçlerine sıkıntı yaşadığında sıktığın wd40 ya da türevini kim üretiyor?
    Çamaşırlarımız yıkadığımız ve yerli dediğimiz bingonun ortakları kimler?
    Et darlığında ithal edilen büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar Avrupadan hangi ülkelerden geliyor?Yerli lastik üreticileri bile hammaddeyi ve kauçuğu hangi ülkelerden satın alıyorlar?
    Şehirlerarası yolculukta ve şehiriçi yolculukta kullandığımız otobüs ve minibülerin kaçını temsa üretiyor?
    İnşaatlarda kullanılan demirin cevherini,özellikli işlerde kullanılan bütün çelik krom ve titanyumu nereden alıyoruz?
    Araçlarımızdaki enjektörler ve yakıt pompaları kore aracı da olsa hangi marka?Ya aracının ecusu?Ne kadarı kore üretimi?
    Fren balataları koreden mi geliyor?Bazı servislerde kullanılan balataları Almanlar mı üretiyor,koreliler mi?
    KIA tpms sensörlerini kime ürettiriyor?TRW ABD şirketi değil mi?http://www.trw.com/AboutTRW
    Yediğimiz ekmeği yapmakta kullanılan unu taşıyan araçlar kimin ürettiği yakıtı kullanıyor?
    Türkiye de yerli diye üretilen malların hammadde leri nereden tedarik ediliyor?O şirketlerin ortakları hangi yabancı şirketler?vs.vs.

Burada fransa ermeni tasarısını kabul ettiği gün carrefour a gitmedi mi insanlar?Yani bu işten kaçış yok.Biz tüketim toplumuyuz.Hiçbirşey üretmiyoruz.Sebze tohumlarını bile İsrail den ithal ediyoruz.Sebze de mi yemiyorsun?

Sonuca gelirsek; burası bir otomobil markası kullanıcılarının birbirine yardımcı olmak ve ya yaşadıklarını paylaşmak için bir araya geldiği bir platform.Daha önce de siyasi,politika vb. paylaşımları ve de polemiğe gidebilecek paylaşımları yapmayalım diye defalarca söyledik.Araç ve özellikleri ile ilgili paylaşımlar dışında Alman da üretse,ABD de üretse,Çin de üretse,Kore ve ya Japon; kim üretirse üretsin biz sadece araç ve özellikleri ile ilgili paylaşım yapmak durumundayız.Diğer paylaşımların yeri bu forum değil.
    Hiç kusura bakma.Hatta bakarsan da bak!

Lütfen herkes paylaşımlarına dikkat etsin saygıdeğer üyelerimiz.

Şahsen ben forumun bir üyesi olarak bu tarz paylaşımları okuyunca forumdan soğuyorum.

gsari80, ali58 ve ReNe bunu beğendi.
  16. ERSİN

ERSİN Süper Moderatör Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    229
    Gerçek Ad-Soyad:
    Ersin
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz W211
    Beyler Almana laf yok , VW ye laf var :D

KAPSHY ve ReNe bunu beğendi.
  17. HANİFİ DMC

HANİFİ DMC Ralli Pilotu

Alınan Beğeniler:
    396
    Gerçek Ad-Soyad:
    hanifi DMC
    Araç Modeli:
    kia rio 1.25 fancy
    Ne demek istediğini anlıyorum dünyada birçok şeyi dediğin gibi bazı ülkeler üretiyor. Örnek vermek gerekirse bende sana onlarca marka sayarım dert değil hakan abi. Mevzu bu değil. Yukarıda verdiğin örneklerin yerli üreticileri olduğu gibi malum devletlerin dışında da üreticileri var. Basit bir örnek yukarda da yazdım alman arabası alacağıma gider japon alırım dedim. Bu düşünce ve yaşam biçiminde sorun olduğunu düşünmüyorum . Bunlar önemli şeyler herkes umursamali yazımda da orhan kardeşi hedef almadım. Türkiye de çok kişi var alman otomobil kullanan. Burası bir araba forumu olabilir ancak bazen bazı konularda gündeme geliyor insan bazen umursamadığı şeyleri umursar hale geliyor burada insanlarla tanıştıkça . Söylediklerim kimine uyar kimi umursamaz yaşamaya devam edebilir. Onlara da saygı duyuyorum sıkıntı yok benim açımdan. Ayrıca ne alınacak ne de darılacak bir durum yok kimse adına . Herkes kendi hayatını kendi seçimlerini yaşıyor . Konu benim açımdan kapanmıştır. Ben bir tavsiye de bulundum isteyen dikkate alır isteyen almaz . Ama dediğim gibi hakan abi ben elimden geldiğince buna dikkat ediyorum. Bu da benim seçimim. Başka söze gerek yok . Eğer konuyu hala uzatmak istiyorsanız cevap vermeyeceğim çünkü ortada tartışacak birşey yok.

18. heh

heh Yönetici Yönetici

Alınan Beğeniler:
    9.422
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
    Aynen öyle.Ortada tartışacak bir durum yok.Tartışmaya da gerek yok.Yukarıda yazdığım gibi kim ne yapıyorsa yapsın.Herkesin seçimine saygımız var.Gönül isterdi ki başka devletler bizim durumumuzda olsun ve biz onlara ürettiklerimizi satalım.Dikkat edene de etmeyene de saygımız var.Herkesin kendi seçimidir.Yaşam biçimi ve tercihlerinin yanlış olduğunu da iddia etmedim.Beni alakadar etmez.Herkes istediği gibi yaşar.Benim yukarıda yazdıklarımda benim gerçeklerim olabilir.Belki seçimlerimi senin yaptığın gibi yapıyorumdur.Ancak bu hiç kimseyi ilgilendirmez.O yüzden de burada paylaşmam. Ekmek paramı ne koreliler veriyor,ne japonlar ne de almanlar.İşime hangisi gelir,cüzdanım beni nereye yönlendirir ve keyfim neyi isterse onu yaparım.Herkeste böyle yapma hakkına sahiptir.

Tekrar söylüyorum ki ben yazdıklarımı sana ve ya Orhan a cevap olarak yazmadım.Ben forumun düzen ve huzuruna bakarım.Yazdığım mesaj forum yöneticiliği kapsamında atılmıştır.Konu daha fazla uzamasın diye yazılmıştır.Daha da uzayacak olursa konuyu komple sileceğim.Başka marka ürünlerini tanıtabiliriz,eleştirebiliriz.Ama konu açıldığı amaç/konu dışına çıkıyor ve çıkarılıyorsa , kimse kusura bakmasın müdahil oluruz.Nasıl ve ya nereye doğru gittiğinin önemi yok.Önemli olan forum huzurunun kaçmaması.Kaçtıktan sonra müdahale yerine biz önceden müdahaleyi yönetim olarak benimsiyoruz.

Ben o kadar karşılıklı yazdığınız mesaja 1 tane mesaj yazdım.Dolayısı ile yazdığım konuyu uzatmak için değil,bu seriyi bitirmek içindir.Konu vw idi,buralara geldi.Daha fazla uzatmaya gerek yok.

19. okemik

okemik Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    158
    Gerçek Ad-Soyad:
    Ömer F. Kemik
    Araç Modeli:
    Peugeot 308 1.6 eHDI (T9)
    VW nin Turkiye satis politikasini desteklemiyorum ama kaliteli araclar yapiyorlar genel olarak. Malum kia rio kullaniyorum ve oldukca ozenli kullanilmasina ragmen 3 yilda olusan cesitli tikirtilar sagdan soldan gelen sesler segment rakibi poloda veya fiesta da olmuyor. Kia-hyundai mekanik olarak genelde sorunsuz ancak bazi konularda (boya, trim sesleri, yol sesi gibi) kendini gelistirmesi lazim. Yasadigim sıkıntılardan dolayıda bir daha kia-hyundai grubuna çok yaklaşmam sanırım.

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ism@il bunu beğendi.
  20. ism@il

ism@il SUPER MODERATOR

Alınan Beğeniler:
    4.794
    Gerçek Ad-Soyad:
    ism@il
    Araç Modeli:
    Sportage 2012 gsl plus
    Hayırlısı olsun kardeşim.

okemik bunu beğendi.