Kia Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

led ampuller zararlımı

'Teknik ve Faydalı Bilgiler' forumunda Efsane33 tarafından 18 Ocak 2017 tarihinde açılan konu

1. ismetti

ismetti Sürücü

Alınan Beğeniler:
    28
    Gerçek Ad-Soyad:
    ismet
    Araç Modeli:
    Rio 1.4 CRDI

eski bir araç muayene uzmanı olarak size tamamiyle katılıyorum. Xenon bulunan araçlarda arka aks üzerinde fren limitörüne benzer far yüksekliğini ayarlayan bir çubuk bulunur (örneğin aracın arkasına yük koyulduğu zaman ön taraf bir miktar havaya kalkacağı için o çubuk konumu algılar ve farı aşağı indirir) bununla birlikte far yıkama mekanizması bulunur ve far ayarlama düğmesi bulunmaz. birde bu mekanizmanında çalışması gerekir. ama muayenede pek çalışıp çalışmadığına bakmazlar. sonradan xenon takıp muayeneden geçebilmenin yolu bu mekanizmayı yaptırıp projelendirmek. onuda kimse yapmaz :) tabi son hatırladığım buydu. eğer yakın bir zamanda mevzuatta bir değişiklik olduysa bilemiyorum. eski bir uzman arkadaşım aksesuarcılık yapıyor. dün mesaj attım benim rio ya beyaz park sislere xenon takalım dedim. bir marka model söyledi ve muayeneden geçtiğini söyledi. yarın uzman bir arkadaşa danışayım herhangi bir değişiklik varmı diye

Kadolf ve heh bunu beğendi.
  2. Kadolf

Kadolf Acemi Sürücü

Alınan Beğeniler:
    15
    Gerçek Ad-Soyad:
    Kadir Y.
    Araç Modeli:
    Mitsubishi Lancer
    Ayrıntılı bilgi için teşekkürler. Böyle açıklayıcı olmak her zaman iyi oluyor arkadaşlar da istifade ederler hem. Son 3 yıldır Halojen xenon'un aslında xenon olmadığını anlatmakla geçti hayatım. En iyi farcılar bile D1S, D2S ampulun ne olduğunu bilmiyor ve Balast ne diye bana soruyorlar. Alışmışlar paketten çıkan küçük beyni elektiriğe bağlayıp farı takıp xenon taktım demeye :). Tuningçilere merceğin daha iyi görüntü verdiğine bile inandıramadım. Sonra kocaelide tuningçi yok heralde dedim İstanbulda da aynı. Bi kaç tane bixenoncu işten anlayan adam var koskoca Türkiyede... Adamlar normal aynalı farda geniş ayna var daha geniş ışık atar diye diretiyorlar :D:D.

Far yıkama konusunda da İşin kötü tarafı bu far yıkama farı dahada batırıyor. Camsilli su atıyor çamurla karışınca daha kötü oluyor :) Silecekde olmalı bence.

Valla kardeşim projelendirme işini felan pek arıcaklarını sanmıyorum. Takılı görünce orjinal heralde diye geçirirler bence. Mesela Ankara mitsubishi servisi far yıkamayı sonradan takıyor lancerlara. Ama sıkıntı tarafı oto far yükseklik ayarı onu yapabilmek için piyasada yetişmiş elektronik mühendisiyle bir araya gelip bu işi yapabilmek. 15 yıldır sanayilerdeyim gerçekten böyle farklı projeler yapan birine denk gelmedim. Normal ayar motoru 1 cm daha kısa geldi diye bu olmaz diyen adamlarla karşılaştım hep. Kendim bi klipsle tutturduğum ve sorunu çözdüğüm zamanlar oldu. Piyasadan o kadar soğudumki kimse yağlı sütlü ye karışmıyor. Çünkü yonulacak çok insan var bilenle uğraşamak zaman kaybı diye düşünüyorlar. Bence o xenon muayneden geçiyorsa ışık şiddeti düşürülmüş halojen xenondur takmanın pek mantığı olmaz Philips in 60 tl ye beyaz ampulleri var onlardan direk almak daha mantıklı :)

heh ve ismetti bunu beğendi.
  3. Orion

Orion Acemi Sürücü

Alınan Beğeniler:
    38
    Gerçek Ad-Soyad:
    Ercan
    Araç Modeli:
    Kia Sorento 2.0 CRDI // 2015 - Picanto 1,25 // 2011
    Önceki aracımda Photon led ampuller kullanmıştım, Sellektör için ve reflektörlü (Tabela ve yol şeritleri) beyaz yüzeylerde çok iyi ancak beyaz ışık asfalt gibi koyu renkler üzerinde soğrulmakta heleki yağmurda çok zayıf bir hal almaktadır. O nedenle + ve - leri göz önüne almak gerek.

4. Efsane33

Efsane33 Acemi Sürücü

Alınan Beğeniler:
    4
    Gerçek Ad-Soyad:
    Ömer DURAN
    Araç Modeli:
    Kıa cerato
    Arkadaşlar kısa farlar holojen mercekli farlar sadece uzunlari değişmek istiyorum led ampullerle aracın beynine zararı olurmu

Bu Sayfayı Paylaş