Kia Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Kia Rio Şanzıman arızası

'Rio Forum - Club' forumunda msaraldi tarafından 22 Haziran 2013 tarihinde açılan konu

1. silverhawk07

silverhawk07 Servis-Satış Yetkilisi Servis-Satış Yetkilisi

Alınan Beğeniler:
    1.106
    Gerçek Ad-Soyad:
    Mustafa
    Araç Modeli:
    RIO 1.5 CRDI 2009 COMF.
    silikon bazlı bir yağlama sprayı yani sıvı gres piyasada (würth , tunap vs olabilir) bulabilirsiniz. hatta yeterli donanım varsa uygulamayı kendiniz yapabilirsiniz. size gerekenler. sıvı gres ve normal gres yağı
    kabin iç kısmı basittir
    vites topuzu altındaki kilidi açıp fermuarı açınca kol mekanizmasını görebilirsiniz. vites kolunun dip kısmına önce az miktarda sıvı gres sıkın daha sonra biraz eliniz batacak ama parmağınız yardımıyla az miktardada alt topuz kısmına ve vites halatının mekanizmaya bağlandığı kısımlara gres yağı sürün. gres yağı sürtünmeden kaynaklı boşlukları dolduracaktır. bu işlem geçici çözümdür. belirli periyotlarda tekrarlamanız gerekir sonuçta aşınmış parçayı yenilemez
    2. işlem vites halatnın şanzumana bağlandığı kısmın yağlanması o bağlantı kısmını motor kaputunu açarak görebilirsiniz. akünün arkasında hava filtre kutusunun alt kısmındadır .sıvı gres yardımı ile yağlamanız işinizi görecektir.
    size tavsiyem , aracın şanzuman yağını ve fren hidroliğinide değiştirmeniz.

sıvı gres sizin için soru işareti yarattıysa adresini gönderin ben size 1 adet göndereyim .

2. muamma06

muamma06 Sürücü

Alınan Beğeniler:
    9
    Gerçek Ad-Soyad:
    Kadir
    Araç Modeli:
    2010 Rio 1,5 CRDI
    Hımmmm... Şimdi işin rengi değişti hocam; bu saydıklarınız benim tek başıma yiyebileceğim nane değil, şanzuman yağı benim de aklıma gelmişti, fren hidroliğini hiç düşünmedim açıkçası... Haftasonu Şaşmaz'a uğramam gerekecek sanırım. Tekrar teşekkür ederim, iyi günler!...

3. silverhawk07

Alınan Beğeniler:
    1.106
    Gerçek Ad-Soyad:
    Mustafa
    Araç Modeli:
    RIO 1.5 CRDI 2009 COMF.
    yağlama işlemi basittir kendiniz yapabilirsiniz.

4. muamma06

muamma06 Sürücü

Alınan Beğeniler:
    9
    Gerçek Ad-Soyad:
    Kadir
    Araç Modeli:
    2010 Rio 1,5 CRDI
    Akünün arkasında hava filtresinin altında halat yağlamak bana göre değil hocam ;) Ayrıca şanzuman yağını da değiştirmeyi düşünüyorum, bunlar meşakkatli işler siz daha iyi bilirsiniz... Fren hidroliği dediniz ne etki yapabilir şanzumana açıklayabilir misiniz?

5. silverhawk07

Alınan Beğeniler:
    1.106
    Gerçek Ad-Soyad:
    Mustafa
    Araç Modeli:
    RIO 1.5 CRDI 2009 COMF.
    halatın yerini belirtmek için söyledim . yoksa dikkatli bakınca tepeden söylediğim noktada halat ucunu görebilirsiniz. tek yapacağınız uzaktan sprayı sıkmak :)
    aracınızın debriyaj kontrol sistemi hidrolik basınç yani tel yerine dot4 hidrolik yağı kullanılır. eskimiş, özelliğini yitirmiş bir hidrolik yağı sıkıştırma işlemini tam gerçekleştirmez. basınç kaybına neden olur, basınç kaybı vites geçişlerini zorlaştırır

bunu siz şu şekilde hissedersiniz ;
    debriyaj pedalına bir kere basınca araç vitese zor giriyorsa , 1-2 kere debriyaj pedalını pompalayıp bastığızda vites geçişleri daha rahat oluyorsa %70-80nedeni sistemdeki yağın eskimesidir. tabiki diğer faktörlerde var. senaryo uzayabilir ama amacımız her zaman önce en basit ve maliyeti düşük olanı denemek ;)

6. muamma06

muamma06 Sürücü

Alınan Beğeniler:
    9
    Gerçek Ad-Soyad:
    Kadir
    Araç Modeli:
    2010 Rio 1,5 CRDI
    Mustafa Hocam ağzına, sesine, nefesine sağlık ;) Umarım en düşük maliyetle kurtuluruz bu işten... Haftasonu hatta içie kurt düşürdünüz haftasonuna bile kalmadan yarın/öbürgün bu işi halledersem gelişmelerden haberdar ederim sizi, ilginiz için tekrar teşekkür ederim, görüşmek üzere, hoşçakalın!...

7. silverhawk07

Alınan Beğeniler:
    1.106
    Gerçek Ad-Soyad:
    Mustafa
    Araç Modeli:
    RIO 1.5 CRDI 2009 COMF.
    Rica ederim . yardımcı olabildiysem ne mutlu bana , sonucu bekliyorum

8. muamma06

muamma06 Sürücü

Alınan Beğeniler:
    9
    Gerçek Ad-Soyad:
    Kadir
    Araç Modeli:
    2010 Rio 1,5 CRDI
    Mustafa Hocam selam; cuma öğleden sonra izin alıp götürdüm aracı, şanzımana baktırdım, sorun olmadığını söylediler, deneme sürüşüne çıktık adamlar ikna olmadı, vites geçişlerinin normal olduğunu ısrarla belirttiler, fakat şanzıman yağını değişirsem bir miktar rahatlama olabileceğini söylediler, onu da normal bakım zamanına erteledim bakalım... sanırım ben biraz fazla pinpirikliyim ;) Alakanıza tekrar teşekkürler.
    Saygılar..!

9. silverhawk07

Alınan Beğeniler:
    1.106
    Gerçek Ad-Soyad:
    Mustafa
    Araç Modeli:
    RIO 1.5 CRDI 2009 COMF.
    kıa vites geçişleri biraz serttir. sorun o ise normal. ama görmeden yorum yapmak pek doğru olmaz

10. heh

heh Yönetici Yönetici

Alınan Beğeniler:
    9.422
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
    Geçmiş olsun.Problem olmayışına sevindim.

Bu Sayfayı Paylaş