Kia Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

KİA NEDEN BU KADAR PAHALI OLDU?

'Sohbet' forumunda kaan1 tarafından 6 Ocak 2012 tarihinde açılan konu

1. maminci

maminci Ralli Pilotu

Alınan Beğeniler:
    10
    Gerçek Ad-Soyad:
    Mehmet Aminci
    Araç Modeli:
    Toyota corolla
    Doğrudur, bahsettiğiniz modelleri hiç kullanmadığım için fikrim de yok..
    Siz ne düşünüyosunuz bilmiyorum ama araçları çok keskin çizgilerle bu b sınıfı şu c sınıfı diye ayırmak bana matıksız geliyo, donanımsa artık en küçük araçta bile yok yok, neye göre yaparsanız yapın bence anlamsız.

Aslında benim bir araçtan temel beklentilerim şunlar,
    +güzel tasarım (başkası beğensin diye değil ben beğeneyim diye)
    +kullanırken keyif alayım
    +altı yüksek olsun ki her yola rahat girebilsin
    +içi ve bagajı geniş olsun (aile çoluk çocuk meselesi)
    +ekonomik tüketsin
    +araç sollarken gaza dokununca ben gitmem demesin
    +yıllık vergileri uygun olsun
    +ikide bir arıza vermesin..
    Bu beklentiler kişiye göre değiştiğinden kalite tanımı da değişiyo, örneğin ne kadar kaliteli ve ne marka olursa olsun 1,6 ltnin üzeri araçlar vergi sistemi böyle olduğu sürece ilgi alanım dışında, ben gezer tozar az oldu çok der ama benzin parasını veririm, ama durduk yere sırf 2,0 lt diye her yıl 2000 tl vergi veremem..

Kaba bir tabirle 'ben arabaya binecem, araba bana binmeyecek!'
    Bunları birarada sağlayan bir model benim için iyi araçtır, makası modeli gerçekten hiç önemli değil..

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 7 Ocak 2012
  2. nucleon

nucleon Sürücü

Alınan Beğeniler:
    6
    Gerçek Ad-Soyad:
    Nuri Bicer
    Araç Modeli:
    Cerato
    Evet Ceratomun tasarımından, lpg olduğundan ekonomisinden, genişliğinden ses sisteminden memnunum. Ancak izolasyon kötü, sınıfındaki (boyut olarak) araçlardan 60-200 kg daha ağır. Bu da yakıtı inanılmaz artırıyor. Ya Opel Astra Sedan ilee bizim araba aynı boyutta ama 1222 kg bizimki tüple 1420 kg 200 kg ya süspansiyondan da pek memnun değilim. Onun için geçen sene mantıklıydı bu sene değil. Aracın sıfırı 52000 bir yaşındaki araba 35000tl çok ilginç çok
    Ama piyasada az olması da güzel ya

3. volkman

volkman Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    4
    Şahsi fikrim, ağır oluşunun iyi olduğu yönündedir. Benim için ağır araba, donanım ve sağlamlık ifade ediyor. Açıkçası ben memnunum ağır olmasından. Bir Cruze veya Astra ile karşılaştırıyorsunuz ama nette okuduğum kadarıyla Astrada da oldukça fazla problem olduğu söyleniyor. Fazladan harcadığı yakıtı, sorunsuzluğu ile telafi ediyor.

Süspansiyonlarının sert olması da, virajlara frensiz ve sert girmemi tetikliyor benim. Genelde düzgün ve asfalt yolda gidiyorum, o nedenle pek hissetmiyorum ama bazen çukura da girdiğim oluyor nadiren. Hakikaten problem oluyor, ancak sizin yaşadığınız yerde bozuk yol çoksa, şikayet etmekte haklısınız bence de. Ama bizim araçların 15 inç jant seçeneği de var. Bunu uygulayarak, bir nebze düzeltebiliyorsunuz. benim böyle problemim yok gerçi.

İkinci el fiyatı da gerçekten düşük, ama ben araçlarımı 4-5 sene binme amaçlı alırım. Yine de ülkemizde ikinci elde, bu kadar düşük fiyata böyle bir araca sahip olmak bence çok güzel. Zaten sıfır araç almakta çok mantıklı değil bence. Ben aldığım zaman, biraz tesadüf oldu 0 almak. Yoksa kesinlikle ikinci el almayı düşünüyordum.

Yukarda da bahsettiğim gibi, bana ucuza mal olunca, 0 aldım. Magentis almayı düşünüyorum ama sanırım ikinci el olarak. Umarım ikinci ele düşer :D.

Bu Sayfayı Paylaş