Kia Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Kia Cerato Otomatik Vitesi benzin yakıt tüketimi ve LPG'ye uyumluluk

'Cerato Forum - Club' forumunda tani tarafından 14 Mayıs 2013 tarihinde açılan konu

1. heh

heh Yönetici Yönetici

Alınan Beğeniler:
    9.422
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
    Evet yardımını hiç bir zaman esirgemedi:thumbup:

2. mehilay

mehilay Sürücü

Alınan Beğeniler:
    8
    Gerçek Ad-Soyad:
    Mehmet OLGN
    Araç Modeli:
    2011 Kia Ceed 1.6 CRDI Motion A/T
    Daha önce 2004 Elantra sahibiydim, benzinli aldım, hemen lpg taktırdım ama pişman oldum, şehiriçi 9,5 lt tüketimi vardı benzinle yanlış hatırlamıyorsam, 50 krş fark için değmezmiş, Cerato nun da tüketimi aynıdır diye düşünüyodum ama 1350 kg ağırlıkla zor görünüyor.

İlk ölçümüm, aracı aldım, gelirken 900 km yol yaptım, 100 km de 11 lt gaz yaktım. Uzun yol için çok fazla bence, araçta tek kişiyim yük yok, sürat max 120...

Hemen buji ve LPG filtresini değiştirdim farkeder diye. Dün ilk şehiriçi depomu bitirdim, 115 TL (36 lt AYGAZ) ile 230 km şehiriçi...Kafayı yememek elde değil, km de 50 krş...üstelik 2 haftada 40 TL de benzin yedi, çok fazla bence...

Dün bunun ardından sinirlendim fulledim depoyu, benzinle binicem, ölçelim bakalım ne çıkacak...

Cerato nun LPG uyumu konusunda sıkıntısı yok bence, japon ve kore araçları sorunsuz LPG de...
    Benim sistem Atiker, aldığımda vardı, aksi halde kesinlikle tercih edeceğim marka değil, bence piyasanın en dandik malı, şikayetçi olmayan çok az duydum açıkçası...
    Şubat tatilinde memlekete Konya'ya gidince adamakıllı bi sorun tesbitine uğraşacağım ama önce adamakıllı bi usta lazım, tavsiye edeceğiniz varsa Konya'dan bildiğiniz, değerlendiririm...

Sorun sistem ve işçiliğinde bence, cihaz beyni ya da yazılımlar sorunlu oluyor sanki genelde, e işçilik de haliyle. Hepsi biraraya gelence şundandır, bundandır, şunu değiştir bunu değiştir dünyanın masrafı adamı çileden çıkarıyor, 50 krş kar edicem diye "semeriyle seksene oturuyor"...

2010 da 5 yaşında 90.000 km de, en fazla 30.000 lpg li kullanılmış Focus um subap yaktı, tek neden yüksek devirde lpg nin verdiği aşınma zararı, o gün bugün nefret ediyorum ama napıcan işte, bu fiyatta benzinle binilmiyor, el mahkum sanki lakin inanın o arada aldığınız 20-30 TL lik benzinleri ve motora verdiği zararın yol açtığı ufak tefek sorunların maliyetini de koyunca herhangi bi kar göremiyorum...

Eğer aracınızın şehiriçi tüketimi 9 lt ve altındaysa, biraz da aracı ekonomik kullanma alışkanlığı edinirseniz hiç gereği yok bence, şu an km de şehiriçi 40 krş, uzun yol 30 krş tüketim yakalarsam LPG kullanmayı düşünmüyorum...

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 17 Ocak 2014
  3. sagari

sagari Acemi Sürücü

Alınan Beğeniler:
    3
  4. heh

heh Yönetici Yönetici

Alınan Beğeniler:
    9.422
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli: