10 kasım LPG KABLO

hyundai tucson 4x4 1.6 turbo gdı dct izlenimlerim :D

'Diğer Markalar' forumunda HANİFİ DMC tarafından 7 Eylül 2015 tarihinde açılan konu

1. ism@il

ism@il SUPER MODERATOR

Alınan Beğeniler:
    4.794
    Gerçek Ad-Soyad:
    ism@il
    Araç Modeli:
    Sportage 2012 gsl plus
    hayırlı olsun :)

Arabacıadam bunu beğendi.
  2. Q7X51

Q7X51 Sürücü

Alınan Beğeniler:
    117
    Gerçek Ad-Soyad:
    Oğuzhan AKBULUT
    Araç Modeli:
    Kıa Sportage 1.6 Otomatik 2015
    Selamlar Arkadaşlar.Burda konusu varmış bir daha açmak istemedim.Bugün bende Tucsonu test ettim sonunda :D
    Hayatta hiçbirşeyde şansım olmadığı gibi Buradada şanssızlığımın dibine vurdum yine.Elalem 1.6 T-Gdı 180 beygir 4x4 arabayı test eder.
    Benim Şansıma yine bizim araçta olan 1.6 Gdı 4x2 otomatik denk geldi bana.Bende anlamadım birşeyler ters gidiyor ama neyse işte
    arabanın 19 jantlı ile 17 jant arasında o kadar fark varki tamamen albenisi gitmiş .Sportage bana daha albenili daha güzel geldi 17 jantlar değişik durmuş.pek beğenmdim ben.Tasarım çizgileri çok sportif tasarım çok iyi ama jantları beğenmedim yani Sponun makyajsız jantlarınıda çok beğenmiyorum mesela.Aynısı gibi olmş .Sportageler makyajla beraber boyamışlar jantları Bunuda boyasalar belki daha güzel olurdu
    Performans olarak aynı yani nerdeyse tıpatıp aynı.Gaza bastığınızda ilk kalkış ikisininde fırlıyor hemen.Yani performans olarak aynı ya hiçbir değişiklik yok.
    Yüksek devir yüksek performans mantığı yani zaten motor/Şanzıman aynı o yüzden bi fark beklemiyodum.Beklediğim gibide çıktı.1490 kiloymuş araba benle beraber yani tek kişi ile .Sportagelerde 1450 galiba arabada 1 kişi olduğu zaman.
    Turbo ve 4x4 olanları 1700 kiloymuş.Hani Kilo farkıda çok olmadığı için değişen bir şey olmuyor Düz yolda kullanması bilene canavar :)

Darbe Emiş güzel yani aslında o da çok benzer süspansiyonların ruband ayarları iyi ayarlanmış.Güzel yani iyi emiyor darbeleri ondada benzerlik var.
    Yine bağımsız süsp.kullanmışlar bu kadar para veripte QQ gibi kadjar gibi Torsiyon yok bu benim için herşeyden önce gelir arabaya verilen değerdir yani bence

Şanzıman tepkileri güzel o da aynısı :) Babamla beraber gittik Sportageye bindikten sonrada bir fark hissedemedim yani.Yalıtım olarak çok benzer yine
    Sadece 85 90 gibi Benim arabadan çok azıcık daha az yol sesi alıyor çok az bir farkla.Genel Olarak yalıtım güzel araba sessiz yani.

Benim araçtan alışmadığım bi şerit takip vardı bide elektronik park vardı navigasyon falan vardı bide işte.Elektronik freni sevmedim ama Auto Hold güzel
    Arkadaşlar araba bana acayip hormonlu i20yi anımsattı.Kadjar için hormonlu clıo ,yeni gelen spo için de hormonlu ceed diyorlar ya aha bu da aynısı işte hormonlu i20 gibi içi dışı çok aynı.
    Malzeme kalitesine önem veren birisi iseniz malzeme kalitesi berbatın bile altında.Kıyaslamam hiçbir Suv ile orayı direk geçmek istiyorum Yani.
    Araç Güzel beğendim Ama Sportageye bindikten sonra hiçbir fark hissemedim.Çünkü motor/şanzıman aynı olunca zaten fark olmuyor.Ama araba biraz komplike yani Sportagedeki o duru güzellik ve albeni yok ama sürüş olarak yani ikiz kardeş gibilier bunu söyliyebilirim.

Tabi 177 beygir olanı vericeklerdi bana yolların anasını ağlatırdım o zaman gerçek test olurdu onun 135 beygirden daha iyi gideceğine eminim ama şansıma o yokmuş işte .Başka bir test versiyonunda kullanıyorlarmış onu
    Tüketim olarak bastım zorladım 16 falandı Benimkide o civarda yakıyor basarsan şehir içinde ani hızla.
    Araçta en büyük şaşırdığım şey fiyatı oldu.Siyahı için 96 bin fiyat verdi pazarlıkla 94e düştü.
    Ben sportageyi 74e aldım.20 Bin Fark duyunca koşarak uzaklaştım bayiden.Benzinli 4x2 arabaya 95 bin fiyat nedir abi ?

Bu kadarmı acımasız olunur 5-6 bin daha eklerim giderim 180 beygir olanını alırım.Niye gidip bunu alayım ki yani Tamam Bütçe meselesi var ama bunu alıcağıma 1.6 Gdi Spo alırım daha mantıklı.Yeni Gelecek Sportagede böyle olsun çok satamazlar.
    180 beygir olanı bile fazla aslında 110 bin civarı para vericem benzinli olucak hadi onu geçtim Markası kesinlike Hyundai olmazdı 110 bin vereceğim arabanın.Fiyatları yanlış olmş
    Araç hakkında izlenimlerim bu İyi iş başarmışlar kısacası araç güzel .Alanlara hayırlı olsun kazasız kullanırlar İnşallah.ama hala 177 beygiri test edemediğime yanıyorum :(

3. HANİFİ DMC

HANİFİ DMC Ralli Pilotu

Alınan Beğeniler:
    396
    Gerçek Ad-Soyad:
    hanifi DMC
    Araç Modeli:
    kia rio 1.25 fancy
    tucson ile yeni sportage bu sene çok can yakar ! ikisi de güzel ...

4. alpergunes3558

alpergunes3558 Sürücü

Alınan Beğeniler:
    75
    Gerçek Ad-Soyad:
    alper günes
    Araç Modeli:
    -kia cerato -kia sportage
    ikiside cok guzel arabalar ama 120 bin tlye çıkınca suv olmasada dizel rakipleri dahada artiyor o biraz sıkıntı yaratir diye düşünüyorum

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

5. Q7X51

Q7X51 Sürücü

Alınan Beğeniler:
    117
    Gerçek Ad-Soyad:
    Oğuzhan AKBULUT
    Araç Modeli:
    Kıa Sportage 1.6 Otomatik 2015
    Ya ikiside güzel heybetli arabalar ama 17 jantlı Tucsonu görünce heybeti birden kaybolmuş gibi geldi.Mesela bizim spo 17 jant olmasına rağmen böyle gözüküyor.
    QQ 19 Jantlı hali ile mesela 17 jantlı hali arasında fark var.Keza kadjarda öyle.Gerçekte jant çok etkiliyor tasarımı.

17 jantlı Yeti görmüştüm yeni kasa asker yeşili çok yakışmış mesela.jant ile görünüm çok alakalı dün bunu bidaha yaşadım.Bizim Spolarda biraz boyadıkları için güzel gözüküyor.
    Yeni gelecek Sportagede casus fotolarında 17 jantlı hali vardı .ama sonra 19 jantlı halini görünce daha güzel olmş dedim.Bütün araçlarda bu geçerli.Ama Büyük jantın balon yapma riski,yakıt tüketimi ve süsp. konforu biraz skıntılı olabliyor bazı durumlarda.

Ben Yine diyorum yüksek araba merakınız varsa 120 bine bunlar alınmaz benzinli olucak 4x2 olucak ve o araba 120 bin olucak ? :)) Hadi 4x4 olsun yine Dizel olmadığı sürece 120 etmez.
    120 Verip benzinli olsa bile ona vereceğim para Spo olmaz.He bak Dizel olsun 120yi koşa koşa veririm.Kadjarın 115 bine satıldığı yerde Spoya o para benden çıkar ama Dizel oldgucu sürece
    Çok mantıksız bence yani bi 15-20 daha eklerim Subaru 4x4 forester alırım 2.0 Dizel cvt en azından dizel ve 4x4e binerim.
    Gerçi En son XVyi sürdüğümde Bu Subarudan araba almam dedim. Ama Forester bana hep bi güzel gelir o fiyat aralıklarında :)

6. Arabacıadam

Arabacıadam Sürücü

Alınan Beğeniler:
    48
    Gerçek Ad-Soyad:
    Erhan Akgöz
    Araç Modeli:
    Volkswagen Golf
    Tucsonu bizde test etmiştik arkadaşım almayı planlıyordu o sürdü arabayı.Araba çok güzel.1.6 Turbo 4x4 dct en boşuda olsa 95e alınabiliyor.Donanımda bir yere kadar atmosferik 4x2nin en fulü Turbolu 4x4nün en boşuna denk geliyor.Sonuna kadar değer Ben bu arabaya Benzinli araba düşünsem kesinlikle alırım ama 100 bin üstü vermem.Araba baya güzel çok beğendik.
    1.6 Crdi+Dct bayi kesinlikle gelmiyeceğini söyledi.Çünkü gelse stoklar sınırlı olur çok yüklenirler satışlara.Ya da getirsek bile fiyatı tüketici yüksek bulup Dizel otomatik çok başarı gösteremezse Stoklar elimizde kalır.Çünkü Koreye özel baskı uygulayacaz 1.6 crdi için onlarda bunun için yeni bir arge ve maliyet yapıp getirecekler.Eğer başarı sağlanmazsa çok zarar görür Hyundai.Bu Yüzden 1.6 Crdi gelmiyeceğini söyledi.Gelse bile makyajlı kasaya gelirmiş.Kesin bilgimiz var dedi.Sportageye örnek gösterdim.Satış politikamız Kia ile farklı deyince susmak zorunda kaldık .
    Bu Segmentte kısacası ; Dizel otomatik isteyen Kadjar veya Yeni Gelecek Tiguan,Turbo Benzinli isteyen kesinlikle Tucson,daha düşük fiyatla atmosferik benzinli otomatik isteyen ise Sportage almalıdır diye düşünüyorum.Kısacası Bu araç olmuş benden tam puan aldı

7. SPO

SPO Sürücü

Alınan Beğeniler:
    15
    Gerçek Ad-Soyad:
    Göksel SARI
    Araç Modeli:
    Sportage GSL Plus ECO Manuel
    Bugün ''önünden geçerken'' eşimle hyundaiye uğradık.
    Sonuç : Eşimi ikna edemeyeceğim bir fiyata hiç düşünmeden olur aslında dedi :)
    2016 sonuna doğru almaya karar verdim.

Sent from my iPhone using Tapatalk

8. eren1977

eren1977 Sürücü

Alınan Beğeniler:
    74
    Gerçek Ad-Soyad:
    Erol EREN
    Araç Modeli:
    Kia Sportage Plus 1.6 GDİ
    Sportage sonrası benim de düşüneceğim araçların başında Tuscon geliyor.

SPO bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş