Kia Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Düşük LastikBasınç Göstergesi (TPMS)

'Sohbet' forumunda Shamil tarafından 1 Kasım 2014 tarihinde açılan konu

1. ReNe

ReNe Super Moderator Super Moderator

Alınan Beğeniler:
    2.112
    Gerçek Ad-Soyad:
    Murat Çaşkurlu
    Araç Modeli:
    BMW 116 D 1.5l 8 ileri Zf
    Bu basınç sensörlerinin pilleri 4 sene kadar dayanıyormuş sanıyorum , ne masraflı teknoloji ya olsa bir dert olmasa bir dert :D

2. Shamil

Shamil Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    88
    Gerçek Ad-Soyad:
    Şamil KARAVELİOĞLU
    Araç Modeli:
    2017 Volkswagen Caddy 2.0 Trendline
    Yardımlarınız için çok teşekkür ederim arkadaşlar, o lastikçiye artık hava bile vurdurmak istemiyorum ismail bey sonuçta dediğiniz gibi buna sebebiyet veren o ama yeni sensörleri takabilecek kapasitesi olduğunu sanmıyorum.

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 7 Kasım 2014
  3. Shamil

Shamil Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    88
    Gerçek Ad-Soyad:
    Şamil KARAVELİOĞLU
    Araç Modeli:
    Aslında olmaması hiç dert değilmiş, bu gün keşke araçta TPMS olmasaydı dedim kendi kendime, çok gerekli bir şey değil bence,hadi yenisini aldım taktırdım diyelim bir şekilde nisanda yine lastikler değişicek burdan 100 km yapıp servise gidicem lastiklari değiştirmek için.

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 7 Kasım 2014
  4. Mahir

Mahir Moderator Moderator

Alınan Beğeniler:
    3.737
    Gerçek Ad-Soyad:
    mahir
    Araç Modeli:
    .
    Servisteki lastikcide kendini gelustirmediysede ayni olacaktir

5. Shamil

Shamil Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    88
    Gerçek Ad-Soyad:
    Şamil KARAVELİOĞLU
    Araç Modeli:
    Evet o ihtimalde var tabiki mahir bey.Gerçi bir kaç gün önce bir sportage nkini değiştiklerini söylediler.Hayırlısı bir hafta on gün kadar bekleyeyim bakalım.

6. heh

heh Yönetici Yönetici

Alınan Beğeniler:
    9.422
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
    En iyisi bir süre geçtikten sonra siz bir takım kışlıklar için sac jant alın.Ya da ucuz yollu alaşımlı jant.Söküp takarken lastikçilerin çok dikkat etmesi gerekiyor bu sensörlere.

7. Deno

Deno Acemi Sürücü

Alınan Beğeniler:
    5
    Gerçek Ad-Soyad:
    Deniz Çakmakoğlu
    Araç Modeli:
    2014 sportage comfort
    Lastik basıncı ile alakalı arkadaşlar, geçen hafta yeni satın aldığım Sportage aracımın ben de kış şastiklerini değiştirttim. Satın aldığım lastikçi değiştirirken sensörleri cantta gördüm ve onlar da çok itinalı değiştirdiler lastikleri. 4-5 gün sonra sabah araca bindiğimde yukarıda bahsedilen 1.ci resimdeki işaretin sürekli yandığını fatkettim. Lastikçiye havasını hepsi için 33 yapması konusunda uyarmış ve defalarca da sormuştum. Ancak çok yüksek 37-35 arası hava vurmuş olduğunu gördüğümden, ben hepsini 33'e çekmiştim. Daha sonra sabah bu ikaz ışığı yanmıştı. Tekrar bir benzincide havalarını konturol ettiğimde 3 lastiğin 32, bir lastiğin de 30 olduğunu farkettim. Hepsini tekrar 33 yaptım. Ancak 30 Km. Yapsam da ışık sönmedi. Ankara'daki Konya yolu üzerindeki servise gittğimde kalibre edileceği ve resetleneceğini söylediler. Sonrs da test sürüşü gerçekleştirdiler. Basıncı ilk etapta 70 bastıklarını ve sonra da 35 yaptıklarını söylediler. Esasen 34 olmalıymış. Ben daha önce de lastik havalarının gereğinden fazla olunca aracın sarstığını ve sertleştiğini bahsetmiştim. Firmanın 33 ü neden 35 yaptığına net bir açıklık getirmemesini şuna bağlıyorum. Lastiklerin 33 havada olması sık sık bunu konturol etmeyen sürücüler tarafından arıza veya düşük basınç göstergesi görünce servise koşulmaması amacıyla yapılabileceği kanaatini bende güçlendirdi. Çünki ben 33 yaptıklarımın bir müddet sonra değerlerinin altın düştüğünü ve bunun da sensör ikaz ışığını hareket ettirdiği sebepleri arasında görüyorum. Ancak şu resetleme veya kalibre etmeyi keşke bilebilsek diyor, iyi sürüşler diliyorum.

8. heh

heh Yönetici Yönetici

Alınan Beğeniler:
    9.422
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
    Geçmiş olsun.Paylasim için teşekkürler.

9. Shamil

Shamil Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    88
    Gerçek Ad-Soyad:
    Şamil KARAVELİOĞLU
    Araç Modeli:
    Kasım ayında kışlık lastiklerimi taktırdığımda lastik basınç sensörlerinin ön lastiklerdekilerin zarar görmesinden dolayı TPMS göstergesinin sürekli yanmasından dolayı bu konuyu açmıştım. Lastik değişimi serviste yapılmadığı için garanti kapsamınıda alınmamıştı.Bu gün servisi tekrar aradım, yazlık lastiklerin takılma zamanı geldiği için değişimi serviste yapayım en azından sağlam kalan arka lastiklerdeki sensörler zarar görmesin diye, servisten aldığım cevap beni çok şaşırttı, servis yetkilisi bana serviste lastik değişimi yapılmadığını, lastikleri dışarıda herhangi bir lastikçide değişmem gerektiğini söyledi, ben zaten dışarıda değişim yaptığım için sensörlerin garanti kapsamına girmediğini söyleyince, kırılma varsa her halukarda garanti kapsamı dışında kalacağını söyledi, yani ben kasım ayında da servise gitseydim yine lastikleri dışarda değiştirmek zorunda kalacaktım, diğer taraftan yedek parça kısmı kasım ayında bir tanesine 410 tl fiyat verdikleri sensörlerin şu 204 TL ye düştüğünü söyledi, bende serviste lastik değişimi yokmuş, ben sensörleri taktırmaya geldiğimde nasıl takıcaksınız dedim, dışırda herhangi bir lastikçinin sensörleri kolaylıkla takabileceğini, sensörleri değiştikten sonra serviste tanıtım işlemini yapılacağını söyledi.Şimdi serviste lastik değişiminin olmaması normalmi arkadaşlar, sensörleri oradan alıp servis dışında taktırdığımda yine sorun çıkarsa sonuç ne olacak bilemiyorum.

10. ReNe

ReNe Super Moderator Super Moderator

Alınan Beğeniler:
    2.112
    Gerçek Ad-Soyad:
    Murat Çaşkurlu
    Araç Modeli:
    BMW 116 D 1.5l 8 ileri Zf
    Haydaa tam ülkemize yakışan kaotik bir durum :D Lastik basınç sensörü gerçekten bela olduğunu düşünüyorum artık iyice ..

11. Shamil

Shamil Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    88
    Gerçek Ad-Soyad:
    Şamil KARAVELİOĞLU
    Araç Modeli:
    Ben napacağımı tam olarak bilemiyorum şu an, kışlık lastikleri serviste değişmediğim için sensörleri garanti kapsamına sokmadılar, ancak serviste zaten lastik değişimi yapmıyorlar,acaba tüm kia servislerindemi lastik değişimi yapılmıyor, sensörleri servisten alıp lastikleri dışarda değişmek ne derece mantıklı ve sağlam olucak tam bir ikilem, hatta üçlem, dörtlem içindeyim :)

12. heh

heh Yönetici Yönetici

Alınan Beğeniler:
    9.422
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
    Kısır döngü.İroni.

13. heh

heh Yönetici Yönetici

Alınan Beğeniler:
    9.422
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
    Kendileri değiştirmiyorsa onların adına garantili değiştirecek bir yer tavsiye etmek zorunda olmalılar.Bence Çelik Motor ile irtibata geçip durumu anlatın.

Son düzenleme: 7 Nisan 2015
  14. Shamil

Shamil Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    88
    Gerçek Ad-Soyad:
    Şamil KARAVELİOĞLU
    Araç Modeli:
    Aynen yazdığınız gibi Hakan Bey. Şimdi sensörler fiyat olarak mantıklı bir seviyeye inmiş ama değişim yöntemi biraz ilginç olucak, servisten alıp dışarda değiştirmek zorunda kalıcam, değişim sırasında yine sorun olursa verdiğim parada boşa gidecek buda beni korkutuyor.

15. Shamil

Shamil Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    88
    Gerçek Ad-Soyad:
    Şamil KARAVELİOĞLU
    Araç Modeli:
    Yarın servisi parça siparişi için arıycam önce kendilerine bir sorayım varmı öyle servis adına değişim yapan garantili bir lastikçileri varmı diye, mantılkı bir cevap alamaz isem çelik Motorla irtibata geçmeye çalışırım.

16. Emre Akçay

Emre Akçay Ralli Pilotu

Alınan Beğeniler:
    356
    Gerçek Ad-Soyad:
    Emre Akçay
    Araç Modeli:
    '13 Kia Pro_Cee'd GT
    Benim bildiğim %90 Kia servislerinde lastik değişimi yapılmıyor. Buna müteakip rot-balans işlemlerini dahi sanayiye aracı götürüp, yaptırıyorlar. Bence servisle hiç uğraşmayın, alın parçayı lastikçide taktırın. Ben öyle yaptım, servis zaten bakım harici arabalarla uğraşmak istemiyor.

17. silverhawk07

silverhawk07 Servis-Satış Yetkilisi Servis-Satış Yetkilisi

Alınan Beğeniler:
    1.106
    Gerçek Ad-Soyad:
    Mustafa
    Araç Modeli:
    RIO 1.5 CRDI 2009 COMF.
    :confused:
    bir yanlışlık olmasın.
    lastik değişimi rot balans bizde var, + çelik motordan tedarikli mic... lastik stoğumuzda var.
    biz üzerine basa basa teknik bilgisi olmayanlara lastik söktürmeyin sensörler kırılır uyarısı yapıyoruz

heh ve ReNe bunu beğendi.
  18. Shamil

Shamil Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    88
    Gerçek Ad-Soyad:
    Şamil KARAVELİOĞLU
    Araç Modeli:
    Keşke dediğiniz gibi bir yanlışlık olsaydı, ama biraz önce bir saat önce servisi tekrar aradım, sensörlerin siparişini vermek için ve ayrıntılı olarak sordum,servis tarafından verilen cevap şu, sensörleri gelip servisten alacaksınız, herhangi bir lastikçeyi götürüp taktıracaksınız, sonra tekrar servise gelip tanıtım işlemini yaptıracaksınız denildi.Lastikçi aldığım sensörleri takarken kırarsa yada, diğer sağlam iki sensörüde kırarsa nolucak dedim, dikkat etmesini söyleyeceksiniz diyorlar, yani kısacası sorumluluk kabul etmiyiz demek istiyorlar.Napayım şimdi bilmiyorumki, başka yakın servis yokki orayı bir arayıp sorayım.

19. Emre Akçay

Emre Akçay Ralli Pilotu

Alınan Beğeniler:
    356
    Gerçek Ad-Soyad:
    Emre Akçay
    Araç Modeli:
    '13 Kia Pro_Cee'd GT
    Ben Edirne'de, Tekirdağ'da, İstanbul'da Eyüp'te olması lazım bu servislerde ne rot balans nede lastik değişimi gördüm. Bu gözleme göre genelleme yaptım ama sizde varmış demekki.

20. silverhawk07

silverhawk07 Servis-Satış Yetkilisi Servis-Satış Yetkilisi

Alınan Beğeniler:
    1.106
    Gerçek Ad-Soyad:
    Mustafa
    Araç Modeli:
    RIO 1.5 CRDI 2009 COMF.
    tahminimce bu yıl bütün servislerde olur. artık lastiklerde stoğumuzun bir parçası

Bu Sayfayı Paylaş