Kia Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Cruise Control

'Motor Modifiyesi' forumunda Vesuv tarafından 6 Eylül 2010 tarihinde açılan konu

1. Vesuv

Vesuv Acemi Sürücü

Alınan Beğeniler:
    1
    Maalesef, benzinli modeller takılmıyor.

2. karakanwashere

karakanwashere Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    hocam bende 2011 ceed dizel motion var. buna cruise control taktırsak araç 5 yıllık garanti dışında kalır mı?

3. Vesuv

Vesuv Acemi Sürücü

Alınan Beğeniler:
    1
    Hayır Hocam,

Kalmaz, kalacak olursa benimki kalırdı.

4. yasarkaymaz

yasarkaymaz Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    2005 kia cerato premium otomotik aracım var.Bizde hız sabitleyiciler direksiyonun arkasında yeri hazır.Bizim araçlarada getirebiliyormusunuz?

5. Vesuv

Vesuv Acemi Sürücü

Alınan Beğeniler:
    1
    Evet

6. yasarkaymaz

yasarkaymaz Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Servisi aradım.Benim aracımdada benzinli telli gaz pedalı varmış.Servis hiç takmadık dedi.Siz montajı nasıl yaptırıyorsunuz?Acaba sökme takma işlemi nasıl oluyor.Aracın ön gögsünü falan sökmeye gerek varmı?

7. Vesuv

Vesuv Acemi Sürücü

Alınan Beğeniler:
    1
    Hayır,

Göğüs falan sökülmüyor ve CC kutusu ilave ediliyor. Parça Kia orjinal parçadır ve direksiyondaki iki buton değişiyor ayrıca direksiyon içine ve Göstergeye bir kablo çekiliyor başka bir şey yok.

Montajı çok basit, istanbulda kalıyorsanı gelir benim aracımda görürsünüz. Sanırım aracınız 2010 Model.

8. yasarkaymaz

yasarkaymaz Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arabam 2005 kia cerato 1.6 Ex premium otomatik benzinli.Arabanın göstergesinde cruse control lambalarının da yeri hazır.Zaten kullanıcı kitabında cruse kontrol kullanımıda anlatılıyor.Yani yurt dışındaki modellerde bu özellik var.Peki fiyat ne kadar olabilir.Bide resim ekleyebilirmisiniz.daha önceki sayfalarda hyundai elentra resimleri var.benim arabamdada aynı motor var.Acaba o resimdeki gibi ön panel filanı da sökmeye gerek varmı?

9. Vesuv

Vesuv Acemi Sürücü

Alınan Beğeniler:
    1
    Arkdadaşlar,

Şu an için ESP olan bütün Ceedlere takılıyor Cruise Control ayrıca araçların hiç birisinde Ön kafes veya benzeri bir şey sökülmesi gerekmiyor. Hepsi için tek fiyat'tır bu da 450,- EUR tanesi Montaj hariç, Monatj süreleri yaklaşık 1 saat sürüyor ve Ceed ve İ30 lar hariç diper araçlar hepsi kollu yani, Ceed ve İ30 ise butonlu dur.

Yukarıdaki fiyat Butone ve/veya kol ile birlikte olan fiyattır.

10. fagar

fagar Sürücü

Alınan Beğeniler:
    0
    merhabalar ESP olmayanlara takılmıyor mu? benim 2011 ceed 1.6 motion dizel manuel ve esp de yok. benimkine olmaz mı? ben de var diye biliyordum, yokmuş, üzüldüm..

11. aykut35

aykut35 Acemi Sürücü

Alınan Beğeniler:
    1
    merhabalar, benim 2011 kia cerato concept benzinli otomatik var, yurt dışına giden modellerde bu özellik var, bizimkilere de takılıyor mu? fiyatı nedir? teşekkürler.

western54 bunu beğendi.
  12. arda-buse

arda-buse Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    benim anlamadığım neden kia nın benzinli modeline olmuyor bende kia ceed var 2011 model fakat bunda yok...

13. Burak K.

Burak K. Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    2
    Euro 5 ile alakalı bir durum olabilir.
    Bir de dizel ile benzinlilerin gaz pedalları arasındaki fark yüzünden olabilir.

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 15 Aralık 2010
  14. Vesuv

Vesuv Acemi Sürücü

Alınan Beğeniler:
    1
    Arkadaşlar,

Yeni bir günelleme oldu, artık Ceed, Pro Ceed, Cerato vs. butün araçlara (Dizel ve Benzinli) oluyor. Eski modellerde eğer elektronik gaz pedallı ise oluyor Gaz teli kullanılıyor ise olmuyor maalesef.

15. berkay77

berkay77 Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bende de 2009 Cee'd Cool Dizel var. Resimleri verilen modelde 2010-2011 model Cee'd lere takılabildiği anlaşılıyor da, 2009 model dizel Cee'd ler için durum nedir? Ve montaj dahil kaça mal olur? Bu konuda bilgi verebilir misiniz?

16. kanki

kanki Ralli Pilotu

Alınan Beğeniler:
    18
    Gerçek Ad-Soyad:
    Muhammet KISA
    Araç Modeli:
    CEED
    Hoşgeldiniz

17. maden

maden Sürücü

Alınan Beğeniler:
    0
    Dostum Euro5 dediğin euro emisyon standartıdır. Bu Euro4-5-6 olan standarlar Avrupa birliği bünyesinde geçerli olup egzoz zararlı gazlarının belirli bir sürede (takvimde) azaltılması programıdır.

Yani Euro5 egzoz gazı emisyonu ile alakadardır. Bunun Cruise Control ile bir bağlantısını kuramadım.

Gaz pedalları arasındaki fark değilde mekanik veya elektronik gaz kelebekleri arasındaki farktan kaynaklanır ve araç ECU yazılımları ve sensör okumaları ile potansiyometrelerde bunu etkileyebilir.

Kia'da durum nedir bilmiyorum. Fakat opel'lerde bu durum şöyle idi. Z motor olarak bilinen ve elektronik gaz kelebeği ile hareket eden tüm araçlarda Cruise Control olmasa dahi sadece kol (tuş takımı) eklentisi ve Tech 2 cihazı ile ECU programlaması ile istenilen sistem elde edilebiliyordu. X motor olarak bilinen motorlarda ise mekanik gaz kelebeği (telli dediğimiz) bulunmaktadır. Bunlarda ise kol+gaz kelebek teli+sabitleyici motor+tesisat+Tech2 ile programlama gerekiyordu.

Kiaların aynı motorlu 2 farklı aracında Cruise Control varsa söker parçalar anlarız ;)

18. silienttr

silienttr Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    2007 1.6 crdi advance kia cerato araca uygun mu? fiyatı? hayırlı satışlar...

19. o1pitbull

o1pitbull Sürücü

Alınan Beğeniler:
    0
    + 2008 1.6 crdi (sanırım 2007-2008 aynı ama olsun) :)

20. aykut35

aykut35 Acemi Sürücü

Alınan Beğeniler:
    1
    geçenlerde çelik motora mail attım, 2011 cerato otomatik aracım var Cruise control takılıyor mu diye, bana telefonla dönüş yaptılar, takılabiliyor, direksiyon simidi, beyin değişecek kablolar eklenecek falan dedi, fiyatı sordum 4000-4500 TL civarında olur dedi, ben de oha diyecektim demedim tabi ki, bu söylediklerine göre fiyat çok değil mi? ben tahmini 1000-1500 arası olur diye düşünmüştüm.

Bu Sayfayı Paylaş