Kia Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Ceed Yakıt Tüketimi

'Cee'd Forum - Club' forumunda Çağrı tarafından 24 Kasım 2010 tarihinde açılan konu

1. Çınar

Çınar Sürücü

Alınan Beğeniler:
    97
    Gerçek Ad-Soyad:
    Eray CANBAY
    Araç Modeli:
    Kia Ceed

Fiesta 1.5 motordu benimki 90 bg. zaten kıyaslama yapmıyorum alakası olmayan motorlar zaten, demek istediğim alışkanlık ile alakalı idi. :)

2. ser.duman

ser.duman F1 Pilotu

Alınan Beğeniler:
    867
    Gerçek Ad-Soyad:
    sercan duman
    Araç Modeli:
    2008 CERATO COMFORT 1,6 138 HP 320NM
    1,4 mü 1,5Lt mi tam hatırlayamadım o yüzden öyle yazdım kusur bakmayın. Alışkanlıkların önüne geçemiyoruz maalesef

iPhone5 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

3. KartalBey

KartalBey Sürücü

Alınan Beğeniler:
    12
    Gerçek Ad-Soyad:
    Tunay
    Araç Modeli:
    2013 Kia Cee'd 1.6 Concept Plus AT
    şehir içi 6,5 lt yi çok ender geçirdim. uzun yolda 5,0 lt. bazen ben bile inanamıyorum ama inanın böyle. aracım otomatik. 1.6 concept. yakıtımı hep opetten alırım. yakıtı bu seviyelere düşürebilmek için bir çok yöntem denedim. sizlere de tavsiyem eğer yol şartları uygun ise 30 km yi geçer geçmez yolun izin verdiği hız sınırına göre hız sabitleyici sini mutlaka aktif edin ve kullanın. faydasını göreceksiniz. bu şekilde bir depo ile şehir içinde min 650 km şehir dışında 800-850 km yol yapıyorum. araç on numara. yalnız birde çelik motor ve servisleri kia nın adını layıkı ile taşısalar her şey daha güzel olacak.

4. Çınar

Çınar Sürücü

Alınan Beğeniler:
    97
    Gerçek Ad-Soyad:
    Eray CANBAY
    Araç Modeli:
    Kia Ceed
    Arkadaşlar daha öncede buraya mesaj yazmıştım, ancak uzun yolda işler değişti. Tekirdağ Çerkezköy den istanbula hic durmadan 95 km yol yaptim yolun büyük kısmı hız sabitleyici ile 120 km hız ile yapıldı ve sonuc ortalama 4.7 lt.
    Inanin bayağı şaşırdım. Sonrasında malum istanbul trafigine girdik ve 30 km de dur kalk yaptim tüketim 5.8 lt ye cikti suan sehir ici kullanimda 6.5 lt tuketim goruyorum bence super degerler.

KartalBey bunu beğendi.
  5. KartalBey

KartalBey Sürücü

Alınan Beğeniler:
    12
    Gerçek Ad-Soyad:
    Tunay
    Araç Modeli:
    adınıza çok sevindim. forumdaki tüm arkadaşlara tavsiyemdir. hız sabitleyiciniz varsa, yol ve trafiğin durumuna göre mutlaka kullanın ve bunu alışkanlık haline getirin. yakıt konusunda çok faydasını göreceksiniz.

6. beyaz55

beyaz55 Ralli Pilotu

Alınan Beğeniler:
    431
    Gerçek Ad-Soyad:
    beyazıt bahadır
    Araç Modeli:
    2013 kia rio 1.4 crdi fancy
    Okuyoeum okuyorummm bir türlü bulamıyorum bu ceed tork konvertor dizel ne kadr yakar samsunda acaba:) riom az yakıyor yaa şehir dışı 3.9 ş.içi 5.5 hadi 6 olsun fiiliyatta.üzülürmüyüzki otomatik ceed alsak?

K im İ sterki A yrılmak

7. Çınar

Çınar Sürücü

Alınan Beğeniler:
    97
    Gerçek Ad-Soyad:
    Eray CANBAY
    Araç Modeli:
    Kia Ceed

Valla hocam kullanımdan kullanıma değişir tabi ama ben almadan önce arastirmistim oto. Vites ile duz arasında bayağı fark var kanısına varmıştım. Uzun yolda üzmez kesinlikle ama şehir içi yogun trafik varsa bence üzer. Ayağının ayarı ile de alakalı tabi bu durum. Ama 2016 modellerde yakit tüketiminde bayağı iyileştirilme yapıldı diye duydum ama kendi gözümle görmedim tabi arastirmak lazim.

8. beyaz55

beyaz55 Ralli Pilotu

Alınan Beğeniler:
    431
    Gerçek Ad-Soyad:
    beyazıt bahadır
    Araç Modeli:
    anlaşılan dct ler ile de yakıttan kazandığımızı şanzumana harcayacağız gibi görünüyor.şu an belirsizlik mevcut ama illaki dct tam otamatiğin masrafsızlığını ve sorunsuzluuğunu sunamayacak kanaatindeyim.çok yoğun trafik yok aslında.zaten yakaladığım değerlerden belli ama insan korkarak araç sürmek istemiyor

9. eran_1907

eran_1907 Acemi Sürücü

Alınan Beğeniler:
    6
    Gerçek Ad-Soyad:
    erhan nar
    Araç Modeli:
    cee'd
    Samsunda yaşıyor 2013 model 1.6 dizel otomatik ceed e biniyorum ve hafta içi hergün fakülteye çıkıyorum kış döneminde 8 in altına düşmüyor detaylı bilgi istersen görüşebiliriz ama benm arabam dct değil 6 ileri olanlardan

Sent from my iPhone using Tapatalk

beyaz55 bunu beğendi.
  10. Emre Akçay

Emre Akçay Ralli Pilotu

Alınan Beğeniler:
    356
    Gerçek Ad-Soyad:
    Emre Akçay
    Araç Modeli:
    '13 Kia Pro_Cee'd GT
    Bu arada bende Pro_Ceed GT için bahsedeyim. Merak eden arkadaşlar olabilir.
    Araç 1.6 Turbo-GDI, manuel vites, 204 hp. 4500 km'de.
    Uzun yol 90 km ile sabitleyici ortalama tüketim: 6.1 lt
    Şehiriçi nazik kullanım ortalama tüketim: 10.1 lt

u_d_cicek bunu beğendi.
  11. beyaz55

beyaz55 Ralli Pilotu

Alınan Beğeniler:
    431
    Gerçek Ad-Soyad:
    beyazıt bahadır
    Araç Modeli:
    işte en çok beklediğim cevap senden geldi usta.8 gibi değerleri görmek bana çok fazla gelir anlaşılan bizim kia tam otomatik çok yakıyor arkadaş.güç bela 6 lı rakamlara inen makine benim hesapta maximumlar o seviyede :( ahh bu kadar yakmasa çok harika bi kombinasyon işte ama beni aşıyor yakıtı anlaşılan

12. eran_1907

eran_1907 Acemi Sürücü

Alınan Beğeniler:
    6
    Gerçek Ad-Soyad:
    erhan nar
    Araç Modeli:
    cee'd
    Dct alacaksan onunla benimki arasında büyük fark olur bide fakülte dezavantajım var benim... 3 gündür atakumdan yeni açılan ankara yolundan tekkeköyün o tarafa gidiyorum arada nadir bastığımda oluyor yakıt tüketimim 8.1 den 7.1 e düştü ve km yi sıfırlayalı 200 km olmuştu düz yol ile yokuş çok fark ediyor

13. beyaz55

beyaz55 Ralli Pilotu

Alınan Beğeniler:
    431
    Gerçek Ad-Soyad:
    beyazıt bahadır
    Araç Modeli:
    bende hergün atakum ve çarşamba arasında gidip geliom

14. eran_1907

eran_1907 Acemi Sürücü

Alınan Beğeniler:
    6
    Gerçek Ad-Soyad:
    erhan nar
    Araç Modeli:
    cee'd
    O zamn sizin bineceğiniz araba sert kullanmıyorsanız bence en fazla 6 litre yakar uzun yol gibi çünkü ve yol çok kalabalık olmuyor... Bide dct alırsanız çok daha az yakar düz yol neticede... Ayrıca suan benim aracımda kış lastiği var ve gittiğim yol dur kalklı fakülte yolu ve soğuk ondan dolayı 8 in altına inemiyorum

15. beyaz55

beyaz55 Ralli Pilotu

Alınan Beğeniler:
    431
    Gerçek Ad-Soyad:
    beyazıt bahadır
    Araç Modeli:
    dct daha mantıklı aslında ama güvenemiyorum dct ye daha çok yeni ileride ödeyeceğim tutarlar baskıyı erken bitirirsem filan yakıt farkını kapatır gibime geliyor.hayırlısııı

16. u_d_cicek

u_d_cicek Ralli Pilotu

Alınan Beğeniler:
    893
    Gerçek Ad-Soyad:
    Ufuk Doğan ÇİÇEK
    Araç Modeli:
    2011 Hyundai ix35 R Style Plus 4x4 (Dizel)
    Bana çok iyi değerler gibi geldi :)
    Benim arabayı 1 ay benzinde kullandım ve 15 litre göstermişti
    O beygirlere bence çok iyi yakıyor

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

17. Emre Akçay

Emre Akçay Ralli Pilotu

Alınan Beğeniler:
    356
    Gerçek Ad-Soyad:
    Emre Akçay
    Araç Modeli:
    '13 Kia Pro_Cee'd GT
    Sakin kullanımda az yakıyor. Sonuçta 1450 kg 204 hp bir araçtan bahsediyoruz.

u_d_cicek bunu beğendi.
  18. KartalBey

KartalBey Sürücü

Alınan Beğeniler:
    12
    Gerçek Ad-Soyad:
    Tunay
    Araç Modeli:
    sakin kullanım ve trfik musait olduğu sürece hız sabitleyicisini kullanırsanız yakıtın düştüğünü fark edeceksiniz. http://i.hizliresim.com/rMjD0N.jpg kazasıs belasız güzel sürüşler temenni ediyorum

19. turkeril

turkeril Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    92
    Gerçek Ad-Soyad:
    İlker TÜRKER
    Araç Modeli:
    Pg.308
    ATakum çarşamba arası otomatik ceed 6 litre falan yakar. Manuel ile 90'a sabitlerseniz 4-4.5 eko-modda gider gelirsiniz. Sahil yolunda trabzon civarında bi 34 km kadar 90'a sabitleyip deneme yapmıştım. Manuel o hızda 3.4-3.5 yakıyor. Ama crdi ş.içi dur kalkı pek sevmez. Manuel 7 litre, otm 8 litrenin altına zor inebilir. Samsun içinde kullandığımda (ilyasköy-çiftlik-atakum vs gezmeler) manuel 7.5 civar yakıyor. Otomatik o şartlarda 8.5 net görür.

DCT'yi de asal'da denedim, öncelikle 300nm farkı çok net belli. Araba daha zevkli olmuş. Yakıt da daha iyi diyorlar deneyenler. Ama test parkurunda (asaldan-ankara yoluna doğru) benim 2012 manuelden biraz fazla yaktığını söyleyebilirim ama motoru soğuktu dct'nin. DCT'de problem yaşayacağınızı sanmıyorum, yaşasanız bile 5 yıl garanti Kia'da yalan değil bizzat denedim. Aracım 2012 ve 3 yaşını geçmişken geçen yaz tıkırtı şikayetimden solayı asal'da komple direksiyon kutusunu değiştirdiler garantiden. Bu ocak ayında yine bakımda ufak bi parça garantiden değişti. Garanti devam yani, sadece akü ve ön takımı kapsamıyor 5 yıl dediler. Geri kalanda karşılıyor.

Kısaca dct varken dct alınır. Dct'li yeni araçlarda yol tutuşla ilgili iyileştirmeler, yalıtımda artış (alttan ses alma devam ediyor - yol sesi. Onu belirteyim), ve o "128 hissettirmiyor" denen motorda önemli revizyon var. Kalkıştaki hantallık ciddi anlamda gitmiş, serileşmiş araç. Tavsiye ederim.

Hız sabitleyici ile ilgili yoruma katılıyorum. fırsatı varsa kullanınca yakıtı düşürüyor. Hız sabitleyicinin yakıtı artırdığı araçlar da var ama ceedde düşürüyor.

20. By Cilo

By Cilo Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    150
    Gerçek Ad-Soyad:
    Yılmaz ÖZKAN
    Araç Modeli:
    2015
    Arkadaşlar yoğun trafik 90 km uzun yol diğeri tamamen şehir içi az yaksın diye dikkat etmeden normal kullanım.
    Değerleri görmeniz açısından reresimledim, 7 ileri dct ile gerçekten ekonomi sağlanabilmişmi değerlendirelim. :) Depoyu fullemiştim tabanca atanakadar, şimdi tekrar fulledim120.38 TL aldı. Ortalama hız 22kmh[​IMG]

Bu Sayfayı Paylaş