Kia Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Boyasız Göçük Düzeltme ve Mini Onarım

'Sohbet' forumunda Sarı_08 tarafından 13 Eylül 2014 tarihinde açılan konu

1. ism@il

ism@il SUPER MODERATOR

Alınan Beğeniler:
    4.794
    Gerçek Ad-Soyad:
    ism@il
    Araç Modeli:
    Sportage 2012 gsl plus
    Sacmalamislar...

2. mesut_src

mesut_src Ralli Pilotu

Alınan Beğeniler:
    372
    Gerçek Ad-Soyad:
    Mesut Sürücü
    Araç Modeli:
    Kia Rio 1.25 Fancy
    Aynen öyle abi

3. efdal

efdal Ralli Pilotu

Alınan Beğeniler:
    295
    Gerçek Ad-Soyad:
    İsmail MERMER
    Araç Modeli:
    2013 Kia Rio 1.4 hb Fancy (DİZEL)
    On numara olmuş valla aynen mini onarım rs servis beni öpmek istedi ama öptürmedim :)

4. mesut_src

mesut_src Ralli Pilotu

Alınan Beğeniler:
    372
    Gerçek Ad-Soyad:
    Mesut Sürücü
    Araç Modeli:
    Kia Rio 1.25 Fancy
    Auto kingi duyunca Rs e hiç bulaşmadım.

5. efdal

efdal Ralli Pilotu

Alınan Beğeniler:
    295
    Gerçek Ad-Soyad:
    İsmail MERMER
    Araç Modeli:
    Zaten policeye bakiyor anlaşmalı yıl ise onarım hakkı onda oluyor. Ben birşey bilmek istiyorum mini onarımda ne kadar hakkımız oluyor 300 tl mi bilginiz varmı

ism@il bunu beğendi.
  6. mesut_src

mesut_src Ralli Pilotu

Alınan Beğeniler:
    372
    Gerçek Ad-Soyad:
    Mesut Sürücü
    Araç Modeli:
    Kia Rio 1.25 Fancy
    Onu hiç bilmiyorum abi.

efdal bunu beğendi.
  7. ism@il

ism@il SUPER MODERATOR

Alınan Beğeniler:
    4.794
    Gerçek Ad-Soyad:
    ism@il
    Araç Modeli:
    Sportage 2012 gsl plus
    Parasal degil de uygulamalarla ilgili...
    Örneğin; plastik tampon onarimlari yilda 5 defa, cama gelen taş izi onarimi yilda 1 defa, kumaş sigara izi yilda 2 defa gibi. Örnekler tamamen kafadan atmadır. Bir de bazı kaskolarda yılda 1 ya da 2 defa olmak şartıyla maksimum 200 liralik yada 300 liralik onarimlarda kaskoyu bozmadan mini onarim olarak geciyor. Bu tamamen kaskonun içeriği ve anlaşmali yerlerle alakali.

efdal bunu beğendi.
  8. efdal

efdal Ralli Pilotu

Alınan Beğeniler:
    295
    Gerçek Ad-Soyad:
    İsmail MERMER
    Araç Modeli:
    Açıklama için teşekkür ederim.
    Bende olan sorunlar
    1 nokta sigara yanıgı
    20 cm göcük
    2 cm göçük
    1 cm göçük
    Ön arka tampon boya

Bu işlem için rs servis benden göçükler için para almıyor ama ön ve arka tampon için 300 tl istedi bende hop dedim çıktım. Sigara yanınığını unuttuğum için konuşamadım :)

9. ism@il

ism@il SUPER MODERATOR

Alınan Beğeniler:
    4.794
    Gerçek Ad-Soyad:
    ism@il
    Araç Modeli:
    Sportage 2012 gsl plus
    Simdi soyle diyelim...ben Anadolu Sigorta da kaskom varken Autokingte mini onarim seçeneğin coktu ve cok ta kullandim. Ama son iki sene avivadan kaskom var ama anlasmali mini onarimcisi otozenith. Onlarin mini onarimlari fazla degil. Bana gore Autokingte mini onarima giren plastik tampon onarimi otozenitte midi olarak giriyor. O da hasar kaydi olusturuyor. Sizin anlasmali Yerlerimiz neresi ve kasko icerigi nedir? Burada onemli olan nokta bu.

heh ve ReNe bunu beğendi.
  10. Sarı_08

Sarı_08 Sürücü

Alınan Beğeniler:
    57
    Gerçek Ad-Soyad:
    Ufuk şen
    Araç Modeli:
    Kia rio fancy 1,4 2013
    Arakdaşlar gördüğüm ve okuduğum kadarı ile bu ücretlendirmelerden yana şikayetçisiniz. Ben kesinlikle çalıştığım firmayı korumak veya savunmak anlamında değil sadece bilgim dahilinde olan bir işlemi elimden geldiğince size açıklamak isterim. Şimdi kasko policelerinizin siz sigortalısında saglamış oldugu bazı teminatlar vardır. Bu teminatların içerisinde mini onarım teminatı adı altında yapılan işlemlerdir. Adı üstünde mini onarım küçük hasarlar. Bununda bazı sigortalarda size 4+8 bazısında 4+10 bazısında tek panel (ülçü limitsiz) bazısındada 1000 tl limit. Şimdi 4+8 denilen olan 1.Grup işlem hakkı 4 adet (Boya mini yama, Boya hasarlı kaporta göçük düzeltme ve plastik tampon onarımı) 2. grup işlem hakları ise 8 veya 10 işlemde 5 cm çapını geçmeyen boya hasarı görmemiş göcükler (PDR) cama taş vurma sonucu manda gözü diye tabir edilen cam çatlakları 5cm ölcüsünde olucak. Ve kumaş döşeme tamiri (sigara yanıkları vs gibi) toplamda 4+8 oldugunu var sayarsak sigorta şirketi auto king ve benzeri kurumlara diyorki Ben sigortalıma bu hakkı tanıdım evet tanıdım fakat sınırlarım var diyo. Saç parçalarda 10 cm (ezik çizik sıyrık) plastik parçalarda ise 20 cm çapına kadar olan hasarlarda mini onarımdan yapılabilir diyor. Şimdi sizin hasarınız atıyorum hem boya hasarlı göcük düzeltme yapılıp hemde boyanıcaksa orası 1 düzletme hakkınızı alır 1 de boya hakkınızı alır totalde 2 işlem hakkınız gider. Hak birleştirmeyi sigorta şirketi kabul etmiyor kesinlikle. Yapılan işlemler onarım öncesi ve sonrası olmak kaydıyla belgelenip sigorta şirketleri ile paylaşılıyor. Heh sizin hasarızın atıyorum saç parçadalarda 20 cm bir eziginiz var bu şu şekilde oluyor 2 işlem hakkınız alınıyor alan düzeltilip macunlanıyor boyası ücretli oluyor. Buda alternatif ücretlendirme diye adlandırılan işlem. burda 10 cmsini yapıp geri kalanını bıraksın gibi bişey olması mümkün degil çünkü o kısma punta atarken geniş almak zorunda ve bunu diyelimki yaptı kurum sigortadan hiç bir şekilde hak talep edemiyor sigorta beni ölçü limitlerimin dışında kalıyo diyip yapılan işlemin ücretini şirkete ödemiyor. Sıfıra sıfır hasar ölçüsünü tutturan varmı derseniz neler neler var bir gün benimle çalışsanız mikronluk araç sürten var :D heh mesela şöle şeyler olabiliyor tölere edillebiliyor 2 işlem hakkı artı 220 Tl civarı ücret ile tampon komple boyana biliyor gibi gibi işlemlerde olabilir. Merak ettikleriniz varsa etiket olarak sorabilirsiniz detaylıca açıklamaya çalışırım elimden geldiğince arkadaşlar...

ReNe bunu beğendi.
  11. mesut_src

mesut_src Ralli Pilotu

Alınan Beğeniler:
    372
    Gerçek Ad-Soyad:
    Mesut Sürücü
    Araç Modeli:
    Kia Rio 1.25 Fancy
    Burda ki en büyük sıkıntı beniö aracımda olduğu gibi o kadar teçhizatın içinde bıyasız hallolacak bi işlemi sırf para kazanmak için Boyalı yapmak istemeleri. Hah desinler kardeşim bu boyasıZ hallolur ama biz yapamayız o zaman eyvallah ama illa buna boya Şart demeleri insanların canını sıkıyor.

12. efdal

efdal Ralli Pilotu

Alınan Beğeniler:
    295
    Gerçek Ad-Soyad:
    İsmail MERMER
    Araç Modeli:
  13. Sarı_08

Sarı_08 Sürücü

Alınan Beğeniler:
    57
    Gerçek Ad-Soyad:
    Ufuk şen
    Araç Modeli:
    Kia rio fancy 1,4 2013
    yani aracınızdaki hasar beni tespitimde de olsa çamurlukdaki o hasar boyasız olmaz. Çünkü tam damara denk geliyor ve o kısım düzeltilip boyanması gerek. Ama bunu elbetteki sanayidekilerde yapar kaporta boya işlemlerini türkiyede sadece king yapıyo diye bi kanun yok yapan ustanın o damarı ve düzeltmeyi tam layığı ile yapabilmesi gerek. En ufak kalıcak olan bir ezik uzakdan çok net bir şekilde belli olucaktır. Beraberinde çamurluğun arka kısmından sabunlu malezeme ile çektirerek yapacak ve saca vurarak düzelticektir bu esnada o ustanın vurma esnasında boyayı patlattığını düşünün birde... Sağlıklı bir düzletme değil. Tabikide sizin tercihiniz istediğiniz şekilde yaptırabilirsiniz herşeyden öncesi bütçedir her ne kadar sıfır arabalarada binsek bütçeyi düşünmemiz gerekir ben bunu her müşterime söylüyorum... Fakat buradaki kurallar böle bizde çalışan personeller olarak bu kurallara uymamız gerekiyor.

14. Sarı_08

Sarı_08 Sürücü

Alınan Beğeniler:
    57
    Gerçek Ad-Soyad:
    Ufuk şen
    Araç Modeli:
    Kia rio fancy 1,4 2013
    aracın hasarlı resimlerini paylaşırsanız elimden geldiğince yardımcı olabilirim size. Tabi kasko policesi ile birlikte

15. baller_23

baller_23 Ralli Pilotu

Alınan Beğeniler:
    326
    Gerçek Ad-Soyad:
    yılmaz can kaymak
    Araç Modeli:
    rio 2014 sporty
    @mesut_src kardesim gecmis olsun tertemiz halletmissin.o mini onarim isini benim de kafam bi turlu almiyor.neye uygulanir neye uygulanmaz bi ara baya bi dolandiydim auto king ve rs service arasinda
    Bir de su var bizim mini onarimlar cizik kapatmayi karsiliyor mu ? Benim arka kapida 20cm civarinda bi cizik var bir de sag ön kapıda tas izi gibi gocuk var.nazarlik olsun diye elletmiyorum ama mini onarima girerse police dolmadan gidip yaptiririm :)

Kia Rio hb dizel sporty

16. mesut_src

mesut_src Ralli Pilotu

Alınan Beğeniler:
    372
    Gerçek Ad-Soyad:
    Mesut Sürücü
    Araç Modeli:
    Kia Rio 1.25 Fancy
    Ya öyle Haklısınız tabi ben alttan kaldırsam boya çatlardı bence boyanın çatlamama nedeni ısı tabancasıyla ısıtıp ya yapmaları.

17. mesut_src

mesut_src Ralli Pilotu

Alınan Beğeniler:
    372
    Gerçek Ad-Soyad:
    Mesut Sürücü
    Araç Modeli:
    Kia Rio 1.25 Fancy
    Teşekkürler @baller_23 yakından detaylıca bakmadıktan sonra sıkıntı yok :)

baller_23 bunu beğendi.
  18. efdal

efdal Ralli Pilotu

Alınan Beğeniler:
    295
    Gerçek Ad-Soyad:
    İsmail MERMER
    Araç Modeli:
    En kısa süre içerisinde sizlere foto ve poliçe paylaşacağım teşekkürler.

19. efdal

efdal Ralli Pilotu

Alınan Beğeniler:
    295
    Gerçek Ad-Soyad:
    İsmail MERMER
    Araç Modeli:
    @Sarı_08

Merhaba fotolar ektedir. yardımınız için şimiden teşekkür ederim. poliçeyi internet ortamında yayınlamak istemiyorum. hangi bölümü istiyorsanız gönderebilirim.

20. Sarı_08

Sarı_08 Sürücü

Alınan Beğeniler:
    57
    Gerçek Ad-Soyad:
    Ufuk şen
    Araç Modeli:
    Kia rio fancy 1,4 2013
    @efdal Hasarlardan çamurluğun at kısımında bulunan paçalıkların ordaki ezik 2 işlem hakkınız ile boya ve düzeltme şeklinde yapılır mini onarıma girer gibi gözüküyor. Beraberinde kapı kolunun üstünde bulunan taş vurugu boyasız kaporta göçük düzeltme işlemi ile yapılır. Çamurluğun yanındaki kısımda boyasız göçük düzeltme ile olur. Yanlız resimler yanıltıçı olabilir. Hangi kasko policesi kullanıyosunuz adını yazmanız ve başlangıç bitiş tarihini belirtmeniz yeterli..

Bu Sayfayı Paylaş