Kia Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

aracın frenleri çok zayıf yardım lazım

'Cerato Forum - Club' forumunda murat_gokgoz tarafından 23 Haziran 2013 tarihinde açılan konu

1. silverhawk07

silverhawk07 Servis-Satış Yetkilisi Servis-Satış Yetkilisi

Alınan Beğeniler:
    1.106
    Gerçek Ad-Soyad:
    Mustafa
    Araç Modeli:
    RIO 1.5 CRDI 2009 COMF.
    Hakan bey açıklamış,
    en büyük neden ısı değişikliği +nem +kirlenme yani içinde bulunduğu metallerin genleşmesi , hareket etmesi ,nedeniyle oluşan tortulaşma.

hiç ;uzun süre beklemiş fazla kullanılmamış bir aracın motor yağını gördüzmü ? katranlaşır. mantık o şekilde o sebeble motor yağınızı kullanmasanız bile yılda bir kez değiştirmeniz tavsiye edilir.

2. heh

heh Yönetici Yönetici

Alınan Beğeniler:
    9.422
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
    :thumbup1:

3. Mahir

Mahir Moderator Moderator

Alınan Beğeniler:
    3.737
    Gerçek Ad-Soyad:
    mahir
    Araç Modeli:
    .
    Sizin dediğiniz gibi olsun fakat mantık bu değil

4. silverhawk07

silverhawk07 Servis-Satış Yetkilisi Servis-Satış Yetkilisi

Alınan Beğeniler:
    1.106
    Gerçek Ad-Soyad:
    Mustafa
    Araç Modeli:
    RIO 1.5 CRDI 2009 COMF.
    Aracın hidrolik sisteminde ( fren + debriyaj ) toplamda 10 dan fazla piston mevcut bunlar sizin hareketlerinize göre (debriyaj pedalı , fren pedalı , ani harekette abs.) devamlı kullanılıyor, motor sisteminin üzerinde olduğu için sürekli yüksek sıcaklık ve soğuma yaşıyor. bu tip etkiler zamanla yağın bozulmasına neden oluyor.
    bunu en çok yaşayan arkadaşlarımız debriyaj problemi nedeniyle cerato dizel sahibi( debriyaj merkezi ile beraber..) , fren problemi nedeniyle sorento ve picanto sahibi arkadaşlarımızdır

5. cer.fire

cer.fire Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    41
    Gerçek Ad-Soyad:
    ömer oktar
    Araç Modeli:
    kia ceed sw crdi (2005 kia cerato crdi)
    bende fren hidroliğini herhalde 15-20 bin km. önce değiştirdim ama yapı itibariyle ceratoların fren pedalları yumuşak ama ani durumlardada keskin duruşlar yapabiliyor.:)

6. heh

heh Yönetici Yönetici

Alınan Beğeniler:
    9.422
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
    :thumbup::thumbup::thumbup:

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

7. ser.duman

ser.duman F1 Pilotu

Alınan Beğeniler:
    867
    Gerçek Ad-Soyad:
    sercan duman
    Araç Modeli:
    2008 CERATO COMFORT 1,6 138 HP 320NM
    fren pedalları cok yumusak Ceratoların ama suspansıyonlarıda cok sert degıl..Debrıyaj merkezi banada sıkıntı yaratıyo bazen bazende yapmıyor

8. heh

heh Yönetici Yönetici

Alınan Beğeniler:
    9.422
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
    Aman kardeşim.Allah korusun.Sıkıntı artmasını beklemeden bence ilk fırsatta değiştir.Çok bir para değildi yanlış hatırlamıyorsam;)

9. engo

engo

Alınan Beğeniler:
    3
    Arkadaşlar Kia Markasına gönül vermiş bir Cerato kullanıcısı olarak üzülerek söylüyorum ki, Malesef bizim araçlarımızın fren sistemleri Çok da İyi Değil,
    4.5 metrelik koca arabaya Bir tek ABS gibi kanallı bir fren sistemi yetersiz geliyor. İnsan en azından bir EBD koyardı adamlar oradan bile tasarruf etmişler, panik frenlerde bütün gücünüzle Fren Pedalının dibine kadar bassanız bile, çoğu zaman sanki araç hiç duramayacakmış hissine kapılıyorsunuz.

Ben çok denedim,

Bügün gidin yetkili servisten (4 tane orjinal sıfır balata), (4 tane de orjinal sıfır disk) alın, yarın belki düzelir umuduyla taktırın,

Ertesi gün yaşıyacağınız hüsran yanınıza kar kalır, çünkü bakıyorsunuz, aracınızın duruşunda çok da fazla bir şey değişmemiş oluyor
    yani, yine aynı, yine aynı...

Araçlarımız için yapılmış mevcut fren sistemi, Cerato gibi güçlü bir aracı durdurmaya yetmiyor...

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 29 Temmuz 2013
  10. heh

heh Yönetici Yönetici

Alınan Beğeniler:
    9.422
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
    1,5 ceratolar da abs+ebd var.Ancak frenler çok güven vermiyor buna kesinlikle katılıyorum;):thumbup1:

11. engo

engo

Alınan Beğeniler:
    3
    Maalesef hem 1.5 Crdi, hem de 1.6 Crdi olmak üzere iki seride de EBD yok...
    Yetkili Servislere Sorabilirsiniz...

12. heh

heh Yönetici Yönetici

Alınan Beğeniler:
    9.422
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
  13. engo

engo

Alınan Beğeniler:
    3
    Bende 2006 model 1.5 Crdi'yi yaklaşık 5 sene kullandım, İnanırmısınız bilmiyorum ama bende sizin gibi var zannediyordum, ama maalesef yokmuş...

14. heh

heh Yönetici Yönetici

Alınan Beğeniler:
    9.422
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
  15. engo

engo

Alınan Beğeniler:
    3
    Hakan bey, sizi anlıyorum, belgelerle konuşmanız çok güzel, yurt dışında satılan araçlar bu donanımla gitmiş olabilir. fakat bizim türkiye pazarındaki araçlarda bu donanım yoktu... o zaman şöyle yapalım, benim de sizden bir ricam olsun, yarın sabah motor kaputunu bir acın, şöyle bir bakın bu EBD nerde diye??? Olabilirmi ???

16. heh

heh Yönetici Yönetici

Alınan Beğeniler:
    9.422
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
    Engin Bey bende size teşekkür ederim.Ancak EBD nin açılımı malumunuz Electronic Brake Force Distribution Yani elektronik fren gücü dağılımıdır.Bu ABS +Tcs ünit gibi bir şey değil ki kaputu açıp gösterebilelim.Adı üzerinde elektronik fren gücü dağılımı.ABS nin çalışma kontrolünü de sadece ABS+TCS ünit yapmıyor ki.Bunaların,sensörlerinin ve hatta ebd nin beraber çalışmasını ECU sağlıyor.Yani sürekli sinyal alıp verme ameliyesi içindeler.MEsela Advance donanımda TCS var,comfort ve basic te yok.Advance te TCS yi kaputu açıp gösterebilir miyiz?ABS ünit aynı zamanda TCS ünit olduğundan bir tek onu gösterebiliriz.Bizim araçlarda ESP yok mesela.Ama olan modellerin de kaputunu açtığınızda gösterilecek tek parça birbirine entegreli ABS+ESP ünit olacaktır.Ancak bu ünitleri yöneten yine de ECU ve yazılımıdır.

Dolayısı ile bizim araçlarda siz olmadığına,bense olduğuna inanıyorum.Ha olmuş ha olmamış.Bu saatten sonra bir şey fark etmeyecek.Ancak bir güvenlik sisteminin olduğunu yazıp daha sonra o sistemin olmamasının kanuni sorumlulukları olduğundan distribütör bu konuyu atlamamıştır diye düşünüyorum.

Ben bir kaç kez sert fren ve fren esnasında da manevra yapmak zorunda kaldım.Arabama olanlar aynen videoda anlatıldığı gibiydi;
    http://www.uzmantv.com/ebd-nedir

17. engo

engo

Alınan Beğeniler:
    3
    Evet bence de... Saat şu an 02:34 Sizinde Dediğiniz gibi ''ha olmuş, ha olmamış...'' Bu saatten sonra zaten bir şey fark etmeyecek.

Bununla Birlikte,

Cerato 2007-2009;
    http://www.cars-data.com/en/kia-cera...ex-specs/19078

Linkiniz de ki teknik veriler yurt dışı bazlı olup. Ülkemiz Pazarında satılmış olan hem cinslerinden teknik ve donanımsal farklılıklar içermektedir...

Örneğin Türkiye pazarında Satılmış olan 1.6 Crdi 115Hp'lik ceratonun torku 255Nm. iken sizin yurt dışı linkinizde ki satılan modelde 235Nm. olarak belirtilmiş diye, sizde bunu baz alıp bizim Ceratoların torku 235 Nm.'mi diyiceksiniz???

Demin dediğim size ''yurt dışında satılan farklı donanımla gitmiş olabilir'' dememin sebebi buydu...

Değerli Paylaşımlarınız İçin Tekrar Teşekkür Ederim...
    Malumunuz, Sonuçta Süper Moderatör olan Sizsiniz...

Saygılar-Sevgiler

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 29 Temmuz 2013
  18. heh

heh Yönetici Yönetici

Alınan Beğeniler:
    9.422
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
    Estağfurullah.;)Moderatör ya da süper moderatör olmamın inanın bir önemi yok benim için.Eski üye arkadaşlar bilirler,diğer yönetici arkadaşların da düşüncesi bu şekilde.İnşallah sizinle de uzun yıllar bu forumda bilgi paylaşımında bulunacak;birbirimizi daha iyi tanıyacağız.Yanlış bildiğim,ya da bilmediğim bir konu olduğunda moderatörlüğümü kullanarak kendimi hiç haklı çıkarmaya çalışmadım.Moderatörlüğümü en keskin kullanışım üyelerimize ve bana saygısızca ve dalga geçer tarzda davranışlar ve yazılar yazıldığı zamanlarda oldu.Bu forumda tek affedilmeyecek şey saygısızlıktır.
    Onun dışında da ben diğer yönetici arkadaşlarım da dahil olmak üzere kimsenin yetkilerini başka türde kullandıklarını şahit olmadım.

Bende paylaşımlarınız için teşekkür ediyorum.:)

19. drangelman

drangelman Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    68
    Gerçek Ad-Soyad:
    B.U.Y
    Araç Modeli:
    Toyota Avensis-2014
    aracın frenleri focus-golf-astra-corolla-megane lara göre biraz zayıf kalabilir.

ancak 2007-2009 arası ceratolarda bilinizki ebd ile desteklenmiş abs fren sistemi vardır.çünkü aracımı 2008 de alırken esp olmadığı için bu konuyu çok ayrıntılı incelemiştim ordan biliyorum.servisteki sayfıdeğer arkadaşlar bir çok zaman olduğu gibi yanlış bilgi vermişler.

kolay gelsin...

20. heh

heh Yönetici Yönetici

Alınan Beğeniler:
    9.422
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
    :thumbup:

Bu Sayfayı Paylaş