Kia Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Akaryakıt İstasyonları

'Sohbet' forumunda azeytin tarafından 23 Kasım 2013 tarihinde açılan konu

1. MURDOGAN

MURDOGAN Ralli Pilotu

Alınan Beğeniler:
    46
    Gerçek Ad-Soyad:
    murat erdoğan
    Araç Modeli:
    honda jazz
    şimdi en iyisi shell mi arkadaşlar.

2. karaduman205

karaduman205 Sürücü

Alınan Beğeniler:
    8
    Evet abi amiyane tabirle benzini shell den,aklı kelden al.

3. Besher

Besher Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    220
    Gerçek Ad-Soyad:
    Mehmet Beşir Dirlik
    Araç Modeli:
    Cerato koup
    Bulunduğumuz illerde tavsiye akaryakıt istasyonları..

Merhaba arkadaşlar Ben forumda yeniyim başlıklara baktım bulamadım o yüzden yazmak istedim. Mesela bizim ailede üç tane aracımız var Babamda 1.3 Doblo Multijet Abimde Megane 3 1.5 bendede cerato koup var.
    Ben akaryakıt konusunda takıntılı bir insanım sürekli yol yapıyorum dolaysıyla yakıt sirkülasyonum bizimkilerden biraz fazla. avrupa yakasında denemediğim akaryakıt istasyonu kalmadı neredeyse,
    Aracım Benzinli olduğu için yakıtın altından kalkamadım LEKEPE taktırdım :) O kadar fiyat farklılıklarına rağmen denemediğim istasyon kalmadı şuanda fatihte oturuyorum ama Mesela ben şişli STARPET'ten Gazımı alıyorum hem çekişinde hemde menzilde aşırı derecede fark oluyor ve sürekli yüzde 7 indirim yıkamada cabası :)
    bizimkilerede Mazotu sürekli oradan alırız bir sıkıntı göremedim. Bu konuyu açma nedenim bi kaç istasyondan aldığım yakıttan yaşadığım sorunlar gerek menzil gerek çekiş sıkıntısı vs. Marka istasyon belirtmiyorum karalama olmaması için. Bir aile olarak görüyorum bu forum sayfamızı en azından akaryakıt tavsiyelerimizi burada paylaşabiliriz diye düşündüm. iyi forumlar arkadaşlar :)

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 5 Aralık 2013
  4. ism@il

ism@il SUPER MODERATOR

Alınan Beğeniler:
    4.794
    Gerçek Ad-Soyad:
    ism@il
    Araç Modeli:
    Sportage 2012 gsl plus
  5. EXAdvance

EXAdvance Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    13
    Evimin 20 metre ötesinde Sheel var, aldığımızdan beri Shell in yakıtından başka yakıt görmedi, şehir dışınada çıkmış olsak mutlaka shell :)

6. MURDOGAN

MURDOGAN Ralli Pilotu

Alınan Beğeniler:
    46
    Gerçek Ad-Soyad:
    murat erdoğan
    Araç Modeli:
    honda jazz
    benim de bir yakınım hep starpetten alır ben daha bir kere bile almadım ama hiç bir sıkıntı yaşamadım diyor.

7. heh

heh Yönetici Yönetici

Alınan Beğeniler:
    9.422
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
    Ben dizel araç için bilinmiş markaları tavsiye ederim.Sonra egr- manifold temizliği,carbon clean vb işlemler gerekiyor;)

8. ism@il

ism@il SUPER MODERATOR

Alınan Beğeniler:
    4.794
    Gerçek Ad-Soyad:
    ism@il
    Araç Modeli:
    Sportage 2012 gsl plus
    benzin almada da bizlerde ön yargı var herhalde. büyük firmalar dışında bu güne kadar hiç başka yerden almadım.

9. heh

heh Yönetici Yönetici

Alınan Beğeniler:
    9.422
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
    Ben babamın aracına bir kez başka bir firmadan aldım;Allahtan az almışım.Su varmış benzinde.BP den iyi benzin alarak suyu seyrelttim.Bereket araç karbüratörlü de suyu da yaktı:D

Sonra bir daha başka istasyona uğramadım;)

10. kiario63

kiario63

Alınan Beğeniler:
    315
    Bir benzinli rio kullanıcısı olarak. Lukoil ve aytemiz istasyonlarını denedim. Sonuç shell bp opet lukoil ve aytemiz 5 lisinden ençok luoilin fazla km yaptırdığını ve cekiste hissedilir fark yarattığını gördüm. Moil den bir depoyla 342 km. Aytemizle 407 km lukoille 441 km yol katettim.

tapatalk

11. heh

heh Yönetici Yönetici

Alınan Beğeniler:
    9.422
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
    Lukoil de çekiş daha iyi miydi?Bir kaç kişiden daha lukoilin methini duydum.

12. ism@il

ism@il SUPER MODERATOR

Alınan Beğeniler:
    4.794
    Gerçek Ad-Soyad:
    ism@il
    Araç Modeli:
    Sportage 2012 gsl plus
    geçmiş olsun abi..
    Allahtan :)

13. heh

heh Yönetici Yönetici

Alınan Beğeniler:
    9.422
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
    Teşekkür ederim İsmail.Sağolasın.Ama bir şey olmadı.Araç hala biz de ve kullanılıyor.

14. ism@il

ism@il SUPER MODERATOR

Alınan Beğeniler:
    4.794
    Gerçek Ad-Soyad:
    ism@il
    Araç Modeli:
    Sportage 2012 gsl plus
    maşaallahhhh :)

15. heh

heh Yönetici Yönetici

Alınan Beğeniler:
    9.422
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
    Sağolasın.

16. kiario63

kiario63

Alınan Beğeniler:
    315
    Evet çekişte farkettiriyor. Aslında benim aldığım lukoil eskiden aytemizdi. Bende aytemiz sanip girdim. Sonra değişimi hissedince bi daha gireyim dedim baktım meğer lukoil olmuş :)

tapatalk

17. vksg

vksg Sürücü

Alınan Beğeniler:
    41
    Arkadaşlar merhaba,

Size yakıtlarla ilgili bilgimi sonra büyük bir firmanın eski genel müdürünün bilgilerini aktaracağım.Öncelikle kendi tecrübeme dayanrak bütün yakıtları deneyen biri olarak kesinlikle shell tartışılmaz.Ama istasyon faktörünü de unutmamak lazım.Buna aşağıda daha detaylı açıklayacağım.Shell yakıtı hem motoru temizlemede hemde çekiş de çok farkettiriyor.Opet de çok iyi bir yakıt Shell le aynı seviyede tek kötü yanı ise aynı miktarda alınan yakıt ile aynı km yapamama.Bunun nedeni ise opet daha performanslı yakıt olması.Bir ara bir çok bilinmeyen % 7 indirimli bazı günler daha çok indirim yapan bir firmanın yakıtını kullandım direk 200 km den sonra yakıt filtrsini değiştirmek zorunda kaldım.Yakıt filtresinin içi olduğu gibi su ile dolmuş.Araba nasıl yakmış inanın çok şaşrdım.PO da eskiye göre kendini çok geliştiren firma ama dedğiğim gibi Shell bir numara.Gelelım tanıdıgım eskı genel mudure,onun bilgileri de dediğim gibi hangi marka olursa olsun alınan istasyon çok önemli her ne kadar denetlemede olsa yapmak isteyen yine yapıyormuş.Shell in buna önlemi olarak yurtdışında ki bir çok ülkede tankerle transfer etmeyip,hangi istasyon kaç tonluk ne yakıt aldığının genel müdürlüğe bildiriyo parasını yatırıyor ve Shell o kadarlık yakıtı istasyona kendi çekmiş olduğu boru hattı üzerinden pompalıyor.Ama türkiye ve çoğu ülke halen taşıma sistemiyle yakıtları istasyonlara ulaştırıyo buda art niyeti çoğu zaman tetikliyor.Bütün yakıtlar (Total hariç ) tüpraşa gelerek ordan alınarak hangi istasyon alıyorsa ona taşıma ile yönlendiriliyo. total ise tüpraştan ayrı olarak dilovasında kendi limanında alıyor yakıtı.Yani tüm yakıtlar aynı fark ise firmanın kendi geliştirdiği katkı maddelri var onu yakıta ekleterek yakıtın özelliğini tamamen değiştiriyor.Şu an en son geliştirilen katkı maddesi shell de nitro.Birde aklınızda bulunsun şu önerileri dikkate alın,

* Yakıtı kesinlikle gece veya gün içerisinde almayıp,Sabah a karşı alın.Nedeni ise; gün içerisinde sirküle olan yakıt bütün pislikler yakıt pompasıyla birlikte aracın yakıt deposuna aktarılır.Birde istasyon eski ise ne kadar temzilense de yine de pislikler aracınıza girer.

* Yakıtı haftanın başında ve son günü mümkünse almayın.nedeni ise; genelde yakıt pazar günü ikmal edilir,ikmal edilirken tazyikli depo ya aktarıldığı için depo daki bütün pislikler harektlenir.Örneğin dibinde kum olan bir suyun içerisne tazyikli bir hortumla su tutulursa su hareketlenip dipteki kumlar suyun her kısmında dolaşmaya başlar.

* Genellikle transit istasyonları kullanmayın,nedeni ise ; Hem çok fazla ikmal olup çabuk tükenen bir istasyonsa hem devamlı olarak diğer istasyonlara göre pislik daha fazla olacak temizlikte diğer istasyonlara göre daha seyrek.

Yani kesinlikle bildiğiniz istasyondan şaşmayıp genelde uygulanan yukardaki uygulamaları da dikkete alın.

18. ism@il

ism@il SUPER MODERATOR

Alınan Beğeniler:
    4.794
    Gerçek Ad-Soyad:
    ism@il
    Araç Modeli:
    Sportage 2012 gsl plus
    Güzel bilgiler.

19. heh

heh Yönetici Yönetici

Alınan Beğeniler:
    9.422
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
    Paylaşım için teşekkür ederim.

20. 34TF1775

34TF1775 Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    4
    Gerçek Ad-Soyad:
    Mertcan ÇABUK
    Araç Modeli:
    KİA CERATO 1.6 CRDİ 2007
    Merhabalar , uzun zamandır duymakta oldugum bir konuyu sizinle paylaşmak istedim .
    Tabiki sizde duymuşsunuzdur veya kullanan arkadaşlarımızda vardır illaki :) Ben shell den alırım genellikle yakıtımı ara sıra opet oda cok nadir ama shelde GTL diesel çok ama çok met ediliyor her yerde, Mazot pompasını temizliyormuş arabanın sesi azalıyor , hızı etkiliyormuş ve tabikiide birazdaha pahalı ve birazdaha cok yaktırıyormuş ama motor için faydalıymış , doğrumudur sizin düşünceleriniz duyumlarınız , kullandıysanız tecrübeniz nasıldır acaba ? :)

Bu Sayfayı Paylaş