Kia Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

2015 Rio lastik seçimi

'Rio Forum - Club' forumunda mrtk80 tarafından 11 Kasım 2015 tarihinde açılan konu

1. okemik

okemik Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    158
    Gerçek Ad-Soyad:
    Ömer F. Kemik
    Araç Modeli:
    Peugeot 308 1.6 eHDI (T9)
    Rio ile yollarımızı ayırmadan önce 205 55 16 Goodyear efficientgrip performance kullanmıştım. konforlu bir lastikti.

beyaz55 bunu beğendi.
  2. simonmc

simonmc Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    162
    Gerçek Ad-Soyad:
    özkan kalyoncu
    Araç Modeli:
    Rio 2014 Hb - 1.4 crdi
    Ben de 205 55 16 kullanıyorum. Yakıt teorik olarak yükseliyordur tabiki ama öyle abartılacak boyutlarda değil. max. 0.3 litre artmıştır bende hissetmedim bile.

Arkadaşların da belirttiği gibi kaliteli bir lastiğe geçiş yapınca zaten o tüketim de tolere edilmiş oluyor.

Hankook'tan Goodyear effection grip'e geçtim ben 195'e göre çok fiyat farkı vardı bu yüzden 205 aldım çok fazla da yol yapmadığım için sıkıntı olmadı.

205 taban arabayı da başka gösteriyor :)

ReNe ve beyaz55 bunu beğendi.
  3. beyaz55

beyaz55 Ralli Pilotu

Alınan Beğeniler:
    431
    Gerçek Ad-Soyad:
    beyazıt bahadır
    Araç Modeli:
    2013 kia rio 1.4 crdi fancy
    olur yaaa 205 neden olmasın iyi bi lastikse...ben takmadım sadece bu kişisel görüşüm orjinal ebatları kullanmaktan yanayım..ama bidaha alırsam 205 cross taktırmayı isterim.o farklar hissedilmicek boyutta ona da inanıyorum:) kişisel görüşüm orjinal olmaktan yana ama yinede 205 i kabul ediyorum :)

simonmc bunu beğendi.
  4. Damalis

Damalis Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Gerçek Ad-Soyad:
    SALİH KURU
    Araç Modeli:
    KİA RİO
    Selamlar,
    hafta sonu lastik aldım. Dediğnizi lastikce dedi bişi olmaz sadece yakıt artar araba yukselır biraz yavaş kalkar dedi ben 205 vaz gectim.
    yavaşlık sevmediğim bir şey :)
    kumhoların turkıye girişini yasaklamak lazımmış kardesim bu kadar mı kotu lastık olur hankoook k 425 Taktırdım 6 taksıt 4 tane 900 TL geldi
    195 55 16 H yağ gibi kayıyor mübarek .
    dogru karar verdim

beyaz55 bunu beğendi.
  5. beyaz55

beyaz55 Ralli Pilotu

Alınan Beğeniler:
    431
    Gerçek Ad-Soyad:
    beyazıt bahadır
    Araç Modeli:
    2013 kia rio 1.4 crdi fancy
    şişşşştttt 205 ci kardeşlerim duymasın görmesin üstünü ört ama sevindim ben 195 taktığına :) hayır böle giderse beim gibi 195 kullanan kalmicak:) güle güle kullan kardeşim 205 de olurdu 195 zaten oluyorr bu bir iç savaşş kalbin mantığın ve kağıt üzeri rakamlar birbirine giriyor artık hangisi kazanırsa :) hayydii hayırlı olsuuunnn

6. kaanket

kaanket Acemi Sürücü

Alınan Beğeniler:
    2
    Gerçek Ad-Soyad:
    Kazım K
    Araç Modeli:
    yok
    merhabalar

195 55 16 yerine 205 55 16 takınca jant değişimine gerek yok sanırım doğrumu ?

su an kolay otoda

Goodyear EfficientGrip Performance 205/55R16 91V

159 tl fiyat cok iyi geldi sorun yaşarmıyım öncelik konfor:)

iyi bayramlar ...

7. ReNe

ReNe Super Moderator Super Moderator

Alınan Beğeniler:
    2.112
    Gerçek Ad-Soyad:
    Murat Çaşkurlu
    Araç Modeli:
    BMW 116 D 1.5l 8 ileri Zf
    Evet Jant değiştirmenize gerek kalmayacak , sorun yaşamayacaksınız artı seçtiğiniz lastik başarılı bir model . İyi bayramlar herkese ;)

8. Evren81

Evren81 Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    281
    Gerçek Ad-Soyad:
    Evren
    Araç Modeli:
    Renault Clio 1.5 dCi ICON 2016
    Hepsiburada'da 155TL. Forumda ben dahil bir çok kişi bu lastiği kullanmakta. Kumho'dan sonra başka araca biniyormuş gibi gelecek. Gayet yumuşak sessiz ve yakıt tüketimine olumlu etkisi ile kaliteli bir lastik. Islak zemin performansında "A", yakıt tasarrufunda "B" etiket değeri olduğunu da hatırlatayım.

simonmc ve KAPSHY bunu beğendi.
  9. kaanket

kaanket Acemi Sürücü

Alınan Beğeniler:
    2
    Gerçek Ad-Soyad:
    Kazım K
    Araç Modeli:
    yok
    tsk ederım hepsiburada tukenmiş temin edemıyorlar bayram sonrası taktırıcam bende , forumu okumasaydım ön takımlarda sorun var zannediyordum:)
    iyi bayramlar

10. Evren81

Evren81 Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    281
    Gerçek Ad-Soyad:
    Evren
    Araç Modeli:
  11. kaanket

kaanket Acemi Sürücü

Alınan Beğeniler:
    2
    Gerçek Ad-Soyad:
    Kazım K
    Araç Modeli:
    yok
    Selam evet haklisin buldum ama yorumlar entresan geldi kuru havada yol tutusu hakkinda olumsuz yorumlar var acaba uretim yeri ile alakali olabilirmi turkiye oldugu soyleniyor bir kac yorumda

Sent from my iPhone using Tapatalk

12. Evren81

Evren81 Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    281
    Gerçek Ad-Soyad:
    Evren
    Araç Modeli:
    Yorumlar ilginç geldi bana da. Özellikle yeni lastiklerin 3 kanallı olduğu yazıyor resimdeki gibi. Bizdeki lastikler ise 4 kanallı. Şimdi ben de tereddüte düştüm. Lastik etiket değeri de değişmiş bununla birlikte. Yakıt tasarrufu B'den C'ye düşmüş yazılanlara göre.
    Benim araç tamirde, 2 lastik sipariş vercektim şimdi tereddütte kaldım. Görerek almak daha mantıklı sanki. Hepsiburada'nın sorunsuz iadesi var ama yine de zaman alıyor.

13. kaanket

kaanket Acemi Sürücü

Alınan Beğeniler:
    2
    Gerçek Ad-Soyad:
    Kazım K
    Araç Modeli:
    yok
    set alacagım için biraz daha arastırdım

NOKIAN 205/55 R16 91H Line Lastik (Üretim Yılı: 2016)

hepsiburada da 169 tl ücretsiz montaj, kullanan varmı acaba H olmasıda iyi daha yumusak bir lastik

14. Evren81

Evren81 Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    281
    Gerçek Ad-Soyad:
    Evren
    Araç Modeli:
    Dikkatimi çekti o lastik ama başka bir sitede gördüğüm yorumlara göre 1 yıl içinde desenlerinde parçalanmalar olmuş. Ben 2 lastik alacağım. Yine Goodyear EfficientGrip Performans alırım. Eski desenden olması için 91W modelinden alırım 175TL'den. Eşdeğer sayılabilecek lastikler arasında Continental ContiPremiumContact 5 var veya Michelin EnergySaver var ama fiyatları biraz yüksek. Yine alternatif olarak Pirelli P7 Cinturato modeli var.

15. malicinar

malicinar Sürücü

Alınan Beğeniler:
    11
    Gerçek Ad-Soyad:
    M. Ali Ç.
    Araç Modeli:
    Rio natty
    Merhaba arkadaşlar. 2013 rio aldım.Lastik konusunda da cahilim. Lastiğin markası HANKOOK KINERGY ECO 185/65R15 88H .. rakamların ne anlama geldiğini yeni öğrendim. Buradan anladığım kadarıyla lastikleri değiştirirsem daha iyi performans alırım. Ancak yeni alacağım lastik illa 185/65R15 88H ölçülerinde mi olmalı. sondaki 15 jant genişliği onu biliyorum değişmese de olur ama taban genişliği ve 65 yazan ölçüleri farklı olan bir lastik sipariş verebilir miyim başka bir aksamı değişmeden? Eğer olabiliryorsa geniş tabanlı lastiğin artısı eksileri neler ve ciddi anlamda farkı hissetmek istiyorsam eğer hangi lastiği önerirsiniz? Dört mevsim düşünüyorum.

Edit: Ayrıca illa dört lastiği değişmem mi gerekir. Sadece önceleri değişsem ciddi farkeder mi?

16. ReNe

Alınan Beğeniler:
    2.112
    Gerçek Ad-Soyad:
    Murat Çaşkurlu
    Araç Modeli:
    http://www.sekizsilindir.com/2012/01/lastik-olcusu-secimi-ve-hesaplanmas.html

http://www.sekizsilindir.com/2012/01/otomobil-lastikleri-uzerindeki-ifadeler.html

Merhabalar , bu iki linkteki bilgileri okumanızı tavsiye ediyorum öncelikle . Aracınızda konfora önem veriyorsanız ve yakıt ekonomisine orjinal ebattan vazgeçmeyin ama gerçekten kaliteli hamura sahip bir set lastik takın . Önler farklı arkalar farklı takmayın lastiklerde desenler farklı olmamalı . Ön lastikleriniz yolu iyi tutarken arka lastikleriniz daha erken kayma eğilimi gösterecektir ..

17. malicinar

malicinar Sürücü

Alınan Beğeniler:
    11
    Gerçek Ad-Soyad:
    M. Ali Ç.
    Araç Modeli:
    Rio natty

Teşekkürler ebat değiştirmeye gerek yok. Peki lastik markası olarak tavsiyeleriniz var m? üzerindeki orijinal lastiklerin (HANKOOK KINERGY ECO 185/65R15 88H) durumu iyi aşınma vs. yok ama daha kaliteli lastikler ile konfor artacaktır malum kasislerde çukurlarda çok sarsıntı oluyor. Ne önerirsiniz? Dört mevsim düşünüyorum.

18. malicinar

malicinar Sürücü

Alınan Beğeniler:
    11
    Gerçek Ad-Soyad:
    M. Ali Ç.
    Araç Modeli:
    Rio natty

Hocam merhaba. Ben de 2013 rioyu 2 hafta önce aldım üzerinde hankooklar var dı (185/65R15 88H)ve de iyi durumdalar. kumho'yu herkes kötülemiş. Ben de "hankook da kumho gibidir, daha bilindik bir marka alırsam daha rahat ederim" diye düşünüyordum. Siz hankook'a geçmişsiniz. Memnun musunuz, hankook'ları değiştirmeye değer mi, Aşınma vs. olsaydı hemen değişirdim ama iyi durumdalar aslında...

19. ReNe

Alınan Beğeniler:
    2.112
    Gerçek Ad-Soyad:
    Murat Çaşkurlu
    Araç Modeli:
    Şahsi fikrim lastikler sert hissettiriyorsa fabrika verisinden 1-2 psi düşük tutabilirsiniz daha fazla indirmeyin ama . Bu lastikleri biraz daha eritin derim akabinde Şahsi fikrim Continental premium contact , Goodyear efficient grip tercih ederdim ki bu lastikler yaz lastiği diye geçer ama yurdumuzda kara kış hariç yeteneklidir. İlla karda da beni üzmesin derseniz piyasada 3 adet mantıklı ürün var . Michelin crossclimate -Nokian weatherproof -Goodeyear vector 4 gibi ürünler tercih etmelisiniz yani lastik üzerinde kar amblemi olacak ..

malicinar bunu beğendi.
  20. spawn025

spawn025 Sürücü

Alınan Beğeniler:
    64
    Gerçek Ad-Soyad:
    Ömer AYDIN
    Araç Modeli:
    Kia Rio 1.4 CRDİ Concept
    Kardesim bende gecen sene aralikta kumholara verdim atesi nokian aldim 4 mevsim 205 55 16 ebatlari 980 tl ye aldim cok yumusak konfor %40 artiyor en az kesinlikle tavsiye ederim kislari sert gecmeyen yerlerde bire bir sok tak derdin yok asiniyormus bir sene olacak alali hala ilk aldigim gunku gibi yepyeni duruyor. Ayda 600-700 km yapiyorum rahat. Kis gelince sok tak aman jant cizildi aman sensore dikkat lastik tasi yer ayarla derdim yok. Yas kis icim rahat yakitada etkisi yok denecek kadar az. Alan pisman olmaz. Nokian whaterprof tavsiye ederim arkadaslar.

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ReNe bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş