Kia Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

2013 Seat Leon

'Diğer Markalar' forumunda Aknxxx tarafından 21 Temmuz 2012 tarihinde açılan konu

1. ism@il

ism@il SUPER MODERATOR

Alınan Beğeniler:
    4.794
    Gerçek Ad-Soyad:
    ism@il
    Araç Modeli:
    Sportage 2012 gsl plus
    Yok abi vw beni kaybetti zaten..yaşasın kia :)
    Sagol abi...

GT-B5510 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

2. 2berk

2berk Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    1
    Malum bu ara arabayı satınca biraz bayi gezmeye başladım. Bugün kısa bir vakit boşluğunda Doğuş Otoya uğradım VW ve Seat araçlara baktım. Jetta 1.2 TSİ merak ettiğim bir araçtı test ettik hızlıca. Jettaya verilen parayı bence haketmemiş. Sert direksiyon, çok konforlu olmayan süspansiyon ve sakin bir test sonrası 1.2 lt motora rağmen 7.8 lt ortalama tüketim.. Gelelim Seat' a..Birincisi Toledonun iç plastikleri o kadar kötü ki.. Yazık gerçekten. Nerde eski Toledo.. Leon normalde Toledonun HB kasası olarak doğmuş bir araçken son durum itibariyle Leon Golf sınıfına atlamış Toledo ise Polo Klasik sınıfına gerilemiş.. Çok yadırgadım.

Konu başlığı Leon ondan bahsedeyim. Test aracı yoktu henüz kullanma şansım olmadı. En alt paket reference 1000 Tl verilip fonksiyonel direksiyonlu olabiliyor. Ama fiyat olarak en mantıklı seçenek style paket. Tamamıyla Led olan farlar çok güzel duruyor. İç malzeme kalitesi abartmıyorum aynı sınıftaki araçlar arasında ilk 3'e oynar. 1.4 TSI 140 beygir olmuş ama katalog verilerine bakılırsa yakıt düşmüş bunda Start stop özelliğinin yardımı olabilir ama denemeden birşey demek doğru değil.

Benim favorim ise Leon FR oldu. 2900 TL fark verip komple Led ön farlar ( arka farlar zaten standart Led) ve Cam tavan alınırsa 52500 gibi bir rakama veriyorlar. Her ne kadar Eski Leon kullanıcıları beğenmiyorlarsa da bu kasa bence satar. Genel kasa uyumu oldukça iyi. Fiyat ise çoğu araçtan ucuz. Donanıma göre. Kia Ceed ile kıyaslarsam; Leonda malzeme kalitesi bir tık yukarıda gibi geldi. Plastikler daha yumuşak yapılı. FR nin koltukları çok güzel. Ama diğer modeller Ceed in gerisinde kalır. Bagaj benzer yapıda ama gözle net bişey söylemek yanlış olur. CAm tavanlı bir TDI 54000 gibi bir rakamla güncel Ceed Concept Plus ile yakın fiyatlarda. Dokunmatik ekran Ceedden daha iyi ama genel itibari ile Ceed iç dizayn konusunda bana göre daha başarılı. Yaklaşık 200kg daha hafif bir kasaya sahip . TSI motorlar 6 ileri iken Dizelde Şanzıman 5 ileri.. Burda masraftan kaçınmış seat..Fabrika verisi olan tüketim dizel için 3.8lt/100 km olarak verilmiş.İmkansız gibi geldi bana ama Ceedden az yakıyor eğer doğruysa.. 105 beygir olmasına rağmen kağıt üzerinde hızlanma ve son sürat verileri ise birbirine yakın. Hatta bir iki milisaniye hızlı 0-100 de.

Asıl enteresan gelen şey ise 1.4 TSI motorlar için ortalama 5.2 lt bir tüketim öngörülmüş. İsmail Bey bu konuda eski bir Leon kullanıcısı olarak daha net bilgi verebilir. DSG Mayısda gelecekmiş. Artı 4000 gibi oynar diye düşünüyorum fiyat.

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 13 Mart 2013
  3. Lynx

Lynx Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    11
    Gerçek Ad-Soyad:
    Buğrahan Özyapı
    Araç Modeli:
    2012 Sportage 1.6 GSL+
    leon bana kalırsa ceed'in yanından bile geçemez.bi 55binim olsa acımam ceed alırım

Bu Sayfayı Paylaş