Kia Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Şikayet Giderildi 2012 Sportage 13.000km'de motoru yatak sardı - Araç yenisi ile değiştirildi.

'Kia'dan Şikayetler / Talepler / Teşekkürler' forumunda EMRE_61 tarafından 23 Ocak 2013 tarihinde açılan konu

1. Rio35

Rio35 Moderator Moderator

Alınan Beğeniler:
    220
    Gerçek Ad-Soyad:
    İbrahim K.
    Araç Modeli:
    Rio Sedan 2012
    yağını 13 bine kadar hiç değiştirmişmiydiniz ?

2. Alicanım

Alicanım

Alınan Beğeniler:
    14
    Tekrar geçmiş olsun.İnşallah bir daha başınız böyle bir olay gelmez.

3. EMRE_61

EMRE_61 Sürücü

Alınan Beğeniler:
    1
    sportage 2.0 dsl 15 binde bir bakıma giriyor.yağıda vardı zaten.

4. roadman_back

roadman_back Acemi Sürücü

Alınan Beğeniler:
    2
    Geçmiş olsun.

5. maminci

maminci Ralli Pilotu

Alınan Beğeniler:
    10
    Gerçek Ad-Soyad:
    Mehmet Aminci
    Araç Modeli:
    Toyota corolla
    Belli ki üretim hatası, size denk gelmiş.

Ben de ds4 te bir iki sorun yaşadım motor kaynaklı, garantiden çözdüler sorunu, diğer kullanıcıları bir yokladım yaşayan eden hatta duyan bile yok, şans işte:mad:

6. kanikarali

kanikarali Ralli Pilotu

Alınan Beğeniler:
    150
    Gerçek Ad-Soyad:
    Ali Kanıkara
    Araç Modeli:
    2006 Cerato 1.5 CRDİ
    Evet Emre Bey; en alttaki fotoğrafa göre sorun, galiba yağ pompasında. O aparat karterdeki yağı yağ pompası vasıtası ile alıp yağ kanallarına gönderiyor. Aynı zamanda yağı da süzme işlemine de tabi tutuyor.
    Motorun değiştirilmesi de daha doğru. En başta sizin kuşkularınız bertaraf edilecek. Diğer yandan Piston kol yataklarının, yağ pompasının değişmesi ve yeniden alışma süreci geçirmesi zaman da alır. Belki de segman, sübap, gömlek, üst kapak contası belki de üst kapak gibi sorunlar da çıkacaktı. Bu işlerin fabrikada yapılması daha mantıklı.
    Bence motor değiştirildikten sonra sorun halledilmiş demektir. Gönül rahatlığı ile aracınıza binebilirsiniz.
    Kolay gelsin.

7. heh

heh Yönetici Yönetici

Alınan Beğeniler:
    9.422
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
    Büyük geçmiş olsun.Kol yatağı resmen kazınmış.Çok nadir de olsa böyle olaylar yeni motorlarda olabiliyor.Kazınan metal parçacıkları görülebiliyor.

Komple motor değişimi en iyisi.Doğru karar vermişsiniz.Merak etmeyin.Servis komple motoru rektefe etseydi risk alınmış olacaktı.Mutlaka o işi yapacak ustalarımız işini biliyordur ama motor toplarken en ufak bir pislik ve ya metal parçası benzer arızalara yol açabilir.Bu işlem çok daha kolay ve hatasız yapılabilir.

Karter içi yağ emiş süzgecinde ki metal parçaları görünenler.Bir de görünmeyen çok daha küçük ve toz şeklinde olan metal parçacıkları var.Onlar emin olun yağ galerilerinden yukarılara kadar taşınmıştır.Taaa egzost ve emme valfleri ve hatta turbo yataklarına kadar.Motoru komple değiştirmek en iyisi.Tekrar geçmiş olsun.

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 25 Ocak 2013
  8. maminci

maminci Ralli Pilotu

Alınan Beğeniler:
    10
    Gerçek Ad-Soyad:
    Mehmet Aminci
    Araç Modeli:
    Toyota corolla
    Eğer eski motorunuz 136 bg se yenisi 184 bg olacak, garanti kapsamında modifiye gibi birşey, tabi eskisi de 184 se ayrı:)

9. heh

heh Yönetici Yönetici

Alınan Beğeniler:
    9.422
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
    Sanırım 184 bg

10. Rio35

Rio35 Moderator Moderator

Alınan Beğeniler:
    220
    Gerçek Ad-Soyad:
    İbrahim K.
    Araç Modeli:
    Rio Sedan 2012
    Beni ilk yağ bakımına 7500 de çağırdılar oda ilk yağ diye ardından 15bın km de bir defa yağ değişimi olcak demişlerdi. İzmir Mercanlar Servisi !!

11. heh

heh Yönetici Yönetici

Alınan Beğeniler:
    9.422
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
    Aslında bazı servislerin aracın ilk alındığı günden sonra normal bakım zamanı gelmeden araçları kontrole çağırdıklarında birçok şeyin yanında yağ ve yağ filtresind metal parçacık olup olmadığına ve ya miktarına bakarlar.Aslında bence güzel bir uygulama.Ancak bu araçtaki problem bence sadece materyal problemi.

12. EMRE_61

EMRE_61 Sürücü

Alınan Beğeniler:
    1
    Servis müdürü tekrar aradı.Motorda bazı parçalarıda değiştirebiliriz dedi.İstersenizde motoru komple değişelim diyor.Bizde motorun tekrar toplanmasını riskli buluyoruz.Sonuçta fabrikandan çıkmış motor gibi olmaz.İlk defa böyle bir olay gelmiş sportagelerde oda bize denk geldi :) kısmet Allah kazadan beladan korusun bunlar çözülür.Büyük ihtimal motoru komple değiştirecez.Hala yurt dışı ile mail le konuşuluyor.

13. silverhawk07

silverhawk07 Servis-Satış Yetkilisi Servis-Satış Yetkilisi

Alınan Beğeniler:
    1.106
    Gerçek Ad-Soyad:
    Mustafa
    Araç Modeli:
    RIO 1.5 CRDI 2009 COMF.
    aklınızda soru işareti kalmasın. sonuçta sıfır motor, garanti departmanı yeni motoru numarası değişikliğini ruhsatınıza işlettirir. farklı modellerde motor değiştirdiğimiz oldu. sorunla karşılaşmadık, hatta yarım motor alan müşterilemizde var sıkıntı yok, hem motor kmniz 13.000 km düşmüş oldu, hemde 15.000 km bakım masrafınız azaldı :thumbup1:

14. ism@il

ism@il SUPER MODERATOR

Alınan Beğeniler:
    4.794
    Gerçek Ad-Soyad:
    ism@il
    Araç Modeli:
    Sportage 2012 gsl plus
    Motor komple degişecegi için kafanıza takmayın ama servisten bunun nedeni ile ilgili bir yazı muhakkak alın. Satarken alacak kişiyle problem yaşamazsınız. Hatta servis yapabilirse böyle bir kayıt oluşturmasın derim. Yanlıs anlamaları ortadan kaldırmak lazım. Siz iyi bir insan olabilirsiniz ama karşı taraf art niyetli olabilir.

GT-B5510 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

15. heh

heh Yönetici Yönetici

Alınan Beğeniler:
    9.422
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
    Biz millet olarak belge görmeden inanmayız.Hatta bazılarımız belgeye bile kuşku ile bakar.Ama İsmail Bey in tavsiyesine katılıyorum.Ek olarak siz bu onarımı serviste yaptırdığınız için sattığınızda aracı alacak kişi servis kayıtlarından ve araştıracağı herhangi bir yerden,resmi internet siteleri dahil,aracın -Allah Korusun-kaza sonucu değilde arıza sonucu motorunun değiştiğini anlarlar.:)

16. ism@il

ism@il SUPER MODERATOR

Alınan Beğeniler:
    4.794
    Gerçek Ad-Soyad:
    ism@il
    Araç Modeli:
    Sportage 2012 gsl plus
    Aynen size katılıyorum hakan bey. Ne yazıkki ömrümüz insanlara dert anlatmakla geçiyor. Ben bir önceki aracıma ufak mini bir onarım yaptırdım autokingte. Taş gelmiş çok ufak bir yeri boyattım. Ama inanın çok küçük bir yer önemli de değil aslında. Fotoları bile vardı.Ama satarken insanlara anlatamıyonuz, iletişime çok açık millet değiliz, diyorum ya art niyetli insan çok. O yüzden arkadaşında ileride problem yaşamasını istemem.umarım herşey istediği gibi gider.

17. heh

heh Yönetici Yönetici

Alınan Beğeniler:
    9.422
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
    Ben aracıma ait tüm belgeleri,hatta servis kayıtları da dahil olmak üzere bir dosya da topluyorum.Satarken hepsini yeni sahibine teslim edeceğim.;)

18. ism@il

ism@il SUPER MODERATOR

Alınan Beğeniler:
    4.794
    Gerçek Ad-Soyad:
    ism@il
    Araç Modeli:
    Sportage 2012 gsl plus
    mantıklı...
    sistem bizi bunu yapmaya mecbur bırakıyor. sistem derken aslında insanları anlatmak istedim. işim gereği hergün evrak görmekten yazmaktan sıkıldım. birde arabamızın, evimizin evraklarını tutuyoruz. yeter artık:36vs3:

19. heh

heh Yönetici Yönetici

Alınan Beğeniler:
    9.422
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
    Doğru vallahi:DEvimde her şey için ayrı bir klasör var.Eski faturalar-10 yıllık-,evin tapusu,kirada otururken yaptığım kira kontratları.Ev ile ilgili sigorta ve vergi kayıtları,garanti belgeleri,kullanma klavuzları vs.vs.

:D:D:D:p

20. 2berk

2berk Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    1
    Aynı durumdayım..:eek:hops5:

Bu Sayfayı Paylaş