10 Kasım LPG KABLO

2011 KIA SPORTAGE OTOMATİK CAM KAPAMA

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda hakan tuncel tarafından 13 Nisan 2011 tarihinde açılan konu

  1. drdilmen

    drdilmen Sürücü

    Katılım:
    20 Eylül 2012
    Mesaj:
    115
    Alınan Beğeniler:
    31
    Şehir:
    Çankırı
    Gerçek Ad-Soyad:
    Cem Dilmen
    Araç Modeli:
    Proceed GT
    MErhaba. Ben 350 civarı bir fiyata Ankara OPAL de taktırmıştım. cam, yan aynalar ve sunroof kapatma modülü.
     
  2. tamel

    tamel Sürücü

    Katılım:
    28 Nisan 2013
    Mesaj:
    76
    Alınan Beğeniler:
    9
    Şehir:
    Frankfurt
    Bu sene camları ve aynaları otomatik yaptırmıştım. Buradan -daha önceki üst yorumlarımda paylaştığım- "modül" denen bir devre götürdüm bir elektirikçi takıverdi. Çok hoş oldu. İlgilenen arkadaşlara hararetle tavsiye ederim. Kapatmak için kumandaya basınca önce aynalar sonra sırasıyla ön camlar tek tek kapanıyor. Dolayısıyla inmeden önce bunları düşünmeye gerek kalmıyor. Aslında bunun şemasını çıkarıp paylaşmayı falan düşünmüştüm ama bir türlü fırsatım olmadı.

    Soğuklar bastırmadan ilk fırsatta bu şemayı çıkarıp paylaşmayı düşünüyorum. Biraz meraklı ve eli yatkın herkesin yapabileceğine inanıyorum. Dört kapı için bir modül (ön camlar ve aynalar olduğu için) sanırım Türkiye'de 20-30 lira civarındaymış. Aşağı yukarı ben de buradan o fiyatlara almıştım. ve 3-5 kuruşluk iki diyot (sanırım 1N5408 idi, emin değilim ama elimde örneği var tam olarak yazarım)

    Bu devreyi taktırırken çok ilginç olaylar yaşadım. Ankara'da sanayide benim bu isteğimi duyanlar plakamı görünce 600 liraya kadar varan hesap çıkardılar. İşin çok zor olduğunu falan filan sıraladılar. Hatta bazı sorunların çıkması nedeniyel garanti de veremeyiz diyerek bana akıl vermeye kalkıştılar. Dahası arabanın orada kalması gerektiğini 4-5 saat sürebileceğini söyleyenler oldu. Hatta çok komikti birisi öylesine hava atıyordu ki. "Bu işi Ankara'da benden başkası yapamaz" diye kasıntıdan kurbağa gibi şişiyordu. Yanındaki diğer müşterilerin onayını alması daha da şişmesine neden oluyordu. Bense sanki hiçbir şeyden anlamazmış gibi tebssüm etmekle yetiniyor, içimden de zavallı diyordum. Ardından da düşünmem lazım sonra gelirim diye ayrıldım tabii. Tartışmanın gereksizliği ortada. Oldum olası bu tiplere iş yaptırmamışımdır zaten. Mütevazılık erdemine sahip olmayanların iticiliği bir başka oluyor.

    Bir gün Keçiören'den Etlik'e gidiyordum tesadüfen bir apartman altında oto elektirkçisi gördüm hemen durup ona olayı anlattım. Elimdeki parçayı gösterdim ve ne istediğimi anlattım. Hüseyin adında genç, efendi, saygılı biriydi. Tamam abi yaparım ama 60 liranı alırım dedi. Canın sağ olsun hemen başla dedim. yaklaşık 1 saat falan sürdü. İşlem bitti. Ücretini fazlasıyla seve seve ödedim.

    İşte böyle Hakan Bey. Sizinle muhabbete başlayınca KİA aşkım yeniden debreşti.

    O gün o arkadaştan bir tane diyot rica ettim. Güldü ve abi sen de mi yapacaksın yoksa dedi. Evet dedim. Arabayı değiştirirsem aynı devreyi yapacağım dedim. Hâlâ da o fikirdeyim. Bu arabadan soğudum. Satıp yine aynısından almayı düşünüyorum. Ona hermen bu devreyi yapacağım. Bu nedenle şemayı çıkarmak istiyorum. Çıkardığımda mutlaka sizinle de paylaşacağım.

    Yine yazdıkça yazdım. Aslında derdim böylesi meraklı dostların sağda solda fahiş ücretlerle soyulmasını istemediğim için. Lütfen araştırın. Ki siz benden daha iyi bilirsiniz Ankara (sanayi) esnafını.

    Selam ve saygılarımla
     
    En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 9 Kasım 2013
  3. ism@il

    ism@il SUPER MODERATOR

    Katılım:
    29 Kasım 2012
    Mesaj:
    20.638
    Alınan Beğeniler:
    4.793
    Şehir:
    İSTANBUL
    Gerçek Ad-Soyad:
    ism@il
    Araç Modeli:
    Sportage 2012 gsl plus
    Paylaşım için teşekkürler.
    Kesinlikle olması gereken bir donanım.
     
  4. heh

    heh Yönetici Yönetici

    Katılım:
    5 Mayıs 2011
    Mesaj:
    33.830
    Alınan Beğeniler:
    9.420
    Şehir:
    Kocaeli
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
    Teşekkürler Tahsin Bey.:thumbup1:
     

Bu Sayfayı Paylaş