10 kasım LPG KABLO

2011-2015 sportage yakıt tüketimi (manuel)

'Sportage' forumunda maminci tarafından 26 Mart 2011 tarihinde açılan konu

1. pimbo

pimbo Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    2
    Hosgeldiniz aracınız hayırlı olsun pişman olmayacaginiz bir araç sahibi oluyorsunuz:) yakıt olarak benim en son degerim 215 tl ye 625 km yaptım bunun 120-130 km si s arası sakin kullanım.

2. maminci

maminci Ralli Pilotu

Alınan Beğeniler:
    10
    Gerçek Ad-Soyad:
    Mehmet Aminci
    Araç Modeli:
    Toyota corolla
  3. gökhan

gökhan Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    625 km yaptığınızda ışık yenimi yandı , yoksa ışık yandı bir müddet kullandınız mı :)

4. maminci

maminci Ralli Pilotu

Alınan Beğeniler:
    10
    Gerçek Ad-Soyad:
    Mehmet Aminci
    Araç Modeli:
    Toyota corolla
    Gökhan Bey ben size iyiniyetli bir uyarıda bulunayım:sportek yakıt hesabı yapılarak binilecek araç değil, konfor, donanım, sürüş keyfi kusursuz ama günlük km niz yüksek ve ş içi ağırlıklı ise sonuçta benzinli araç ona hesabınızı yapın, onun dışında dediğim gibi her yönden şu an eşsiz bir araç:thumbup:

5. gökhan

gökhan Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    x3 dizel , ve 5.20d den sonra bineceğim bir araç olacak onun için soruyorum :) ama araştırmalarımı yapıp ona göre hareket etmek istiyorum. Araç çok güzel görüntü açısından.

6. maminci

maminci Ralli Pilotu

Alınan Beğeniler:
    10
    Gerçek Ad-Soyad:
    Mehmet Aminci
    Araç Modeli:
    Toyota corolla
    Siz daha önce x3 dizel ve 520d kullandıysanız cebinizden çıkacak yakıt parası aynı olacak, ben aldığımdan beri rakamları paylaştım oradan görebilirsiniz. Ama siz o iki aracın üzerine tork eksikliğini hissedersiniz, onun dışında araç mükemmel..

7. Emre

Emre Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    13
    06.03.2012 Hatay-İstanbul arası 8,5lt/100 aracın gosterdiğine göre ilk depoyu PO'dan aldım 220tl.ye doldu tabanca atınca zorlamadm 590km gitti.İkinci depoyu Aksaraydan sonra aldım ankara yakınlarında shell.den dibine kadar yemişti sanırım 60lt aldı 270tl(verisinde 58lt. yazıyo bende anlamadm sanırım yedek ayrı)tahminen bununlada 670 rahat gidecek gibi.Araca göre ort. hız 106km bana göre 130(arada bazen 150 160:) fakat( (hataydan adanaya kadar ve kozyatagı çamlıca arası sehır içi oldugundan olabılır)sonuc olarak max. indiği rakam 8,5 dahaineceğini sanmıyorum belki rüzgarsız yağmursuz güneşli bir havada düşer belki....

8. maminci

maminci Ralli Pilotu

Alınan Beğeniler:
    10
    Gerçek Ad-Soyad:
    Mehmet Aminci
    Araç Modeli:
    Toyota corolla
    Siz iyi basmışsınız, 130 160 falan, bu hızlarla 8,5 normal.

Direk enjeksiyonlu motorlar yapıları gereği 120 km nin üzerinde daha fazla tüketirler.

9. Emre

Emre Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    13
    cok nadir o hızlar ve yedire yedire altında yumurta varmıs gibi :D (Daha az yakar diye beklıyordum) Ama hala sportage dıyorum :D

10. maminci

maminci Ralli Pilotu

Alınan Beğeniler:
    10
    Gerçek Ad-Soyad:
    Mehmet Aminci
    Araç Modeli:
    Toyota corolla
    Doğru, sürüş keyfi farklı bir araç, güle güle kullanın. :)

Ben aldığım ilk birkaç ayda çok km yaptım, şimdi şiçine corsayı çıkardığımızdan spo çok km yapmıyo,
    her sürüş şekliyle denedim yakıtı,
    çok kasarak uzun yolda 5,9 lt yaktırdığım da oldu-ki bu sürüşten hiç zevk almamıştım-
    aynı yolda kasmadan 6,3 ve 7,2 yaktırdığım da-bunda basmıştım-
    demem o ki eğer çok dikkatli sürerek 8,5 ise biraz fazla geldi bana.

11. Emre

Emre Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    13
    benmkı suan 3bin küsür km.de gelirken çok soguktu -20 dereceleri gördü ankara ve bolu yakınlarında kar rüzgar yağmur gibi durumlarda etkilemiş olabilir ve çogunlukla yokuştu yol nerdeyse bunlarla avutuyorum kendimi :D ama basarsam 13lt yakmasını beklıyorum :D

12. maminci

maminci Ralli Pilotu

Alınan Beğeniler:
    10
    Gerçek Ad-Soyad:
    Mehmet Aminci
    Araç Modeli:
    Toyota corolla
    Kışın her sebepten fazla yakıyo araçlar, benim verdiğim rakamlar bahar-yaz ve tamamen kuru asfalt.

13. 01 bht 04

01 bht 04 Acemi Sürücü

Alınan Beğeniler:
    0
  14. Dimitri

Dimitri Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    1
  15. maminci

maminci Ralli Pilotu

Alınan Beğeniler:
    10
    Gerçek Ad-Soyad:
    Mehmet Aminci
    Araç Modeli:
    Toyota corolla
    Hava ısındı anında yakıt düştü,
    aynı güzergah, aynı yolcu yük kulllanım tarzı ile
    geçen depoyu 10,8 lt tüketimle bitirmiştim
    şu an 9,5 lt..

16. buklumss

buklumss Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    yakıt tereddütü

Selamlar arkdaşlar ;
    Ben 2012 sportage almak konusunda sadece yakıt tüketimi ve ilerde yakıt fiyatlarındaki artış sebebi ile lpg dönüşümünün şart olma ihtimalini göz önünde bulundurduğumdan tereddüt etmekteyim.

Test aracını kullandığımda gerçekten aracın kullanımından zevk aldım ancak tüketim 11.7 gösteriyordu.Yetkili arkadaş ise aracın test aracı olmasından dolayı bu kadar yüksek tüketiminin olduğunu söyledi ancak 8.2 tüketimi olduğu söylenen bu aracın nasıl 11.7 tüketim göstermiş olduğu ile ilgili soruma pekte tatmin edici bir cevap almadığımı düşünüyorum.

Siz kullanıcı arkadaşlardan ricam bana malum istanbul trafiğinde daha çok havalimanı-beşiktaş güzergahı gibi yoğun bir güzergahta aracın olası tüketimi ile ilgili gerçek yorumlar vermenizi rica ediyorum.
    Bir kaç yorum okudum gerçekten kullanımda 9 lt civarındamı tüketimi var ?

Ayrıca ilerde lpg dönüşümü ile ilgili müspet bir durum olma olasılığı nedir ?atiker ile görüştüm yapabileceklerini söylediler yaklaşık 4500 tl civarında bir maliyetten bahsettiler diğer taraftan ise brc kesinlikle aracın motor sağlığı için gdi motorlarda mümkün olmadığını söledi.

Arabayı almak için kendimi zor tutuyorum tek kafama takılan yakıt tüketiminin yoğun trafikte ne şekilde olacağı ?

Acil bilgi rica ediyorum gece uykularım kaçıyor :))))))

17. nrks

nrks Sürücü

Alınan Beğeniler:
    0
    sportage kullananlar yorum yaparsa daha uygun olur ama test aracındaki yakıt değerine bakıp aldanmayın rodajdan sonra azalacaktır tabiki.forumda sportage bölümüne göz gezdirin ve lpg takılabiliyor diye biliyorum yanıltmak istemem tabiki

18. 01 bht 04

01 bht 04 Acemi Sürücü

Alınan Beğeniler:
    0
    slm arkadasım aracın fabrıka sehır ıcı verısı 8,2 bence dogru aracı ılk aldıgımda 50 tl lık benzıne lt 4,34 olmak kaydıyla 125 km goturuyordu suan araba acıldı 4000 kmde yakıt ta bıraz dustu ama benzının ltsi 4,54 oldu yıne 125 km yapıyor,arabam com adresınde raportör sehır ıcı yakıt tuketımı 8,8 demıs raportörun test ettıgı vtrafık ıstanbul ben adanadayım hesabını siz yapın artık aracı ılk aldıgım zamanlarda 160 km den yukarı cıkmıyordu sımdı 188 kmye cok rahat cıkıyor ama ne hıkmetse 188 de zınk dıye duruyor,leon,cıvıc,ınsıgnıa,vs tarz arabalardan az yakıyor cok yakmıyo.Test aracının 11lık verısı bence her defaqsında arabaya acemı bır cok ınsan bınıyor dengesız gaz ve fren olayları oluyor ve arac calısır vazıyette aracın sagına soluna bakıyorlar işte bundandırki aracın yakıt tuketımı artıyor BİLGİNİZE

19. Taner

Taner Sürücü

Alınan Beğeniler:
    0
    istanbul şehir içerisinde 10 lt den aşağı yakmaz

20. maminci

maminci Ralli Pilotu

Alınan Beğeniler:
    10
    Gerçek Ad-Soyad:
    Mehmet Aminci
    Araç Modeli:
    Toyota corolla
    Dostum ülkedeki yakıt fiyatları öyle bir hal almış ki hangi araca az yakıyo denilir bilmiyorum,
    Benzinli alsanız bir dert, dizel alsanız başka dert, tabi uygun dizel bulur alabilirseniz,
    Bu yakıt fiyatlarıyla şu an araba alacak olsam dizelden başka bişey düşünmezdim..

Şimdiki aracınız dizelse ne buna ne de başka benzinliye sakın bulaşmayın, güzellik bir yere kadar, kapıda duran dünya güzeli aracınızı benzin fiyatlarından dolayı kullanamazsınız, kanınıza dokunur.

Yok şimdi benzinli kullanıyosanız bu araç 1,6 lt otomobil kadar yakar, şehirden şehire değişir, İstanbul'dakiler 7,5-8 lt diyo ben anlamıyorum, ben Malatya'da yaşıyorum, yakıt değerim şu an 25 km ort hızla 9,3 lt..

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 19 Mart 2012

Bu Sayfayı Paylaş