10 kasım LPG KABLO

2011-2015 sportage yakıt tüketimi (manuel)

'Sportage' forumunda maminci tarafından 26 Mart 2011 tarihinde açılan konu

1. erdemegt

erdemegt Sürücü

Alınan Beğeniler:
    44
    Gerçek Ad-Soyad:
    Erdem
    Araç Modeli:
    Nissan Qashqai 1.2 DIG-T Skypack
    Konu çözüldüğüne göre sorumu güncelleyebilirim :)
    Gaziantep'teki arkadaşlar yakıt ortalamanız nedir?

2. özer imrendi

özer imrendi Acemi Sürücü

Alınan Beğeniler:
    1
    Gerçek Ad-Soyad:
    özer ihsan imrendi
    Araç Modeli:
    kia sportage 1.6 GDI 2015
    Valla benimki de 750 km de 10.1 ila 10 litre gösteriyor hala ama biraz km gittikce düşer sanırım

erdemegt bunu beğendi.
  3. Syesilta

Syesilta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    20
    Gerçek Ad-Soyad:
    Sıraç YEŞİLTA
    Araç Modeli:
    2015 Kia Sportage 1.6 Concept Plus
    Elazığ'da şehiriçi kullanımda ortalama 9,5lt araç 1150km'de genel olarak sakin kullanıyorum arada bir kaçamak yapıyorum :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

erdemegt bunu beğendi.
  4. erdemegt

erdemegt Sürücü

Alınan Beğeniler:
    44
    Gerçek Ad-Soyad:
    Erdem
    Araç Modeli:
    12 litre olmasin yeter 9lt'yi gozden cikardim zaten, 10litre olursa dikkatli kullanırım, benim sehirici 9-10 arasidir ama bugun guzel bir duzlukte 7-8 km'de soguk motor sehiricinde 6,1lt ortalama ile gezdim, ama dediğim gibi dur kalk olacak ve yakit tuketimi rolamtide olacak, o yuzden buralardan bir tuketim verisine ihtiyacim var.

özer imrendi bunu beğendi.
  5. erdemegt

erdemegt Sürücü

Alınan Beğeniler:
    44
    Gerçek Ad-Soyad:
    Erdem
    Araç Modeli:
    Ama klima açıyorsunuz degil mi

6. Syesilta

Syesilta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    20
    Gerçek Ad-Soyad:
    Sıraç YEŞİLTA
    Araç Modeli:
    2015 Kia Sportage 1.6 Concept Plus
    Klima açtıracak kadar ısınmadı Elazığ :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

7. erdemegt

erdemegt Sürücü

Alınan Beğeniler:
    44
    Gerçek Ad-Soyad:
    Erdem
    Araç Modeli:
    Neyse ya 9,5lt de iyidir :) en azindan elimizde Elazığ verisi var, bugun ben 25km 6.1lt ortalama ile gezdim, sonra gittim yakit aldim eve gelene kadar 9,3lt gosterdi, sadece iki ayri saatteki trafik yogunlugu ile ilgili, benim anladigim spo duz yolda cok yakiyor, trafikte ise hemen hemen ayni diyebiliriz.

8. ism@il

ism@il SUPER MODERATOR

Alınan Beğeniler:
    4.794
    Gerçek Ad-Soyad:
    ism@il
    Araç Modeli:
    Sportage 2012 gsl plus
    düz yolda çok yakıyor derken ?

9. erdemegt

erdemegt Sürücü

Alınan Beğeniler:
    44
    Gerçek Ad-Soyad:
    Erdem
    Araç Modeli:
    Yani diğer teknoloji motorları yokuş ve viraj olmayan genelde sabit hızla gidilen yolda 3-4-5 litreleri görürken sportage 5-6-7lt görüyor gibi demek istedim, motorlar arasındaki fark sadece burdan kaynaklanıyor gibi hissettim.

ism@il bunu beğendi.
  10. ism@il

ism@il SUPER MODERATOR

Alınan Beğeniler:
    4.794
    Gerçek Ad-Soyad:
    ism@il
    Araç Modeli:
    Sportage 2012 gsl plus
    tsi motorlarla karşılaştırdınız değil mi?
    tsi motor her arabada aynı yakışı sergilemiyor. örneğin golf ya da leonda tsi kullanırsanız dediğiniz gibi 4-5 rahat görürsünüz ama tiguan da öyle değil. aynı motor ama yakışı bizim spodan çok fazla. birde GDI motor bana göre yakışta azlılığı düşünmüyor gibi geliyor. daha çok performansta daha iyi gibi.

11. erdemegt

erdemegt Sürücü

Alınan Beğeniler:
    44
    Gerçek Ad-Soyad:
    Erdem
    Araç Modeli:
    Teşekkürler, 1.2tsi ile kıyasladım, tiguan gerçekten çok yakıyormuş, jettada çok güzel değerler görüyorum ama klima çınca felaket, şehiriçi sıkışık trafikte kötü, o zaman ne anladım ben bu teknolojiden, güzergahımda da boş yol yok :) uzun yol yaparsam ancak o zaman mutlu eder, diğer sıkıntı ise sıvı lpg sistemlerinin gdi'de çok daha rahat olması, örneğin bende sıvı lpg sistemi tsi'de randıman vermedi, zaten sportage fikri de bu yüzden oluştu ama sistemi sportage'a aktarma maliyeti bu sefer 2bin TL'yi buldu, tüm bunları üstüste koyunca benim aracın satış fiyatı otomatikman arttı, hatta sistemi satıyorum diye de haber saldım ve kısmet olur da alırsam spoyu benzinde kullanmayı düşünmeye başladım, tabi düşük yakıt değerleri değil gerçek yakıt değerleri lazım, yoksa ben de bilirim tsi'de 4lt yakmayı :)

12. ism@il

ism@il SUPER MODERATOR

Alınan Beğeniler:
    4.794
    Gerçek Ad-Soyad:
    ism@il
    Araç Modeli:
    Sportage 2012 gsl plus
    tsi motorlara her ne kadar sıvı sistem olur deseler de randıman alamıyorsunuz. zaten bu yüzden birçok arkadaşım benzinde kullanıyor. ya atmosferik alıp lpg taktıracaksınız ya da tsi alıp benzinde kullanacaksınız. spoda lpdi sistem cidden çok iyi, kesinlikle herkese tavsiye ederim. lpg kullanan var ama 50 bini daha görüp ne oldu ne olmadı diye yorum yapan yok.
    genelde doğuş grubunda 1.2 kullanan çok az kişi var, herkes 1.4 tsi lara yönelmiş durumunda.. golfte ve leonda 1.2 ler yakış ta çok sorun yaşamıyorlar memnunlar ama jetta da hiç 1.2 kullanan biri görmemiştim. sizden konuyla ilgili tecrübelerinizi almak isterim. yıllardır seat kullandım bu yüzden doğuş grubunu çok iyi bilirim.
    ben çok fazla km yapmadığımdan ve bir arabayı yıllarca kullanmadığımdan lpdi sistem taktırmadım ama mantıklı :)

13. erdemegt

erdemegt Sürücü

Alınan Beğeniler:
    44
    Gerçek Ad-Soyad:
    Erdem
    Araç Modeli:
    O zaman şöyle anlatayım, hesap çok basit, ortalama yol bilgisayarının yüzde 20 fazlası LPG tüketimi hesaplıyorsunuz, eğer 9 lt yol bilgisayar tüketiminiz var ise bu LPG'de 10,6lt'dir. Km'de; Benzin parası 9x4,76 = 42,84krş LPG parası ise 2,39*10,6= 25,33krş Bu şartlarda km'de 17krş kar var. 6100TL olan X marka sıvı sistemi amorti etmek için 36bin km yapmak lazım. Tabi yol bilgisayarının 9lt olması için sürekli şehiriçi olması lazım. TSI'de bu hesap böyle değil çünkü uzun yolda 5,5lt'leri de görebiliyorsunuz şehiriçinde 7lt'leri de. Bir de örneğin dün sabah 5 seferde gaz vererek zorla çalıştırdım, Allah'tan dün LPG bitti de benzine geçti bugün kafa rahat marş bastım, vw her motor kodu uymuyor sıvı sisteme, GDI için sorun yok diyorlar araştırıyorum, bu yaptığım hesap sıvı sistem şehiriçi 9lt içindi.
    Bunun bir de karma sistem modeli var, başka yerdeki hesabımdan copy paste yapacağım,
    sirali sistemde hergun ise gidip gelirseniz azicik benzin derken tasarruf oranini yuzde 25 alayim, gercek oranlari bilmiyorum, yaz kis kullanip kayit tutanlar daha iyi bilir, pesin alip 2bin tl atikere veriyorsunuz, bu 2bin tl'yi amorti etmek icin 8bin tl benzin kullanmak lazim, litresi 4,75'den 8.000/4,75 = 1684litre benzin yerine lpg kullanmis olmaniz gerekiyor, yillik 9bin km icin 2 senede amorti demek, diger bir deyisle araci 3 sene kullanip da 27bin km yaparsaniz 1000TL cebinize koyuyorsunuz, satis fiyatina ekleme olaylarini bilmiyorum, lpg yaz kis ayari bakim filtre masraflarini bilmiyorum, lpg elektriksel sisteminin aracin hangi sistemlerini etkileyip saglikli kullandirabildigi durumlari da bilmiyorum (startstop, stop etme, lpg ye geciste tekleme vs) 2bin tl yi likit fona yatirirsaniz size ayda 10-15 tl getirir, 3 senede 400-500tl kazandirir, ayrica lpg olursa benzin istasyinlarinin 4*75 veya 4*100'e 25tl kampanyasindan da senede 100 tl den 3 senede 300 de ordan gelir, mauyeneye kadar isleteyim derseniz 200-250 de o masraftan kurtulmus olursunuz, ayrica lpg var diye de ayaginizin altinda tavuk degil deve kusu yumurtasi var deyip gaza abanirsiniz ve daha fazla yaktigindan kar ettim zanneder 200 tl de ordan zarar ederseniz 3 sene de bu km ile bu isi 100TL zararla kapatirsiniz ama gercekte oyle degildir cunku fondaki parayi her ay benzin farki olarak harcadiginizdan 2 senede o para bitecek, ordaki karı 400-500 degil de 200fln alin, . Sonuca bakilirsa 3 senede 100-200tl kar edersiniz ama biz gundelik yasayan insanlariz, o gun kâr etmissek total onemli degildir, yakita az para vermenin psikolojik etkisi ile rahat rahat gezeriz, hatta yillik km 15bini de bulur bu yuzden, sirf bu psikoljik rahatlik yuzden gidip lpg'ye yapisiriz, lpg'den ceken ve bu yuzden benzinde kullanan lpg kullanicilarinin elbet bir gun sorun yasacagi dusuncesiyle saf gözüyle bakar, lpg de kullanan ve sorun yasamayan da petrol istasyonu ile kanka olan benzililere saf gozuyle bakar, yillik 20bin ve uzeri km yapanlar da gülü seven dikenine katlanir napalim benzin ucuzdu da biz mi kullanmadik deyip sorun yasasa da yasamasa da cebinden cikmayan paraya bakar, bu benzin veya bu montaj fiyatlariyla bu meseleler daha binlerce mesajda çözülmez.
    Bunları da kopyalayıp LPG başlığına yazmam lazım ama yeri gelmişken de sorayım, seat grubundan sportage'a geçmekle iyi bir iş yaptığınızı düşündünüz mü? Çok farklı yorumlar var ve geneli olumsuz, ama ben test sürüşündeki süspansiyona bayıldım.

ism@il bunu beğendi.
  14. ism@il

ism@il SUPER MODERATOR

Alınan Beğeniler:
    4.794
    Gerçek Ad-Soyad:
    ism@il
    Araç Modeli:
    Sportage 2012 gsl plus
    güzel paylaşım.
    konuyu dağıtmamak adına sorunuza özelden cevap yazacağım.

erdemegt bunu beğendi.
  15. özer imrendi

Alınan Beğeniler:
    1
    Gerçek Ad-Soyad:
    özer ihsan imrendi
    Araç Modeli:
    arkadaşlar ben hafta sonu kısmetse bir tekirdağ izmir yapacağım şu an araç 800 km de bakalım gidiş ve dönüş verilerini paylaşacağım

16. özer imrendi

Alınan Beğeniler:
    1
    Gerçek Ad-Soyad:
    özer ihsan imrendi
    Araç Modeli:
    klima açarsak ne kadar farkediyor arkadaşlar bilen varmı

17. casper53

casper53 Sürücü

Alınan Beğeniler:
    55
    Gerçek Ad-Soyad:
    EREN
    Araç Modeli:
    Sportage
    İstanbul şehiriçinde 1 litre farkediyor yol bilgisayarına göre, şehirdışı test etme imkanım olmadı henüz :)

18. erdemegt

erdemegt Sürücü

Alınan Beğeniler:
    44
    Gerçek Ad-Soyad:
    Erdem
    Araç Modeli:
    Ben zaten o 1lt farktan kacmak icin spo düşünmüştüm test surusunde motordan guc cekmiyor diye israrla klimayi kapattirmamisti ama konuya hakim oldugunu pek zannetmiyorum.

19. casper53

casper53 Sürücü

Alınan Beğeniler:
    55
    Gerçek Ad-Soyad:
    EREN
    Araç Modeli:
    Sportage
    Motordan güç çekmiyor. Elektrikli kompresör zaten. Performansta sıkıntı yok ama dediğim gibi Max tüketimi yazdım size.

Ben İstanbul şehiriçimdeyim. Klima açık bu aralar 0.5-0.7 arası fark oldu..

20. heh

heh Yönetici Yönetici

Alınan Beğeniler:
    9.422
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
    Foruma da gelseymiş keşke;)

Bu Sayfayı Paylaş