Kia Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

2011-2015 sportage yakıt tüketimi (manuel)

'Sportage Forum - Club' forumunda maminci tarafından 26 Mart 2011 tarihinde açılan konu

1. akuslu

akuslu Sürücü

Alınan Beğeniler:
    0
    Az önce bursa'dan Antalya incekuma geldim ve 100km ile 110 km arasında hız yaptım vede klima sürekli açıktı size yol bilgisayarı verilerini aktarıyorum ortalama yakıt tüketimi 6,4 Lt. Ortalama hız 86 km. Dönüşte de verileri paylaşacağım ama yakıt tüketinin oldukça iyi olduğunu düşünüyorum sponun bu yolculukta tek eksi yönünün yokuşlarda oldukça çekişten düşmesi

2. heh

heh Yönetici Yönetici

Alınan Beğeniler:
    9.422
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
    Hoş geldiniz.Bence gayet normal;)

3. ism@il

ism@il SUPER MODERATOR

Alınan Beğeniler:
    4.794
    Gerçek Ad-Soyad:
    ism@il
    Araç Modeli:
    Sportage 2012 gsl plus
    Ergün abi lukoil nasıl?

4. heh

heh Yönetici Yönetici

Alınan Beğeniler:
    9.422
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
    Lukoil i övenler çok gerçekten.Ama bende bayram için hatırı sayılır yol yaptıktan sonra otobandan pacific diye bir firmadan motorin almak zorunda kaldım.30 TL lik aldım ama araba sanki hemen çekişten düştü.

5. mustafa44

mustafa44 Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ben araçı alalı ortalam bir hafta oluyor. Antalyadan aldık aracı sivasa getirdik. biraz bizim arabaya yabancı olmamız ve birazda yorgun ve yolun yabancısı olmamız sebebiyle 390 kr yaktı km ye. bu beni ilk başta korkuttu çünkü tüplü bir araçtan inip buna binmek değerler arasında çok fark meydana getirdi. daha sonraları biraz daha sakin kullanım ve araç değerleri takip sürüşle uzun yolda 300 kr felan yaktı. şehir içini ölçmedim daha ama uzun yol şehir içi karışık 340 kr yaktı. tüplü araçıma göre yine yüksek ama yapacak bişey yok sonuçta bindiğimiz araç suv tarzı ve ağırlığı 1400 kg olan bir araç katlanacağız artık. sonuçta aslan besleyen yemini düşünmez diyorum:thumbup1:

6. ism@il

ism@il SUPER MODERATOR

Alınan Beğeniler:
    4.794
    Gerçek Ad-Soyad:
    ism@il
    Araç Modeli:
    Sportage 2012 gsl plus
    dikkatli olmak lazım abi. ne olur ne olmaz :confused:

:thumbup1:

7. bozbey68

bozbey68 Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    171
    Gerçek Ad-Soyad:
    Ergün ÇİNE
    Araç Modeli:
    KIA SPORTAGE 2013 1.6 GSL PLUS ECO DYNAMIC
    İsmail kardeşim,Bulunduğum yerde lukoil 5-6 yıl önce açıldı...O günden bu yana hiç istasyon değiştirmedim..Bana göre benzin olarak gayet kaliteli (rus petrolü)...şehirler arası yolculuklarımda bulursam lukoil'den bulamazasam Opet'ten alıyorum.Ve bu uygulamamdan bu güne kadar taviz vermedim...tabi bu benim görüşüm...Lukoil ve opet babamın istasyonu olmamakla beraber sağlam ve kaliteli istasyonlar olarak değerlendiriyorum..Ki bu güne kadar özellikle yakıt konusuna hiç bir sıkıntı yaşamadım..Çok daha öncelerden bilindik 3 firmadan çeşitli zamanlarda neredeyse okkalı kazıklar yiyordum..Diğer firmalarla ilgili kötü anıları paylaşmak istemem...

Ve lukoil ve opet'in en çok hoşuma giden tarafı da şu...Diyelim ki yakıtım var,ancak sadece mola vereceğim,ve bu istasyonlardaki insanlar hep yardımcı olmuştur...Sırf ayıp olmasın diye marketlerinden mutlaka bir şeyler alıyorum ben de..:)...

8. heh

heh Yönetici Yönetici

Alınan Beğeniler:
    9.422
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
    Sonra devreleri GTL ile doldurdum.Motor yine kendine geldi.:D

9. ism@il

ism@il SUPER MODERATOR

Alınan Beğeniler:
    4.794
    Gerçek Ad-Soyad:
    ism@il
    Araç Modeli:
    Sportage 2012 gsl plus
    demek ki abi denemekte fayda var :thumbup1:

:D:D:D:D

10. heh

heh Yönetici Yönetici

Alınan Beğeniler:
    9.422
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
  11. cewdeath

cewdeath Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Herkese merhaba

2012 Kia Sportage 1.6 GSL Plus sahibiyim.

Arabayı aldığımdan beri ilk defa yakıt tüketimi ile ilgili bir deneme yaptım.

Sizinle paylaşmak istedim.

Öncelikle şartları sıralayayım:

1.Araba 4 Kişi ve bagaj tam dolu halde,
    2.Lastik başınçları araba dolu iken kendim bastım.36 PSI
    3. Hava sıcaklığı min.36 max.41 derece (Mersinden Urfaya gittim de biraz sıcak tabi :))
    4. Hep klima açıktı.

Arabamın deposunda 1/4 yakıt varken litresi 4.81 TL olan benzinden 180 TL lik aldım.

Evet bu şartlardan sonra şu şekilde yaptım otobana çıktıktan sonra cruise controlu 110km ye ayarladıktan sonra ortalama yakıt tüketimini sıfırladım.

Ve arabayı gözlemlemeye başladım. Gişelerden geçme haricinde hiç yavaşlayıp hızlanmadan 110km sabit hızla hiç durmadan 520km yol katettim.

Sonuç:

Arabanın bilgisayarında 6.9 LT ortalama gördüm.Yani araba Km de 33.189 kuruş yakmış görünüyordu tabi bilgisayar doğru gösteriyor mu diye kontrol etmek için benzin doldurmadan önceki ibrenin gösterdiği yeride aklıma yazmıştım ve tam 520 km yol gittiğimde aynı yere geldi.

Yani 180/520=yaklaşık 34 kuruş oluyordu yani böylece bilgisayar da yalan söylemiyordu.

Özetle 37derece sıcakta 110 km hız sabitleyici ile klima açık giderken araba 4 kişi artı full bagaj yüklüyken sportage 34 kuruş yakıyormuş..

Kolay gelsin herkese...

12. ser.duman

ser.duman F1 Pilotu

Alınan Beğeniler:
    867
    Gerçek Ad-Soyad:
    sercan duman
    Araç Modeli:
    2008 CERATO COMFORT 1,6 138 HP 320NM
    spodan beklenen bır başarı bence

13. bozbey68

bozbey68 Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    171
    Gerçek Ad-Soyad:
    Ergün ÇİNE
    Araç Modeli:
    Yönetici arkadaşlarımdan, bu konunun karışıklık olmaması adına tanışma bölümünden ,sportage bölümüne taşınmasını talep ediyorum....sanki aynı konular ikiye bölünmüş gibi geldi..Bu faydalı bilgilerin aynı yerde toplanması daha iyi olacağı kanaatindeyim..yine siz bilirsiniz tabi..:blush:...herkese iyi forumlar...:)..

14. ser.duman

ser.duman F1 Pilotu

Alınan Beğeniler:
    867
    Gerçek Ad-Soyad:
    sercan duman
    Araç Modeli:
    2008 CERATO COMFORT 1,6 138 HP 320NM
    :thumbup1:

15. aekalender

aekalender Sürücü

Alınan Beğeniler:
    2
    Gerçek Ad-Soyad:
    ahmet ercan kalender
    Araç Modeli:
    2014 kia sportage
    Peki arkadaslar sponun benzin deposu kac litrelik yada tabanca atana kadar bombos bir depoya kac litre alir yada tabanca attiktan sonra sonuna kadar doldurtursak toplamda kac litre ile dolar kisa zamanda uzun yola cikicam ve yakit verilerimi saglikli olarak olcmek ve burada paylasmak istiyorum bunun icinde ne kadar yakit ile yola ciktigimi bilmem lazim bu konuda ne yapabilirim su an aracta benzin var ve isik yanmiyor son ceyrek civarlarinda

16. ali58

ali58 Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    77
    Gerçek Ad-Soyad:
    Ali GÜRBÜZ
    Araç Modeli:
    kia cerato
    İlk aldıgınızYakıtı bilmenin önemi yokki.
    Yakıtı görene kadar Doldurup tripleri sıfırlayıp yola cıkın.
    Daha sonra tekar yakıtı görene kadar doldurun ve yaptıgınız km ile tükettiğiniz yakıt ortalamanızı bulabilirsiniz.
    Ya da insanlar kuruş olarak hesaplıyor (bir anlam veremıyorum bu hesaba) onuda hesapla çıkarabilirsiniz.

17. bozbey68

bozbey68 Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    171
    Gerçek Ad-Soyad:
    Ergün ÇİNE
    Araç Modeli:
    Sportage deposu 58 litredir..hiç bir aracın deposu mümkün değil bomboş olmaz.,mutlaka içinde yakıt bulunur..Yoksa zaten sıkıntı vardır...yorumunuzda sağlıklı ölçüm yapmak istiyorum diyorsunuz,ancak sonuna kadar doldursak diye cümle kurup sağlıksız bir yola giriyorsunuz..forumları takip ederseniz ya da tecrübe sahibi iseniz ki öyle olduğunuzu varsayıyorum kesinlikle depoyu boğaza kadar doldurmayın..Ayrıca aracınızın kataloğuna bakarsanız bundan dolayı oluşabilecek arızalarda garanti kapsamında olmayacağını görürsünüz...

Ayrıca ne kadar yakıtla çıktığınızın hiç bir önemi olmadığı gibi zaten bu şekilde bırakın sağlıklı olmasını baştan yanlış olduğundan bir veri sahibi de olamazsınız..Önce depoyu doldurun,ve pompanın ilk attığı yerde alımı kesin...her şeyi sıfırlayın ondan sonra ne zaman ve neye göre veri elde edecekseniz ona göre tekrar depoyu doldurun ve matematikteki 4 işlemi kullanmaya başlayın..Çünkü en doğrusu bu....Kolay gelsin,hayırlı yolculuklar...

Ali kardeşim anlam verememenize anlam veremedim..:)..şöyle izah edeyim...kuruş hesabı yapmak daha basit o yüzden..günlük olarak hesap yapıldığından detaylı ve teferruatlı hesap, yani litreye çevirme işlemi yapmıyor kimse..yapılsa fena mı olur elbette olmaz ama vakit yok bunlarla uğraşmaya..:)...

18. ali58

ali58 Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    77
    Gerçek Ad-Soyad:
    Ali GÜRBÜZ
    Araç Modeli:
    kia cerato
    Hocam pompa fiyatı devamlı değişen bir unsur.
    O yüzden anlam veremıyorum:D
    İşin kolayına kaçmayın:D

19. bozbey68

bozbey68 Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    171
    Gerçek Ad-Soyad:
    Ergün ÇİNE
    Araç Modeli:
    :blush::):12032il3::)

20. aekalender

aekalender Sürücü

Alınan Beğeniler:
    2
    Gerçek Ad-Soyad:
    ahmet ercan kalender
    Araç Modeli:
    2014 kia sportage
    Arkadaslar ogrenmek istedigim deponun toplamda kac litrelik oldugudur bombos depo derken bunu kastettim.elbette biliyorum deponun agzina kadar doldurulmayacagini ama ben dolduurur doldurmaz direk iuzun yola agzina kadar doldurmayacagim.atiyorum benzin aldim 170 tl tuttu eee ben ne kadarlik benzinle yola ciktigimi nerden bilicem anlatmak istedigim buydu depo kac litrelik yada tabanca atinca depoda kac litre benzimiz olur diye.kurus hesabi yapmakta o kadar zor degil deponun kac litre benzin aldigini bildikten sonra bem burdan cikarken depoyu fulleyip ( tabi toplamda kac litrelik oldugu ogrenirsem) cikicam depo bitmesine yakin aldigim benzini litre fiatiyla carpip katettigim km bolerek kurus hesabini bulmus olucam

Bu Sayfayı Paylaş