Kia Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

2011-2015 sportage yakıt tüketimi (manuel)

'Sportage Forum - Club' forumunda maminci tarafından 26 Mart 2011 tarihinde açılan konu

1. ism@il

ism@il SUPER MODERATOR

Alınan Beğeniler:
    4.794
    Gerçek Ad-Soyad:
    ism@il
    Araç Modeli:
    Sportage 2012 gsl plus
    :thumbup:

2. heh

heh Yönetici Yönetici

Alınan Beğeniler:
    9.422
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
    Katılıyorum.Bu ağırlıkta benzinli bir araç değil,normal kullanımda şehirler arası yolda 1450 km ile bir depoyu tükettiğim ceratom bile basa basa giderseniz ki bir kez 600 km yolu 143 km ortalama hızla gitmek zorunda kalmıştım.Deponun neredeyse 3/4 ü bitmişti.Normalde aynı yolu defalarca yarım depodan az yakıt yakarak gittim.Dolayısı ile basan yakar.Yakmasın isteyen zaten basmaz ve arabayı sakin kullanır.;)

3. pusu

pusu Acemi Sürücü

Alınan Beğeniler:
    0
    bence fazla takmayalım arkadaşlar spo geçekten güzel araba adamlar herşeyi yapmış bu ortalamar diğer markalara göre az bile 1400 motor araçlar bile bu ortalamanın neredeyse üzerinde aracın sucu yok malum benzin 5 lira olunca herkes haklı iyi günler herkese

4. ser.duman

ser.duman F1 Pilotu

Alınan Beğeniler:
    867
    Gerçek Ad-Soyad:
    sercan duman
    Araç Modeli:
    2008 CERATO COMFORT 1,6 138 HP 320NM
    Alper bey eskı uyelerdensiniz, daha aktıf oolmanız dileğiyle

5. ism@il

ism@il SUPER MODERATOR

Alınan Beğeniler:
    4.794
    Gerçek Ad-Soyad:
    ism@il
    Araç Modeli:
    Sportage 2012 gsl plus
    :thumbup1:

6. heh

heh Yönetici Yönetici

Alınan Beğeniler:
    9.422
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
    Aynen:)

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

7. aekalender

aekalender Sürücü

Alınan Beğeniler:
    2
    Gerçek Ad-Soyad:
    ahmet ercan kalender
    Araç Modeli:
    2014 kia sportage
    100 tl ile sehir ici klima hep acik 175 km yol yaptim sakin kullanimla 547 kurusa geliyor km de sanki biraz fazla gibi geldi bana acikcasi 200 220km civari beklentim vardi acaba normailmi nenim aractami sikinti var herseye ragmen spomu seviyorum:thumbup1:

8. bozbey68

bozbey68 Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    171
    Gerçek Ad-Soyad:
    Ergün ÇİNE
    Araç Modeli:
    KIA SPORTAGE 2013 1.6 GSL PLUS ECO DYNAMIC
    Ahmet kardeşim,sorun bizde gibime geliyor.,araçta sıkıntı yok yani..;).....Çünkü bindiğimiz araç suv segment bir araç..Ama biz sedan araç beklentisi içindeyiz...Yanlış anlaşılmasın ben de yeni spo kullanıcısıyım..Şahsen ben bu bakış açısıyla aracımı kullanıyorum inanın çok daha rahatım....Araç normal sedanlardan yüksek,ağır,turbo yok,direk püskürtmeli....Araştırırsanız diğer markalar daha fazla yakıyor....Sakin kullanımda yakıt harcamasında diğer araçlardan bir farkı yok..tabi bu da benim izlenimim..Hani filmde diyor ya uyursan ölürsün diye,burada da şöyle oluyor, basarsan yakarsın..;)...Dediğim konulara dikkat le baktığınızda mantığı çözersiniz zaten...Aracınızın keyfine varın derim...En fazla,fazladan 1 litre,onuda spo'nun karizmasına bağışlayalım...:)...Kaldı ki yakıt konusu göreceli bir kavram,sizin için önemli olan hangisi...aracın karizması ve sizin rahatlığınız mı, yoksa sadece yakıt tasarruflu ama donanımı olmayan bir araç mı...şahsen ben ileride yakıt konusunun gerçekten denildiği gibi cebimi zorladığını düşünürsem,o zaman gider 1000 motor bir araç alır o şekilde mutlu olmaya çalışırım...iyisimi binelim spo'muza bakalım rahatımıza...Yettiği ve gittiği yere kadar..;)..

9. aekalender

aekalender Sürücü

Alınan Beğeniler:
    2
    Gerçek Ad-Soyad:
    ahmet ercan kalender
    Araç Modeli:
    2014 kia sportage
    Haklisiniz tabide benim kafami karistiran forumdaki arkadaslarin yakaladigi degerler o yuzden benim aractami sorun var diye dusundum yoksa elbetteki bu arac tasarruf araci degil gorsellik ve zevk araci ve ben aracimin goruntusunden ilgi gormesinden ve performansindan coookkkk:l memnunum:rolleyes:

10. hardsteel

hardsteel Sürücü

Alınan Beğeniler:
    1
    herkese selamlar...1 hafta önce bursa'dan antalya'ya gidip geldim..gidişte 575 km yol yaptım..9 saat sürdü ( biraz yolda oyalandım ) . ortalama 6.0 lt tüketimi 62 km ort. hız ile yakaladım..burdur üzerinden gidiş yapmam tüketimimi arttırdı çünkü ısparta üzerinden gitseydim yokuş aşağı gideceğimden dolayı daha az yakıt harcamış olacaktım...dönüşte ise ısparta üzerinden geldiğim için tüketimim arttı..ort. 6.4 ile geldim..hem gidişte hem gelişte ara ara klima açıktı...ort. hız ise bu sefer 67 km. idi...toplamda 1160 km. yol yaptım ve 375 tl'lik yakıt kullandım...giderken çeyrek depoya yakın benzinim vardı ve gelirken de hemen hemen o civarın çok az altındaydı...gelirken ise yolculuğumuz çok daha uzun sürdü,hediyelik eşya bakındık antalya şehir merkezinde ve yolda da çok mola verdim, toplam 11-11,5 saat sürdü bursa'ya gelişim.Bonus kampanyasından faydalandığım için 50 tl bonus kazandım bu yolculukta ve bana maliyeti 325 tl olmuş oldu...bonussuz km başına harcama miktarım 33 kuruş,bonusu düştüğüm zaman km. başına harcama 29 kuruş civarlarında oluyor...şimdi ise eylülden itibaren şehir içi ne harcadığımı hesaplayacağım inşallah...

11. ism@il

ism@il SUPER MODERATOR

Alınan Beğeniler:
    4.794
    Gerçek Ad-Soyad:
    ism@il
    Araç Modeli:
    Sportage 2012 gsl plus
    Değerler çok güzel. Daha da ne olsun ki...
    Paylaşım için teşekkürler

12. heh

heh Yönetici Yönetici

Alınan Beğeniler:
    9.422
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
    Maşallah.:thumbup1:

13. M.karataş

M.karataş Ralli Pilotu

Alınan Beğeniler:
    222
    Gerçek Ad-Soyad:
    Muhammet Karataş
    Araç Modeli:
    Kia Sportage 1.6 PLUS '2012'
    Yakıt değerleri tamda istediğim gibi :)
    bende bir uzun yolculuk yapacağım bakalım ne olucak.

14. bozbey68

bozbey68 Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    171
    Gerçek Ad-Soyad:
    Ergün ÇİNE
    Araç Modeli:
    Değerli Kiaclubtr üyesi arkadaşlarım,malumunuz olduğu üzere her yerde özellikle SPORTAGE ile ilgili yakıt tüketimi hep merak konusu olmuş,yer yer olumsuz görüşler yer almış,buna karşı, olumlu görüşlerde de bulunularak hesaplar yapılmış değerler ortaya konulmuştur...

Ben de sıfır km den bin km ye geldiğim spo'm hakkında yakıt değerlerini kabaca sunmak istiyorum..kabaca diyorum çünkü bir yerden sonra hesap kitap işi spo dan aldığım zevki gölgelemeye başlamıştı, çünkü insan algıda secicilik yaratıp ister istemez yakıt meselesine yoğunlaşıyor...

Arefe günü Keşan'dan spo'mu fulledim,tabanca atınca bıraktırdım...İstikamet Kocaeli...Kınalı otaban girişinden giriş yaptım...Malum arefe olmasından dolayı otoban da olsa yollar tıklım tıklım ,inanın çok az vitesi 5' leyebildim...Kocaeli'ne geldiğimde 400 km yapmıştım..Dönüşte tekrar fulledim,yine pompa atınca bıraktırdım..

Depo 36.520 litre aldı...litre fiyatı 4.65tl.....ve 170 tl ödedim..hesabıma göre çok yoğun bir trafikte ve aşağı yukarı 300 km kadardır,yani kilometrede 42.5 kuruş harcamışım..Bu arada klima hep açık...Ayrıca 110-120 nadiren yaptım..(yapabildim)..

Dönüş çok daha rahattı neredeyse 6 ve 5.vitesten aşağıya düşmedim desem yeridir..Yine klima hep açık,arasıra cruise control denemeleri ve en fazla 110-120 olmak üzere geri dönüş...

Dönüş son noktasında ilk aldığım yerden tekrar fulledim ve yine pompa atınca bırakıldı...
    Toplam 21,76 litre ve litre fiyatı 4.59 tl...toplamda 100 tl lik yakıt alımı...toplam katedilen yol 408 km...Bu değerlere göre sanırım .0,24.5 kuruşluk bir değer elde ettim..
    Neredeyse yarı yarıya bir düşüş oldu..

Eğer yanlış hesaplamadıysam değerli dostlar, bu değerler süper bir değer...Daha ne olsun...

Ayrıca spo kullanımının çok farklı olduğunu söylemiştim..Eğer eski alışkanlıklarımızdan çok değil biraz vazgeçersek inanın spo'ya haksızlık edildiğini göreceksiniz...

Rampalarda devirsiz kullanırsanız ya da göstergeye sadık kalırsanız va da erken davranırsanız evet spo hafif bayılıyor,ama eğer gerçek zamanlı sürüş sergilerseniz inanın sportage bir harika sürüş sergiliyor öyle ayılma bayılma falan durumları da yok, yeter ki aracın ne istediğini bilin...şahsen ben her kullanışımda daha çok sevmeye başladım bu sıpayı..:)...

Cruise control'u tam anlamıyla doyamadım..:(...Ama bu özelliği kullanabildiğim kadarıyla beni tatmin etti...:)

Dostlar bu verdiğim yakıt / fiyat değerleri aldığım fişlerde yazılı değerlerdir...Sizde bir hesaplarsanız sevinirim..Belki ben yanlış hesap yapmışımdır...:)...gerçekten de yanlış bir hesaplama varsa uyarırsanız memnun olurum....

15. ism@il

ism@il SUPER MODERATOR

Alınan Beğeniler:
    4.794
    Gerçek Ad-Soyad:
    ism@il
    Araç Modeli:
    Sportage 2012 gsl plus
    Paylaşım için teşekkürler.

16. Sencil

Sencil Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar ben alalı 1 hafta oldu. 2000 km yaptım çoğunluğu uzun yol. Klima açıktı 8.0 yakıyor normalmi bilmiyorum.

17. ism@il

ism@il SUPER MODERATOR

Alınan Beğeniler:
    4.794
    Gerçek Ad-Soyad:
    ism@il
    Araç Modeli:
    Sportage 2012 gsl plus
    Merhabalar foruma hoşgeldiniz. Forumda aktif olmanızı temenni ederim.
    Zahmet olmazsa kendinizi kurallar gereği tanışma konusunda tanıtabilir misiniz. Teşekkürler

18. hardsteel

hardsteel Sürücü

Alınan Beğeniler:
    1
    4.59 ve 4.65'e nereden aldınız ki bu yakıtları? yani hangi marka benzin istasyonundan...ve bir de benim hesabıma göre km'de 33,4 krş harcamışsınız...270 tl ile 808 km yol = 33,4 krş...benim bursa'dan antalya'ya gidiş-geliş ortalamam da yaklaşık olarak bu değerlerde çıkmıştı zaten ama ben litresini 4,93 tl civarlarında almıştım...

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 11 Ağustos 2013
  19. bozbey68

bozbey68 Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    171
    Gerçek Ad-Soyad:
    Ergün ÇİNE
    Araç Modeli:
    LUKOIL den alındı....İndirim kartı var(% 3 ve duruma göre% 5 oluyor ;)..)...Eğer Lukoıl bulamazsan Opet'ten alıyorum...

20. hardsteel

hardsteel Sürücü

Alınan Beğeniler:
    1
    agresif kullandıysanız eğer bu değerler normal diyebilirim...

Bu Sayfayı Paylaş