Kia Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

2006 model ceratoya polisaj ve boya koruma

'Araç Bakım & Boya Koruma & Detailing & Detaylı Tem' forumunda heh tarafından 22 Nisan 2012 tarihinde açılan konu

1. vtecmaniaa

vtecmaniaa Sürücü

Alınan Beğeniler:
    3
    maşallah :) son resimlerde uygulamanın farkı daha net algılanıyo

ciladan sonra gün batımı ve biraz güneş olan bir ortamda resim çekmeye çalışın ;)

2. ReNe

ReNe Super Moderator Super Moderator

Alınan Beğeniler:
    2.112
    Gerçek Ad-Soyad:
    Murat Çaşkurlu
    Araç Modeli:
    BMW 116 D 1.5l 8 ileri Zf
    Hakan biraderim sen arabanı sattığında alacak olan adam mübarek bir günde dünyaya gelmiş olmalı :D Maşallah diyeyim tekrardan ;)

3. heh

heh Yönetici Yönetici

Alınan Beğeniler:
    9.422
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
    Teşekkür ederim.Cila saat 14:00 gibi bitti.Araç tozlanmadan foto çekmek istedim.Akşam üstü güneş alçalınca ışık çok daha güzel gösterirdi eminim;).

Sağol Murat Biraderim.Allah senin ve diğer tüm arkadaşlarımın arabalarını kazadan beladan ve nazardan korusun.Bu arada arabaya olan sevgim ve ilgim:rolleyes: rahatsızlık seviyesine ulaştı sanırım:D:D:D:D:D:D.

4. heh

heh Yönetici Yönetici

Alınan Beğeniler:
    9.422
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
    2006 cerato polisaj ve boya koruma episode 2:D

Merhaba arkadaşlar.Uzun süredir güzel havaları ve biraz da uygun zamanı beklediğim polisaj ve boya bakımı için geçtiğimiz hafta içi uygun ortam şartları oluştu.

Ben de forumda uygulama yapan arkadaşlarımın yaptığı çalışmaları da inceleyerek arabama boya bakımı yaptım.

Öncelikle arabamı yıkama süngeri ve oto şampuanı ile 2 tur yıkadım.Forumdaki arkadaşlarımızın tavsiyesi üzerine satın aldığım über blue kurulama bezi ile kuruladım.(Bu bez gerçekten çok iyi.Tavsiye eden arkadaşlarıma teşekkürler.)Tek seferde bezi hiç sıkmadan ve kısa bir süre içerisinde tüm aracımı sildim.

Daha sonra polisaj için olmazsa olmaz kapalı ve tozdan uzak alan imkanım olmadığı için arabamı evimin önüne çektim.Aslında elektrik ihtiyacını da uzatma kablosu ile buradan kolayca karşılayabilmek te 2. sebepti.
    Şanslıydım.Ben işlemi bitirene kadar neredeyse hiç rüzgar esmedi.Güneşin açısı iyiydi ve kaportayı ısıtmadı.

İşlemi yaparken kullandığım malzemeler;

Polisajı yaparken cila olarak ben rex in boya temizleyici ve yenileyici -kırmızı araba resimli olan-cilasını ve yine rex in boya koruyucu cilasını-yeşil renkli araba resmi olan-kullandım.Daha önce rexin boya koruyucu cilasını kullanmıştım ve 9 ay boyunca -arabayı süngerle yıkayarak-koruduğunu tecrübe etmiştim.

Bu sefer de aynı marka cilaları kullanmaya o yüzden karar verdim.Boya koruyucu cilayı bu konunun başında resmini eklediğim polisaj makinesi ile attım.
    Boya temizleyici cilayı ise el pedi ile,

Cilanın kabasını resimde görülen silme pedi ile detayını ise ^M cila silme mikrofiber bezi ile yaptım.

Farlarım için meguiars plastx i kullandım.

Turtle wax gloss guardı ise attığım cilanın parlaklığı ve koruyuculuğunun ömrü uzasın diye en son kat olarak aracıma attım.

Aracımı (Rex Lack reiniger) boya temizleyici ve yenileyici cila ile cilaladıktan sonra görüntü bu şekildeydi;

Boya üzerindeki muhtemel oksidasyon ped üzerine çıkmıştı.Aracı o kadar temiz yıkamam reğmen cila pedi kirlenmişti.

Bu işi elle yapmak gerçekten çok yorucu.İnsanın kolları tutmaz oluyor:D

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 14 Temmuz 2013
  5. heh

heh Yönetici Yönetici

Alınan Beğeniler:
    9.422
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
    logo.jpg
    Yeşil resimli cilayı makine ile uygulamaya başladım.
    Makine ile uygulama hem kolay,hem de daha kısa sürede yapılabiliyor.

6. heh

heh Yönetici Yönetici

Alınan Beğeniler:
    9.422
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
    logo.jpg
    Cilayı silmeye başladığımda ise parlaklık tatminkar sayılabilirdi.
    Zaman daralıyor ve akşam yavaş yavaş oluyordu.Ancak cilayı el ile silmek-biraz da yorgunluğun etkisi ile- iyice zorlaşmaya başlamıştı.

7. heh

heh Yönetici Yönetici

Alınan Beğeniler:
    9.422
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
    logo.jpg
    Cilayı silmek uzun sürdüğünden ve hava karamaya başladığından fotoğrafları parça parça yaptığım yerleri kapsayacak şekilde ,silme işini tam anlamıyla bitirmeden çektim.
    Karanlık çöktüğünde en son kat gloss guardı atabildim.

8. heh

heh Yönetici Yönetici

Alınan Beğeniler:
    9.422
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
    logo.jpg
    Allah tan sıcaklık fazla düşüpte arabnın tavanı nem yapmamıştı:)

Sokak lambası ışığında silmediğim cilalı yer var mı diye aramak zordu.Daha sonra el feneri kullandım:)

9. heh

heh Yönetici Yönetici

Alınan Beğeniler:
    9.422
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
    logo.jpg
    Cilayı yaptıktan 2 gün sonra ;

Ama bana cilanın sonunda ki mutluluğun fotoğrafı var mı deseniz,ben;
    Bu;
    [​IMG],
    Bu ve

Bu derdim:

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 14 Temmuz 2013
  10. heh

heh Yönetici Yönetici

Alınan Beğeniler:
    9.422
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
    Yağmur yağdıktan sonra cilanın koruyuculuğunu gösteren resmi yarın çeker eklerim.

Saygılar.

11. ism@il

ism@il SUPER MODERATOR

Alınan Beğeniler:
    4.794
    Gerçek Ad-Soyad:
    ism@il
    Araç Modeli:
    Sportage 2012 gsl plus
    Ellerinize sağlık...yeni fotoları bekiyoruz :)

12. heh

heh Yönetici Yönetici

Alınan Beğeniler:
    9.422
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
    Çok teşekkür ederim.Sağolun:)

Yağmurda arabanın sacı üstünde damlacıklar halinde duran su gibisi yoktur.:DCilayı yaptıktan sonra yağan yağmurda boyanın korunduğunu görmek beni mutlu etti:)

3 kat cila bu kez -umarım-9 aydan daha uzun süre koruyuculuğunu kaybetmez.Gerçi benim o kadar beklemeye niyetim yok ama.Muhtemel Temmuz ayında işlemi tekrarlayacağım.

13. ReNe

ReNe Super Moderator Super Moderator

Alınan Beğeniler:
    2.112
    Gerçek Ad-Soyad:
    Murat Çaşkurlu
    Araç Modeli:
    BMW 116 D 1.5l 8 ileri Zf
    Enfes gorunuyor , cok yorucu oluyor ama yilda 2 defa yapilmasi gerek bence bu tur islemlerin ;) ellerine saglik Hakan biraderim :)

14. heh

heh Yönetici Yönetici

Alınan Beğeniler:
    9.422
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
    Sağolasın biraderim.Kollarım 2 gün ağrıdı.:D Ama bu işin kolay olabilmesi için alet edevat lazım bize.& aydan daha sık yapmanın anlamı yok bence.Gloss guard gibi cila koruyucuları belki arasıra uygulanabilir ancak,mikron seviyesinde de olsa boya sonuçta inceliyor.Ağır aşındırıcıdan ve kalın pastalardan uzak durmakta fayda var.;)

Ben bugün 3 adet -daha önceden siparişini verdiğim-ürünü teslim aldım.Bir de iyi bir devir ayarlı polisaj makinesi alırsam olayı büyüteceğim:D
    Meguiars swirlx,plastx ve 3m hare bırakmayan polisaj pedi makine için.;)

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 10 Şubat 2013
  15. ism@il

ism@il SUPER MODERATOR

Alınan Beğeniler:
    4.794
    Gerçek Ad-Soyad:
    ism@il
    Araç Modeli:
    Sportage 2012 gsl plus
    Anladımki siz bu işi çok seviyorsnuz.. baksanıza iki gün ellerim kollarım ağrıdı diorsun abi, valla helal olsun... sonuçta güzel olunca insan yaptığının işe yaradığını görünce ayrı bir zevk alıyor. Ne diyelim umarım bizlerde sizin gibi oluruz...

16. DeaDGardeN

DeaDGardeN Acemi Sürücü

Alınan Beğeniler:
    0
    TERTEMIZ OLMUŞ KEŞKE BENDE Bİ ORTAM YAKALAYIP YIKAYABİLSEM. ÇOK GZEL GARAJIM VARDI ARAÇ YIKAMAK İÇİN. MUTAHİTE VERDİK EVİ. ARTIK GARAJ MARAJ YOK :)

ESKİLERDEN GÖRUNTULER.

17. Köksal

Köksal Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    119
    Gerçek Ad-Soyad:
    Köksal
    Araç Modeli:
    Focus Collection TDCI
    eline sağlık, polisaj makinesi almadan önce konuşalım, bolca marka model hakkında tecrübe edindim, faydam dokunur.

bir de cilanın boyaya yapışan kısmı çok çok incedir. mümkün olduğunca ince sürmeye özen gösterin ki silerken boş yere kuruyup sizi yormasın. ingiliz forumunda 23 kat wax atıp boya ölçüm cihazıyla ölçen biri mikronda bir fark olmadığın göstermişti. üst üste atılan cila fazladan koruma sağlamıyor, önceki seferde unutulan biyer varsa üzerinden geçmenize faydası olur ;) naçizane.

18. heh

heh Yönetici Yönetici

Alınan Beğeniler:
    9.422
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
    Arabamla uğraşmayı seviyorum.Cilayı silerken ve ilk boya yenileyici/temizleyici cilayı atarken sanırım biraz yorulduk.Kollarda ham olunca sonuç 2 gün:DTeşekkür ederim.

Haklısınız güzelmiş gerçekten.Aslında ben yıkamayı eve çok yakın bir yerde yapıp,yer olmadığı için cilayı bizim apartmanın bahçesinin önünde attım.Müsait bir yer mutlaka bulursunuz:)

Teşekkür ederim.Ben çok fazla para vermeyeceğim polisaj makinesine sanırım.Einhell ya da cat power düşünüyorum.Cat power da 6 devir kademesi var.Ancak einhellinki dijital devir kademesi ve 600-3000 devir arası kumanda edilebildiğinden benim daha çok hoşuma gidiyor.Sonuçta polisajı 600-800 devir civarı atacağımdan bu biraz daha mantıklı gibi geldi bana.Alacağım ürün amatör olacak.

Cila hakkında hakkınız var.Bu konunun en başındaki makine ile asıl koruyucu cilayı attım.Ancak makinenin artık süngeri de ,pedi de deforme olmaya başladığından -bastırsamda,bastırmasam da- kalın bir tabaka cila bıraktı.Aslında birazda bu yüzden yeni polisaj makinesi düşünmeye başladım.Parça parça yapmak en iyisiydi.Ama hava kararmaya başladığından sona kalan parçaları ışık olmadan/ayrıntısını görmeden cilalama riski vardı.O yüzden tamamına sürüp daha sonra sildim;)3 kat attım derken 3 ü de aynı üründen 3 kat değil.1. si boya yüzey oksidasyonu temizleyici,2. boya yüzey koruyucu,3. ise cila parlaklık koruyucu ve cila ömrü arttırıcı bir üründü.
    Bilgi için teşekkürler.

19. kanikarali

kanikarali Ralli Pilotu

Alınan Beğeniler:
    150
    Gerçek Ad-Soyad:
    Ali Kanıkara
    Araç Modeli:
    2006 Cerato 1.5 CRDİ
    Hakan Bey ellerinize sağlık. Çok güzel olmuş. Ben de aynı işlemi yapmak istiyorum. Malzemeleri tamamlama aşamasındayım. Polisaj makinesi mutlaka şart. Amatör işi Koçtaş'ta görmüştüm. Biraz da Ankara'da havaların ısınmasını bekliyorum. Paylaşım ve verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.

20. heh

heh Yönetici Yönetici

Alınan Beğeniler:
    9.422
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
    Ben teşekkür ederim Ali Bey.Sizin aracınızın da polisaj yapıldıktan sonra fotoğrafları görmek isterim.Benim ilk sayfada eklediğim polisaj makinesini de Koçtas tan almıştım.Şu anda fiyatı yanılmıyorsam 39,90 olması lazım.Ancak ben ;

skil_masters_9950_ma_elektrikli_polisaj_makinasi_hrf0159950ma.jpg

bu tarz polisaj makinesi ile 600 devir civarında uygun polisaj pedi ile polisaj yepmanızı tavsiye ederim.
    Diğerinin avantajı fiyatı ve keçesinin cihaz ile birlikte kutunun içinde gelmesi.Gerçi diğer ürünlerde de hemen hemen aynı şekilde ama onların amatör olanları 100-200 TL aralığında seyrediyor.

Bu Sayfayı Paylaş