Kia Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

1.5 crdi bu ses nereden geliyor ?

'Rio Forum - Club' forumunda fraps34 tarafından 10 Mayıs 2018 tarihinde açılan konu

1. Kısmetim1

Kısmetim1 Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Gerçek Ad-Soyad:
    Ali şahin
    Araç Modeli:
    Kia rio 1.5
    Merhaba aynı ses benim riodada vardı. 2 hafta önce zinciri orjinali ile değiştirdim. Ihmal etmeyin derim. Benim aracım 150 bin km deydi. Usta motor hiç açılmamış dedi. Anlayacağınız ağır bakımlarını ben yaptırmak zorunda kaldım. Benden önceki sahipleri de biraz hor kullanmış atacı. Zincir seti+baskı balata+devirdaim+klima gazı+enjektör bakımı+komple yağ bakımı+ v kayışı+ işçilik 3500 tl verdim.

fraps34 bunu beğendi.
  2. Kısmetim1

Kısmetim1 Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Gerçek Ad-Soyad:
    Ali şahin
    Araç Modeli:
    Kia rio 1.5
    Çift zincir var bu motorda. Zincir gergilerini iten el bombalarının son kademeye geldiğini kendi gözlerimle gördüm. Usta verilmiş sadakan varmış dedi. Zincir dağılınca komple motor yapılıyormuş. zincir değişiminde komple motor iniyor o yüzden biraz işçilik fazla tutuyor. Çok geçmiş olsun. Vakit kaybetmeden zinciri değiştirin derim.

3. silverhawk07

silverhawk07 Servis-Satış Yetkilisi Servis-Satış Yetkilisi

Alınan Beğeniler:
    1.106
    Gerçek Ad-Soyad:
    Mustafa
    Araç Modeli:
    RIO 1.5 CRDI 2009 COMF.
    ses nedir diye sorduğunuzda. sesin zincir +lifter sesi şeklinde benim gibi yorum yapan arkadaşlarımız oldu. araç zincir değiştirmek için açılıyorsa. ses şikayeti varsa liter değişir. yağ pompası kontrol edilir. kulbitor kapak contası , enjektör keçeri, oringler, enjektör pulları değişir. supak horuzları kontrol edilir. bir iş yarım yapılırsa adamın ocağına incir ağacı diker

umutd07, fraps34, tt_boy ve 1 kişi daha bunu beğendi.
  4. ogun

ogun Ralli Pilotu

Alınan Beğeniler:
    1.185
    Gerçek Ad-Soyad:
    Ogün YILMAZ
    Araç Modeli:
    Hyundai Elantra Mode 2011 - 1.6cc-136 HP / Benzin&Lpg
    Tecrübe ile sabit.

5. fraps34

fraps34 Sürücü

Alınan Beğeniler:
    43
    Gerçek Ad-Soyad:
    ismail
    Araç Modeli:
    Kia Rio 1.5crdi 110bg
    üstad bu şekilde 15-20 km düşük devirde yol aldım , bu kalıcı hasara yol açmış olabilirmi. Bu sorun baş gösterince Subaplar pistonamı çarpıyor sizce ?

Yarın set halinde değiştireceğim lifterleri , bu sefer yan sanayi takacağım bütçem allak bullak oldu. Önceden çok hafif gelen ses vardı önemsemedim , trigeri değiltirince 2 gün sonra ses 10 kat arttı. Ve motor titreşimli çalışıyor.Bunun zincirle bağlantısı nedir çözemedim.

6. silverhawk07

silverhawk07 Servis-Satış Yetkilisi Servis-Satış Yetkilisi

Alınan Beğeniler:
    1.106
    Gerçek Ad-Soyad:
    Mustafa
    Araç Modeli:
    RIO 1.5 CRDI 2009 COMF.
    Bu tip durumlarda yani onarım yapılmış bir araca , aracı görmeden yorum yapmak yanlış olur. neler değişti? sökülünce diğer parçaların durumu neydi? acaba zincir takılırken sente atlatılarak mı takıldı? zincir grubundaki dişlilerin ddurmu nasıldı ? bilemeyiz

7. fraps34

fraps34 Sürücü

Alınan Beğeniler:
    43
    Gerçek Ad-Soyad:
    ismail
    Araç Modeli:
    Kia Rio 1.5crdi 110bg
    merhaba bugun söktük egzantrik mili sarmış. yağ pompası kısa süre üst tarafa yağ basmamış. çıkma parçalarla toplayacağım artık.

Bu Sayfayı Paylaş