Kia Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Rio Sedan Good Year efficentgrip Performance 205/55/16 izlenimleri

'Rio Forum - Club' forumunda ilter88 tarafından 15 Nisan 2014 tarihinde açılan konu

1. Hederot

Hederot Sürücü

Alınan Beğeniler:
    30
    Merhaba, ben de lastiklerimi bir 5-6 bin km sonra değiştirmeyi düşünüyorum, lastikçi ile biraz konuştum ve bizxim araçların lastik ebatları biraz farklı ve ara üretim gibi birşey ve fiyatları inanılmaz pahalı, her lastikçi de de bulunmuyor. Aynı öneriyi bana da yaptılar ama ben de görsel konusunda takıntılı olduğumdan ve nasıl duracağını bilmediğim için birşey demedim. Sizden ricam aracın yandan nasıl durduğunu ve ön taraftan aracın yanı nasıl duruyor onun da fotoğrafını çekip ekleyebilir misiniz. Yadan özelden de gönderebilirsiniz. Teşekkür ederim.

2. Evren81

Evren81 Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    281
    Gerçek Ad-Soyad:
    Evren
    Araç Modeli:
    Renault Clio 1.5 dCi ICON 2016
    Merhabalar arkadaşlar ben de 1.5 ay kadar önce orjinal ve çok sert olan lastikleri goodyear efficient grip lastiklerle değiştirdim. Orjinal lastikler 195 55 16 87H idi. Yerine 205 55 16 91V lastik taktırdım. Lastikçimle görüştüğümde 1cm ince veya kalın lastiğin janta uyumlu olduğunu ve bir sorun çıkartmayacağını söyledi.
    Ben de kendisine güvenerek ve aynı model Rio da aynı ebatta lastik gördükten sonra lastiklerimi değiştirdim.
    Hepsiburada.comdan aldım lastiklerimi. Tanesi 178TL ye geldi 4 adet aldım tümünü değiştirdim. Lastiğin özelliklerine gelecek olursak; lastik gayet yumuşak. Eski lastiklerle kullanırken kasislerde aracımdan çok şikayetçiydim. Hatta yaylarını bile değiştirmeyi düşündüm sertliğinden dolayı. Ancak sorun yaylarda değil lastiklerdeymiş. Kumhodan sonra Goodyear sanki başka bir araca binmiş gibi hissettirdi. Aracın yol sesi inanılmaz azaldı. Eskiden motor sesini 3bin devirden önce duyamazdım şimdi duyabiliyorum. Artı araç çok yumuşadı. Buna ilaveten 205 55 16 boyutunda lastiğin AB Etiketi çok başarılı. Yakıt tüketiminde B sınıfı, ıslak zeminda tutunmada A sınıfı, sessizlikte de A sınıfı.
    Islak zeminde 70 80 km/h hızla fren denemesi yaptım biraz da bayır aşağı bir yolda, frene abandım ve araç öyle güzel frenleme yaptı ki inanamadım. ABS araç tam dururken devreye girdi.
    İyi ki almışım dedim. Herkese tavsiye ederim.

efdal bunu beğendi.
  3. Mahir

Mahir Moderator Moderator

Alınan Beğeniler:
    3.737
    Gerçek Ad-Soyad:
    mahir
    Araç Modeli:
    .
    iyi gunlerde kullanin lastiklerinizi

4. pannoplia

pannoplia Acemi Sürücü

Alınan Beğeniler:
    3
    lastikleri değiştirirken önerilerinizi dikkate alacam :) yalnız bir sorum var sürtme tarzı herhangi bir sorun olmuyor değil mi fotograf eklerseniz bizi mesut edersiniz :)

5. mesut_src

mesut_src Ralli Pilotu

Alınan Beğeniler:
    372
    Gerçek Ad-Soyad:
    Mesut Sürücü
    Araç Modeli:
    Kia Rio 1.25 Fancy
    Bende bugün coca cola nın riosunfa gördüm bu ölçüleri. Sürtme olsa takmazlardı.

1.25 RIO

6. Evren81

Evren81 Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    281
    Gerçek Ad-Soyad:
    Evren
    Araç Modeli:
    Teşekkür ederim.

Kesinlikle en ufak sürtme yok. Direksiyonu sonuna kadar çeviriyorum rahatlıkla hiçbir sorun yok. Fotoğrafı yarına ekleyebilirim.

7. pannoplia

pannoplia Acemi Sürücü

Alınan Beğeniler:
    3
    mümkünse zahmet olacak size ama fotoları görmek istiyorum :)

8. Evren81

Evren81 Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    281
    Gerçek Ad-Soyad:
    Evren
    Araç Modeli:
    Buyrun resimler. Lastiklerden çok memnunum bu kadar fark yaratacağını düşünmemiştim. Fiyatı da gayet makul bence.
    Lastik değiştirmek isteyenlere kesinlikle tavsiye ederim. Bu rahatlığın yanında yakıt tüketiminde de 0.2 lt lik bir düşüş gözlemledim.
    Aracım tüplü bu arada. BRC Marka tüpten de çok memnunum. Şuan Düzce de Aygaz 2.44 TL / lt. 80 - 85 TL ye doluyor 41 lt lik tüp. Bu gazla çoğunluk şehir içi olmak üzere toplam 400 - 420 Km yol yapıyorum. Yani benzinden harcanan küçük bir kısmı gözardı edersek km de 20 kr yakıyor. Dizelleri kıskandıracak bir yakıt tüketimi. Maşallah diyorum herzaman aracımız çok güzel. Allahım kazasız belasız yolculuklar nasip etsin hepimize.

05rio50, forodun, kiario63 ve 1 kişi daha bunu beğendi.
  9. forodun

forodun Acemi Sürücü

Alınan Beğeniler:
    13
    Gerçek Ad-Soyad:
    Ali Alçiçek
    Araç Modeli:
    2016 Kia Ceed Consept Plus Dct
    Güle güle kullanın. Ben de değiştirmeyi düşünüyorum lastikleri daha 3 aylık araba ama çok vuruyor en ufak çukurda veya tümsekte acaba konfor artarmı birde 1.2 fansy modelinde farkedilir bir çekiş gücü veya performans kaybı yaşarmıyız. Zaten bi sıkımlık canı var küçük motor olduğu için yokuşta kalmayalım sonra. Genelde şehir içinde kullanıyorum uzun yolda 120 yi geçmiyorum.

10. Evren81

Evren81 Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    281
    Gerçek Ad-Soyad:
    Evren
    Araç Modeli:
    Teşekkürler. Ben eski Kumho lastiklerle çok rahatsızdım. Aracın yaylarından olduğunu bile düşünüp bi ara yayları değiştirsem mi diye kararsız kaldım. Lastiğin iz genişliğindeki 1 cm artış performans veya çekiş gücünden birşey kaybettirmedi. Aksine arttığını düşünüyorum zaten lastik performans lastiği. Kumholar ıslak zeminde en ufak frende abs yi aktif hale getiriyordu sanki hiç tutunmuyormuş gibi. Bu lastiklerle abs ye gerek kalmıyor adeta. Kumholar 87H yani 210km hıza göre olan lastikler bu lastikler 91V yani 240 km hıza kadar diye geçiyor.

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 20 Mayıs 2014
  11. yerli79

yerli79 Acemi Sürücü

Alınan Beğeniler:
    12
    iki ölçü arasında %1,74 lük fark sorun olmaz

12. Evren81

Evren81 Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    281
    Gerçek Ad-Soyad:
    Evren
    Araç Modeli:
    Yanlış anlaşılmasın büyüyen lastik çapı değil lastiğin genişliği. Çamurluk boşluğunda bir değişiklik olmuyor. Yandan baktığınızda bir değişiklik yok. Sadece önden veya arkadan baktığınızda lastik biraz daha geniş duruyor ve araca ayrı bir hava katıyor bana göre. Eski lastik 3 olukluydu bu lastik 4 oluklu. Normal şartlarda genişlik arttıkça yakıt tüketiminin artması beklenir ama bu lastiğin yuvarlanma direnci düşük olduğundan yakıt tasarrufunda B sınıfı. Yakıtta bir artıştan ziyade düşüş oluyor. Konforu da cabası.

13. sercan_1363

sercan_1363 Sürücü

Alınan Beğeniler:
    7
    Taban genıslıgı bence guzel bır tercıh olmus . Aracınız bu sekılde daha genıs bır zemıne yayılacak ve dıger ebatta doldurulmayan zemın bozukluklarını bır nebze daha kapatacak ve konforu arttıracaktır . Bence dogru secım olmuş . Güle güle kullanın .

14. forodun

forodun Acemi Sürücü

Alınan Beğeniler:
    13
    Gerçek Ad-Soyad:
    Ali Alçiçek
    Araç Modeli:
    Peki arkadaşlar eski lastikleri ne yaptınız. Bende baya baya alacam heralde eski lastikleri napsam diye düşünüyorum. Acaba ikinci el satılıyormu bu lastikler ve satan varsa kaça satılıyor? Lastiklerle 3000 km yapıldı 4 aylık lastik

15. ism@il

ism@il SUPER MODERATOR

Alınan Beğeniler:
    4.794
    Gerçek Ad-Soyad:
    ism@il
    Araç Modeli:
    Sportage 2012 gsl plus
  16. pannoplia

pannoplia Acemi Sürücü

Alınan Beğeniler:
    3
    bende de 4000 km yapmıs lastikler var 75 liraya satabilsem tanesini ben de niyetlenecem :D

17. Mahir

Mahir Moderator Moderator

Alınan Beğeniler:
    3.737
    Gerçek Ad-Soyad:
    mahir
    Araç Modeli:
    .
    Sahibindene resimlerini cek koy nasip demisler

18. forodun

forodun Acemi Sürücü

Alınan Beğeniler:
    13
    Gerçek Ad-Soyad:
    Ali Alçiçek
    Araç Modeli:
    Okudum tanışma bölümüne konu açtım. Ancak farklı bir eksik varsa direk söyleyin forum un acemisiyim. Bir yanlışım olduysa affola.

19. ism@il

ism@il SUPER MODERATOR

Alınan Beğeniler:
    4.794
    Gerçek Ad-Soyad:
    ism@il
    Araç Modeli:
    Sportage 2012 gsl plus
    Estağfurullah.
    Iyi forumlar dilerim

20. Evren81

Evren81 Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    281
    Gerçek Ad-Soyad:
    Evren
    Araç Modeli:
    Benim aracım 30.000i devirdiğinden eski lastiklerin ederi olacağını düşünmüyorum. Aslında eski lastikleri yaz sonuna kadar kullanıp yaz sonunda kış lastiği almayı düşünüyordum ama internette indirimi (178TL) görünce dayanamadım ve alıverdim :) Eski lastiklerin sağlam haline de pek alıcı çıkacağını düşünmüyorum. Kumho aşırı sert ve ıslak zeminde hiç güven vermiyor.

Bu Sayfayı Paylaş