Herkese iyi günler arkadaşlar nasipse Almanya'ya 1aylığına iş için yeğenim gidiyor.Gelirken kendime telefon getirebileceğini söyledi Iphone 5s almayı düşünüyorum fakat ne ben ne o öncesinde böyle birşey yaptık.Almanyada sanırım 700-800Euro arası bırsey fıyatı fakat ülkemize geldıgınde ben bunun sim kilidi kaydını nasıl yaptıracağım ekstra ne kadar ücret öderim ötv mtv neyi vardır bu cihazların Bu konularda bilgisi olan arkadaşlarımdan yardım bekliyorum:thumbup:
Bildiğim kadarıyla yurtdısından gelen kişi pasaportuyla telefonu herhangibir gsm bayine gidip açtırabiliyor ücret kısmını bilmiyorum
Imeı kaydını nerede yaptırmalıyım gumrukte vs ek bırsey daha odeyecek mıyım bırde bazı sim.lerde çalışır bazıları çalışmaz gibi birşeyler okudum nette ülkemizle arasında da fiyat farkı çok.Teşekkür ederim cevap için Mahir kardeşim
O sim isi halloluyorda bir tane getirip kaydettirebiliyor diye biliyorum. Yani kendine de alirsa iki cihazi kaydettiremiyordu. Nerden aliyor bilmiyorum ama oyle cok bi fiyat farki yok.. Orada operator anlasmali cihazlar uyguna geliyor , hatta neredeyse bedava idi.. HTC Wildfire S A510e cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
Ersinim bu işler hakkında hiç bir bilgimiz yok almanyada apple store'dan almayı duşunuyoruz çünkü başka biryer bilmiyoruz nette araştırdığıma göre 16gb 699 32gb 799euro sadece bana getirecek yeğenim kendinin telefonu var pasaportuna da işleteceğiz o da sıkıntı değil ama kayıt ettırmeye gıttığimizde bunun %8 kdv.si var vs durumu olur mu yani ekstra bir ücreti vs. birde bazıları yazmıs sim kilitli/siz o nedir
Emre Bey merhaba.Ben bu sene başında kendi üzerime yurtdışından aldığım bir telefonu kaydettirmiştim.Öncelikle telefonun imei numarası ve telefonun üzerine kaydedileceği pasaporta sahip kişinin TC kimlik numarası ve telefonun imei numarası ile vergi dairesine giderek 130 TL vergi ödüyorsunuz.Pasaportuna kayıt yapılacak kişinin 2 yıl öncesine kadar başka bir yurtdışından alınmış telefonu kendi üzerine kayıt ettirmemiş olması gerekiyor. Vergi ödendikten sonra elinizdeki dekont,pasaport sahibi,pasaportun aslı ve fotokopisi ile birlikte ve tabi telefonun imei numarası büyük gsm bayilerinden birine başvuruyorsunuz.Onlar sisteme bilgileri giriyor ve sizde btk nın sitesindn imei kabul durumunu sorguluyorsunuz. Burada önemli olan 1-2önemli nokta var. 1.si kesinlikle kayıt yapılmadan telefona sim kart takmayın.Telefon bloke olur.2.siKaydın yapıldığını kontrol edin ve emin olduktan sonra sim kart takın.Pasaportun yurda giriş onay tarihi ile kayıt yaptırdığınız tarihin arasında 30 günden fazla zaman olmaması gerekiyor. Yani giriş yapıldıktan sonra kayıt için 30 gün vakit var. Bunlardan çok daha kolay bir yöntem ise pasaport sahibinin üzerinden kayıt vergisi yatırıldıktan sonra pasaport numarası,imei ile e-devlet üzerinden bu işlemlerin on line olarak yapılıyor olması.O zaman belgeleri daha sonra sorulduğunda gösterebilmek üzere kendinizde tutuyorsunuz.Ancak e-devlete pasaport sahibi kayıt yaptıracak. Son zamanlarda artık gsm operatörlerinin bu tarz kayıtları yapmasına zaman zaman izin verilmediği ve kaydın bizzat btk tarafından belgelerin gönderilmesi yoluyla yapıldığı söylentileri duydum.Ama ne kadar doğru bilemiyorum.Bunu btk ile görüşerek teyit etmenizi tavsiye ederim. Bu arada gsm bayileri bu iş için 20 TL işlem ücreti alıyorlar. Umarım yardımcı olabilmişimdir.