Arkadaşlar bu gün kış lastiklerini taktım. lastik basınç sensörleri yazlıklarda kaldığı için konsoldaki lastik hava göstergesi yandı. Kışlık jantlara 4 adet sensörü ebayda bulabildim (TRW 52933-3X305 TPMS ) malum paypal türkiyede yok. İngilterede bi arkadaş ben kargoyla yollarım dedi. Merak ettiğimiz kargo gümrüğe takılır mı. 4sensör için gümrükte sıkıntı çıkar mı ? Bu konuda tecrübesi olan arkadaşlardan yardım istiyorum . Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Küçük derken 4 sigara paketi kadar bişey . ups kargoyu arasak bilirler mi acaba.. birde böyle parça getirtip gümrük sorunu yaşayan arkadaş duydunuz mu hiç Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Tamamen şans işi.Aradan rastgele paketi alıp kontrol edebilirler.Ben posta yolu ile getirtmenizi tavsiye ederim.Ups vb kargolar gümrüğe takılırsa ambar parası alıyorlar.Ağzı yanan çok ödediği ambar ücreti için.
Posta şirketleri ile.PTT kargo tarzı.Mesela aliexpressten alınan neredeyse herşey China post Hong Kong post ile geliyor.Ptt nin oradaki versiyonu.
üzerine türkçe not yazıp yollasın, gümrük birliği avantajı da var. uzak doğudan gelenleri didikliyorlar genelde. bana irlandadan arkadaş 4-5 cihaz yolluyor, üzerinede türkçe "tamir için gönderiyorum, onarım sonrası geri gönderilecektir" yazıyor, daha hiç takılmadı.
İlkem otomotiv vb parça ithal eden firmalar var.Onlara bir sormak lazım.Yoksa bile belki getirtebilirler.
Kutunun ustune hediyedir ibaresi yapistirsin ya da seçenekler vardır orada gift falan olarak tik atsin . Ben Hong Kong dan oyun getirttim bi cacık olmadı adam uzmanı olmuş hediyedir ibaresi ile yolladılar mi genelde sıkıntı çıkmaz
Valla biz yedirdik abi satışı yapan adamın paketleme şekli o evragi ustune yapistirisi belki etkiyordur aldığım şey 145 tl değerinde idi belki 100 dolar ve altına bakmiyorda olabilirler boyutu kalın bi kitap ayarında idi... Karar artık arkadaşın
Hepimizden iyi biliyorlar gelen malin degerini degerli yada adteli bisey olursa aninda cokerler. Mobilden gonderildi.
Almanya ebayda buldum 4 sensör 149€ . arkadaşa söyledim alıp getirecek. hamtlara takınca sarı ışık söner umarım birde araca tanıtmak için servise girmeyiz inşallah Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Sensör orjinal ise araç tanır ama resetleme/okutma için servis zorunlu olabilir Gümrük vergisi için üst limit kişisel kullanım amacıyla alınan ürünlerde 100 USD ya da 70 EUR'dur, üstünde bir bedel her şekilde vergiye tabi (%20 gümrük vergisi var). Bunun dışında aynı üründen 3'ten fazla getirirseniz ve satış amacı olduğuna kanaat getirilirse bedele bakılmaksızın yine vergiye tabi. Tabii bir de tamamen ithali yasak ürünler var, o bambaşka bir konu. Kutu küçük olur dikkat çekmez belki ama olur da fiyatı görürler ise 150 Euro'luk ürüne vergi ister devletimiz. UPS, FedEx gibi firmalarla gelirse siz evrak ve vergi işini halledene kadar onların deposunda ürünün beklediği süre kadar bir de depo parası isterler sizden (pahalı oluyor) Yurt dışından gelecek bir arkadaş/akraba en temiz çözüm bu tarz riskli ürün alımları için, Almanya çözümü ile en iyisini yapmışsınız.