Merhaba araç 10 gündür bende yokuş kalkışlarda bir türlü istikrar sağlayamadım şu işin pratiği nedir arkadaşlar. -Yokuşta fren ve debriyaj sonuna kadar basılı, vitesi 1'e taktık. Bu noktadan sonra ne yapılmalı bunun standardı nedir. -Freni çektikten sonra hemen gaza az basıp debriyajı kaldırmak mı? yoksa freni bırakıp debriyajı kavrayıp sonra gaza basıp kalkmak mı? Bu desteği sıklıkla kullanıyor musunuz? yoksa geleneksel yarım debriyaj ve el frenine devam mı ??
Şu anki aracım otomatik ama bir önceki manuel rio da freni bırakıp hafif gaz verip ayağımı debriyajdan kavrama noktasına kadar cekiyordum. (O sırada yokuş kalkış desteği devrede zaten) araç gitmeye başladığında da debriyajdan ayağımı tamamen çekiyordum. LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Düz yolda yaptığınızı biraz daha hızlı yapacaksınız ekstra bir standardı yok. Yokuş kalkış desteği yokmuş gibi davranın bence bu kadar büyütmeye gerek yok yani Zaten destek devredeyken bile tuttuğu 3 saniye siz 1.saniyede ileri hareket ettirirseniz devreden çıkıyor. 3. Saniyeye kadar kaldıramadınız diyelim yine devreden çıkıyor.
Merhaba, "Yokuş Kalkış Sistemi"nin hangi koşullarda devreye girdiğini anlamak çok zor. 4. yılım Rio ile, tecrübelerime dayanarak söylüyorum; anladığım kadarıyla bu mesele sadece eğimle ilgili değil. Bunu aklıma geldikçe farklı eğimlerde test etmeye çalışıyorum. Sanırsam nasıl devreye geçireceğimi çözdüm -her ne kadar yokuşta aracı harekete geçirme işini, bu fonksiyona güvenerek yapmasam da. Güvenli olan yerlerde bu fonksiyonu şu şekilde test edebilirsiniz; Belli bir eğimde, aracın geriye doğru kaymasına izin verin ve fren yapın. Bunu Hafif fren ve kuvvetli fren müdahalesi olarak ayrı ayrı deneyin. Trafikte de, tam olarak frenleme yapmadan evvel aracın bir miktar geriye kaymasına izin verip ondan sonra frenleme yapın. Bu geriye kaydırma çok bariz değil, aracın 'ağırlığı tartılabilsin' yeterli. Galibe anahtar kelime bu.
Dün gece calistim biraz ben de. Debriyaj ve freni koklemek lazim. Vitesi 1e attim. Ayagimi frenden ceker cekmez önce gaza dokundugum gibi geri atti araba yani olmadi. Ikinci denemem de ise 1e attiktan sonra freni ceker cekmez once debriyajin boşluğunu aldim ondan sonra gaza basip debriyaji kaldirdim hic kaymadan ve debriyaj balatalarini cok hirpalamadan basardim. Sanirim bu destegin kullanimi böyle. Destegi kullanmadan yani ayak frendeyken dabriyajin kavrama noktasini bulup sonra gaza basmanin (herkesin yaptigi) balatalara zarari oldugundan dolayi yokuş destegi konusunda bu yuzden israrci oldum biraz
Evet, debriyajla birlikte kullanmak gerekir. debriyaj sensorünün de bu fonksiyonun aktive olmasında etkisi olabilir.