Arkadaşlar yeni Volkswagen Tiguan Türkiyeye girmeye hazırlanıyor.Aracın ilk olarak Nisan sonu-Mayıs başı gibi lansmanı yapılacak ve ilk olarak Türkiyeye 2.0 Tdı+Dsg+4Motıon seçeneği gelicek aracı inceleme şansına Mayısa kadar sahip olacağız. Diğer versiyonlar ise Mayısın ortalarında 1.4 Tsı manuel ve Dsg seçeneği olarak ülkemize gelicek.1.4 Tsı manuelde 125 ps güç üreten motor getirelecek diye tahmin edilirken 1.4 Tsının dsg seçeneğinde motor 150 pslik güç üretecek. Aracın Vw Facebook sayfasında da gördüğüm kesin olarak geleceği motor seçeneği 1.6 Tdı olacak.1.6 Tdı motor seçeneğinde sadece manuel bekleniyor dsg seçeneği 2017de gelebilir ülkemizde vergiler dahilinde dsg 1.4 Tsı motora gelicek yine.Araç Volkswagenin resmi sayfasında yayınlandı. http://binekarac.vw.com.tr/yeni-tiguan.aspx#galeri Arkadaşlar kendi düşüncem ben aracı çok beğendim.R-line versiyonu çok çok sportif duruyor evoque ve sportageyi çok seviyordum suv sınıfında tiguanda bunlara eklendi diyebilirim vwnin araçlarını almam(scırocco hariç) ama bu aracını gerçekten çok çok beğendim adamlar yapmış yani. Highline versiyonuda güzel duruyor ama trendline versiyonu çok kötü duruyor donanım farkı var.Ama highline ve R-line versiyonu aracı bildiğiniz değiştirmiş. Şuandaki kasasının trend paket 1.4 tsı+dsg 97 bin civarlarında fiyatı çok fazla bence. Yeni kasada bu fiyattan çıkarsa benzinli+dsg seçeneği ile trend paketten çok çok uçuk olur fiyatları hayal kırıklığı olur. Maksimum 85lerden başlaması lazım 95e böyle orta paket alınır ama dış görünümü kesinlikle led ve xenon farlı versiyonu olucak vw araçlarına çok yakışıyor o far paketi 95 civarlarına alınır mis gibide binilir bence Dış tasarımda görünüş olarak yüksek donanım olması lazım.Açıkçası sportageyi satıp üstüne 20 bin lira eklerim 95 civarlarına bu aracı düşünmeye başladım yani çok beğendim aracı test sürüşü yapmak istiyorum fiyat konusunda da çok meraklandım şimdiden.Sizin düşünceleriniz nelerdir araç hakkında ?
Benimde çok beğendiğim bir araç çok hoşuma gitti ama resimlerde de var trendline versiyonu berbat duruyor. Highline ve R-line ise çok çok güzel çok beğendim aracı yavru toureg gibi olmuş fiyatlarını bende merak ediyorum 1.6 dizel+otomatik ile gelsinde qq tenekesine para yatırmak zorunda kalmasın kimse mis gibi satılır bu araç passat 1.6 tdı+dsg highline 140 civarlarında bu da öyle olucaktır 1.4 tsı+dsg maksimum 110 olması lazım 95 bin comfort donanım falan olur
Güzel araç golf 7 nin büyük hali gibi duruyor.ben biraz daha kaslı görünmesini isterdim passat gibi.heybetsiz kalmış biraz.ama araç güzel tabi.
1.6 dizel seçeneği var fiyat da 98 ile 116 bin arası 1.4 tsi 119 bin 2.0 4x4 152 bin cam tavan 4340 tl ben vw ci değilim fakat bu araç mayıs ayında gelecek ve iyi satacağını düşünüyorum. kia nın bu fiyat politikasında sportage yi çok satacağını düşünmüyorum. ben gene sportage alırım ama fiyat beni aşıyor. Yeni Tiguan Highline İç Donanım "ArtVelours" kumaş koltuk döşemesi "Dark Grid" iç dekor Direksiyon üzerinde DSG vites kumandaları Ön ve arkada iki adet LED okuma lambası Ambiyans aydınlatması Alüminyum görünümlü marşpiyel kaplamaları Dış Donanım 7J x 18" Kingston aluminyum alaşım jantlar, 235/55 R18 lastikler Elektrikli, katlanabilir ve ısıtmalı yan aynalar Kapı ve tampon altlarında krom dekoratif çıtalar Krom ön tampon ve yan kapı altı çıtaları Krom kaplamalı ön radyatör ızgarası LED "Mid" ön farlar LED gündüz sürüş farları Far yıkama sistemi LED "High" stop lambaları Dinamik viraj aydınlatması Ön kapı içlerinde ışıklandırmalı marşpiye kaplamaları Konfor Dijital Gösterge Paneli "Active Info Display" Güvenlik Gelişmiş ön aydınlatma sistemi (AFS) Mobilite lastikleri (patlamaya karşı direnci arttırılmış lastikler)
Sürüş konforu ve sürüş hissi ile malzeme kalitesi konusunda kaliteli hissettirmesi muhtemel bir araç olacak , Trendline gibi donanımlarda bencede ilgi çekici bir suv olmayacak ancak r line versiyonu daha sportif öğeler ve yüksek donanımla keyifli olur . Dsg için istenen paralar çok fena Alacak olanlara şimdiden hayırlı olsun ..
1.6 TDİ DSG Higline 120-130 bandında gelsin. Kendi sınıfında en çok satanlar listesinde Tiguanı ilk 3'e sokar gibi geliyor...