Merhaba; Ben bu akşam 2012 sportage için ön sözleşme imzaladım ve aracımız 02.01.2012 tarihinde teslim alacağım. Bende Sportage ailesine katılmış bulunuyorum. Bir konuda yardım rica ediyorum. Bildiğiniz gibi araçta 225/60 R17 lastik mevcut. Elimde 4 tane 225/55 R17 kar lastiği var. bu kar lastiklerini ben aracımda kullanabilirmiyim. acil yardım...
hosgeldiniz aracınız hayırlı olsun:thumbup1: lastik ebatlarınızın dısında bir ebat degil yani bildigim kadarıyla kullanabilirsiniz tabii yinede bir lastikciden teyit alın
Öncelikle hayırlı olsun iyi zamanda aldınız aracınızı yakında eski fiyatına yükselecektir diye düşünüyorum . Çap olarak kar lastiğiniz orjinaline göre %3.2 ufak olacak , genel kanı %3 e kadar toleranstır . Lastiğin yanaklarıda daha dar olup konforu bir parça azaltacaktır , 135 mm den 123 mm e düşecek lastik yanak kalınlığı . Çapın ufalması dolayısıyla aracınızın çekiş gücü artacak ama km sayacı yanlış gösterip fazla yol yapmışsınız gibi yazacak . 2-3 ay kullanacaksınız aslında ben olsam ne yapardım pek karar veremedim ...
Ben Gebzede Oturuyorum ve buralarda genelde öyle çok kar olmuyor. Aracı yeni aldığım için şuan kar lastiği alabilecek durumda değilim Bacanakta bmw 5.20 var ve satıp x6 alacak. 5.20 nin kar lastiklerini arabayı satacağım kişiye hediye ederim dedi. Bende bugün arabayı alınca sana uyarsa sen kullan dedi ve bu konuda bilgi sahibi olan sizlerden yardım bekliyorum. Ne yapsam ben bilemiyorum. Konfor azalacak diyorsunuz. bu beni düşündürüyor. Kar lastikleri Michellen olduğundan acaba üzerindeki orjinal lastiklerden daha konforlu hissedermiyim diye de düşünmüyor değilim
Aslında 7 derecenin altında fazla araç kullanmayacaksanız hiç bulaşmayın derim birde 4 tane ayrı jantınız olmaması nedeniyle 3-2 ay için aynı jantlara farklı lastik taktıracaksınız bunlarda maliyet olmalı . Yüzde 3.2 değilde daha az fark çıksaydı daha ılıman yaklaşacaktım ama hadi ben olsam taktırmazdım diyip güvenliği elden bırakmayayım
Yeriniz varsa alın siz o lastikleri dursun zaten aksi görüşte yorum yapacak kişiler çıkabilir daha rahat karar verirsiniz