Kia Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Yeni Rio Yokuşta Kayma Sorunu

'Rio Forum - Club' forumunda onurson tarafından 25 Aralık 2012 tarihinde açılan konu

1. onurson

onurson Sürücü

Alınan Beğeniler:
    1
    Merhaba arkadaşlar,
    Geçen birşey farkettim sizdede oluyormu merak ettim. Bizim evin önü yokuş. Hanımı beklerken arabayı stop ettim. Vitese taktım. 5 sn fln oldu araba bir diş attı 10 cm öne kaydı durdu. sonra tekrar ve tekrar. geriye taktım. yine aynı. Bu 4 üncü arabam. Öncekilerde dik yokuşa bile çeksem vitese taktımmı dururdu. Bu araçta el frenini çekmek gerekiyor. yoksa araba viteste bile kayıyor..

2. Alicanım

Alicanım

Alınan Beğeniler:
    14
    Araçlar yokuşta durdurmak için vitesle birlikte el frenide çekilmeli yoksa kayma olur.

3. hurricane_07

hurricane_07 Sürücü

Alınan Beğeniler:
    0
    el frenı ve vıtes en guvenlı yol fakat vıtes de bırakmanıza ragmen gene de kaymaması gerekır.şanzıman dıslısınde veya baskınızda bır problem olabılır

4. onurson

onurson Sürücü

Alınan Beğeniler:
    1
    bilmiyorum aldığım servise sordum. abi bu motorlarda böyle dedi. istersen yeni bi tane indirelim o da öyle dedi. Bana saçma geliyor. O yüzden Yeni kasa rio su olan arkadaşlar var ise onların da tecrübelerini öğrenmek isterim. Ona göre şikayet edeceğim.

araç rampa aşağı geriye bile taktığımda kayma yapıyor. bir dişli atıyor. duruyor. 5 / 6 sn sonra tekrar.

5. Ercan

Ercan Sürücü

Alınan Beğeniler:
    2
    Servisin açıklaması da çok teknikmiş. Malesef Kia servisleri olması gereken düzeyde değil.
    Sizin sorununuza gelirsek, Rio'da kullanılan 6 ileri şanzumanın vites geçişleri kararsız sıklıkla 1 yerine 3. vitese geçebiliyor ayrıca 1 ve 2. viteslerde gaza ne kadar yumuşak basarsan bas araç öne atıyor kendini.Buna benzer bir durum mu yoksa sadece sizin aracınıza has bir durum mu denemek lazım.

6. onurson

onurson Sürücü

Alınan Beğeniler:
    1
    Benim durum araç park halindeyken.normal çalışırken viteslerde bir sorun yok bende. tıkır tıkır geçiyor. yokuş aşağı geriye taksamda, yokuş yukarı 1 e taksamda araç. 5 /6 sn sonra bir diş atıyor duruyor. sonra tekrar ve tekrar. motor dönüyor ama neden bilemiyorrum. Bazı forumlarda kompresyon kaçıran motorlarda olur yazmışlar. ama araç daha 10 binde. Nasıl kayar anlamış değilim.

7. Ercan

Ercan Sürücü

Alınan Beğeniler:
    2
    Deneyip sonucu buraya yazarım. Sorunun çözümünde size yardımcı olacaktır.

8. ism@il

ism@il SUPER MODERATOR

Alınan Beğeniler:
    4.794
    Gerçek Ad-Soyad:
    ism@il
    Araç Modeli:
    Sportage 2012 gsl plus
    Ben bu olaya rio olarak bakmak istemiyorum. Cunku herarac ne kadar rampa olursa olsun frene basılınca durur. Kayma yapması kesinlikle saçma. Yanlış birşeyler var sanırım. Benim bu dördüncü aracım ve pendikte otururken evimin önü rampaydı ve bir kere bile olsun kamadı. Eğer sadece rio ise fabrikasyon hatası var demektir

9. Rio35

Rio35 Moderator Moderator

Alınan Beğeniler:
    220
    Gerçek Ad-Soyad:
    İbrahim K.
    Araç Modeli:
    Rio Sedan 2012
    Benim Rio sedanda da var aynısı 5 sanıyede bır 10cm kayıyor 1. viteste de geri vitestede ve el frenı de çok saglam deıl dık yokuslara bırakamıyoruz. O konuda çok kalitesiz yapmışlar.Aynı yokusta arkadasımın seat leonu gram kaydırmıyor :S

10. ism@il

ism@il SUPER MODERATOR

Alınan Beğeniler:
    4.794
    Gerçek Ad-Soyad:
    ism@il
    Araç Modeli:
    Sportage 2012 gsl plus
    Evet dostum spo hariç son iki aracım leon1 ve leon2 idi. Inanın 1mm bile kaymadı

11. Ercan

Ercan Sürücü

Alınan Beğeniler:
    2
    Bu akşam dik bir yokuşta denedim.El freni inik halde ne 1. viteste ne de 2. viteste araç durmadı hatta seri şekilde ilerlemeye devam etti.Tabi el frenini çekince bir sorun yok.
    Rio kullanan arkadaşlar dikkat etmiştir sokak dönüşlerinde 2. vitese alındığında araç kompresyon yapmıyor harekete devam ediyor. Bana bu durumun motorun zarar görmemesi açısından gerekli olduğu söylenmişti.Viteste durmamasının sebebi bu olabilir.

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 25 Aralık 2012
  12. uniyoung

uniyoung Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Konu ilgimi çekti ve diğer marka araçlarda da böyle durum olup olmadığını forumlardan araştırdım. Bazı markalarda bu dediğiniz durumun olduğunu öğrendim. Sadece Kia'ya has bir durum değil sanırım.

Birkaç alıntıda yaptım:

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 26 Aralık 2012
  13. mseyhun

mseyhun Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    el frenini çekmeden aracın vitesle kendisini tutmasını beklemek çok ilginç bir anlayış arkadaşlar..o zaman kapıları kitlemeyelim hırsız neden benim malımı çaldı şeklinde araştırmalar yapalım...kişi öncelikle tedbirini alacak...ben viteste kayma yapan araçta bir sorun olduğunu zannetmiyorum...sorun yokuşta el frenini çekmemek....

arkadaşlar her ne olursa olsun el frenini çekmek lazım..vitesin aracı tutması bence çok zor...el frenini çekmemek büyük tedbirsizliktir.....

14. sergen58

sergen58 Sürücü

Alınan Beğeniler:
    4
    Gerçek Ad-Soyad:
    Sergen BASAT
    Araç Modeli:
    2015 passat b8 1.6 tdi dsg comfortline
    Bu durum sportagelerde de ayni hafif dik yokusta bile vites arabayi tutmuyo benim 2. Spo ikisindede ayniydi sorunmu derseniz bence sorun el freni kesinlikle cekilmeli ancak ben sivasta yasiyorum ve buranin sogugunda el freni kullanamiyoruz maalesef donuyor vitestede tutmuyor bu yuzden spoyu kisin egimli yerlere park edemiyorum

15. heh

heh Yönetici Yönetici

Alınan Beğeniler:
    9.422
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
    Bu kronik bir probleme benziyor.Başka bir servise daha götürseniz aracı.Eğer yapılabilecek birşey varsa yapmalılar.

Ama arkadaşların yukarıda yazdıklarına ve diğer forumlardan arkadaşımızın yaptığı alıntıya bakarsak vites+el freni kullanmak artık şart gibi görünüyor.

16. ism@il

ism@il SUPER MODERATOR

Alınan Beğeniler:
    4.794
    Gerçek Ad-Soyad:
    ism@il
    Araç Modeli:
    Sportage 2012 gsl plus
    en kısa sürede spomda denemeliyim

17. sergen58

sergen58 Sürücü

Alınan Beğeniler:
    4
    Gerçek Ad-Soyad:
    Sergen BASAT
    Araç Modeli:
    2015 passat b8 1.6 tdi dsg comfortline
    Deneyin ismail bey sizin spoda muhtemelen ayni bu benim 2. Spo ilk duz paketti bu plus ikisindede ayni sorunu yasiyordum hatta gecen sene duz paket olan arabamla bu sebepten servise gittim hepsinde ayni dediler test aracina baktim oda ayni :) kisacasi 3 spodada ayniydi :(

18. onurson

onurson Sürücü

Alınan Beğeniler:
    1
    eevt aynı problem. dik yokuşta bırakamıyoruz.. Cvvt motora has özellikmi acaba? yoksa fabrikasyon birşey mi? şikayet edilecek bir durum çünkü ilk başıma geldiğinde. aracı yolun ortasında bulmuştum. Allahtan kaza olmamaış. bir araca vurmamış. Servis bu araçların hepsi kayar dedi. çok enterasan. Hidrolikleri boşalıyormuş bişeyler dedi ama mantıklı gelmedi. Biraz daha araştırmakta yarar var.. Aynı motoru kullanan accent blue lar nasıl acaba?

19. 2berk

2berk Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    1
  20. Rio35

Rio35 Moderator Moderator

Alınan Beğeniler:
    220
    Gerçek Ad-Soyad:
    İbrahim K.
    Araç Modeli:
    Rio Sedan 2012
    Debriyajın hidroliği boşalıyordur onu söylemişlerdir size. Benimde tahmınım bı tek o var ama el frenide çok güven vermiyor:S
    Arabada takoz bulundurmak gerçekten şart oldu bir tek bu huyunu sevmedim arabanın :S

Bu Sayfayı Paylaş