Merhabalar forumdaşlar, Bugün başıma gelen ve herkesin her an başına gelebilecek bir olayı paylaşmak istedim. Öncelikle dolandırılmadım onu belirteyim. Gün geçmiyor ki dolandırıcılar yeni yeni icatlar üretmesin. Bugün 2 adet mesaj geldi telefonuma resimleri de aşağıda. Telefon numaramı kararttım güvenlik amaçlı. Bu çok zeki (!) şahıslar akıllarınca insanların hediyeye olan düşkünlüğü ve dini inaçlarını kullanıp dolandırmaya kalkıyorlar. Defalarca aradım dümdüz içimi döktüm iyi rahatladım. Arayıp konuştuğunuz zaman telefon için kargo ücreti (100TL ve üzeri)ni sizin ödemeniz gerektiğini veya diğer din sömürüsü ile dolandırıcılık nosunu aradığınızda da size birkaç parça seccade namaz kitabı tesbih vs paket almanız gerektiğini söylüyorlar. Tabi bunlar için sonunda sizden kredi kartı nosu istiyor veya aynı ilk noda olduğu gibi bir kargo ücreti olduğunu söylüyorlar. Bunlara kanacak kadar saf vatandaşlarımız var malesef. Arkadan gelen telefon sesleri ve her aramada farklı kişi çıkmasından anlaşılıyor ne kadar yoğun çalıştıkları. Bir çoğu hayali firmalar üzerine alınmış hatta yönlendiriciler kullanılarak aranan numaralar. Yani 0212 olması istanbuldan arandığınız anlamına gelmiyor. Bu tarz dolandırıcıların genellikle yoğunlaştıkları merkezleri Urfa ve Antep bölgesi. Bu dolandırıcılar bu işi o kadar kolay yapıyorlarki pişkinlikleri de var. Utanmıyor musunuz Allah'ın selamı ile telefon açıp milleti dolandırmaya dediğimde şikayet edin diyor. Hatta küfür edince karşılık veriyorlar o derece. Sizden ricam çevrenizi bu tür girişimlere karşı bilinçlendirmeniz. Bilgi almak için karakolu da aradım. Telefona bakan memur arakdaşla da baya konuştuk hatta kaynaştık da denebilir. Çay içmeye bile davet ettim. Polisin dediği suç oluşmadan birşey yapamıyoruz. Ama birçok numaranın takip altında olduğunu belirtti. Birkaç güç önce izmirde 60 kişilik bir şebeke çökertilmiş. Bu konu hakkında birşeyler yapamaz mıyız diye sorduğumda şikayetçi olabilirsiniz ama mahkeme sürecini takip etmeniz gerekiyor dedi memur bey. Ben de dedimki bunların hayali firmaları hakkında nasıl bir işlem başlatabiliriz sonrasında muhattap bulunamaz ise veya takipsizlikle sonuçlanırsa bütün dava masraflarını da bizim karşılamamız gerekir dedim. Aynen öyle dedi. Ben de BİMER e yazdığımı söyledim. Orası iyi olabilir dedi çünkü bimere yazılan herşeye bir karşılık verilmek zorunda. Umarım caydırıcı cezalarla bu tür olayların azalması sağlanır. Biraz uzun oldu kusura bakmayın. Duyarlı olan herkese teşekkür ederim. Allah böyle namertlere fırsat vermesin inşallah.
Evren kardeşim geçmiş olsun bu tür msj banada geliyor silip geçiyorum kafaya takmiyorum birde şu ankaradaki termal devremulk için aramasalar
gectigimiz ay banada bir msj geldi muhtemelen sizlere de gelmistir.....sigorta policelerinden 2700 tl para kazandiniz diye....tabi ben aradim once saf ayagina yatip yutkunacagi sorular sordum sonra dalga gectim sonrada dümdüz gittim....