oncelıkle kıa aılesıne katıldıgım ıcın sevınc dolu olarak hepınızı selamlıyorum. oncelıkle 87000km 2006 kıa cerato crdı ex sahıbı oldum yakın zamanda.yanlız sızden ogrenmek ıstedıgım bırkac konu var -oncelıkle bu modellerde zıncırmı var yoksa kayısmı? -kayıs var ıse 90000 de degısmesımı gerek -servıs 90000 bakımı ıcın 1500 tl fıyat verdı cok geldı malum servıs olunca bos yere kazıklanmak ıstemıyorum -aldıgımdan ıtıbaren 350 km yol yaptım bunun 300 kmsı sehır dısı 110 tl mazot yakmısım bana cok geldı herangı bır motorda ses sıyah duman kotu motor sesı vs yok yanı enjektor arızası vs cagrısım yapacak bır durum yok yınede nedne olabılrı dıye dusunuyorum hıc dızel kullanmadım acemılıkten olabılırmı lutfen yardımlarınızı beklıyorum aldıgıma cok memnumum ama bu tıp soreunlar bıraz kafamı karıstırdı. hepınıze saygılar sunuyorum
Özgür Bey hoş geldiniz. Arabanız hayırlı olsun. Güle güle kullanın. Sorularınıza cevap bulabileceğiniz yere geldiniz. Forumu Cerato bölümünü incelerseniz. cevapları da bulursunuz. kısaca; 1. zincir 2. Kontrol edilmesi gerekir. 3.Özel servislere gidebilirsiniz 4. Daha önce benzinli kullanıyor idiyseniz, biraz düşük devirde kullanmanızı öneririm. 2000-2500 devirlerde en ekonomik sürüşü ve yüksek torku elde edersiniz. Forumun Cerato ile ilgili ve Teknik sorunlarla ilgili bölümlerini dikkatlice takibinizi öneririm. Kolay gelsin..
Merhaba, Öncelikle hoşgeldiniz. Aracınızı iyi günlerde kazasız belasız kullanmanızı diliyorum. Aynı araçtan bende de var, 3 yıldan fazla zamandır kullanıyorum ve aracımdan çok memnunum. Sorularınıza bildiğim kadarıyla cevap vermeye çalışayım. Bizim araçlarda triger kayışı yok, zincir var. 90.000 km de değiştirilmesine gerek yok. 90.000 bakımında nelerin değiştirilmesi gerektiğini (forumda daha önce de yayınlanmış olan) ekteki bakım tablosundan inceleyebilirsiniz. Ancak 1500 TL oldukça yüksek bir rakam gibi geldi. Yakıt olayına gelince, ben 100 TL mazot ile ortalama şehiriçinde 350 km yol yapıyorum. Şehirlerarası kullanımda yaklaşık 450 km yol yapmanız gerekirdi diye düşünüyorum. Yani arabanız biraz fazla yakmış gibi, ilk defa dizel kullanıyorsanız onun etkisi olabilir, bakım zamanı geçmişse onun etkisi olabilir,...vs. Saygılar, Not : Ali bey benden önce davranmış sağolsun...
Merhaba.Aramıza hoş geldiniz.Arabanız hayırlı uğurlu olsun.Güle güle kullanın. Dizel ceratoların trigeri zincirdir.90 binde sadece ses kontrolü yapılır.Genelde motor ömrü boyunca 1 kere ya değiştirilir,ya da değiştirilmez.90 000 bakımı için 1500 TL çok fazla bence.900 TL civarı tutuyor olması lazım.Eğer özel servise giderseniz daha uygun fiyata halledebilirsiniz. 300 şehir dışı,50 şehir içi 110 TL eğer aracı devirli ve süratli kullandıysanız çok garip değil.Hayır 100 km /sa civarı süratle kulldıysanız bu tüketim gerçekten fazla.Normal kullanımda şehir içi bile bu değerlerden daha tasarruflu yakması gerekir.
Merhabalar foruma hoşgeldiniz...herzaman aktif olmanızı temenni ederim. Iyi forumlar sevgi, saygı ve bilginin buluştuğu yer 'KCTR AILESI'
2006 ve 87000 km. iyi denk getirmişsiniz düşük km.li cerato hemide dizel.. hayırlı uğurlu olsun özgür kardeşim... aramıza hoşgeldin.. kazasız ve keyifli sürüşler... kenan bey tablo göndermiş zaten ona göre bakım yaptırırsınız artık... ama rakam çok.. dışarda yarı yarıya halledersin boşver servisi ...